Eleştireni engelliyorum yazılarını görmüyorum siz de beni engelleyin saçmalayacağınıza.
Printable View
Eleştireni engelliyorum yazılarını görmüyorum siz de beni engelleyin saçmalayacağınıza.
Sayın koza sakinleri rahatsızlık vermez isem ipek de rsi de negatif uyumsuzluk var gibi geldi teknikçi arkadaşlar bugün için bir yorum yapabilirmi yani varsa bile bilançoyla beraber uyumsuzluğa rağmen gider diyebilir miyiz.ipek formunda kimse olmayınca bırada affınıza sığınarak sormak zorunda kaldım
Bu arada hepinize bol kazançlar diler cewaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum
Sacmalamak konusunda forumda anket yapsak açık ara birinci cikacaganizdan şüphem yok. Tutarsiz yazılarınızi okumak gercektende zaman kaybi. Engeli hakettiginize katılıyorum.
SM-N910H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ipek parayı kozaadan kazanıyor. yani ipeğin fiyatı kozaaya göre %50 yukarıda .. yani ipek fk 6.40 olmalıydı çünkü kozaa fk 5.90.... spekulatif olması nedeniyle her hangi bir öngörüde bulunulamaz. her yöne aşırı miktarda gidebilir.. kozaa kozal sorsan ayrı mesele
https://i.hizliresim.com/KUVQAX.jpg
benden başka herkes çok beğendi bilonçoyu. Yahu en son 222 milyon gelmişti 156 milyon nedir
Yasemın hanım ben teknikçi arkadaşlara sordum lütfen sizin akıl dışı yorumlarınıza ihtiyacım yok
benim yorumum %15 düşer diyen buffetwarrene yedi siz yanlış anladınız yasemin hanım
https://i.hizliresim.com/h3tors.jpg
bu direnç. ayrıca dolar bazında uzun vade dirençteyiz şu an. ya bir anda %20 yukarı gideriz ya da aşağı ..ortası yok bu işin.
ZİRAAT YATIRIM DEĞERLENDİRMESİ
Koza Anadolu Metal Madencilik (KOZAA, Sınırlı Pozitif): Şirket'in 1Ç2020'deki ana ortaklık net dönem karı geçen yılın ilk çeyreğinde göre %1,3 oranında azalmış ve 153,9mn TL'ye olmuştur. Şirket'in satış gelirleri bu çeyrekte 715,9mn TL gerçekleşerek yıllık %47,4 oranında artarken, maliyetler %38,2 oranında artmış ve 274,6mn TL olmuştur. Brüt kar yıllık %53,8 oranında artmış ve yılın ilk çeyreğinde 441,4mn TL'ye yükselmiştir. Şirket'in 1Ç2020'deki brüt kar marjı ise geçen yılın aynı dönemine göre 2,6 puan artışla %61,6 olarak gerçekleşmiştir. Operasyonel giderleri %51,7 oranında artan şirket, diğer faaliyetlerden 8,7mn TL gider kaydetmiştir. Buna bağlı olarak esas faaliyet karı %50,4 oranında artmış ve 344,9mn TL olmuştur. Şirket bu çeyrekte 172,9mn TL yatırım faaliyetlerinden net gelir kaydetmiştir. Geçen yıl ise bu tutar 170,2mn TL idi. Vergi öncesi karı 517,8mn TL olan şirketin 146,5mn TL vergi gideri sonrası ana ortaklığa düşen net dönem karı 153,9mn TL'dir.
direk eksi başladı seansa bu iyi günlükçüler almayacak demektir.
herkes çıkacak diyordu çıkmadı. spekin fiyatla işi yok ki onun işi bu hissede sadece beklentiyi kırmak. neyse sert düşmedi 1saat ya da 1-2 günde toparlar. sağlamcılar 13.70den alabilir.
listemde tskb iş c vakıfbank trgyo var dirençleri kırabilirler. bankalar harekete gecerse 115 bine gideriz.
