Osman Aga sen buralarda mısın hala bırakıp gittin sanmıştım
Printable View
https://t24.com.tr/yazarlar/metin-mu...-basladi,14641
2016 yilindan bir yazi....
Yorum yok...
hatırlarsanız tarihe not diye bir yazı yazmıştım .utanma ve ar duygusu olmayan mutlaka buraya gelecek diye,dikkat etmenizde fayda var gene lakerda lıklırtıya kurban gitmeyin ,biz yazınca kızıyordunuz amacımız sizi uyarmaktı oysa.
kaldığı yerden devam edecekte demiştim başlar mutuktan masallara kanmayınnnn ,yalamayın yoksa gene yanacaksınız ,bal dudak muhabbetle uyuşturulacak ve yolunacaksınız ,şimdi ekledim şimdi yemledim denilerek
Dudu abi şimdi bu paylaşım şunu mu yanıtlıyor ???
Biz burada haklı olarak Oyak a küfürler ettik
Neden ettik ???
Koca Oyak sın
Küçük kuzun Hektaş da bu kadar plansız yatırım harcama borç oluşurken
Siz nerede idiniz hiç mi görmediniz neden engel olmadınız neden güzelim şirketi *** ettirdiniz
ey Oyak dedik
Bizim güvendiğimiz Oyak ın başında halbuki iş bilmez birileri varmışın
Cevabımıdır bu yazı
Merkez bankası verilerine göre;
https://resmim.net/cdn/2024/02/21/ZcVuN3.jpg
Yorum yok dedim.
Hissem de yok.
Geldigimiz noktada bu yazi geldi aklima.
Bu hafta ALARK yatirimci sunumu yapti.
Ayni sektorde isleri var.
Ayni zamanda girdiler..
Birisi patron sirketi digeri "kurumsal" sirket..
Koskoca OYAK..
Cidden yaziklar olsun.
Kuyruk acisi gecmezmis..
Kedi tirmigi da :)
Motto "İnanlar kalacak, inanmayanlar gidecek" ti. İnanç falan kalmadı diyorsun yani. Hey gidinin hektaşı hey. Son 2-3 yılda nereden nereye. Hep uyardık buradan bu kadar açılmayın, uçmayın, borçlanarak değişik fantazilere girmeyin diye. Pet mamalar, jumbo karidesle ne işi olur bir tarım şirketinin. Olmadıda zaten. Koca koca anlı şanlı şirket üst yöneticileri buraları okuyupta bizim uyarılarımızı mı dikkate alacaklar. Almadılarda zaten. Onlar zaten bulutların üzerinde uçuyorlardı. Biz şirketten yeni gelişmeler beklerken sadece borçlar yükseldi. Geldiğimiz noktada küçülen bir şirket ve kazancına kıyasla devasa bir borçla başbaşa kaldık. Bu kazançlarla bu borç on yılda bitmez. Borçla borç ödemeye devam.
Kap var
İyi gibi
CPH1951 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
HEKTAŞ TİCARET T.A.Ş.
HEKTS
EN
İmzalı GörüntüleBildirimlerFinansal TablolarHak Kullanımları
Gönderim Tarihi
21.02.2024 20:00:03
Bildirim Tipi
ÖDA
Yıl
-
Periyot
-
Özel Durum Açıklaması (Genel)A+ A-
Özet Bilgi
Orhangazi Şubesi Ar-ge Merkezi Başvurusu Hakkında
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
5746 sayılı Kanun kapsamında Ar-Ge Merkezi Belgesi almak üzere Bursa ilinde faaliyet gösteren HEKTAŞ Ticaret Türk A.Ş. Orhangazi Şubemiz tarafından yapılan başvuru Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygun görülmüş olup, Orhangazi Şubemize Ar-Ge Merkezi Belgesi verilmesine ve işletmenin 5746 sayılı Kanun kapsamında sağlanan teşvik ve muafiyetlerden mevzuatla belirlenen süreler esas alınarak yararlandırılmasına karar verilmiştir.
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
Orhangazi ARGE merkezi olma belgesi almış. Artık bu haberlerle avunuyoruz
Mecburlar ARGE belgesi almaya gebze yok artık biliyorsunuz şirket orhangaziye taşınıyor,Bunların Özbekistanda fabrika kurmasınıda belki AKP İSTEDİ.
