Detaylara gir detaylara, ameliyat işlerine, ilaç işlerine, muafiyetlere, yeşil kartlı sayısına, şehir hastanelerinde garanti verilen hasta sayısına vb..
Printable View
Yeşil kart sistemi aslında mantıklı bir sistem.iyi uygulanabilseydi sosyal devlet ilkesinin gereği olarak toplumsal barışa katkı sağlardı. Ancak uygulamada ihtiyacı olan da olmayanda yeşil kart aldı. Evinin önünde araba olan adam yeşil kart aldı. Bu nedenle SGK.battı bu kayırmacı uygulamalarla.
Geçen günlerde, bir arkadaş: "HSBC'nin 45 güne kadar ve günlük hesapta, Dolara %4,5 gibi bir oran verildiğini" ifade etmişti. Araştırdım, HSBC'nin web sitesinde böyle bir günlük Dolar mevduat bilgisine ulaşamadım. O arkadaş bu bilgiyi bir güncellese ya da sözünü ettiği mevduatın adını yazabilirse iyi olacaktır. Şimdiden teşekkürler...
Süre politikacıların yoğurt yiyişine göre değişir. Ama toplam çekilecek acı yani dertlerin zamana göre integrali eşittir.
İster derteri yüksek yoğunlukta ve hızda çekip daha kısa sürede prangayı gevşetirsin
İster dertleri düşük yoğunlukta ve hızda ama sürekli bir buhran şeklinde çekip çok daha uzun bir zaman prangayı takarsın.
Ama dediğim gibi çekilecek toplam acı değişmez. Zira çekilecek toplam acı yaptığın hataların ve tembelliğin toplamıdır.
Aslında bunun gerçekten de politikacılarla da temelde bir ilgisi yok. Toplumun genel bir performansı var bu performansa göre ortaya bir fatura çıkıyor. Politikacı belki bunu %15-20 oynatır.
Kimi politikacı halihazırdaki iktidar gibi bu faturayı ödemek için uzun ve buhranlı yolu seçer.
Kimisi geçmişte olduğu gibi daha yüksek bir dozajda ama kısa süreli ekonomik krizler ile (örneğin 2001 krizi).
O nedenle politikacılara fazla takılıp işin özünden uzaklaşmamak lazım.
Mühim olan halkın sosyolojik yapısı ve buna bağlı ortaya koyduğu ekonomik performansı.
Ancak şahsi fikrim düşük ekonomik performans nedeniyle çekilmesi gereken acıyı öteleyerek daha da içinden çıkılmaz bir buhran haline getiren politikaların hatalı olduğu yönündedir. Zira bu halkın kendi geleceği ile ilgili hatalı kararlar almasına neden olabilir. Yani halk bu tür bir politika sonucu yanılgıya düşebilir. Algısal olarak sahip olduğu sorunları daha küçük varlıklarının ise daha fazla olduğu hissine kapılır.
Ancak tüm bu farklılıklar dahi uzun vadede her şeyin dengeye gelmesini engelleyemez. Uzun vadede varılan denge tüm bu farklılıklara rağmen politikacılardan bağımsız olarak halkın gerçek ekonomik performansının ve yarattığı katma değerin tam yansımasıdır.
[QUOTE=r.lucas;1819926]hastaneler hastaneler Çinin nüfusu 6 milyar toplamda Çin’de 6 adet hastane yoktur ben guanzoya gitmiştim Çinli bir rehber kız vardı grip oldum hastane nerde demiştim yada eczane gidip ilaç yazdıraracağım hastane sadece Pekinde var demişti hastane koca şehirde yoktu şok olmuştum kız köşede bir dükkana götürmüştü çok tuzlu birşey içtim boğazımı yaktı yalnız hemen iyileştim ben o günden beri hastaneye gitmem ilaç almam hastalığa inanmam hastalıklar bence çok yemek yemekten kaynaklanıyor olabilir yarım kiilo meyve yiyen var şaka yapmıyorum 4 adet muz yiyen var bende bir oturuşta en fazla 1 adet yemek gerektiğini bilen yok az yiyip çok çay ve çok tuz tüketince hastalık uğramıyor birde az et tavuk yok yalnız tuz deniz tuzu olmalı Kaya tuzu çok zararlı içinde arsenik aleminyum ağır metal var kıx Çin’de 288 yıl yaşayan birinden bahsetmişti o doğduğu günden beri yemek yememiş sadece meyve ve çiğ sebze yemiş çay içmiş sabah çay içmiş öğlen hiç yemek yemezmiş yâri aç yarı tok yaşamış onun hocası güya 400 yıl yaşamış kızın adı aklımda kalmadı kız tur rehberi idi ve anlattıkları bende çok ekti yapmıştı yazı uzun