Şimdilik buraya kadarmış..
Evli evine köylü köyüne .....
Sn. Nevli1 hocam, müsaitliğinizde grubun günlük pastasını atar mısınız?
Teşekkürler hocam...
Çok kazanırız zannetmiştim ( ipege bakarak) ipek hala yerinde sayıyor kozaa ise bilançoya rağmen geriledi yaa, direncim kayboldu , köyüme dönüyorum azıcık bı azıkla...
#KOZAA #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...05291112187661
#IPEKE #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...05291113032506
#KOZAL #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...05291113383131
Artık iyice kabak tadı verdi bu kozalaklardan çıkayım dedim, durdum baktım nereye gideyim.. Ne yapalım ben zaten ne kazandıysam uzun vadeli tuttuklarım dan kazandım, bu kozalakların da üzerine toprak ektim yeşerirse ne ala....
Hocam bende çok direndim ama bu saçmalıktan sıkıldım..ewet haklısınız alınacak kağıtların en başında geliyordu , biseyler de kazandırdı ama artık iş temele falan bakmıyor..
Tamamen spekülasyona kaldı işimiz..
Bana uymaz spekülasyon kağıdı..çok para baglayamam..
O yüzden artık bı miktar dursun ama bulabilirsem başka kağıtlara bakacağım..
Buramiza geldii , yeterrrr artıkkkk...
Ky isyanlara başladıysa hareket yakın demektir...
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Ya bu konakli ile tek kelime yok faaliyet raporunda acaba tek ben mi merak ediyorum kagidin en buyuk beklentisi bu bildigim kadariyla
Şu ortamda kasasında nakiti olan,işleri hiç durmayan,üretmeye dvm eden,borcu olmayan, onsun yükselme eğiliminde olduğu bir hisse.Daha iyi şartlarda olan hisseler varsa paylaşın bakalım.bilanço benim gayet hoşuma gitti.
Ons +, dolar +,bilanço +.. Ne yapmış biraz fazla vergi vermiş. Üretim mi düşmüş ,satış mı yapamamış,bir kaza bela mı olmuş, varsın kullansınlar bunuda, daha ellerinde ne kaldı.. Biz burada bilanço yorumlarken bile 2 ay geçti, 2 ay üretim yapıldı, 2 ay para basıldı resmen.Olabilecek en vasat yönetim ,açıklanabilecek en kötü bilançoyla işte bu kadar...
Bunu kullanmadan geçeceklerini düşünen arkadaşlar inanın bu mümkün değildi ve gördük ki abiler fırsatı ganimet bildi ve çökmeye devam. Kendi adıma ben de beklemeye devam ediyorum ki buradan istediğimi almadan da gitmeyeceğim kısmetse. Herkese hayırlı Cumalar
Koza Altın hisse yorumu ve teknik analizi
İş Yatırım, Koza Altın için 88,30 TL hedef fiyatını ve 'AL' tavsiyesini korudu. Raporda, 'Koza Altın için hisse başına 88,3TL hedef fiyatla AL tavsiyemizi koruyoruz.' denildi.
*29.05.2020 11:01
Konu ile ilgili raporda şu değerlendirme yapıldı:
Net kar beklentinin altında: Koza Altın, 1Ç20 finansallarında* önceki yıla göre %23 artış gösteren 394 milyon TL’lik net kar* açıkladı. Net kar rakamı, bizim tahminimizin ve piyasa beklentisinin* altında gerçekleşti (İş Yatırım: 435 milyon TL, Piyasa: 434 milyon TL) FAVÖK’ün beklentilere paralel gelmesine rağmen, beklenenden yüksek* efektif vergi oranı ve beklenden düşük diğer net gelirler sebebiyle* net kar tahminlerimizden sapma gösterdi.
