Amerika'daki bir şirketi satın almışız yine. Kompozit ile alakalı. Kap haberi düştü
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Amerika'daki bir şirketi satın almışız yine. Kompozit ile alakalı. Kap haberi düştü
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu seferki 175 milyon dolar:)..Vay amma iddialı gidiyoruz..Geleceğin kulvarında iddiali iddialı yüzüyoruz yaw.???
http://www.axiommaterials.com/ şirketimiz bu..
Bu da Kordsa'nın dahil olduğu SAHA İstanbul
http://www.sahaistanbul.org.tr/?gcli...SAAEgJxwvD_BwE
Kordsa'nın arkasında SABANCI HOLDİNG kurumsal desteğinden fazlasının olacağını düşünebiliriz sanırım..
Teknoloji ve know how Transferinin sadece şirket bünyesi bağlamında değerlendirmenin ötesinde olduğu gibi bir resim çıkıyor.
Ooooo hisse budur iyi haber uzun vade bi 5 yıl daha beklersem haralde maliyetim 0 a gelir 😀
Bakalım bu satın almanın yarın hisseye etkisi ne olacak. 9.40 a kadar vermişti. Keşke az daha mallanabilseydik. Panik yapıp da satana vah ki ne vah...
İster misiniz bir de KORDSA GLOBAL'E yukarıdan yabancı bir ortak gelsin
https://www.aksam.com.tr/ekonomi/abd...i/haber-821530
İkili görüşmeler yapıldı
Türkiye’ye gelen Amerikalı iş adamları, SAHA İstanbul üyeleriyle yaptıkları söz konusu ikili görüşmelerde, işbirliği yapabilecekleri alanları ve müşterek üretebilecekleri ürünleri konuştu. Görüşmelere SAHA İstanbul üyesi; Yepsan Savunma ve Havacılık, Akın Metal, Altınay Havacılık ve İleri Teknolojiler, Tekom Elektrik, Hema Elektrik, Varzene Metal, Femsan Elektrik Motorları, Merkad Makina Kalıp, Kale Grubu, Gür Metal, Profen Grup, Gürdesan Gemi Makina Denizcilik, Kordsa, Yaltes Elektronik, Samsun Yurt Savunma, Yalteksan Yalıtım Teknolojileri, İstanbul Denizcilik ve FZK Mühendislik’ten iş adamları katıldı. Amerikalı heyette ise AdChem Manufacturing Technologies, Inc., Airwolf Aerospace, Blue Wolf, Industrial Metals International Ltd. Infinity Air, Inc, Latitude Aero, Metro Aerospace, Moog Space and Defense, Nova Power Solutions, SLMTI, Taylor Devices ve Van Horn Aviation firmaları yer aldı.
Kritik sistemlerde rüştünü ispat etti
SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş, “Pazarın tam ortasındaki Türkiye’deki yerel firmalarla işbirliği yapmak Amerikalılar için oldukça avantajlı†dedi. Keleş, şöyle konuştu: “Türkiye bazı kritik sistemlerdeki başarısını dünyanın gözü önünden sergilemek suretiyle rüştünü ispat etmiş durumda. İnsansız hava araçları, fırtına obüsleri, bir takım güdümlü füze sistemleri bunların en güzel örnekleri. Bunlar artık gerçek ortamında kullanılarak test edilmiş, başarısını kanıtlamış sistemlere dönüştüler. Bu da Türkiye’ye ilgiyi artırdı.â€
biraz uçmuş olabilirim tabii ki ama yine şuraya iliştirmiş olayım:)Cidddiye almayınız:)
Kordsa sayesinde pre-pregler hakkında az çok bir şeyler öğrendik:)
BU yeni şirketin ürünleri arasında yer alan CMC ceramic matrix composites..yeni konumuz olacak sanırım:)
[IMG]https://i.hizliresim.com/y6pJ9M.jpg[/IMG]
https://youtu.be/is1BBilkyUM
Bu 175 milyon dolar nasil odenecek :)
Kanımca Aldığımız F/K rakamına göre şekillenecek bir model olsa gerek
Mesela 10 F/K desek yılda 17 milyon dolar
175 milyon doların 50 milyon dolarını öz kaynak yapsak..125 milyon doları da 5 yıllık vade sonu anapara ödemeli kredi yapsak..
