Mersin Anamur açıklarında 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Printable View
Mersin Anamur açıklarında 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi
2021 İLK ÇEYREĞİNDE % 7 BÜYÜMÜŞÜZ
yermisin yemezmisin..
yeriz de
aç karnına :)
Bizde önemli kalemler
İnşaat
Hizmet sektörü (kapalı çoğu)
Turizm (orada kapalı)
Tarım ve hayvancılık'da bitik.(ithal ediyoruz)
Bu dönem İthalatda azalmış dediler ya.
Kala kala Sanayi başta otomobil olmak üzere tek kalan.
Bu büyümeyi getirmiş demekdir.Maşallah.
Türk-İş ve Hak-İş, kamu işçisinin en düşük brüt ücretinin 4.800 TL'ye yükseltilmesini, 2021-2022 için ilk 6 ay %20, diğer 6 aylar için enflasyon+%3 refah payı talep etti
Gezi Direnişi'nin yıl dönümünde,
Eşitlik, özgürlük ve adalet mücadelemizde kaybettiğimiz canlarımızı saygıyla anıyoruz.
https://mobile.twitter.com/sinanmusl...64028149616640
Tabi asgari ücretle geçinmek zor. Haklı olarak ciddi zam beklentisi oluşmuş. Ancak işin öteki tarafında bizim gibi işçilik ağırlıklı çalışan bir ülke günden güne rekabetçilikten uzaklaşır. Halihazırda yaptığı ihracatı da kaybeder.
Tüm dünyada robotlaşma, endüstri 4.0 gibi uygulamalarla işçiliği minimize etme çalışmaları varken bizdeki asgrai ücret rakamları o rakama gelmesini ben ciddi sıkıntılı bulurum.
Asgari ücreti düşük ve rekabetçi tutabilmenin yolu ise öncelikle gıda fiyatlarındaki enflasyonu azaltma ile olur. O da tarıma dayanır temel olarak. Ülke olarak tarımı çok boşladık, çiftçi kazanamıyor ama bir yandan da oradan ciddi enflasyon etkisi geliyor. Ciddi bir tarım politikası ve öncelikle tarımsal kalkınma olmalı ki asgari ücret de kontrol altına alınabilsin.
Ama mevcut yönetim tarzı ile hiçbir sorunun çözülebileceğini ve her günün bir öncekinden daha kötü olduğunu görüyoruz.
Hiç ses yok,sen eleştiri yapsan onları anında kapında polis biter soluğu mahkemede alırsın,zaten çokları bu yüzden mahkemelerde sürünüyor,bu insanların ne günahı var,anayasanın 34 maddesinde bu belirtilmiş,,eylem ve fikir özgürlüğünü,galiba bunuda öyle oldu bittiye getiriyorlar,yazık,onlara her kapı açık,vatandaşa kapalı,neyse eden ettiğini bulur,ama geride enkaz kalır,artık nasıl kaldırabilirsen:notr:
Kabine toplantısı sona erdi , Erdoğan birazdan açıklama yapacak
Erdoğan : Milletimizin 150 yıllık hayali olan Taksim Camisini açtık
Erdoğan : Ülkemizi ve milletimizi sahte gündemlerin kıskacına hapsetmek isteyenlere eyvallah etmedik
Erdoğan : Taksim camisinin yapımında emeği geçen herkese , yardımlarını esirgemeyen Elmas ailesine de teşekkür ederim
Erdoğan : 2053 vizyonumuz için kollarımızı bir an önce sıvamalıyız , gençlerimize bırakacağımız en büyük mirasımız bu vizyondur
Erdoğan: Birileri sembol olarak görmeyebilir ama bilesiniz ki Çamlıca Kulesi bu asrın sembol eserlerinden biridir / Sputnik
Erdoğan : Türkiye Milli gelirine en etkin ve yüksek yardımı sağlayan ülkedir
Erdoğan : İlk çeyrek verilerine göre G20 ülkeleri arasında Çin’den sonra en çok büyüyen ülkeyiz
Erdoğan: Hibe ve destekler 661 milyar TL'yi buldu, bunlar halkın bu dönemde sosyal, ekonomik sıkıntılara maruz kalmadan bu süreci geçirmesini sağladı
Rusya türkiye uçuş sınırlamasını 1 haziran ötesine uzattı: Tass
Ben ikna oldum,aya gideriz