Insan urkmesi ,hayvan ürkmesine benzemez ..
Printable View
Insan urkmesi ,hayvan ürkmesine benzemez ..
bugun sanki 6 lira yapip birakacaklar..
swap islem oldugu surece artik cok zor oyle ani kirilimlar, mb altinda da swap islemine baslayacakmis komple cikartti beni altindan da son 3 gunde..
ysk olumsuz bir haber vermez ise pazartesi yeni bir bant (alt bant) deneme istegi olacaktir diye dusunuyorum..
asagi yonlu 5.92 / 5.82 bandi..
tabi bunlar cikarim..ytd
Evet ayni fikirdeyim
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şu anda FORUM OUTLET diye bir yerdeyim herhalde 8 ay olmustur buraya gelmeyeli. Hafta sonları dısinda sakin bir yerdir. Ancak su anda neredeyse her yer sinek avlıyor. Ana binadaki dükkanların %20 ye yakını yan bloktakilerin ise rahat yarısı kepenk indirmiş. Ankarada avm ler icinde en cok etkileneni burası olmuş sanırım.
Hele bir çokomel çıksında sahneye öyle bakalım alt bantmı üst bantmı amannn yandannnn mı
Söylenenler doğru gibi.
Yaz aylarında baz etkisi ve meyve-sebze fiyatlarındaki düşüşle birlikte enflasyonda gerileme gerçekleşir.
Bu da 1 yıl enflasyon korumalı faiz bağlayanların 16+3: 19 net alması demek.
Taktım bu enflasyon korumalı ürüne :yes:
bu hafta aracima llumar cam filmi cektirdim avrupa yakasinin en buyuk bayisinden.yaninda has oto vardi mercedes..her gun icra arabalari gelip gidiyormus..isiklari bile acmiyolarmis..
llumar bayinin dedigi eskiden sadece vw ye calisip isleri yetistiremiyorduk.simdi vw mercedes bmw ucunu bagladik gunde toplasaniz 2-3 araba geliyor.
meshur enflasyon oranimiz gibi otomotiv satislarinin da oyle % 50 filan kuculdugu yok bence.en az % 90 kayip var.
birde 2 senedir dusuyor.gecen sene % 50 bu sene % 50 dustugunde 2 sene evveline gore % 70 den fazla dusus olmus oluyor.
Mesajlara bakıyorum durgunluk olursa, dolar yükselmez, abd ekonomisi kötü ise dolar düşer, e peki biz niye dolar dayız. Kriz anında tl ye dönmek için mi? Çünkü sonrası imf ve bolluk dönemi tekrar değil mi?
IMF geldiğinde kurun düşeceği ve tekrar hızlı bir şekilde bolluk olacağının garantisi nerede...
Arjantin'de IMF geldikten sonra da Pezo'da değer kaybı ve faizlerde yükseliş devam etti...
Her ne kadar Türkiye ile Arjantin dinamikleri farklı olsa da IMF panzehirinin garantisi yok
Merkez VİOP ta bu kadar doları açığa verdiğine göre Pazartesi YSK, AKP önerilerini reddedecek herhalde.
Bence dövizde pozisyon alanın kovalayacağı nokta şu:
Eğer durgunluk kronik hale gelirse yani bir depresyona evrilirse ve geniş kitleler açlık sınırına yaklaşırsa politikacılar bu durum karşısında politik nedenlerden dolayı mali ve parasal genişlemeye gitmeyi seçebilirler.
Bu durumda da ciddi bir devalüasyon mümkün olacaktır. Döviz taşıyanlar bu riske karşı önlem alanlar.
https://resmim.net/f/dKK9F2.jpg
Yukaridaki haber kaldirilmis sayfa yok. Sebep? Gelde ihracat rakamlarina inan simdi.
Şahsi düşünceme göre sanılanın aksine IMF gelirse işte bunu yaptırtmaz. IMF gelirse döviz bollaşacağından değil işte bu gevşeme adımlarını attırmayıp politikacıyı taahhüt altına alacağı için döviz baskılanabilir.
Ben IMF'nin de bu şartlarda herhangi bir politikacı ile anlaşabileceğini düşünmüyorum.
Ancak IMFsiz bir seçenekte de politikacılar tarafından zorunlu bir refleks ile uygulanacak olan mali ve parasal gevşeme sadece insanların açlık sınırının altına düşmesini engelleyebilir. Yani yoksulluk sınırına dahi çekemeyebilir. Ek bir kötü etkisi de devalüasyon olur.
Politikacının hangi yolu seçeceğini ben de kestiremiyorum ama seçeceği tüm yolların deval ile ya da devalsiz aynı yere çıkacağını görüyorum. Ve hakikaten devalsiz olan yolu halka politik kabul ettirmek daha zor.
Ama bir şekilde devalsiz olan yol halka kabul ettirilebilirse çekilecek acının dozu artacak olmasına rağmen süresi daha kısa olacak.
