Pozitif abi senin on ücbucuk tekrar göründü.. Artık bundan sonrası mühim :)
Printable View
Pozitif abi senin on ücbucuk tekrar göründü.. Artık bundan sonrası mühim :)
Halkbank KAP'a ABD'deki davayla ilgili açıklama yaptı
ABD Yüksek Mahkemesi, Halkbank
davasıyla ilgili başvurumuzu inceleyip, 19.04.2023 tarihinde oy çokluğu ile
karara bağlamıştır.
Başvurumuzda, Halkbank'ın Devlet Bankası olması sebebiyle;
1. FSIA (Yabancı Devlet Dokunulmazlığı Yasası) kapsamında,
2. ABD Mahkemelerince bugüne kadar verilen kararlardan oluşan teamül hukuku (common law) kapsamında, ABD Mahkemelerinde yargılanamayacağımızileri sürülmüştür.
ABD Yüksek Mahkemesi bu argümanlardan ilkini reddetmesine rağmen, İkinci İstinaf Mahkemesinin kararını iptal ederek, dosyayı teamül hukuku bakımından incelenerek yeniden karar verilmesi için İkinci İstinaf Mahkemesine iade etmiştir.
Bundan sonraki aşamada, Halkbank dosyası Yüksek Mahkemenin görüşleri doğrultusunda, İkinci İstinaf Mahkemesince yeniden değerlendirilip tekrar karara bağlanacaktır. Alt mahkemenin tekrar aleyhimize bir karar vermesi halinde yeniden Yüksek Mahkemeye (Supreme Court'a) başvuru hakkımız saklıdır.
Temyiz süreci, dosyanın iadesiyle devam edeceğinden dolayı jürili duruşmaya dair yargılamanın durdurulması kararı devam edecektir.
Kamuoyunun ve yatırımcıların
bilgilerine sunarız.
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1140260
2 temyiz mahkemesinin almış olduğu karar iptal edilmiş.dün paylaştım bu kararı.kaynak kap-kaynak sayın berkimcans.ytd
Bugün o 3.5 göründü ama başında kocaman 1 var!
https://r.resimlink.com/YwRKZ3Umv2lL.png
KAYNAK: https://www.indyturk.com/node/427416...lan%C4%B1lacak
2.TEMYİZ MAHKEMESİNİN KARARI:
Reutersta yer alan habere göre, ABD 2. temyiz mahkemesi, Yabancı Devlet Dokunulmazlığı (FSIA) kanunu kapsamında Halkbank koruma altında olsa bile, bankaya karşı suçlamaların ticari faaliyet istisnası kapsamına girdiğini belirtmişti.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.YTD
HALKB günlük, takas da oldukça güzel olmuş, ben dahil herkesin malını almışlar! gene erken sattım!
https://r.resimlink.com/vQmlIRusLJZn.png
bu işin kaymağını Meksa yedi
Bundan sonraki aşamada, Halkbank dosyası Yüksek Mahkemenin görüşleri doğrultusunda, İkinci İstinaf Mahkemesince yeniden değerlendirilip tekrar karara bağlanacaktır. Alt mahkemenin tekrar aleyhimize bir karar vermesi halinde yeniden Yüksek Mahkemeye (Supreme Court'a) başvuru hakkımız saklıdır.
ula yılan hikayesi yeniden başlıyor bu sefer yılanın kafasını ezmece hikayesi:kahkah:
sıfıra sıfır eldevar sıfır
birde herşey bitmiş havası estiriliyor
daha durun ceza gelecek
insanları özellikle son 3 yıldır mağdur ettiniz yatırımcının hakkını korumadınız
önce bunun bir hesabını verin
sizin yargılanmanız bu millet nezdinde çoktan yapıldı sınıfta kaldınız bırakın amerikan yargısını
önce çıkı bu masum yatırımcılardan özür dileyin
yüksek mahkemeyle ,alçak !! mahkeme arasında paslaşıp durcaklar işte ..puhahhhahha
hikaye bu ..
bu dava bitmez 4 sene evvelde aynısın söyledim ..ta ki ABD ile ilişkiler düzelene kadar
sizce ABD ile ilşkiler düzelir mi ??
