Teşekkürler üstadım, bilmukabele 🙏🏼
Odabasinin azlini istiyorum
İkidir gaza getirip koyluye sokturdu
İkisindende zararla ciktim
En kotusu de
Yarin da girmeyi dusundurtuo bana
Mevduatta kalmaya karar verdim
Nerde bu kadar yüksek getiri.
Mevduatınıza %79 faiz....
https://www.youtube.com/watch?v=Mqsm-SNrUNk
Şu da %81 faiz.
https://www.youtube.com/watch?v=qIeILJbhnf8
Hatırlayan kaldı mı o günleri.
Dolara da %12 faiz var.
https://www.youtube.com/watch?v=v6LTjdr8Tmk
TCMB Başkanı Kavcıoğlu, banka genel müdürleri ile toplantıda üç ana mesaj verdi. Toplantıda Kavcıoğlu'nun Merkez Bankası'nın birincil önceliğinin enflasyonla mücadele olmaya devam edeceğinin altını çizdiği öğrenildi.
Toplantıda Kavcıoğlu'nun verdiği diğer ana mesajlar ise, yeni dönemde Merkez Bankası'nın politikalarında herhangi bir değişiklik olmayacağı ve Naci Ağbal'ın bıraktığı yerden devam edileceği yönündeki vurgular oldu.
https://www.bloomberght.com/tcmb-bas...-verdi-2277037
Kusluda yeni kabine listeleri geziyor
Ankara kusu var birseyler zirvalamis
Bakin derim
Selamlar güzel yazışmalar olmuş anca bakabildim herkesin emeğine sağlık.
Benim beklentim pazartesi vatandaşa dolar aldırıp bir müddet sonra doları düşürmek. Piyasada çoğunluk aynı şekilde düşünürse kazanma olasılığı düşük olur. Hele Ağbal bakan olursa...
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dolar için 10 TL falan dedikodular dönüyor. Ne olur bilmem. Ülke olarak bitmişiz. Yazık vatandaşa.
Sn websterben sizleri sessizcetakip eden biriyim dolar düser diyorsunuz acaba cumartesi günü piyasalar kapalıyken laleli ve kapalı çarşıda 7.45 kadar dolar alıp satan varken bu arkadaşların hiç bir seyden haberleri olmamış olabilirmi ?saygılar ytd
Kaan ustadim
Kapali carsi esnafi bu tur speklerde mecbur gardini alir. Bankalarda aldi. Satislarini 7.90 a kadar cikardilar. Lakin bu tur spek haberleri cok gorduk ve p.tesi acilislari da hicte oyle beklendigi gibi olmadi. Beklenen vardir gercekler vardir. 19 faizin oldugu ulkede dolar yukselmez. Ayrica agbal in gidisinin etkilemesi icin, piyasa tarafindan benimsenmis sevilen biri olmasi gerekir. Daha piyasa kendisini tanimadi bile ki benimsesin. 6 temmuz 2019 cuma aksamiydi
Murat cetinkaya gorevden alindi.
Ayni senaryolar yazildi cizildi ki murat cetinkaya bagimsiz gorunen biriydi ve piyasa seviyordu. 8 temmuz 2019 p.tesi
Dolar ne yapti?
Yuzde 2 lik bir cikis yapti.
9 temmuz 2019 sali gunu ise geri dustu. Sonra dusus devam etti.
Murat cetinkayanin gidisinin onda biri etki olmaz diye degerlendiriyorum
Uzman degilim
Goruslerim tamamen dusuncelerimden ibarettir
İnsanim yanilabilirim
Ytd
Syg
laleli pazarını severim. arkadaşım orada çalışıyor.
laleli hafta sonu başka hafta içi başkadır.
dedi, tabiki anlamadım. nasıl diye sordum.
dedi ki,
dolar almak ile dolar bozdurmak arasında fark yok, siz doları verip tl alırken biri de dolar alıp tl vermiş oluyor.
geçte olsa anladım.:kahkah::kahkah::kahkah:
Sn webster degerlendirmeniz için tesekkürler saygılar
Dolar açılış 8,24 Bloomberg HT
Blue ustadim size bir soru
Damat gidince tl yuzde 9 degerlendi
Blooma gore
Agbal gidince tl yuzde 11 deger kaybetti
Agbal kim?
Daha piyasa tanimamisti bile
Sizce korelasyonda hata yokmu
Yok dogru yazdi ustadim
Bloom demin 8.24 ken simdi 7.20 ye dusurdu 😀
Klasik bloom
Trend içi destekte gözüküyor. Yükselen birşeyi almak kolaydır ama önemli olan destekten yakalamaktır. Borsalar bu kadar yükselmiş ve ons bu kadar düşmüşken değerlendirilebilir. YTD. Benim portföy düşüncem şöyle;
%25 AFT
%20 Gram altın
%20 NNF
%35 nakit/PPF (duruma göre ilave yapmak için)
Ağbal ortodoks ekonomi politikaları uyguluyordu. Damat iktisat literatüründe olmayan şeyi yaptı dolar satarak doları düşürmeye çalıştı. Hangi iktisat kitabını açarsanız açın enflasyonla mücadele sıkı para ve maliye politikası olur. Öyle enflasyonun belini kırarsın. Sonra faizi aşağı çekersin. Yabancı yatırımcı için istikrar ve güven sağlarsın, ikide bir kavga etmezsin hem iç hem de dış politikada. Dolar da düşer, faiz de düşer. Refah artar.
Şu anda isteyen 7,50'den bankaya satabilir.
Bankalar 7,50'den alıyor şuanda.
Ons düşecek; zaten yerin dibine girmiş... Yerin dibine girmiş daha da düşer mi; ihtimal var ama zirvedeki borsaya göre satın almak daha kolaydır. Kalkıp da tüm paramı basmam ama.
Asya piyasasında dolar 8 liranın üstünde
Şu anda açık olan bankada 8.20 dolar alan var gercekmi acaba?ytd
Bu böyle devam ederse yarn Bist -10 falan mı yapacak yahu.
ortalık karısık gencler :) keyifler yerindemi