Örnek:
Konum 1: Devalsiz : 100 birim debi yoğunluğundaki acıyı 60 ay çekeceksin. Daha sonra 50 birim acıyı 120 ay çekeceğin nispeten daha rahat olan 3. konuma geçeceksin.
Konum 2: Deval ile : 80 birim debi yoğunluğundaki acıyı 180 ay çekeceksin.Ve devamında devalsiz durumun ilk konumuna geçip tekrar 100 birim debi yoğunluğunda acıyı çekmeye başlayacaksın.
Toplam kahır çekilen acı debisinin zamana göre integrali olduğu için ikinci seçenekte toplamda çok daha fazla kahır çekilecek.Ve daha da kötüsü tekrar birinci konumdaki durumdan devam edilecek.
96 97 96 97 96 97 96 97
Nasil beceriyorlar anlamis degilim
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bakanlık: Şubat ayında 647 milyon dolar uluslararası doğrudan yatırım girişi gerçekleşti
Erdoğan'ın şifreleri için Yalçın Küçük'ün Caligula'sı bir fikir verebilir.
Topluma kendi kişilik tonları olarak sunduğu konularda (İMF defteri kapanmıştır...İMF ye biz borç veriyoruz..söylemleri gibi) dönmesi, kendini kişilik olarak çok zorlayabilir.
Bu durumda çevresinde kendisine ulaşabilecek (mantık temelli falan değil herhangi bir açıdan) birini bulmak mümkün değil kanımca.
Sonu tüm toplumun çekeceği acılar da olsa Caligula bildiğinden vazgeçmez.
İMF de4n önce daha deneyeceğimiz "faiz indirimi" var.
Durun bakalım.
Sırayla.
tcmb: Yurt dışında yerleşik kişilerin portföyündeki hisse senedi stoku 28,0 milyar dolar (önceki 29,2mlr)
*tcmb: Yurt dışında yerleşik kişilerin portföyündeki hisse senedi net değişimi(piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış) -47,8 milyon dolar (önceki 64,4mln)
*tcmb: Yurt dışında yerleşik kişilerin portföyündeki özel sektör tahvil bonoları stoku 489,3 milyon dolar (önceki 497,7mln)
*tcmb: Yurt dışında yerleşik kişilerin portföyündeki dibs stoku 13,3 milyar dolar (önceki 13,8mlr)
*tcmb: Yurt dışında yerleşik kişilerin portföyündeki dibs net değişim (piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış) stoku -155,8 milyon dolar (önceki -162,7mln)
*tcmb: Yurt dışında yerleşik kişilerin portföyündeki özel sektör tahvil bonoları (piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış) -8,3 milyon dolar (önceki -2,8mln)
kel,ime anlamı
Doğrudan yabancı sermaye yatırımları; “Bir firmayı satın alma veya yeni bir firma için ilk sermayeyi temin etme veya mevcut bir firmanın sermayesini arttırma yoluyla bir ülkede bulunan firmalar tarafından başka bir ülkede bulunan firmalara
yapılan yatırımdır; bu yatırım teknolojiyi, işletmecilik bilgisini ve yatırımcının kontrol yetkisini beraberinde götürmektedir.â€
demek ama onlar hangi girişleri yatırım sayıyorlar bilemem
Investing.com - Bugün açıklanan enflasyon rakamları Nisan’da yıllık %19,50 ile beklentilerden düşük geldi. Gün başında 5,98 seviyesine yükselen USD/TRY kuru, enflasyon verisinin ardından 5,9577’ye gerilemesinin ardından tekrar 5,98’e yükseldi.
Hafta başında düşüş yaşayan ABD Dolar Endeksi, FOMC toplantısının ardından tekrar yükselişe geçti ve bugün 98,0 seviyesine yükselerek hafta içi kayıplarını telafi etti. Doların küresel piyasalarda değer kazanması ile EUR/USD 1,1150; GBP/USD 1,2990 ve Ons Ons Altın 1,269$ seviyesine gerilerken gelişen ülke paralarında da bugün düşüş yaşanıyor.
Günün devamında ABD’den tarım dışı istihdam rakamları takip edilecek, Mart’ta 196 bin ile beklenti üzerinde gelen istihdamın Nisan’da 181 bin gelmesi bekleniyor. Verinin en önemli kalemi olan saatlik ücretlerin aylık %0,3 ve yıllık %3,3 gelmesi bekleniyor.
Beklenti üzerindeki veri ile endekste gün içi yükseliş devam edebilir, bu olasılıkta USD/TRY kurunda da 5,98 üzeri hareketler görülebilir. İstihdamda yaşanacak düşüş ile kurda görülecek geri çekilmede 5,94 gün içi destek olarak izleniyor.
Abd'de nisan'da tarım dışı istihdam 263 bin (beklenti 190 bin)
*abd'de nisan'da işsizlik oranı %3,6 (beklenti %3,8)