Buna ek olarak, düşük TL faiz* oranları sebebiyle geçen yıla benzer gerçekleşen finansal gelirler,* güçlü büyüme gösteren FAVÖK’e rağmen net kardaki yıllık bazda büyümeyi* sınırladı. Beklentilerin altında gerçekleşen FAVÖK marjı ve net kar* sebebiyle sonuçlara negatif piyasa tepkisi bekliyoruz.
Son Çeyrekte Öne Çıkanlar
Net satışlarda güçlü büyüme: 1Ç20’de Koza Altın’ın net satışları* yıllık bazda %49 büyüyerek 696 milyon TL oldu. Net satışlar, hem bizim* beklentimizin hem de piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti.
Ortalama altın fiyatı 1Ç20’de yıllık bazda %21 büyüyerek 1582$/ons* olurken, TL’nin değer kaybı ve yıllık bazda %9 artarak 72 bin ons* olarak gerçekleşen üretim rakamları da 1Ç20’deki güçlü net satış* büyümesine katkı sağladı. Net satış tahminimizdeki sapmanın nedeni,* bizim varsayımımızdan 12 bin ons yukarıda gerçekleşen üretim rakamı* oldu.
FAVÖK marjı beklenenden aşağıda olsa da FAVÖK beklentilere* paralel: Güçlü altın fiyatları, artan altın üretimi ve faaliyet* giderlerinin satışlara oranındaki iyileşme sayesinde FAVÖK yıllık* bazda %62’lik büyüyerek beklentilere paralel 417 milyon TL olarak* gerçekleşti (İş Yatırım: 428 milyon TL, Piyasa: 423 milyon TL). Nakit* maliyetler ise, üretim miktarındaki artış ve zayıf TL’ye rağmen yıllık* bazda %8 artarak 631$/ons oldu. Nakit maliyetlerin beklentimizin* üstünde gerçekleştiği göz önüne alınırsa, FAVÖK’ün beklentilere* paralel gelmesinin temel nedeni, beklenenden yüksek gerçekleşen üretim* rakamıdır.
Net nakit pozisyonu: Şirketin net nakit pozisyonu, finansal* gelirler ve güçlü FAVÖK sayesinde 4Ç19’daki 4,38 milyar TL’den 4,81* milyar TL’ye yükseldi.
Değerleme Üzerindeki Etki ve Görünüm
AL tavsiyemizi koruyoruz: Koza Altın için hisse başına 88,3TL* hedef fiyatla AL tavsiyemizi koruyoruz. Gün içinde yeni makro* tahminlerimizle değerlememizi gözden geçirebiliriz."
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
En son konaklı projesinde işletme ruhsatı alındığı ilanını okumuştum
Ne yaptılar 10 yıllık projeyi nere gömdüler de hiç yokmuş gibi bilanço hazırlamışlar
Bu proje yabancı ortaklı bir proje kozaa nın en önemli faaliyeti
İlk çeyrek bilançoyu geçtik, 2. çeyrek bilançolara bakacağız artık. ( şunun şurasında haziran sonuna ne kaldı).Malum bütün şirketler ikinci çeyrekte resmen göçecekler, kozalaklar ise durmayan üretim, daha yüksek ons fiyatı(ilk çeyrek ortalamaları 1600 dolar civarıydı),daha yüksek kur(İLK çeyrek dolar ortalaması 6.10 civarıydı) ve muhtemelen daha az vergi ile( bilançodaki vergilerin yüksek çıkması önemli ölçüde ilk çeyrekte devlete ödeme yapıldığından olabilir.) oldukça parlayabilir.. Beklentilerimizin asıl meyvesini ikinci çeyrekte görebiliriz diye düşünüyorum, yanılgı payım her zaman için tabiiki mümkündür...
Dönem Vergi (Gideri) Geliri
2020/3 2019/12
14
-137.270 -94.118
ARKADAŞLAR BİZİM KARIMIZI ALAN BU VERGİDİR