Ama pazartesi günü ekleyeceğim. Forumda ajanlar cirit atıyor , görmesinler
Printable View
Ama pazartesi günü ekleyeceğim. Forumda ajanlar cirit atıyor , görmesinler
İlginç şeyler oluyor. İzocamda bekleyen Bir arkadaşıma bilgilendirme mail atmışlar. İzocam payınızın %2012 oranındaki kar payı
...... nolu hesabınıza 1 iş günü sonra yatırıracaktır , diyor. Bana gösterdi şaşırdım. Hisseler hesapta yok. Ama para yatmış. 1 iş günü sonra kar payı ne demekse , pazartesi anlarız
Sizlerede mail geldimi. Herkesin hesabına para yattımı ,bir karışıklık var
II.27.2 Çıkarma hakkı bulunan pay sahipleri, SPK’nın belirlediği sürede, halka açık ortaklıktan, azınlıkta kalan pay sahiplerinin paylarının iptal edilmesini ve bu payları temsil eden yeni payların çıkarılarak kendilerine satılmasını talep edebilir. Diyor.
Yani hisseleri almak talep edebilir ama vermek zorunda değilim
https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...20140102-3.htm
5. madde burada ama bu II.27.1 iptal olan. Yani geçerli değil. Yenisi II.27.2 numaralı
Bence şunu eklemek daha iyi. II-27.2 sayılı Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği madde 5 (6) Satma hakkının kullanımına ilişkin üç aylık hak düşürücü sürenin sona ermesini takiben en geç üç işgünü içinde ortaklıktan çıkarma hakkını kullanmak isteyen hakim ortak, bu hakkını altıncı maddenin ikinci fıkrası çerçevesinde belirtilen fiyat üzerinden kullanmak üzere ortaklığa başvurur. Söz konusu başvuruda; hakim ortağın adı soyadı/unvanı, adresi, satım bedeli ile banka teminat mektubuna yer verilmesi veya ortaklıktan çıkarma hakkı için kullanılacak fonun özel bir hesapta bloke edilmesi gerekir.
Yani , bu maddeye göre 3 aylık sürenin sonunda en geç üç iş günü içinde başvurmalıydı. Yaklaşık 1 sene oldu. Şimdiye kadar neyi bekledi anlamadım. Aradan zaman geçmesinden dolayı yeniden değerlendirme isteme hakkımız olmalı
Ayrıca ortaklıktan çıkarma hakkı hiçbir zaman MÜLKİYET HAKKI nın üstünde olamaz çünkü anayasal bir haktır
Esas bomba dayanağı pazartesi ekleyeceğim
Ajanlar çatlasın , meraktan
Şirket sayfasında değerleme raporu vardı ama şimdi açılmıyor. Kaldırmışlar. Bunlar ne yapmaya çalışıyor acaba
Şirketin pasiflarini de hesaba kattılarmı ona bakacaktım
II.27.2 Madde 5 (11)Payları borsada işlem görmeyen ortaklıklar; hakim ortağın ortaklıktan çıkarma hakkını kullanacağını,
ortaklıktan çıkarma hakkının kullanılması sebebi ile payların iptal edileceğini ve pay sahibi olan ortakların satım
bedeli karşılığında sahip oldukları pay senetlerinin imhası için ortaklığa başvurmaları gerektiğini Kurulun özel
durumların kamuya açıklanmasına ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde kamuya açıklar ve ortaklık merkezinin
bulunduğu yerde yayımlanan en yüksek tirajlı yerel süreli yayınlardan birinde veya ulusal bir gazetede ilan eder.
Teslim olunan pay senetlerinin bedelleri aynı gün içerisinde tam ve nakden ödenir. Pay senetleri ilgili kuponlarla
birlikte noter huzurunda fiziken iptal ve imha edilir ve bu durum noter tarafından düzenlenecek bir tutanakla tespit
ettirilir. Söz konusu ortaklıklar; ortaklıktan çıkarma hakkının kullanımına konu olan ve iptal edilmiş sayılan önceki
payları, herhangi bir süre sınırı olmaksızın sahiplerinin yapacakları başvuru üzerine satın almakla yükümlüdür.
