ahaber izleyince dolar alma motivasyonum tavan yapıyor.
Printable View
ahaber izleyince dolar alma motivasyonum tavan yapıyor.
şirket kasalarında döviz olduğu için mecburen yükseliyor bist. yoksa ülkede ve dünyada durum iyi olduğundan değil. fakat bu aynı zamanda hükümetin faiz artırımına geçmesi ve doların 10 liraya düzeltme yapması durumunda bisti kötü bir çakılma beklediğini de gösterir. reyiz yapmaz öyle şey faiz sevmez dindar adamdır falan diyen çıkar şimdi: ) göm o zaman paranı abi dövize hiç bistle uğraşma. ancak ytd olarak söyleyeyim yatırımda gelecek okumak bence iyi bir seçim değil. ha trend nereye ben oraya diyorsan bak ona ses etmem. o zaman hiç değilse perşembe beklenmeli derim.
doğrudur bist dolar bazında çok düşük kalmıştı, kasasında doları olan şirketler yükseliyor o zaman, zaten bu nasıl bir çıkışsa yan tahtalar yerinde sayıyor veya eksilerde hiç güvenilir gelmiyor, milleti borsaya çekip oradan da çarpacaklar sanki, değişken ve hisse yoğun fonları satıp çıkmalı, beklemeli mi bu durumda dünden beri bir karar veremedim. tabi perşembe ne olacak bakalım, şu anda faiz indirimi mi satın alınıyor, sabit mi bırakırlar yoksa zor ama sürpriz bir artış mı gelir, ihtimaller çok...
ya açıkça faizde artış olmayacak dedi geçen nebati. ama yahu zerre güvenilecek tipler değil yemin ediyorum bunlara 2 saatliğine arabamı vermek istemem elim gitmez o derece, ama ülke yönetimini verdiler burası türkiye. bence en mantıklısı bistte kalmak gibi şu an, getirisi iyi kaliteli fonlarda yani. bi şok durumunda kaçma fırsatı verir en azından. bist yükselişte kur koruması sağladığı gibi döviz gibi birden düşme riski de az.
bist ve dolar aynı anda yukseliyor -birisi pest edecek cıkan para digerine girecek ..sizce hangisi ?