%7 faiz ödemesi desek 8,75 milyon dolar..eh şirketten bize her 8-9 milyon gelecek demek..beş yıl sonunda Faiz Giderleri öncesi karımız 300 milyon doları bulsa..Hani öderiz sorun olmaz gibi duruyor..Pek tabii ki rakamlara göre konu değişir..Bi seferde ödeyip geçeceksek başka.. 3yıl vade tercih edeceksek başka...vesaire vesaire:):)Biraz yüklü bir meblağ doğrusu:)):
Geçen sene aldığımız şirketin onay süreci Türkiye ABD ilişkilerinin krizde olduğu bir döneme denk gelmişti..Düzelme sürecini yaşadığımız bu dönemde onay süreçleri daha çabuk bitirilir mi? diye düşünüyorum?..belki de alakası yoktur..Aslında Ali Çalışkan yine şöööle bir boy gösterse birkaç açıklama yapsa ne iyi olur..
Bu arada dün geceden beri biraz çenem düştü kusura bakmayınız..
Yeni haber olduğu zaman aklıma gelen olasılıkları yazmadan edemiyorum..
bol kazançlar..
Bu kağıt yüksek bir bedelsiz ile 5 liraya gelirse alınır 10 yıl vade ile tutulur benim gibi maliyeti temettü ve bedelsiz lerle 0 a doğru gider maliyet 1.30 hedef 0 maliyet 😀
kordsa 12 aylık vergi karı 119 milyon ama konsolide net kar 292 milyon gelecek.
artık bu sene ne kadar temettu veya bedelsiz alacagız onu izlemeliyiz kordsa uzun vade asla kaybettirmez 30 yıllık tecrube ile soyluyorum dedigim gibi bolunurse 5 lira civarından alınıp en az 5-10 yıl arası tutulunca ne demek istedigimi anlarsınız :)
Yanlış hatırlamıyorsam, kar payı dağıtımlarını VUK'a göre yapıyorlar. Thy mesela kar dağıtamaz. İsterse 10 milyar tl kar açıklasın yıl sonunda. Ama VUK zarardadır. Kordsa'da da VUK karı ile diğer bilançodaki kar arasında yaklaşık 3 kat fark olacak. Ama kar VUK'a göre dağıtıldığında totalde 100 milyon tl dolaylarında bir şey olacaktır. O nedenle brüt kar payı dağıtımının maks. 60 kuruşu geçemeyeceğini tahmin ediyorum. Eğer yanlışım varsa bilen bir arkadaş düzeltsin.
292 milyon kar gelecek dedim 292 milyon kar geldi kurusu kurusuna tutturdum.
*oyak yatırım, kordsa için tavsiyesini 14,00 tl hedef fiyatla 'endeksn üzerinde getiri' olarak devam ettirdi
Oyak Yatırım, Kordsa için 14,00 TL hedef fiyat ile 'Endeksin
Üzerinde Getiri' tavsiyesini sürdürdü.
Oyak Yatırım'ın ( http://www.oyakyatirim.com.tr ) konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:
"KORDS: Kordsa 4. çeyrekte piyasa beklentisine paralel 35mn TL net kar açıkladı. FAVÖK 128mn TL ile beklentinin (113mn TL) hafifçe üzerinde gerçekleşti. Güçlü FAVÖK sayesinde net borç/FAVÖK oranı 2.2x’ye geriledi. 2018 net karının %40’ının temettü olarak dağıtılacağı varsayımı ile hisse başına 0.60 TL (%6.2 temettü verimi) temettü ödenmesini bekliyoruz. %43 yükselme potansiyeli ile AL tavsiyemiz devam ediyor."
Kordsa Teknik Tekstil
Kapanış (TL) : 9.77 - Hedef Fiyat (TL) : 14.6 - Piyasa Deg.(TL) :
1901 - 3A Ort. İşl.Hac.(mn$) : 1.11
KORDS TI Equity- Öneri :AL Get.Pot.%: 49.43 Analist: uonder@isyatirim.com.tr
Beklentilerin üzerinde gerçekleşen sonuçlar
Kordsa 4Ç18'de 34 milyon TL net kar açıkladı. Net kar yıllık bazda
%21 oranında düşüşe işaret ediyor. Ancak sonuçlar bizim beklentimiz olan 29 milyon TL'nin üzerinde ve piyasa beklentisi olan 35 milyon TL net kar rakamına paralel.
Güçlü gelir artışı yıllık bazda devam etti. 4Ç18 gelirleri %4 artışla 1,2 milyar TL'ye ulaştı (İŞY tahmini: 970 milyon TL ve konsensüs: 1 milyar TL) ve 4Ç17'deki 647 milyon TL'ye göre %81 artış gösterdi.
