Gözleri ışıldayan adam bugün yabancı yatırımcılara bir kez daha Türkiye'nin 2023 seçimlerine tek haneli enflasyonla gireceğini söylemiş...
Printable View
Gözleri ışıldayan adam bugün yabancı yatırımcılara bir kez daha Türkiye'nin 2023 seçimlerine tek haneli enflasyonla gireceğini söylemiş...
10 yıllıklar 25% de iken(-11%tlref) mi tekhane demiş...
helal olsun...
baktıkları excel de hata olduğundan 100% eminim... :he: :he:
ekşiden..
bürokrasiyi alaşağı ederiz
gözleri ışıltılı, gözünden ışık saçan bakan nebati'nin yabancı yatırımcılara içtiği yemin!!!
"bakan nebati yabancı yatırımcılara mevzuatı değiştirme garantisi vererek, “bir problem mi yaşadınız… rahat olun. bize hemen ulaşırsınız. bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda cumhurbaşkanımız var rahat olun. mevzuatı da değiştiririz.” dedi.
yabancı gerizekalı değil
yabancı gerizekalı değil böyle bir vaade kanıp gelsin. yabancı bilir ki bugün kendisi için değiştirilen kanun yarın tekrar değiştirilip kendisine silah olarak döner. ekonomiden anlamıyorsunuz onu anladık bari biraz konuşmayı da bilseniz.
ekonomiye giriş 101
sorun orada zaten.
ekonomiye giriş 101 - mode on
yabancılar bürokrasinin alaşağı edilebileceği yerde kendini güvende hissetmiyor.
ekonomiye giriş 101 - mode off
ABD Başkanı Biden: Ukrayna'ya 800 milyon dolarlık yeni bir güvenlik desteği verilmesini sağlayacağım. Yetkimi kullanarak emri verdim.
ABD Başkanı Biden: Bu yeni destek eşi ve benzeri görülmemiş bir yardım sağlayacak. Bu yardım ile Ukrayna hava sahasını koruyabilecek.
ABD Başkanı Biden: Yeni pakette 9 bin tanksavar olacak. 7 bin pompalı tüfek göndereceğiz. Şehirlerini koruyan siviller de kullanabilecek. 20 milyon mühimmat sağlayacağız. 800 uçaksavar da olacak. Bu gereksiz savaşı bitireceğiz.
Bu akşam haberlerde geçti ; Adnan Oktar ve ekibinden 68 kişi tahliye edilmişler. 168 yıl ceza alan Oktarın temyiz başvurusunda dava esastan bozulmuş ve tahliye edilmişler. Tutuksuz yargılanacaklarmış. Ne zaman ortalık karışık olsa arkada bir film çekimi oluyor.
Fed 0.25 baz puan faiz arttırdı
Bu konut fiyatlarına yetişemez olduk. Yabancının esas oğlan , yerlinin hizmetkar olduğunu bilirdikte Devletin en tepesinden borazanla ilan edilmesine şaşırdım. Resmen mültecileri geri göndermeyeceğiz ne demek ! Adamlar 3 te doğurur 9 da doğurur elbet. Ekmek devletten, destek cemaatten.....
Benim suçum Türk olmak, vergi vermek, askerlik yapmak, yasalara saygılı olmak vb...... Vay be sayınca ben bile çok fazla suçum olduğuna ikna oldum.
Faiz kararı 8-1 oy ile alındı . 1 üye 50 baz puan artış yapılması yönünde oy kullandı
CNN de oligark nediri anlatıyolar sanki daha öncede duyduyduk bunu:)
Yarın PPK toplantısında pas geçileceğini , dolar / Tl nin 15,5 lara kadar kontrollü gidişine izin verilerek KKM dekilere güzel paralar verilerek '' bakın bize güvendiniz ve kazandınız. '' diyeceklerini tahmin ediyorum. Böylece diğer mevduatçılar da acilen KKM ye atlayacaklar ve çoğunluk kapana sokulmuş olacaktır diyorum . Faiz artacak diye 3 gündür insanlara sattırdıkları döviz bir süre idare edecektir.
Yatırım tavsiyesi değildir. Fikir jimnastiğidir.
Ayhan başkan bile KKM li olduysa gerisini siz düşünün !
Yarın öğleden sonra altın ons ve gram /TL. alış fırsatı verir mi ? Bu konuyu çalışan oldu mu ?
Para TL kaynaklı ise ve kur düşükken misal 11,43-12,60 arası bağlandıysa mantıklı.
