Selka Abi sen de iyi gaz veriyon Amma bizim motor kara sanzuman dagılmasın sonra bak
Printable View
Selka Abi sen de iyi gaz veriyon Amma bizim motor kara sanzuman dagılmasın sonra bak
Kapitalizmin kitabını ilk Almanlar yazmış, Amerikalılar uygulamış. Bizler ise sanıyorum yanlış anlamışız. Yanlış anladığımızın farkına varmak çözüm için atılacak ilk adım olmalı. Yoksa gerisi uçan halıda seyahate benzer. Kapitalizm denen meretin kuralları ne yazık ki yerkürenin her santimatrekaresinde aynıdır.
Sn.Mebes hükümetin 3,96 TL den sonra geri gelen USD ın 3,71 TL lere kadar süreci iyi yönetmesi ve USD ın aniden 3,96 TL ye gelmesini ciddiye alması gerekirdi..
Oysa ben hükümetin büyümeden taviz verip ekonomiyi sakinleştirmesi gerektiğini düşünürken USD 3,76 TL ler de iken Türkiye'de büyüme %11 gelmişti...
%11 gibi saçma sapan hormonlu bir büyüme ekonomide ne enflasyon bırakır, ne USD...
Zaten USD ın yeniden 4 TL ye sıçraması 1 iş günü idi..
Ertesi gün USD almaya karar verseniz 4,35 TL olmuştu.. Belki geri çekilir o vakit alırım dediğimiz de 4,50 olmuştu.. Burası tepe geçti arık dediğimizde 1 günde 4,90 TL ye gelmişti..
O ara Bakanlara Vize Krizi, Papaz olayı, tweet derken 5 TL ile 6 TL arasını ben hatırlamıyorum bile...
6,35 TL ye 15 dakikada ulaşmış akşam gece yarısı 7,11 TL yi bulmuştuk...
Şimdi geldiğimiz yer 6,11...
Bırak USD Almayı; ne olduğunu bile anlamadık...
Eğer USD kurunu 5,60-5,70-5,80-5,90 filan hatırlayan varsa yazsın...
Bende 5-6 TL arası USD da yok...
O derece...
Sn.Moruk inan ki gaz vermiyorum..
Demek istemem; şudur...
Bardak ın yarısı dolu, yarısı boş...
Boşa geçirilecek 1 gün dahi yok...
Büyümeden vazgeçip TL ye yeniden itibar kazandırıp, nüfus kontrolüne geçmemiz şart...
Eğer hükümet yetkililerinden birisi büyümeden asla taviz vermeyeceğiz gibi şu FED faiz artırım süreci ve ABD ekonomik yaptırımında bu saçmalıkları yaparsa TL BİTER...
O sebeple işin ciddiye alınması şarttır..
selka herşeyi anlıyorumda bu kadar işi bilmene rağmen TL de paranın erimesini aklım almıyor.... bu dediklerini ben 2007 yılından beri hep söylüyorum. 2003-2013 arası TR için utanç yıllarıdır.2015'e dek bu balonu tutmaya çalıştılar ama artık balon GÜMLEDİ,tam da düşündüğüm gibi GÜMLEDİ ve GÜMLEYECEK.daha yolun başındayız. gelişme ve sonucu yaşayacağız.
banka makaslarından dolayı 5-6 arası kimsenin pozisyon alabildiğini düşünmüyorum bende de 5,10-7,20 arası yok