ABD ancak düzdüğünle ilşkileri düzeltir.
ne oldu lem tavan tavancılar nerde dün akşam farklı konuşuyordunuz
iş bitti diyordunuz aklayıp paklıyordunuz konuşun bakim:kahkah:
ne olur bakim bundan sonra
Bu kararın seçim öncesi olması da bir tesadüf değil ..
ABD nin birçok konuda Subliminal mesajlarından sadece biri
''bakarız bakalım hele bir seçimi görelim de belki istinaftan takipsizlik kararı çıkartabiliriz '' de var içeriğinde
siz anladınız onu .
HALKB günlük, en iyi alıcısı İs Yatırım satmış biraz, sattığına pişman ettirmeyecek gibi! dün tahtayı tavana götüren Meksa, Trive, İnfo Yatırım satmış, güzel ticaret!
https://r.resimlink.com/4kIaysHh2.png
bu HALKB yüzünden ne fırsatlar kaçırdım, üstelik günlük 150 tl faiz ödeyerek 1 aydır da kredili mal taşıdım! uçan PNLSN ASTOR BVSAN gibi hisseleri taşıyamadım, çok kazanç kaçırdım, ama sonunda kayıplarımın bir kısmını bana verdi, teşekkürler HALKB! taşıdığım malın tamamını bugün sattım, gerçi yerine koyma fırsatı verecek gibi :) tavana giden tahta negatife geçti!
bir HALKB gerçeği daha! önce erken sattığına pişman olursun, sonra da iyi ki satmışım diyerek sevinirsin, nereden satarsan sat her daim malı yerine koyma fırsatı verir!
HALKB son 5 dk takası, güçlü el YapıKredi Robotu düşmesine izin vermiyor,
https://r.resimlink.com/3QI0KvPcD8R.png
olan Garana oldu ..dün bunun gazı ona da sirayet etti
bugün gömdüler
HALKB günlük, günlük zirvesinden 1.05 tl aşağı da kapattı, bunu hep yapıyor ama takası beğendim!
https://r.resimlink.com/k1FxZhJE.png
Tahsisli sermaye artırımından sonra halka açıklık %6.82 ye düştü..piyasada 490 milyon lot mal var. .bunun 150 milyonu yabancı, 50 milyonu yerli fonlarda..Küçük çaplı bir spek bile tahtayı uçurur..zaten bugün az daha tavan oluyordu..Seçimden önce borsayı düşürmek istemeyen mevcut iktidar piyasayı halka açıklığı son derece düşük olan kamu bankaları ile tutabilir..zaten dün tahta haber gelir gelmez 2 dakikada tavan oldu.. Bence Halkbank ikidar değişse bile portföylerde olması geren hisse..
Kap;a gelen resmi habere göre tahminlerim -düşüncelerim şu şekildedir.
1-Anayasa mahkemesi kararını verdi ve süreç bitti.
2- İkinci temyiz mahkemesince dava jürili değilde dosya üzerinden kaldığı yerden teamül hukuğu da dahil incelenecek...
Ya olumlu karar alınacak ya olumsuz karar alınacak ya da ANLAŞMA yolu tercih edilecektir.Başka bir ihtimal yok.
3-Halkbankası kaptaki resmi paylaşımına göre; olumsuz karar tekrar verilirse Anayasa mahkemesine tekrar gideriz diyor.
KENDİME GÖRE DÜŞÜNCELERİM:
Olumlu karar alınırsa zaten sorun yok.
Farzediyorum ki 2.Temyiz mahkemesi olumsuz karar alacak...Bu durumda;
İstatistiksel olarak Anayasa Mahkemesi 70 basuvurudan 1ini kabul ediyor. Tekrar başvurumuzu kabul eder mi???????????
Dolayısı ile ANLAŞMA dahil her şey 2.Temyiz mahkemesinde konuşulur-ölçülür-biçilir tahminindeyim. Yanılabilirimde,hukukçu değilim.Hisse sahibi olduğum için okuduklarımdan çıkardığım olasılıklardır.
Herkese iyi Bayramlar diliyorum.
NOT: Muhalefet olsun diye yazmıyorum,bir şey bildiğimi de iddia etmiyorum. Okumak istemeyenler engellesin yeterlidir.