Kasim 2022 de tepeden donuste 17 bile olabilir, oraya kadar bile dusebilir dedim diye simsekleri uzerime cektim.
Yazim orada duruyor, ilgilenen gider bulur okur.
Demek ki kendi yazdigima ben de cok yuksek bir ihtimal vermiyormusum ki satmak icin bu kadar sure bekledim.
Neyse olan oldu biten bitti, satan satti, kalan kaldi, inanmaya devam eden kalabilir, inancini kaybeden gidebilir.
Yeniler gelebilir.
Herkesin kendi bilecegi istir.
Sahsi kanaatim disaridaki manipulatorler iceridekilerin yardimi olmadan bunu basaramazlardi.
Sirketin Ferbis halka arzinin aciklama tarihi bile bu amaca hizmet etti.
Kucuk yatirimci bu beklenti ile hareketsiz kalip satamazken birileri surekli mali bosaltti.
14 ay once tedirgin bir sekilde ongordugum veya daha dogrusu ihtimal dahilinde dedigim 17 seviyesi sonunda goruldu.
Peki bundan sonra ne olabilir?
Sahsi kanaatim uzunca bir sure surunur.
En yuksek ihtimal budur.
Bu kadar mal ortaliga sacildi.
Beklentiler cok zayif.
Varliklarin bir kismi kaybedildi.
Bu kadar borc mevcut favok ile odenemez.
Ferbis halka acilsa ne eder?
Ne kadar borcu kapatir?
PDT olur mu?
Syg,
Ben ilk uyarilarimi taaaa 2022 3. ceyrekte "2023 un hakkindan yiyoruz aman dikkat" diye belki 50 kere yazarak yapmisimdir. Her sey arsivde duruyor.
Tepe donusunden sonra da defalarca uyardim.
17 TL yi ilk telaffuz eden de benim.
Kabul ediyorum ben de satisi cok gec yaptim..
Belki satmayarak, satmakta gecikerek benim katkim olmus olabilir ama ben de cikis yerini optimal yapamadim.
Kimseyi kasitli olarak yanlis yonlendirme gibi bir amacim hic bir zaman olmadi, olamaz da..
Zaten yonlendirmek de istemedim.
Sadece dusundukerimi, fikirlerimi yazdim, grafikllerimle acikladim.
Bir cok kisi de benim sayemde hissede bekleyerek ciddi kar yazdi..
Olan gec girenlere oldu.
Günaydın arkadaşlar, ve Dudu Hocam şimdi ne olacak satalım çıkalım mı artık hikaye yok mu?
Bir başıma kaldım buralarda
https://i.hizliresim.com/g5o3fev.jpeg
UYARIIIIIIIIIIIIIIIIII
Benim 23 adet küsürat hissem var onun için yazıyorum ,şimdi soru şudur hissesini sattığını söyleyen iblis neden halen yazar ,günde yüz yazı yazanı unutmayın yeni bir hesabı olmasa buraya gelmezdi ,geçmişte olduğu gibi belkide yalatmaya gelmiştir ,ancak sensiz olmuyor abi çalı arkasından çık diyenler bir daha düşünsün diye yazıyorum iblis niye geldi amacı ne starken sizleri niye uyandırmadı ,iblise uymayın derim bu kadar ama genede siz biliniz
Ulen arkadaş burada yazan bütün ky ler satıp gitti de
Yeni tonlarca lot hisse alan bu yeni ky ler nerelerde acaba
111222333 ben sana yazayım sende bana yaz bari :oleyo:
Tez vakitte yeni bir dergah açıp tarikat kurmamız lazım burada
Yalnız böyle hiç çekilmeyecek burası
Hektaşiler bitti
Hektaşzedeler devri başladı
Yeni üye kaydı yapılır:evil:
Sayın Dudu, benim açımdan iki sorunun cevabı önemli.
1- Hisselerini tam olarak ne zaman ve hangi fiyattan sattın?
2- Her şeyi paylaşan, sürekli ekran başında olan, sürekli hisse ile ilgili bilgi veren biri olarak, hisseleri sattığın bilgisini neden burada paylaşmadın? Neden çok uzun bir süredir burada yoktun ve paylaşım yapmadın?
Cevaplarınıza göre değerlendirme yapacağım.
Dudu abi seni bulmuş iken 2 soruda ben sorayım
1-) Bir daha Hektaş alır mısın?
