kasadakilere bir şey olmaz da eurobond'lara bir haircut gelebilir... esas risk orda bana göre...
onun örnekleri çok... sırf arjantin lübnan filan değil; misal yunanistan bile yaşadı daha yeni .. greece debt crisis diye aratın; kaynak bol...
Printable View
kasadakilere bir şey olmaz da eurobond'lara bir haircut gelebilir... esas risk orda bana göre...
onun örnekleri çok... sırf arjantin lübnan filan değil; misal yunanistan bile yaşadı daha yeni .. greece debt crisis diye aratın; kaynak bol...
Altının madenden çıkarılma maaliyeti bile 1200 dolardan fazladır bence. Yukon nehrinde tasla toplamıyorsanız tabi.
Yaşı yetenler hatırlar,1980 yılından önce döviz tutmak yasaktı ve cezası vardı ama tahtakale döviz piyasası vardı.Acil döviz ithalat ihtiyacı olan şirketlerden, yurt dışına turistik seyahat yapacaklara ( o zaman yurt dışına çıkacaklara sadece 200 usd döviz tahsis ederlerdi,kredi kartı da henüz yoktu)kadar herkes döviz ihtiyacıni bu piyasadan temin ederdi.Ben de zamanında üniversite öğrencisi iken aldım.Devlet de bu durumu tabii ki bilirdi, ama daha ötesi merkez bankası bile acil devlet dış satın almaları için aracılar vasıtasıyla buradan döviz temin ederdi.
SM-A035F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hehehe, ilk turun tersi bir trend izliyoruz... Herşey tam tersi olacak, sonuçlar dahil...
Yine dolara el koyma muhabbetleri başladığına göre sağlam borsa rallisi geliyor galiba.Son 4-5 senede bunu gözledim.Ne zaman bu muhabbet açılsa borsa diplerde oluyor ve ralli başlatıyor.