HALKB bir kez daha %7 primden negatif fiyatlamaya geçti, Spot da açığa satış yasak olduğundan bütün günlükçüler sadece alım yaptılar, Viop30 un -%1 üstü fiyatlamasına rağmen tahta sağlam durmaya çalıştı, ancak günlükçülerin satış baskısı arttı, hisseyi taşıyamayacaklarını gören tahta yapıcıda baskıya izin verdi ve kaçınılmaz kötü kapanış! Eğer açığa satış olsaydı %2 primden sonra günlükçüler alım değil de açık yapmaya başlayacaktı, fiyat arttıkça açıkcı sayısı ve hacmi de artacaktı, tahta yapıcı bu yüklü açıkcıları sıkıştırmak için tahtayı yukarı sürecek ve belki de zirve kapanışı deneyecekti, en azından açıkcı kazanmasın diye hisse fiyatının düşmesine izin vermeyecekti, Sonuç açıkcı sıkıştırmak için yukarı sürüleceği yerde günlükçü sıkıştırmak için satış baskısına izin verildi!
Kriz dönemlerinde tabi ki açığa satış yasaklanmalı, yasaklandı da, iyi de oldu! artık piyasalar normalleşti, sermaye piyasalarının daha derin ve hacimli olması için Spot da açığa satış olmalıdır, Teoride açığa satış düşüşü ister ama pratikte yükselişe katkısı vardır! Pay vadeli piyasalarda düşüşe pozisyon alınabiliyor olsa da oldukça sığ ve güvenli olmadığından tercih edilmemektedir!
Kısaca AYM alt mahkemeye daha uygun bahaneler bul dedi.
Halkbankası kaptaki resmi paylaşımına göre; olumsuz karar tekrar verilirse Anayasa mahkemesine tekrar gideriz diyor.Anayasa mahkemesi 70 başvurunun 1 tanesini kabul ediyormuş ve yeniden kabul ederler mi bilmiyorum.İhtimal düşük...
Zaten Yüksek Anayasa Mahkemesi davayı görüştü ve olumlu karar vermedi.İsteseler davayı düşürebilirlerdi,ama düşürmediler ve olumsuz karar çıktı.
Anayasa mahkemesi, 2.Temyiz mahkemesinin almış olduğu kararı IPTAL etti ve teamül hukukuna göre yargılama yaparak tekrar bir karar al dedi.2.Temyiz mahkemesi de ,Anayasa mahkemesi olumlu karar almamış iken kendisi teamül hukukuna göre yargılama yapsa dahi OLUMLU bir karar alırlar mı?Ben çok düşük ihtimal diyebiliyorum.O yüzden geriye bi tek ANLAŞMA yolu kalıyor...
Ayrıca dikkatimi çeken bir diğer nokta, 2.Temyiz mahkemesi davayı jürili görüşmüyor,dosya üzerinden tekrar ele alacak.Bu durumda anlaşma için olumlu..Jürili duruşmalarda tüm suçlamalar dosyalardan çıkarılarak açık yargılama yapılıyor ve herkes tarafından suçlamaların içeriği biliniyor diye okumuştum bi yerden( kaynağı bulamadım).
Önümüzde seçimler var,seçim sonuçları ile bu davayı düşününce de; yarınlarda neler olur bilinmez...
Ihtimaller içinde sanki karşılıklı orta yol bulunacaktır gibi görünüyor...
New York Times ABD'nin, ülkedeki bazı şirketlerin aralarında İran'ın da bulunduğu ülkeler ile ticaret yapmasına göz yumduğunu
sayfalarında mütakip defalar yazdığını bir anımsayalım ,,
Halkbank'ın yargılanasına mesnet oluşturan suçlamaları Bizzati kendi firmaları yaptı yapıyor yapacak.. bu bir sır değil
davanın siyasi bir dava olduğunu unutmamak lazım . davanın hukuk kuralları çerçevesinde yürüyeceğini düşünmek saflık olur.
Yüksek Mahkeme Halkbank'ın
esasa yönelik savunmasını reddetti ..usul yönünden istinafa tekrar gözden geçirmesine hükmetti
davayı açan istinaf mahkemesine tamam yargılayacağız orda haklısın yeni argümanlar yeni mesnetlerle gel bana dedi.