Yıllık bazda FAVÖK büyümesi ve FAVÖK marj artışı devam etti ancak görüşümüze paralel çeyreksel bazda FAVÖK marjında daralma meydana geldi. Şirketin 4Ç18 FAVÖK'ü 128 milyon TL ve FAVÖK marjı %10,9 olan olarak gerçekleşti. 3Ç17'de FAVÖK 70 milyon TL ve FAVÖK marjı %10,7 olarak gerçekleşmişti. Ancak, önceki görüşümüze paralel, 4Ç18 sonunda 3Ç18 sonuna göre TL'nin %13'lük değer kazanmasına paralel, yüksek kurdan alınan hammaddenin daha düşük kurdan satılması nedeniyle şirketin FAVÖK marjında 3Ç18'e göre 7,7 baz puan daralma gözlendi.
Şirketin hem Türkiye'de, hem ABD'de iki naylon hattını bakıma alması sebebiyle kısa süreli kapatması da marj daralmasını açıklayan başka bir neden olarak öne çıkıyor.
Yorum: Kordsa'nın 4Ç18 sonuçlarına pozitif piyasa tepkisi bekliyoruz. Hedef fiyatımızı 14,60 TL olarak sabit tutuyoruz. Şirket bugün öğleden sonra 2018 sonuçlarını değerlendireceği bir telekonferans gerçekleştirecek. 2019 yılına ait beklentiler ise Mart ayında açıklanacak.
(=) Kordsa (KORDS): Şirket, 4Ç18’de piyasa ortalama beklentisine paralel, yıllık bazda %21 düşüşle 34 mn TL net kâr açıkladı. Operasyonel olmayan giderler ve efektif vergi oranındaki artış, beklentilerin üzerinde gelen operasyonel kârın tam olarak net kâra yansıyamamasının ana unsuları oldu. Şirketin 4Ç18’de net satış gelirleri piyasa ortalama beklentisinin %16 üzerinde, yıllık bazda %81 artışla 1,17 mlr TL ve FAVÖK’ü piyasa ortalama beklentisinin %13 üzerinde yıllık bazda %84,3 artışla 128 mn TL’ye yükseldi. Yorum: Şirket hisselerinin son 1 haftada BIST100 endeksine göre %6,2 pozitif ayrışmasını da göz önünde bulundurarak sonuçların hisse fiyatına etkisinin “nötr” olmasını bekliyoruz.
#KORDS 2018 4. Çeyrek Özet Bilanço İncelemesi
https://pbs.twimg.com/media/Dz1TiDhWkAE-o_c.jpg
+
Gelecekte Tahmini Hisse Başı düşmesi Beklenen Karlar(Tahmin Videoda)
https://youtu.be/qlFGLwZxvd0
Kordsa
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tebrikler,[emoji122] ben biraz ucmusum 350 bekliyordum.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
inaşallah 3 aylık bilançoyu da 1 hafta önce yazıcam buraya
kocum benim 10 u da devirdik adamsın kordsa adamsın spek :)
Brut 0.35 net 0.2925 temettu
SM-A720F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
buralarda maliyeti olanlar var galiba..:oleyo:
takıldı.
ben uzun vadeci oldugum icin pek yazmam ama kordsa kaybettirmez dedigim de sanırım 2 ay once falan 8 lira seviyesinde idi bugfun geldik 10.50 ye ..spek guclu sirket yatırımlarını tamamladı ilerde bu daha cok kar daha cok temettu ve bedelsiz olarak donecek :halay:
kısa vade endeksten daha iyi kazandırdı burdan donebilir de yukarı devam da edebilir ...ama net soyleyebilecegim birsey diyelim %100 falan bedelsiz verdi fiyat 5-6 liraya indi oralardan yine alıp cok uzun vade bende ek yaparım ..
*iş yatırım, kordsa için 14,60 tl hedef fiyat ile 'al' tavsiyesini korudu
yabancıların hepsi alısta gercek yabancı alımları .
10.62 seviyesi kritik. Üzerinde 11.X li rakamları telaffuz etmek mümkün olacak.
Altında gevşeme ihtimalini...
Şöyle bir kanal içerisinde takip edilebilir diye düşünüyorum.
Tabi arada başta 10.62TL olmak üzere dirençler mevcut.
Altında kaldığı sürece dinlendiğini varsayabiliriz.
https://i.ibb.co/NnCXkn2/kords.png