Bilemiyorum.
Bir şekilde yabancı ile rekabet edebilen veya yurt dışı satışı çok olan şirketler avantajlı. Bankalar bir süre daha kumbara olarak kullanılabilir.
Printable View
Dolari satan yabanci olabilir
Bugun kapanis cok onemli
DoW'un 28'ine de 131X zorlar bistik Viop30..
SISE'de dün alan bugün satıyor gibi.
Netde bence yabancı alıyor. Endekse yüksekden sokma niyeti var bence.
Bir ara Yunanistan borsasında coca cola çok düşmüştü oradan çıkalarılıp İsviçre'ye taşıdılar diye hatırlıyorum. Yurt dışı satışı yüksek şirketler ile lokal piyasaya çalışan şirketler aynı değerlendiriliyor.
Vergi gelirleri gümrük, KDV, ÖTV vs ciroya dayalı şeyler. Enflasyonu özellikle kamu destekliyor.
En alt kesimin sepetinde olan domates, soğan, patates, süt, ekmek, un, yumurta fiyatları baskılanıyor bence, diğerlerinde fiyatların artmasına ses çıkarılmıyor. Sigaraya da zam yapacaklar ama gözleri yemiyor. Normalde 3 dolar seviyesinde oluyordu.
Helal olsun damada JPmorgunın stopunu patlattı öyle alırlar adamın aklını
Az parası olan daha esnek ve istediği yere para kaydırabiliyor. Engellemek için vergi getirdiler ama çok etkilemez.
Malesef bankalar kapana girmiş durumda, öz kaynakları TL. Özel bankalar bulabildikleri imkanlar ile döviz vs alsalar da bu aktif rasyosu ellerini bağlamış durumda.
Cortçu cenavarlar küspe mi oldu ettiler yine vadebaşı beri kaçıncı tur..
Paralized style.
2. el piyasası inanılmaz uçmuş.
2017 yılında 45bin TL 'ye aldığım araba o gün ki dolar kuruyla 12bin $ 'a aldım aracımı.
şimdi ise aynı araca 130-140 bin lira istiyorlar...
bugün ki kur değerine göre 93bin TL yapıyor...
Yılı geçmiş, araç eskimiş, ve hala 130-140bin lira..
yani fiyatların 4/1 'i fazlalık.. 4/1 den de fazla..
bu yüzden piyasa tıkanmış durumda.
araç almayı bu yüzden erteledim. Ne zaman fiyatlar dengelenir o zaman alacağım.
2017'ye göre araç $12000
2020 'ye göre araç $17000 (5bin dolar fazlalık var)
asgari ücrete göre ise, araç 37 aylık asgari ücret(2017)
bugün ki asgari ücrete göre 56 aylık asgari ücret( 19 ay fazla)
aracın eskimesi, bilmem nesi hesaplanmadan.
daha anlaşılır olsun diye yazdım.
1269 flat - 1268 çıtır short 1270 stoplu
İçimde oluşan hissiyat kademeleri doldura doldura çıkacak ama doldur boşalt için sal ver yapması gerekir sanki.
Ben S90 almıştım tam 280 bin liraya 2018 yılında... borsa morsa altın dolar hiç bir şey o aracın bugünkü değerini getirmedi, piyasayı regüle edenler kurallarla oyuncak gibi oynarsa sonu böyle anomali oluyor.
Ha faydalanamadık mal gibi sattık 3 5 fazlaya eski düldüle devam ettik ama anomali mi evet hem de ne anomali. Sebebi ÖTV saçmalıkları.
Kasten düşük tutuluyor faizler, mecburi bir şeyler alınıyor veya altın veya dövize park ediliyor.
doalr euro savaşının galibi alıcılar oldu az zorlarsa yarına 8 e dayanır
demekki neymiş paranın tamamıyla poz açmamak lazımmış
demekki neymiş 1/4 açıp eğer ters hareket olursa 1/4 daha devam ederse 1/4 daha devam ederse 1/4 daha
demekki neymiş böylece ortalama yapmak lazımmış
demekki neymiş daha da devam ediyorsa ters hareket piyasayla inatlaşmayıp stop loss çalıştırmak gerekirmiş
Bankacılık sektörü öz kaynak ağustos 567,3 milyar önceki ay 564,8 milyar TL.