Yabancı para bozularak KKM bağlandı ise, vade dönüşü kur farkı alacaksınız ancak makastan dolayı + kambiyo muamele vergisinden dolayı başlangıç noktasındaki döviz miktarını geri alamayacaksınız.
Fed/Powell: Fed, bilançonun büyüklüğünün azaltılmasını bekliyor
Fed/Powell: ABD ekonomisi çok güçlü
Fed üyeleri 2022 yılında 6 faiz artırımı daha bekliyor.-bloomberg
Powell:
-Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı enflasyonist baskıları artırdı
-Tedarik sıkıntıları beklenenden daha büyük ve daha kalıcı
-Enflasyon hedefin oldukça üzerinde olmaya devam ediyor
Ben bankanın veya karar vericilerin insafına para terk etmeyi anlayamadım ! Bugün 14,68 den 91 gün KKM yaptık diyelim. Bu 91 gün boyunca kur kimbilir kaç kez yukarılara kafa atar, dipleri yalar ? Diyelim ki ; 20 gün sonra 17 leri gördü 2-3 gün kaldı ve müdahale ile 14 lere geldi. Ama ben paramı bozamadığım için kaçırdım. 50-60 gün sonra yeniden alevlendi 16 ya gitti 5 saat kaldı tepesine balyozu yedi . Sonuçta benim vade dolduğunda 14,80 ise ben %17 faizimi alacak ve kös kös bakacağım.
Tersi de olabilir. 14,68 den bağladığım dolar 90 gün sonra bir şekilde 12 liraya düşer ve vade sonunda alacağım TL ile daha çok dolar alabilirim . Ben bu işleri hergün direksiyonda kendim olmak şartıyla yapmak isterim.
powell konuşurken bile kurlar taş gibi Maşallah ! Gerçekten güvenmeye başladım.
Fed/Powell: Önümüzdeki toplantılardan birinde bilançonun azaltılmasına başlayacağız
Erdoğan: ''Muhalefet seçim kazanırsak ekonomiyi düzelteceğiz de diyor. Onu da düzeltmiyoruz. İnat değil mi hadi bakalım!''
http://www.zaytung.com/fotohaberdetay.asp?newsid=403232
Erdoğan'ın ''Mültecileri ülkelerine göndermeyeceğiz'' Açıklaması Suriyeliler Arasında Tedirginliğe Yol Açtı: ''Afganları da mı?''
http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=403235
tren gelir hoşgelir ley ley limi limi ley gözler ışıl ışıl :oleyo:
https://www.bloomberght.com/ingilter...nsmani-2301810
İngiltere, Ankara-İzmir Limanı arasında yapılacak 503 kilometrelik hızlı tren projesi için 2,3 milyar dolarlık finansman sağlanacağını duyurdu.
bürokrasiyi al aşağı ederiz mi demiş ilginç devlet işerli ile siyaset işleri birbirinden ayrılmalı bu şartlardas hangi kurumsal yatırımcı gelir :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
tüik te yine adam değişimi yapmışlar enflasyonla mücadeledeki bu kararlılık etkileyici
Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, her alanda olduğu gibi ekonomide de dengeleri değiştirdi. Saldırıları başladığı ilk günden bu yana Rusya ya yönelik yaptırımlar katlanarak artarken, Rus iş insanları da yaptırımların hedefi oldu. Başta ABD, İngiltere ve AB ülkeleri onlarca Rus oligarkı yaptırım listesine alırken, iş insanları da yatırımlarını başka ülkelere yöneltmek durumunda kaldı. Türkiye de gerek konumu gerekse de nüfusu dolayısıyla adeta cazibe merkezi oldu.
https://finans.mynet.com/haber/detay...oneldi/438719/
Bi palavra haber daha.
herkes yok palavra yok olmaz vs diyor ama bugun kendi parani baska bir ulkeye tasimak istediginde en rahat gelecegin ve hatta sisteminden bir de tesvik alacagin birkac ulkeden birisiyiz :)
Dolares merkezin kararını kritik bir seviye olan 14.69 üzerinde bekliyor.
- Bu hukuk önemli değil anlamı taşıyor, daha bunu anlayabilmiş değil.
- Yabancının hukukun üstünlüğünün olmadığı ülkeye yabancı yatırımcı gitmez bunu da anlayabilmiş değil.
- Tam da yabancıların Rusya'da kapana kısıldıkları anda bu görüşünü söylemesi.!!!
Liyakat liyakat liyakat.
MB 100 baz puan arttırırsa negatif faizin -40%'dan -39%'a düşmesi memlekette bahar havası estirir muhakkak.