Türkiyede ki hukuk karşılığı bir nevi usul esası bozmaz durumu var .
bu dava mahkemede değil liderlerin pazarlık masasında çözebileceği türden ..olay bundan ibaret
neyse AVUKAT değiliz ..ama hukuka yabancı da değiliz ..bugüne kadar yaşanan süreçlerden ,okuduklarımdan anladıklarım
cümleten hayırlı bayramlar
Haklısın Sayın Bahriyeli,sana da ,tüm okuyanlara da hayırlı bayramlar diliyorum.ytd
1- 2018 Lİ YILLARDA ABD Manhattan Bölge Yargıcı Richard Berman tarafından yargılama başladı.Jüri toplanacakken
Halkbankası 1.TEMYİZ MAHKEMESİNE başvurdu.
ABD Manhattan Bölge Yargıcı Richard Berman, Halkbankın Yabancı Ülke Muafiyeti Yasasını gerekçe göstererek yargılanmadan muaf olduğu konusundaki talebini reddederek, yasanın yargılanmaya yönelik bir muafiyet sağlamadığını açıkladı.
2- 1.TEMYİZ MAHKEMESİ RED VERDİ.
3- 2.TEMYİZ MAHKEMESİNE BAŞVURDUK.2.TEMYİZ MAHKEMESİDE RED VERDİ.
4- ABD ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURDUK.ABD ANAYASA MAHKEMESİ DE; Yabancı Devlet Dokunulmazlık Yasası" kapsamında Halkbank'ın ceza yargılamasından muaf olduğu itirazını REDDETTİ.
Tekrar ilerde Anayasa Mahkemesine başvuru yapsak dahi; Anayasa Mahkemesi yapılan binlerce başvuru arasından bir takvim yılında sadece 60 ile 80 arasında başvuruyu kabul ediyor.Tekrar Halkbankası'nın başvurusunu kabul etme ihtimalini çok düşük gibi görünüyor.
5- ABD Anayasa Mahkemesi New York'taki istinaf mahkemesinden Halk Bankası'nın itirazını teamül hukukuna göre yeniden gözden geçirmesini istedi.YANİ TEKRAR 2.TEMYİZ MAHKEMESİNE GÖNDERİLDİ.ANAYASA MAHKEMESİ DAVAYI DÜŞÜRMEMİŞ İKEN TEKRAR 2.TEMYİZ MAHKEMESİNİN KARARI NE OLUR BİLMİYORUM AMA DURUM DA ORTADA.
GÖREBİLDİĞİM KADARI İLE TÜM HUKUK YOLLARI KARARINI VERDİ.ABD ANAYASA MAHKEMESİ DE KARARINI VERDİ..
İHTİMALLER-OLASILIKLAR-TAHMİNLER....///
BUNDAN SONRA; SEÇİMLER VAR.YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ VS OLURSA NE OLABİLİR?ANLAŞMA YOLUNA GİDİLEBİLİR Mİ?
YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİNİN(İHTİMAL-KESİNLİK YOK) KAMU BANKALARI HİSSESİNE ETKİSİ NE OLABİLİR.
SEÇİMDEN SONRA YURTDIŞINDAN YATIRIM İÇİN ÜLKEMİZE PARA GİRİŞİ OLABİLİR Mİ?OLURSA KAMU BANKALARI????
YUKARIDA Kİ SORULARIMIN CEVAPLARI ZAMAN İÇİNDE NE CEVAP BULABİLİR BENDE BİLMİYORUM.AMA DİLEKLERİM-TEMENNİM BEKLENTİM HER ŞEYİN HAYIRLISI OLSUN.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. YTD
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.YTD
SAYIN Bahriyeli,yukarda ki tahminlerde hata var mı:))))) gene karaladım bi şeyler:) YTD
Herkese iyi bayramlar diliyorum🙏
İktidar el değiştirirse, kartlar yeniden dağılır..
Her şey değişir, her şey..
KAP ; TA EN SON PARAGRAF:
Temyiz süreci, dosyanın iadesiyle devam edeceğinden dolayı jürili duruşmaya dair yargılamanın durdurulması kararı devam edecektir.
