Seçimden önce böylesine bariz bir riski üzerlerine alabileceklerini düşünüyor musunuz?
Printable View
bu powerpc'yi anlamıyorum 4.0650 den dolar fullemiş
2 saatte bir aylk aktif karı gitti, bu adamların 4 TL. desteğini deneyecekleri londrada bilinmiyor mu..?
Bilginize arz olunurEk 18397
Z988 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nedense foto kalitesi düşük çıkıyor.
18.04.2018 Mb altın rezervi
25.65ml usd gerçekleşen
25.35ml usd önceki
Brüt döviz rezervi
Gerçekleşen 86.65
Önceki 83.08
Data haftalık içeriktir.
Diyelim ki başkanlık seçimi 2.tura kaldı
Oranlarda bir birine yakın
1.turda Diktatörlük ittifikanın oy oranı ile bölüklü-pörçüklü Demokrasi ittifakanın oy oranı 45-45 veya 48-48
Bu durumda 2.turda hangisinin şansı artar?
saygılar/başarılar
Tam çizgide.Kilitlenmiş,donmuş ,kalmış.. :)
https://i.hizliresim.com/dORaar.png
1.turda oy oranları
CHP=25
İYİ=10
HDP=10
Saadet=3 olsa bu 2.tur için Demokrasi Platformu için motivasyon kaynağı olabilir...
saygılar/başarılar
Kompleks problemlere basit çözümler...En sevdiğim..Abdullah Ağa 2 aylığına bi 5 milyar ateşlesene,biladere düğün yapıcaz.Düğünden sonra balık yemeğe götürücem seni gelmezsen darılırım bak...
Muhittin mi? Bişey olmaz ona,daha önce denedik,enflasyon ateşi 40 derece de olsa ölmüyo.
3.9x-4.40 güzel marj,patron bunu sevdi.Yaldır yaldır şov tadında memleket.
Böyle muhabbetler dönüyor mudur? Mesela yani?
Turkish algoritma olsaydım ben de böyle yapardım.
*Seçimden önce borsayi çıkaracaklar güya ekonomimiz iyi gidiyor görüntüsü verilecek. Geçen seçimde olduğu gibi.bu arada her türlü kozlar oynanacak zamlar, vergiler vs.akla ne gelirse ötelenecek. İki aylığına vatandaşı sıkmamaya gayret gösterecekler.devletin tüm olanakları seferber edilecek mb.içi boşaltılacak taki seçimi kazanana kadar sonrasında ne olursa olsun önemli değil. Seçimden 3-4 ay sonra da ekonomi yavaş yavaş iyice çatırdamaya başlayacak. Dolar da altında tekrar kaldığı yerden devam edecek. Başkanlıkta çözüm olmayacak yani ülke iyice çıkmaza girecek.buda benim görüşüm.ne dersiniz powerpc hocam Ayhan başkanım?
ABD Seçimi görmemize fırsat vermeyebilir. Seçim öncesi hamlelerini yapabilir. ABD bizdeki papazı alamadı ve trump tviterden sinyali verdi. yakında Halkbank davası ile ilgili milyarlarca dolarlık cezalar gelebilir. Kredi derecelendirme kuruluşları peş peşe not indirimine gider. Önce talimatla hareket eden Bankalar gümüleyebilir. YTD
Onu yapamaz iste yaparsa vakvaklari urkutur systematic affect olur domino taşı sen tetikledingi sanki öteki ulkelerdeki bankalar çok dik kalır
Yani maksat şu . Bankacılar alınsın isterse ama bankacılıkta ottugun yerden para kazanırsın . Onu kendi adina , niye baltalasin dedim kendi kendime. Genel manada Sistemi etkilemiycekse sanada özel bi gıcık durumu varsa. O zmn hrsey i yapabilir tabi
Petrol yükseliyor
Cari açık artıyor...
Dolar düşmeseydi belki yine benzine filan zam gelecekti..
Gündüz de değindiğim gibi iç ve dış faktörler ekonomiyi ciddi zorlayacaktı...
Reis ön aldı..
Seçilirse Reis in önünde 2 seçenek var
1)Aynı tas aynı hamam
2)AB-ABD-batı ile iyi ilişkilerle destekli ciddi ekonomik reformlar belki de bizi yeni bir boğa piyasasının içine sokabilir...
2.maddeye kendin inanıyormusun? diye sorarsan yazarken bile zorlandım...
saygılar/başarılar
FED destekli faiz artırımları ve sıkılaştırma politikaları, ticaret savaşları .....Tonla dış borç , cari açık , bütçe açığı vs.........Hani Şili ,avustralya gibi emtia ihracatcısı veya araplar gibi petrol ile döviz kazancımızda yok!!!!!!!!!!! Çin benzeri fabrika da değiliz..........
Sonuçta bu yol bizi Venezuela nın varmış olduğu çıkmaza götürüyor gibi görüntü var........
Seçim tarihinin Üniversiteye giriş sınav gününe denk getirilmesi bile bence hangi yolda olduğumuza güzel bir örnektir....
Nato bizi Seviyo
http://www.hurriyet.com.tr/amp/dunya...iyede-40809656
Bu da klip
https://m.youtube.com/watch?v=ibwSWfbaW0I
ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wess Mitchell, Türkiye ve Rusya arasında Suriye kriziyle bağlantılı olarak yapılan askeri anlaşmaların endişe verici olduğunu açıkladı. Bakanlık, Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri satın almaya hazırlanan Türkiye'ye yaptırım uygulanabileceğini belirtti.