2-) Aldatıldık hakkınızı helal edin biz battık derler mi Hektaş olarak?
Ben almam cunku 1. Kriterim olan Sahibi kim?? sorusunu yeterince tatmin etmez oldu artik..
Elimdeki EREGL leri de ilk firsatta satacagim ve sadece KOC ve IS gurubunda firsatlar oldukca alacagim.
2. Sahsi kanaatim: Sirket batirilmak icin fazla buyuk, yani OYAK izin vermez buna, yani sanmiyorum.
Ha iyi olur mu bilemeyiz tabii, OYAK isterse borc sorununu cozer..
Ama bunu yapacaksa da iceriden disariya goz kirparlar ve birileri kimseye caktirmadan toplar, %50 gittikten sonra
bizim haberimiz olur.
Guvenimi feci halde sarsti.
Uzun lafin kisasi: Ben yine geri donup almazdim...
Kaçamak cevap vermişsiniz. Daha doğrusu cevap vermemişsiniz. Sorulan sorulara cevabınız yoksa, Hakkınızdaki olumsuz düşünceleri teyit etmiş oluyorsunuz bir anlamda.
Ben kendi adıma, ortadan kaybolduğunuz süre içinde hakkınızda hiç yazmadım. Meşru bir mazeretiniz olma ihtimalini hep dikkate aldım ve cevabınızı almadan hüküm vermedim.
Şimdi parçalar tamamlandı.
Kanaatimi yazıyorum.
YAZIKLAR OLDUN SİZE.
reklam kampanyasına gelmiş yüzssüz yazıcı meğer ,yeni kağıtlarını duyuruyor
Hisse 2022 eylül kasım arası aşırı aşırı overshoot yapıp nerede ise 3 dolarları gördü.O zamanlar bu çılgın çıkış ağzımı sulandırıyor ben almadıkça çıkıyor o çıkdıkca bende almıyordum.40 tl de oha dedim 50 falan oldu.Yüzde 25 az buz değil.Yine de inat ettim nereye gidersen git dedim ve gittim huzurlu bir uyku çektim idi.1 dolarlardan itibaren ise 0.50 cent 1 dolar arası bu hisse toplanır diye fikir belirtmiştim . Şirket batmaz arkadaşlar rahat olun. Fiyatta dalgalanmalar olacaktır elbet ama dediğim aralıklardan yapılan maliyetler özellikle orta ve uzun vade de dolar bazlıda kazandıracak diye düşünüyorum.
Değerli Dostlar Hektaş'ın finansman yönüyle zor durumda olduğu bir gerçektir. Toparlaması zaman alacaktır.
Burada esas suçlu Levent Ortakçıer ve ona meydanı boş bırakan, denetlemeyi hakkıyla yapmayan, sıkıntıların arttığını göremeyen OYAK Yönetimidir.
Ancak OYAK Hektaş'ın hiçbir zaman batmasına izin vermez, veremez.
Siz face de OYAK sayfalarında OYAK Üyeleri tarafından OYAK yönetimine nasıl tepkiler gösteriliyor bilmiyorsunuz.
OYAK Yönetiminin Hektaş'ın batmasına izin vermesi demek OYAK Yönetim Kurulu ve Genel Müdürünün OYAK'ın bütünündeki yönetim becerisizliklerini, başarısızlıklarını kabul etmeleri demektir, ki bu durumda çok büyük bir prestij kaybına ve baskıya maruz kalacaklarını biliyorlar.
Bu nedenle buna hiçbir zaman izin vermeyeceklerdir.
Bana göre Hektaş ve OYAK Yönetimi 3 temel hata yapmıştır.
1. OYAK Gıda ve Tarımcılık A.Ş. 3 Ağustos 2022 tarihinde Tarım Kredi Kooperatiflerinin elinde olan 33,7 milyon lot Hektaş hissesini 33,74 TL fiyatla 1,103 milyar TL'ye satın almıştır. Dikkat edin bu alım OYAK adına değil, OYAK Gıda ve Tarım A.Ş. adına yapılmıştır (O anda OYAK'ın elinde zaten satışa konu olmayan % 58,82'lik Hektaş hissesi bulunmaktaydı).