Diyorki sen hala sahipsin. Lütfen senetlerin imhası için ortaklığa başvur
Bence şuan SPK'nın onaylamış olduğu ortaklıktan çıkarma fiyatı 20,12 TL'nin adil bir fiyat olmadığı konusunda itiraz etmek, imkanı olan noter aracılığı ile yapsın olmayan ise en azından ileride bir hak kaybı yaşamamak için iadeli taahhütlü mektup göndersin
Ben şuan bu işi mahkemeye taşımak için araştırmalar yapmaya başlayacağım mahkeme aşaması için bilgisi olan arkadaş varsa paylaşırsa sevinirim en fazla biraz mahkeme masrafı veririz gittiği yere kadar gideceğim
İnternette gezinirken tamda bizim konuyu ilgilendiren Rahmetli Güngör URAS'ın 22,07,2014 tarihli
Borsadan çıkışta ortak ne yapacak? başlıklı yazısında zamanın SPK başkanı Dr. Vahdettin ERTAŞ ile yaptığı görüşmeyi yazmış adam yıllar önce yazmış biz şuan aynısını yaşıyoruz.
https://www.milliyet.com.tr/yazarlar...apacak-1915188
ARKADAŞLAR benim onayım olmadan takasbank nasıl hisse teslimatı yapar anlamış değilim .Duvar kağıdı yaparım veya koleksiyon olarak tutarım yani fiziki olarak alabilmeliydim.Bu nasıl bir adalet anlayışı nasıl bir şirket kayırma anlayışı.
bende yazdım,şermin bacım baklayı çıkartmazsa pazartesi vericem,sn kurtuluş dogru söyluyor,en azından iaadelitahhütlü ğönderim yaparak hak kımız bki kalır..
Bu iş sonunda mahkemeye gitmek zorunda. Herkes ayrı ayrı mahkemeye başvuracak sonra dosyalar birleşecek. Ya da birisi açacak diğerleri iştirak edecek. 2.sinde masraf çok az
SPK dan gelen cevabı dava dilekçesine eklenecek
Ayrıca Cumhuriyet savcılığına başvurulabilir mi araştırmak lazım. Çünkü mülkiyete el atma var
İzocam Degerleme Raporu na şirket sitesinden ulaşamıyorum ,kaldırmışlar. Geçmişte paylaşan varsa tekrar paylaşabilir mi
paylarının karar tarihine en yakın tarihteki gerçek değerlerinin†ödenecek olmasıdır. Ödenecek gerçek değerin hesabı bilirkişilerden rapor alınmasını gerektirir. Yargıtay 11. HD, 11.06.2015 tarih ve 2015/2255 E. 2015/8166 K.
paylarının karar tarihine en yakın tarihteki gerçek değerlerinin†ödenecek olmasıdır. Ödenecek gerçek değerin hesabı bilirkişilerden rapor alınmasını gerektirir. Yargıtay 11. HD, 11.06.2015 tarih ve 2015/2255 E. 2015/8166 K.
SPK isterse olur.
II.27.2 ortaklıktan çıkarma tebliği , madde 6 (3) Satma hakkının kullanımına ilişkin adil bedel ise,
a) Payları borsada işlem gören ortaklıklar için bu maddenin ikinci fıkrası çerçevesinde hesaplanacak fiyat, her
bir pay grubuna ilişkin fiyatın tespiti amacıyla hazırlanan değerleme raporunda belirlenen bedel, hakim ortak
konumunun kazanıldığının veya hakim ortak konumunda bulunup ek pay alındığının kamuya açıklandığı tarihten
önceki bir yıl içinde Kanunun 26 ncı maddesi çerçevesinde zorunlu pay alım teklifi yapılmış ise bu fiyat ile hakim
ortak konumunun kazanıldığının veya hakim ortak konumunda bulunup ek pay alındığının kamuya açıklandığı
tarihten önceki son altı ay, bir yıl ve beş yıl içinde borsada oluşan ağırlıklı ortalama fiyatlarının ortalaması
karşılaştırılarak bulunan en yüksek bedel,
Mektuba bunu koyabiliriz
Bombayı gönderiyorum , beklemeye gerek yok. Mahkeme kararının Altı çizili kısmını iyi okuyun . Mektuba ekleyebilirsiniz.