-----------------------------------------------------------------
Buradan anladığım; jürili duruşma yapılmıyor.Jürili duruşma yapılır ise tüm suçlamalar ve suçlamalara ait dosyalar hem jüri tarafından hemde herkes tarafından bilineceği için artık ANLAŞMA yoluna gidilse bile ANLAŞMANIN bir anlamı kalmıyor anlamına geliyor.(Çünkü,jürili duruşmalarda, suçlamalar-dosyalar herkes tarafından biliniyor-görülüyor)
Anayasa Mahkemesinin dosyayı 2.Temyiz mahkemesine iade etmesi ve jürili duruşmaya dair yargılamanın durdurulması kararı 2.Temyiz mahkemesinde dosya üzerinde gidin ANLAŞIN der gibi; olmuş adeta..
Bir başka durumda; dosya üzerinde yapılan temyiz süreci, jürili yapılan temyiz sürecinden daha kısadır diye düşünüyorum.
Sonuçta ; ABD Anayasa mahkemesi dahil yargı açısından tüm hukuk yollarına başvurduk ve sonuçlandı.
Kendi penceremden bakınca, artık nihai sonucun ne olacağını bilemem ama nihai sonuca uzun bir zaman kalmadığını düşünüyorum.Ülkemizin seçim döneminde olmasının kamu bankalarına artisı/eksisi olur mu?olmaz mı? bu konuyuda buraya bırakıyorum.
NOT: Görebildiklerimdir.Konunun uzmanı-hukukçusu-avukatı değilim.Adı üzerinde tahminlerimdir.Olur-olmaz bende bilmiyorum.
PAYLAŞIMLARIM YATIRIM TAVSİYESİ KESİNLİKLE DEĞİLDİR.
Ozan hoca sen mürekkep yalamış adamsın ..anlarsın ..üstteki yazıyı boş zamanında değerlendir cevap orda ..
ne yazık kı bu ülke Güç zehirlenmesiyle kimyası bozulmuş sağlıklı kararlar alamayan , bir diğeri hırsları yetenekleri aşan 2 muhterem arasında sıkıştı kaldı ..keşke adam gibi 3. seçenek
olabilseydi
demokrasi diye mangalda kül bırakmayan bu muhteremler parti içi demokrasi söz konusu olunca beyinleri dumura uğruyor
parti içi demokrasiden düzeltmeğe başlamak lazım ..tabii bu ütopya ..biz görebilirmiyiz ..çok zor
Sayın Bahriyeli, seni çok iyi anlıyorum.Konumum gereği hisse harici bazı konulara bilinçli girmiyorum ama haklısın.Tek temennim, Anayasa mahkemesi dahil tüm yargı oranlarına başvurduk ve cevapları aldık.Umarım bundan sonra hisse ve yatırımcı nefes alır senelerce süren bu dava da nihayete erer.😊
YATIRIM TAVSIYESİ DEĞİLDİR.YTD
biri megoloman gereksiz sert tutumuyla zarar veriyor ..yeldeğirmenleriyle mücadele içinde ..
diğeri kartlar yeniden dağıtılırken kendine ne düşeceği hesabı peşinde ..
aq. o kartlar bedava dağıtılmıyor ,yeni oyun başlayacaksa masaya sürecek birşeylerin olması lazım
bedava oyuna sokarlar mı adamı ..:drunk:
Sayın Bahriyeliyi de kaybettik.Afiyet olsun.
BİR TARİH ARAŞTIRMASI YAPTIM:GEÇMİŞTE;
2.TEMYİZ MAHKEMESİNE 5 KASIM 2021 TARİHİNDE BAŞVURMUŞUZ VE 15 ARALIK 2021 TARİHİNDE SONUÇLANMIŞ.40 GÜNLÜK BİR SÜREDE.
YTD
Sayın Bahriyeli Kap'tan alıntı.Dosya 2.Temyiz mahkemesinde diyor.
ABD Yüksek Mahkemesi bu argümanlardan ilkini reddetmesine rağmen, İkinci İstinaf Mahkemesinin kararını iptal ederek, dosyayı teamül hukuku bakımından incelenerek yeniden karar verilmesi için İkinci İstinaf Mahkemesine iade etmiştir.
YTD