Kısacası bu blok olarak alınan miktar elde tutulmak için değil trade amaçlı bir alımdı. Piyasalar ve biz KY'lar bunu idrak edemedik. Çok da sevindik. Bu alımı OYAK'ın şirketine olan bir güveni olarak kabul ettik. Halbuki OYAK'ın planı farklıymış.
Bu alım sonucu 6 ay içerisinde fiyat 51 T'nin üzerine çıkınca OYAK Gıda ve Tarım A.Ş. 17 Kasım 2022 tarihinde 33,166 milyon lot hisseyi 51,25-50,40 fiyat aralığından sattığını duyurdu.
OYAK bu alım satımdan yaklaşık 588 milyon TL kâr etmiştir.
Bu satış haberi hissenin idam fermanı olmuştur. Hisse bu tarihten sonra yönünü aşağı çevirmiştir. Bu OYAK'ın yaptığı birinci hatadır.
2. İkinci hatayı da 2023 yılı Ağustos ayında yapmıştır. 22 Ağustos 2023 tarihinde 87,3 milyon lot hisseyi (ödenmiş sermayenin % 3,45 oranındaki hisseyi) bir uluslar arası kuruluşa 23,37 TL fiyat üzerinden toplamda 2,04 milyar TL'ye sattığını açıklamıştır. HSBC bu miktarı borsada satarak bir kâr elde etmiştir.
Muhtemelen OYAK nakit sıkışıklığına girdiği için elindeki % 58,82'lik Hektaş hissesinin bir kısmını nakite çevirmek istemiştir. Ancak bu davranış şirkete olan güveni iyice sarsmıştır. Hisse bu saatten sonra dikiş tutmayarak 16,8'lere kadar düşmüştür.
3. Üçüncü hata da Genel Müdür Levent Ortakçıer'in hesapsız kitapsız davranarak aynı anda şirketi bir çok alanda yatırım hamlesine sürüklemesi ve bu işin sonunu düşünmeden şirketi büyük montanlı borç altına sokmasıdır.
İşte bu noktada OYAK Yönetiminin de geleceği öngöremediğini olaylara seyirci kaldığını görüyoruz.
Tam da bu gelişmeler olurken ülkede ekonomi yönetiminin değişerek faiz artırımlarını başlatması Hektaş'ın bu günkü finansal zorluklarla karşı karşıya gelmesine neden olmuştur.
Borçlarda bu kadar hızlı bir artış yaşanırken insan merak ediyor; OYAK bu zaman diliminde şirketin bu kötü gidişini nasıl fark edememiştir? Neden gerekli tedbirleri alarak borçları uzun vadeye yayma hareketine girişmemiştir?
2016 yılında göreve gelen OYAK Genel Müdür Yardımcısı Mali İşler ve Finans Grup Başkanı olan kişi aynı zamanda 2019 -2023 arasında Hektaş'ta Yönetim Kurul Başkan Vekili olarak da görev yaptı.
Bu gidişin sıkıntılı olduğu nasıl fark edilememiştir?
Evet şu anda finansal sıkıntı Hektaş'ı küçülmeye zorlamıştır.
Ama bütün bunlar Hektaş'ın battığı, batacağı anlamına gelmez.
Yukarıda da belirttiğim üzere OYAK buna izin vermez.
Bu düşüncelerim sadece beni bağlar. Yatırım tavsiyesi içermez. Bu yorumlara dayanarak yatırım yapmayınız. Zarar görebilirsiniz.
Sn @delimeli komutanım,
Şahsi görüşüm ilk 2 maddenin müsebbibi 3. maddedir.
3. maddeye para bulmak için bedelliler yetmemiş bir de 2 kez hisse satılmıştır.
Bu kadar yatırıma rağmen dağ fare doğurmuştur ve çok ilginçtir ki kimse hesap falan da vermemiş, asıl sorumlu olarak zikrettiğiniz şahsın sadece görev yeri değiştirilmiştir.
4. bu yapılan operasyon bile isteyerek yapılmış, aracı kurumlar ve şirkette önemli pozisyondaki kişiler ciddi kar elde etmiştir.
Hektaş kağıt üzerinde batmayabilir, bu doğru, ama piyasanın beklediği, zamanında bizim yatırım yaptığımız firma olarak kalmayacak/kalmadı.
Benim kişisel tahminim hektaşı olabildiğince küçültüp sonra da kar etmeyen operasyon bahanesi ve eregl'ye gereken yatırım bütçesi gerekçesi ile satılacaktır.