Bu işlem sadece şirketler topluluğu için geçerli diyor. Bu durumda , zorla ortaklıktan çıkarma işlemi hukuğa uygun gözükmüyor.
http://www.gocuk.com.tr/anonim-sirke...avukati-izmir/
Bu forumda Yazdıklarım yatırımlarım kararlarınızı etkilemesin. Kimseye tavsiye verecek durumda değilim. Kesinlikle Tavsiye değildir
Tarih 2006 ------Koç Grubu, ana faaliyet alanları dışındaki işlerinden çıkma stratejisi kapsamında İzocam’da sahip olduğu yüzde 61.19 hissesini lisansını kullandığı Fransız Saint Gobain Isover ile Kuveytli Alamana’ya 171.3 milyon dolara sattı. Peşin ödenecek bu miktara göre, İzocam’ın toplam şirket değeri 280 milyon dolar oldu.
Yargıtay 11. HD, 11.06.2015 tarih ve 2015/2255 E. 2015/8166 K. sayılı kararında, “Mahkemece, davalı şirketin mal varlığının güncellenmesi suretiyle belirlenen aktifleri üzerinden davacının %30 payına karşılık gelen bedele hükmedilmiş ise de, gerçek pay değerinin belirlenmesinde davalı şirketin pasiflerinin de dikkate alınması suretiyle mali bilançonun ve bu kapsamda gerçek pay bedelinin bulunması ve bu bedele hükmedilmesi gerekirken, bu hususlarda yetersiz bilirkişi raporuna dayalı olarak hüküm tesisi doğru görülmemiş, kararın davalı şirket yararına bozulmasına karar vermek gerekmiştir†şeklinde karar vermiştir
Değerleme raporuna ulaştım PASİFLERİ DİKKATE ALMAMIŞLAR , bunu gözden kaçırmışız . Bu yüzden şirket değeri düşük çıkmıştı
Mektupta yeni değerlendirme raporu istemek , pasiflerinde hesaba katılması gereği ile. ve bu mahkeme kararını da dayanak eklemek gerekli diye düşünüyorum , benim düşüncem . Tavsiye değil
1 yıl önceki değerleme raporunda şirketin değeri 230 milyon tl göstermişler.
Halbuki 2006 da İzocam toplam şirket değeri 280 milyon dolarmış o zamanki değerleme raporunda. Yani 280 X 7.40 =2 milyar TL civarında çıkmış.
Ya hesap yanlış yada şirketin içini boşaltmışlar sonucu çıkıyor. Bence hesap yanlış , şirket 2006 dan sonra daha daha büyüdü ,yeni fabrikalar kurdu.
SPK harekete geçmez ise Mahkeme yolu gözüküyor , ben hazırım. Hasan Tahsin ler unutulmaz
Sayın Sermin; Birkaç gündür bu forumda yazılanları, yazdıklarınızı okuyorum.. İzocam da yapılanların benzeri, Şişe cam grubunda yapıldı, yapılıyor.. Anadolu cam,Denizli cam, Trakya cam, ve Soda Birleştirme işlemleri için Değerleme yapılırken, Kasasında döviz dolu olan,borcu derdi olmayan Soda şirketini ,hissesini bile yok fiyat biçtiler.. SPK da bunu kabul etti.Bizler sinir küpü olduk..Ama ne çare. Herşey vicdana , ahlaka ve mantığa ters olsa da , kitabına uygun..29.eylul 2020 de, Anadolu cam, Denizli cam,Soda, ve Trakya cam tahtaları kapanacak..Yok pahasına hisseler elimizden alınmış,( Şişe cam
verilmiş) olacak..Hisse de şişe cam olarak borsada işleme devam edecek...O forumda yazılanları, şirket kararlarıni okumanızı öneririm..Ve daha önce borsa kotundan çıkarılmış hisselerin ortakları ne yapabilmiş,ne sonuç almış,incelemenizi öneririm... Kolaylıklar diliyorum.