%0,044 artmış yıllık bileşik %5,44 eder.
Enflasyon %10 olsa yolda öz kaynaklar %4,56 reel anlamda eriyor olabilir, ama yine de nominal artıyor o da bir şey.
Bankalar 10 milyar kar arttirmis gecen seneye gore
Reysaş çok reklam verdiği için ayda bir BBHT ye çıkarılıyor gibi.
#direnleş :he:
Alışkanlıkları terk etmek kolay değil. Uzun süredir banka satanlara banka aldırmayacak, döviz alanlara ise döviz sattırmayacaksın. Üstelik de bunu hiç kimseyi incitmeden yapacaksın.
Esen kalın
bari düşüremiyoruz
dolarıyükselterek bozalım şunlarıdemişler.
şahit nerdesin yinemi diskodasın.
benide geçtin :he:
PALA ile PALANENE nin mahkemesi varmış, bozacı olarak gitmiş. :)
bide tablo koyalım. geyik arası grafik olsun.
hiç kodes cezası yemedim. ilk olmasın. :yes:
https://i.resimyukle.xyz/6d1c0N.png
Kırtasiyeler, okul servisleri ve öğretmenler eğitimle ilgililer. Pandemi sonrası, İstanbul'da tonla kırtasiye kapandı. Yine aynı şekilde ne yapacağını bilemeyen tonla servis var. Öğretmenler evinde oturur, maaşını alır.
Kahvehane sahibi, çarşıyı gezen Vali'ye diyor ki; ''sıkıntıdayım,kirayı bırakın çay pişirmek için kullandığım doğalgaz faturasını ödeyemiyorum,dükkanın önüne 10 sandalye koyarsam 100 çay fazla satarım, kiramı,vergimi öderim,aldığım krediyi geri öderim, yoksa ekmek teknem kapanacak, bu yaştan sonra nerede iş bulup çalışayım?''
Vali'nin cevabı şöyle: '' Öyleyse uyuşturucu satıp, para kazan.'' Yani demek istiyor ki, sandalyeyi dışarı koymak yasalara aykırı, izin veremem. Bunu da uyuşturucu satmaya benzetmiş. Ulla o ikisi aynı şey mi? Esnafa moral vermesi lazım, hadi pandemi süresince görmezden gelelim demesi lazım. Ya da esnafın sorununa çözüm bulması lazım.
Ama umurunda bile değil. Çünkü, kendi maaşı saniye bile sekmez. Esnafın çektiği sıkıntıdan bi haber. Pandemi süresince Vali'nin ve diğer kamu görevlilerinin maaşları da kesilse, onlar da 1176 TL'lik ödeneğe talim etseler, çocukları bir şey istediğinde alamasalar, işte o zaman anlayacaklar sıkıntının nasıl çekildiğini.
Öğretmen ve imamların aldıkları ücretten, benim ödediğim vergilerden düşen payı helal etmiyorum. Doktor,hemşire ve sağlık çalışanlarına ise helal olsun. Hiç bir iş yapmadan evinde oturup, para alanlardan kesilip, sağlık çalışanlarına, emniyet görevlilerine verilmeli.
Adam utanmadan gelmiş viop başlığında ahkam kesiyor. Biz kumarı kendi paramızla oynuyoruz.
burayı goygoyculara bırakmıyorum da ondan ceza yemiyorsundur :he:
ben hep onlar için ceza yemişimdir
az bir boş bırak burası anında ahaber bültenine dönüyor alakasız alakasız haberlerle
bukadar rakamı veriyi nasıl takip ediyorsun üstad bende birtek viop grafiği var :he:
düz tabanın geldiğini gördüğünüz anda basın shortu 1,000 puan garanti...
https://i.hizliresim.com/QH36Ww.jpg
spot eksiye gidiyor gibi..
:drunk: