Habertürk tv.de aşı ve aşı karşıtlığı konusu yayında.
Printable View
Habertürk tv.de aşı ve aşı karşıtlığı konusu yayında.
Bu tam olarak böyle değil. Abd de yaşayan çok arkadaş var son dönemde baya sikayetciler, enflasyon orada da komik şekilde düşük gösteriliyor. Tabi bizle kıyas etmeyin biz master onlar çırak:)
Maaşlar da artacak. Her şey artacak bahsedilen 80 ler ( bizde de 90 lar) geri gelecek. Çünkü kartların tekrar karılması lazım çok büyük bir Servet donuk hale düştü çok zengin olup hiç bir şey yapmak istemeyen ciddi bir kitle var tarihsel olarak bunların elinden malı çekip almanın yolu enflasyon olmuştur. Yine enflasyon olacak muhtemelen.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu mesajı görmemişim. Şimdi farkettim. Bir daha FDow ile ilgili yazmayacağım demiştim ama cevap hakkı doğmuş.
Yorumlarım köşeli değil düzdür. Nettir. FDow 35000 üzerinde mutlaka zirve yapacaktır, bu olmazsa olmaz koşuldur demiştim, yeni zirve yaptı. Şu anda 5.3.3.5.3.1 yapan FDow 33600 ü (en olumsuz şartlarda 33260 ı) aşağı kırmayacak şekilde 5.3.3.5.3.2 realizasyonu yaptıktan sonra tekrar yukarı yönlenip yeni zirvelere gidecektir. Takip edip olup olmadığına bakarsınız. Ayrıca FSPX ve Nasda.q'ta da çok sayıda yeni zirve göreceğinizi rahatlıkla söyleyebilirim.
Bundan daha da düz yazamam.
Umarım cevap gelmez, gelse de farketmez, bir daha FDow ile ilgili kesinlikle tek yazı yazmayacağım.
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bir miktar enflasyonun kontrollü bir bicimde yaratilmasi bir iktisat politikasi aracidir. ekonomiyi az isitmak bazi donemler faydali olabilir.
ama enflasyon bir kere kontrolden cikarsa dusus surecini yonetmek cok zor bir iştir. kroniklesen enflasyona sert politikalar uygulamadan cozum uretmenin imkani yoktur.
abd mevcut surecte, buyuk miktarda parasal genisleme ile.bir miktar enflasyona kontrollu izin vermekle birlikte , politikacilarin ve is cevrelerinin baskisi ile bu kontrolu kaybetmek uzere. hatta bana gore kaybetti.
bu surecin en sonu belli ! uzatmaya gerek yok. mudahale er ya da gec gelecek , bu kesin ! bu kesinde ? benim en merak.ettigim konu daha once de soyledigim gibi 3. dunyada neler olacak ? Turkiye, Brezilya, Arjantin, Rusya vb. yığınla ülke.
Tarihte gorulmemis buyuk bir borc balonu var ? Varlik fiyatlari inanilmaz yukselmis durumda, bir taraftan da sismis olan balona surekli ufleyen bir mekanizma var. Bu isin sonu ciddi tatsiz o kesin !
ama surecin sonu sadece balonun patlamasi ve dunyadanin buyuk bir iktisadi problem ile karsi karsiya mi kalmasi seklinde cereyan edecek ?
yoksa bu para duzeninin bir degisimi ile mi sonuclanacak ?
ya da iktisadi problemler dunya da askeri bir dengesizlige mi yol acacak ? bunu gorecegiz.
insallah sadece birinci secenekteki durum ile problemleri cozme noktasinda olabiliriz.
yoksa para ile cikti (uretim) arasindaki makul iliski kopma noktasina dogru ilerliyor. Konu ne zaman artik ilerleyemez hale gelecek 1 mi 2 mi 3 yil mi bekleyip gorecegiz.
https://www.aydinlik.com.tr/haber/am...nligina-251727
başka bir gerçek
Türkiye iktidar değişikliğine giderken her şey mubah değildir
200 günlük ho bist 100 de 1401 ,bist 30 da 1503 de ...Altına yerleşti ikisinde de. Dow uzaya da çıksa pek üstüne çıkacak görüntüsü yok ,görüntü yüksek ihtimal 1243*1300 ARASINDA taban oluşumu yapacak .........ytd
yarın çok volatil bir gün olacak gibi.
x30 aşırı satım, yurtdışı aşırı alım bölgelerine geldi. yurtdışı hafif artıda olursa biraz tepki gelebilir.
en iyisi bazen sadece izlemek oluyor.
Sırası geldiği halde aşı yaptırmayan kişi sayısı TR'de 22 milyondan fazla
https://www.indyturk.com/node/390981...ilyondan-fazla
Yıllık Ev fiyatları artışı ABD'de %23 yaklaşmış..
https://edition.cnn.com/2021/07/22/h...ies/index.html
Federal Rezerv finansal sistemimine trilyonlarca taze dolar pompalıyor ve bu,
Fed bilançosunun neredeyse iki katına çıkmasına neden oldu..Ve Ulusal Borcu 28 trilyon USD'a itti..
https://fred.stlouisfed.org/series/GFDEBTN
bir Morgan Stanley stratejisti, sonunda yüzde 10 ila 20'lik bir düzeltme görebileceğimize inanıyor
https://www.cnbc.com/2021/07/18/stoc...lose-news.html
Zero Hedge , Goldman Sachs'ın son zamanlarda agresif bir şekilde milyarlarca dolarlık hisse senedi sattığına da dikkat çekti
https://www.zerohedge.com/markets/go...ty-investments
Erdoğan'ın Hastalığı...
https://www.youtube.com/watch?v=9jaD9f2tJtw
bizim nufus cogalmis abi hersey para ediyor.
tl bazinda birseylerin dusecegini sanmam.
aci biberin kilosu olmus 15 lira. kalite patlican 10 lira.
afgan mafgan da geliyor bu nufusa ne gida yeter ne ev yeter ne tarla.
akli basinda adam ilber hocama kulak verdim.
bu gocmenlerin cok buyuk kismi kalir diyor.
ilber hocam diyorsa dogrudur.
tatil konusu falan da ayni. millet kartla falan ne bulursa gidiyor.
zaten nufusa gore olan plaj sayisi cok az.
ondan tasiyor heryer.
22 milyon kişi aşı olmuyor..Türkiye'de..
Tahminlerin ötesinde..
Aşının inandırıcılığı gittikçe zorlaşıyor..
Aşı kampanyasına, Bill Gates
Öncülük yapınca, tepkiler arttı..
Malum bilin babası abd öjeni derneği
Başkanlığı yapmış..
Eski nazi destekçisi Klaus scwab,
Dünya Ekonomi Formu başkanlığı yapması da
Tehlikeli...Planları insanlık için belli
Aşı ile nufüs azaltılacak yazılarına, bilim adamları karşı ciddi açıklamalar da getiremiyor..
Facebook ve Google, her ne kadar sansür uygulasa da..
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dünya nüfusunun aşısız daha çok azalacağı kesin. Hastalığı kabul edip de aşıyı kabul etmemek çok ilginçSM-A515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yanılıyorsun...
tl bazında ülkede düşen birşey var...
bazılarına göre dünyanın en sağlam borsası dedikleri borsamız varya işte o tl bazında ülkedeki tek eksi şey... :)
sene başında ocak ayında 1.550 olan borsa şimdi 1.350 de %15 ekside artı %10 da faiz koy %25 aşağıda borsa yatırımcısı... :)
Yetişkin nüfüsun 3 te 2 si tam koruma sağlama amaçlı aşı olmadı .
Korkulan olacak ve tekrar kapanma vs gelcek sonbaharda
Ne olursa olsun okulları açmaları lazım. Ama hiçbir hazırlık yok gibi.
bedava aşı olmayan tiplere meydanda bedava baklava dağıtsan birbirini ezer. aşı olmak istemeyen olmasın.
bir de yönetime lafım var. bu ne reklam aşkıdır. klavye çalışmaz oldu bilgisayar iyice kastı. yazmak çok zor. nokta yazmak bile zor
kimse de haksızsın diyemez
foruun işi gücü ara oluş siztalayın
meali: forumun işi gücü para olmuş siz tamamlayın.
açıklama yazarken zorlandım.
Spiegel dergisinde bugün "Enflasyona dogru kör ucus" adi altinda bir köse yazisi vardi. Ayni yazdiginiz gibi ABD merkez bankasinin 1970'lerde aldigi kararlar gibi karar aldigi ve kontrollü enflasyon hayali ile kontrol edilemeyecek enflasyon riski ile karsilasilabilecegini yazmis adam. Eger ABD'de bu olursa dolayisiyla tüm dünya da o yöne gider diyor tabii.
Japon işadamı
Biontech aşısının 5 sene sonra öldüreceğine
İnanıyorsa, ne diyelim...
İslami kesimin büyük kısmı da aşı istemiyor..
İşimiz zor..
Haydi büyükler aşıya.!!
https://m.youtube.com/watch?v=mi3Ca5YHWJ0
Çeşme Ilıca Plajı
Kaldırımda yatan mülteciler
Sahilde ufak çadırda konumlanmış Afgan mı, suriyeli mi?
AFGANİSTAN'dan geldin..İş yok,aş yok..
İlk gideceğin yer ILICA PLAJI mı?
Neden oraya serpiştirmişler bu garibanları??
Ne yapmak istiyor Erdoğan?
Güncelde Grip salgını yeniden başladı.
Covid ile benzer belirtiler var deniyor.?
Tabii ki değildir.
5 sene bekleyelim.. [emoji846]
asi karsiti degilim asilandim .
fakat asi beklenen performansi gostermedi mi bana mi oyle geldi.
bu kadar asilanan bu kadar atlatan var bu vaka sayisi nasil hala yuksek.
hani toplumun yuzde 60 70 i asilaninca suru bagisikligi olacakti.
ben mi yanlis düşünüyorum
Mehmet ceyhan acıklama yaptı. Eğer aşılardan sonra covıd olursanız 2 doz daha yiyin diyor.
Bu virüsün labaratuvar ortamında olustugunu düşünen biri neden aşı olur ? Adamlar virüs cıkarıyor yayıyor neden ? 1 sene sonra sermaye sahipleri bilim adamları birleşiyor insanlıgı kurtarmak için bedava aşı olun dıyor çifter çifter doz hemde neden ??
Afrikada susuzluktan ölen adamı aşı ol kurtul,, olmadı daha cok aşı ol diye telkinde bulunuyor.
İnsanlığı yaşatmak istiyorlarsa sermaye sahipleri bilim adamları kansere çare bulsun bulurmu ???
Bulamıyormu kullanmasn nişasta bazlı şeker mısır şurubu. Bu bile yeter. Yaparmı bu kdr insanlıgı düşünen bedava aşı olun diye yalvaranlar.
İşe bundan başlasın sonrasına bakarız
kapitalizm oncesi dunya nasildi ? daha mi demokratikti ?
ya da kapitalizm ile birlikte bir donem yasayan sosyalizm de daha mi fazla demokrasi vardi ? SSCB Gulaglarda ölen 25 milyon'un hesabini soran bile cikmadi.
kapitalizm oyle ve ya boyle bireysel hak ve ozgurluklerin en fazla yasandigi bir duzen. daha iyisi gelene kadar tabi ki ?
daha iyisi de ufukta gozukmuyor ? hatta ufukta gozuken daha fazla otokrasi !!!"bir yatırım tavsiyesi değildir"
Sn.KAPICI bu konuda size kısmen katılıyorum.Şöyleki bu Faşist dedikleriniz sahayı çok iyi tanımayan SALON SOLCULARI ki seslerinin cok çıktığı kadar sayılarının çok olduğunu sanmıyorum.Güney illerimizde arazide çalışacak işçi sıkıntısı var.Suriyeliler karaborsa.Yerli kardeşlerimiz iş beğenmiyor.Yada şehirde kolay iş peşinde.Yevmiye 150 tl .Suriyeli randevu ile çalışıyor,yakınen biliyorum.Türkiyede refandum yapılsa Çiftçi ve sanayiciler Suriyelilerin gitmesini istemez.
satılık tiplerin başkalarını faşistlikle suçlaması ancak bu ülkede milli şuurdan uzak tiplerin yapacağı bir şey..
iktidar sıkıyorsa referandum yapsın..
akape haçlı işbirlikçisi resmen.. mültecileri ülkemizde tutmak için haçlılardan para alıp onların yükünü azaltıyor Türk halkına büyük kötülük yapıyor.. en hafif tabiriyle.. aslında kullanılması gerekn kelime çok başka..
karşı çıkmanın solculukla alakası yok.. vatan şuuru olan kişi ülkemize olan mülteci işgaline karşı çıkar..
akape istiyor.. haçlılar istiyor.. beraberler..
ama Türk halkı istemiyor..
ayrıca.. chp yi solcu parti olarak gören bir sürü idraksiz var.. chp'ye oy verenlerin %70-80'i solcu filan değil..
Atatürk solcu değildi..
chp ortanın solu kavramıyla 70 lerde tanıştı..
chp dna sının solculukla alakası yoktur..