Arkadaslar zamanında bu hisse ile ilgili epey uğraş verenlerden biriyim biliyorsunuz.
1.spk.ya değerleme için o kadar uğraşı verildi ama maalesef bir milim etki etmedi.
2.daha önce kottan çıkan hiçbir şirketle ilgili alınmış iptal mahkeme kararı ben bilmiyorum bilen varsa hatırlarsın
3.yalniz değerleme ye itiraz için ilgili metni koyan arkadaşa şunu soyleyim o madde tebliğ den çıktı geçerli tebliğde o yok.
4.spk.ya müracaat etsenizde oradan gelecek cevap şöyle olacaktır zarar görenlerin dava açmaları yönünde
5.avukat olmama rağmen borsa şirketlerine 1 dava kaybetmiş 1 davam etmektedir bu iste edindiğim tecrübeler
Bu iş mesakketlidir bunun için birleşin ve 1 avukat tütün ilk planda yapacağınız iş
Son bultendeki SPK.kararina karşı yürütmeyi durdurma talepli iptal davası açmanız gerekiyor.bu davayı Ankara'daki
İdare mahkemesine açacaksınız
Bunun için fazla zaman kaybetmeyin
6.size ayrıca şunu onereyim genel kurul
Kararı iptali için açılan davadaki arkadsla irtibat kurun dosya numarası belli olan davanın akıbetini öğrenmeye çalışın dava devam ediyorsa isterseniz mahkemeye müracaat ederek müdahil olabilirsiniz
Böylece gelişmeleri takip eder duruşmalara taraf olduğunuzdan katılabilir siniz.
Şahsi kanaatim en kısa yoldan sonuç
Almak iş stiyorsaniz Ankara'da bölge idare mahkemesine yürütmeyi durdurma talepli SPK.kararini iptal davası açmaktır.
Neden Ankara diyenlere SPK.merkezi ankaradir onun için.
Mucadelenizde başarılar dilerim keşke
Genel kurula katılıp muhalefet şerhi verseydiniz ben katılıp bunu yapan herhalde 3 kişiden biriyim.
Egerki değerleme farklı olsaydı ben önceden hissemi virmanladigim halde bundan istifade edecektim ama maalesef SPK.1 kuruş bile değiştirmeden noter gibi onaylamış .virman yaparken itirazı kayıtla virman etmiştim.
Sagliklar kolay gelsin
SPK 'yı beklerken iş işten geçmiş olabilir formda sürekli birşeyler paylaşarak kafa karışıklığına neden oluyorsun seninle ilgili ister istemez şüphe duyuyorum ne yapacaksan yap yaptığını paylaşırsın :yes:
Şuan ilk yapılması gereken fiyatın adil olmadığı için SPK başvuru yapmaktı ben yaptım belki başkalarında yapmıştır :one:
Gelelim ikinci konuya hesaplarımıza ki hisseleri alıp parayı yaptırdıklarından dolayı itiraz için mahkeme sürecinin başladığını düşünüyorum SPK sonucunu beklerken mahkemeye itiraz hakkımız zaman aşımına uğramasın:p
Konu ile ilgili hangi mahkemeye dava açacağımız konusunda araştırma yapıyorum yürütmeyi durdurmak için İdare mahkemesinemi yoksa direk Asliye Ticaret Mahkemesine dava açmamız gerekiyor çok fazla zaman kaybetmeden netleştirip dava açmak lazım bu konu ile ilgili bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim