Bilsnçoyu kuşa çevirdilerse dediğin doğru. İyi bilanço gönderecekler ise kıvırmalarının sonları.
Printable View
Bilsnçoyu kuşa çevirdilerse dediğin doğru. İyi bilanço gönderecekler ise kıvırmalarının sonları.
nasıl bir ********lik bu gerçekten anlamıyorum az biraz daha sal satacağım
Üstad bilançoyu gör. Gerçi şahsi fikrim. Sizi yanıltmak istemem ben uzuncuyum burada. Fiyata takılmıyorum artık.
bunun bilançosunun da bist coştu bu yine yerinde sayıyor bist düşünce hemen fırsat kolluyor düşmek için
Sizin tabirinizle , bilançoyu kuşa çeviremezler :)
İlk yarıda %10 euro kur artışı ve %15 dolar kur artışı var , enflasyon %15 , 2. çeyrek büyüme de gayet iyi.
Sığ tahtada yatırımcısı olmayan piyasada istedikleri gibi oynuyorlar, bilanço bu oyunun sonu olur diye düşünüyorum, umuyorum.
İlk çeyrek bilançosu ve 2. çeyrek beklentisi nedeniyle kısmen güçlü duruyor.
Endeks 88 000 gördüğünde 5 lira altını test etmişti.
Bugün 88 000' e tekrar yaklaştığında 5,20' lerde tutundu.
Normal şartlarda bilançodan sonra egser ve dmsas gibi hızla yükselmesi beklenir.
İki hisse de bilanço sonrası gün %20 tavana yaklaştılar.
Borcu olmayan en az %30 ihracat yapan bir şirket kutpo.
Bu konuda daha önce de yazmıştım ama bilen yoktu galiba. Kutponun kullandığı hammaddelerde hiç ithal ürün yok mu? Bilançolarda buna ilişkin bir bilgi yok.
Ben şirketin ithalat da yaptığını bu nedenle net ihracatçı bir şirket olmadığını tahmin ediyorum.Olsa da nette büyük bir rakam kalmaz.
KP’nin giderlerinde ham madde önemli yer tutmuyordu. Düşük kur ile ana hammadde kilden boya ve bazı diğer kimyasallara kadar geniş bir ürün yelpazesi ithal ediliyordu.
Bu artışlardan sonra ne durumdadır bilemem,ana gider doğal gazdır. Ona da yüklü zamlar geliyor.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Gaza yüksek zam yapamazlar enflasyon etkisini düşünmek zorundalar , enflasyon kadar zammı zaten kutpo satış fiyatlarına yansıtır.
Kurdaki yükselişin ihracat nedeniyle ek kar etkisi ek maliyet etkisinden çok daha fazla.
Bahsettiğiniz gibi kil boya ve bazı diğer kimyasallar döviz bazlı maliyet kalemleri.
Vergi dairesi karı geçen yıl bugünün tarihi olan 14 Ağustos' ta gelmiş.
Düşerken devre kestiren kutpo, çıkarken da devre kestir de adam olduğunu görelim.
Vergi karı
16.956.055
Spk karı
23 -24 gelebilir...
Yıl sonu karı %30 ihracat nedeniyle 50 milyonu aşabilir mi ?
Döviz pozisyonu 14.4 milyon pozitif
Buradan 6 milyon kar yazmış durumda 9 aylık mali tablo için + ihracat geliri de ilave edeceğiz...
Aşması yüksek bir olasılık gibi görünüyor.
bu verilen vergi karı 6 aylık toplam mı? eğer öyleyse yaklaşık 25-26 civarı gelecek demektir ilk çeyrek karını çıkartırsak 18-19 milyon gibi dönem karı gelecek doğru mu anlıyorum
2017 vd karı 7,8 konsolide bilanço karı 13,3. Oran orantı kurarsak,
2018 vd karı 16,9 konsolide bilanço karı 28,8 eder düz hesap.
Eğer böyle olursa da 2. Çeyrek rekor kar 21,2 olur.
Az kaldı sabredeceğiz.
Ytd.
bu kadar baskı neden? Allahsızlar neyin hesabındasınız bir anlayabilsem
Son üç vd karı ile bilanço karı karşılaştırıldığında da 6 aylık karın 22,5-25,5 aralığında gelebileceği sonucu çıkıyor.
Bu durumda 2. Çeyrek için kar 15-18 arası çıkıyor.
Ne desek boş, görelim bakalım neymiş?
Ytd.
23-25 arası kar iyi mi yoksa düşük mü olur sizce? eğer kar 23-25 arası gelirse nasıl tekpi verir?
25 milyon ve üstü kar çok iyi olur. 👍
kar 25M gelirse ilk kez son dört çeyrek karı bazında 43,9 M ile rekor kırılmış olacak. ytd.
Şahsi fikrim hissenin agresif bir yükseliş yapması için 30 civarı konsolide gelmesidir çünkü 12 aylikta güven sifir 6 aylik ve 9 aylikta ne yaptı yaptı y.t.d.
Bugün de hep yerinde saydı hisse.
Ne bilanço, ne de başka birşey fayda etmiyor.
Aylardır temettümüzün üzerine oturan bir zihniyetten ne beklenebilir ki. Yıl sonuna kadar zamanları varmış, onu da vermeyin yiyin, yedirin çocuğunuza bakalım.
Vergi dairesi bilanço gayet güzel. Satışlar ciddi oranda artmış görünüyor ilk çeyreğe göre. Bu adamlar bu ortamda kazanmasalar yatırım yapmazlar. Benim tahminim borsaya bildirilecek kar 24-25 milyon olur. Üstü süpriz. Ytd
vergi dairesi 23 milyon geldi kar diğeri gelene kadar 28 olacak herhalde bu karı beklediğimi belirtmiştim,anlatmaya gerek yok MÜKEMMEL,hayırlı olsun canlar.ytd
Keşke zarar açıklasaydın en azından düşmek için bir sebebin olurdu :(
6 ayda bir gelen bilançoya umut bağlıyoruz ama iyi gelmesine rağmen yine de bırakın gitmeyi aşağı süzülüyor. Daha da bilanço bekleyecek hal ve sabır bırakmadı kimsede. Bilançoları da, vermedikleri temettüleri yerin dibine girsin.
Kar 25M civarı gelirse 5,46 fiyata göre f/k 4,98 pd/dd 0,71 e geliyor. Şu anda diğer şirketleri de göz önüne aldığımızda artık çok ucuz görünmüyor maalesef. Hatta birçok ky zararda olmasına rağmen kp'de derinlik olsa, derinliği olan başka hisselere geçmek isteyecektir. Ancak kp'nin bana göre hikayeleri var; damping, büyüme, ihracat, şirket yapısı, sağlamlığı gibi. Hissenin yükselmesi için yabancıların olması gerekiyor ama maalesef onlarda gelmiyor. Sonuç olarak önümüzde 3. çeyrek var. Sonrasında ise dönemsel olarak şirketin iyi bilançolar açıklayamadığı 4. ve 1. çeyrekler. Yani ya unutup bekleyeceğiz ya da her gün bakıp sinirlenmek yerine kp'den vazgeçeceğiz. Y.T.D.
Bu şirketin ürünlerini artik evime sokmam yerli mali kullanalım derken kendi yatırımcısını korumayan seffaf olmayan dunya markasi ayagina bize yutturulmus dandik bir aile sirketine ortak olmusum yazikki.bunlarin urununu alip iskembelerine katkida bulunmak istemiyorum canlari cehenneme..
Değerli Arkadaşlar ben açıkça şöyle anlıyorum. Buradaki birçok yatırımcı arkadaşın ortalamasının 6,30 tl ile 7,30 tl arasında olduğunu düşünüyorum. Bunu da bu işleri yapan ve tahta yapıcı(varsa) bu değerlerin farkında, bu sebepten dolayı da hisseyi bu yatırımcılara taşıtıp 2 yıldır 2 yukarı 3 aşağı yaparak kendilerince üç beş birşey kazanıyorlar, tahminim o ki bu hisse 7,30 gibi bir değeri gördüğünde elinde şu anda hisse bulunan bir çok kişi buradan ayrılacak.
Mesele, bu işleri yapanlar bu fiyata ne zaman çekecek?
Burada ilk kez yazdığını gördüğüm birçok arkadaş yıllar önce bizim yaşadığımız öfkeyi yaşıyor. Haklılar. Kutpo böyle bir hissedir. Yıllarca çok kötü görünür. Herşey bitti deyip, bıktırınca hareketini yapar. Kesinlikle alıp beklenecek hisse değildir. Çok sığ olduğu için trade imkanı da vermez. Ara dönemlerde örneğin bilanço öncesi volatilite yaşanır orada trade'ini yapıp maliyetini düşüreceksin. Bilançoya malda giren %90 golü yer. Son yıllarda tüm bilançolar mutlaka tatsız sürpriz barındır. Ama günü geldiğinde harika bir bilanço ile pişman eder. (şu an ona yakın bir durum söz konusu olabilir). Patron yatırımcıyı zerre kadar takmaz. Hele borsadaki marka imajı filan... hemen geçiniz... Yani özeti fazla beklentin olmadan sınırlı miktarda zaman harcayarak tutulabilir. Şirket genel olarak kesinlikle iyi bir şirket. Yukarıda saydıklarım olmasaydı %100 çift hanelerdeydi.
KESİNLİKLE YTD!!!
Bu arada yazmayı unutmuşum. Eski güzel günlerin hatrına elimde Kutpo var. Tuhaf bir sevgim var bu kağıda. 3 kuruşluk ta olsa elimde olsun ekranda görüsün diye tutuyorum. YTD
ne oldu battık mı?
Bu ne be sabah sabah aç karnına borsa artıdayken -8 gösterilir mi
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tam komedi yemin ederim. 3-5 kuruş ile -8 göster. İnsanların aklı ile dalga geçiyorlar. YTD
Yaptığım hesaba göre maliyetim 1,95$. Bu fiyata gelir mi bilmiyorum. Şu anki karşılığı 11,33 tl. ye geliyor. En güzeli sağlıklı olmak. :):):)