Mitchell, Rusya'dan S-400 sistemleri almaya hazırlanan Türkiye'ye bir uyarı da gönderdi. Rusya ile yaptığı anlaşma nedeniyle ABD'nin Düşmanlarına Yaptırımlarla Karşı Koyma Yasası'nın (CAATSA) 231. maddesi kapsamında Türkiye'ye yaptırım uygulanmasının olası olduğunu savunan Dışişleri Bakan Yardımcısı, Ankara'nın F-35 programına katılımı açısından da sorun yaşanabileceğine dikkat çekti.
3.99 vurdu çekti.
3,9900 dan 4,005X e kadar %0,30 ve ciddi bir fark değilmi ?
Bu arada 4.005X dediğimiz yerde ilk düşüş olan 1200 pips kadar yei düşüş ve ayrıca 3,7150 en gelen çikişinda %38,2 si az yada çok bir ziplar gibi buradan.
Foreks te ise 3 günlük swap günü bugün çarşamba.
1 lot LONG olanın 100 dolarını alacak piyasa yapici 45 dakika sonra.
Gelecede yonelik beklentilerim.
TCMB den 2 hamle bekliyorum. 1. sadelesme ve 2. si de GLP yi 12.75 ten 15 e artirma. Yani 225 baz puan artirim.
Daha once yazdigim gibi faiz artiriminin piyasalara etkisi 3-4 aydan once olmaz. Akp icin onemli olan 2 ay. Sonrasi onemli degil.
Kur ne kadar duserse onlar icin avantaj. Cunku kur duserse fiyatlara yansimasi hizli olur.
Dolarda cekilme 3.85 e kadar olabilir bu surecte. Daha altini pek mumkun gormuyorum.
Simdi secim havasi var ama uzun surmez. Ohal kosullarinda secime girmek en bastan negatif.
Eger secim ikinci tura kalirsa secim iptal olabilir bazi bahaneler one surulerek.
Diyelim ki Erdogan ilk turda secildi, fark etmez. Turkiyenin gercekleri ortadadir ve bu iktidar basarisiz olmustur.
Eylulden sonra dovizde tekrar yukari yonlu hareketler hiz kazanir.
Cunku ECB Taperinge baslar. Bizim gibi gelismekte olan ulkeler de faiz indirimlerinin sonundalar zaten,
Ama asil bomba Trump cehphesinde yasanacak. Senato secimleri var. Cumhuriyetcilerin kaybetmek ihtimali yuksek
Iste o zaman Trumpin koltugu sallanacak ve gorevden alinacak bir sure sonra.
2019 da Trumpin olacagini dusunmuyorum. Bu DXY ye yarar. Fed her kosulda 3 faiz artiracak. Belki de 4
Turkiye bu secimle hic bir seyi degistiremez. Tam tersine bugun Turkiye de ekonomik kriz oldugu ilan edilmistir
Yok Suriyeymis, yok dis mihraklarmis. Geciniz bunlari.
Ekonominin surdurulemeyecegini anlayan AKP nin baska sansi yoktu
Erdogan 2 hafta once bunun hazirligina baslamisti zaten.
Bu Baskin secim olmekte olan bir hastanin son istegini yerine getirmek gibidir.
Turkiye guclenerek cikamaz bu secimden, tam tersine daha da zayiflayacak.
Birakin AKP kazansin, birakin bu ekonomik enkazin altinda onlar kalsin.
Bir atasözü var..... , Düğün aceleyse gelin hamiledir... [emoji16]Allah hayırlı neyse memlekete onu versin diyelim ..
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu kadar olumlu gelişmeler sonucunda merkez bankası faizleri düşürmeli..
Dolarin geri gelmesi normal.
Soylentiler farkli.
Bknz mb. ne kadar altin almis.
Altin nerede ingiltere.
Altin karsiligi borc.
Faiz 18
Aradaki fark ortulu odenekten.
Eeeeee
Ne zamana kadar gider secime kadar.
Oyle hesaplamislar.
Sonra atesden gomlek.
Yandi helva.
Secime kadar dolar dustu. Ekonomi iyii
SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dostum devlet büyüklerimiz ne diyordu; dolardaki yükselişin bir sebebi yoktur..:(
Walla bende sağdan-soldan bakıyorum, üstten alttan, herbiryerden..olumlu bir şey göremiyorum..:)
Bende büyüklerimizden esinlendim şimdi; dolardaki düşüşün sebebi yoktur..:oleyo::oleyo:
katılıyorum. ancak benim bildiğim bu 'adam'lar o enkazın altında kalırlarsa öyle kolay kolay pes etmezler, iktidarı sürdürmek adına çok daha vahim politikalar izleyebilirler. ha sonuçta dibe vurur bir yerden çıkarız ama ne kadar sürer çıkmamız, ne halde çıkarız bilinmez. yok, kazara bu seçimi kaybeder de bomba başkasının elinde patlarsa bir sonraki seçimde, ki bu 5 yılı bulmaz kanımca, çok daha güçle geri gelirler..
iki ucu b.klu değnek.
Arkadaşlar şimdi dolar biraz düştüya hemen çıkacaklar meydanlarda tv.de biz düşürdük dış mihraklar korktular daha güçleneceğiz söylemleri yer alacak.seçimde bize oy verirseniz doları 2 -3 liraya kadar düşürürüz diyecekler.uçtuk uçacagız vs vs.
Düğün aceleyse gelin hamiledir...:)
Sevdim bu lafı.
Bizim Lorel ve Hardinin hamilelikleri sadece dış borcun şişkinliği desek tek başına yeterli değil.
Ya OHAL durumuna ne demeli...
Demokratik bir seçim kavramıyla ikisi yanyana gelince anca "OHA" olmalı.
24 ağustosu bile bekleyemediklerine göre gelin her an pırtlatabilir
kapanna topikte demiştim bu sene kesin oalrak 15 temmuzda seçim var diye ama onu bile beklemedik hayırlısı olsun diyelim