XU-100
https://i.hizliresim.com/gmp37fd.jpg
XU-030
https://i.hizliresim.com/a0q2n4r.jpg
Printable View
https://i.hizliresim.com/pa6q2en.jpg
50 Hisseleri 30 dakikalık sistemde anlık durum
https://i.hizliresim.com/k4lkw7t.jpg
RATİNG ANALİZİ>>>100 Hisseleri içinde ilk 53 hisse >>>20 puan ve yukarısı önemlidir..kısa vadelidir...
Alarko anlık olarak >>>-2,60 puandadır....Muhtemelen para girişinin şu ana kadar ki zayıflığından kaynaklı bir durumdur..
Çeyrek bilançolara enflasyon tatbik edildiği an rezalet, ya zarar ya da oldukça düşük rakamlar, ama enflasyon tatbik edilmezse maaşallah karlar havada uçuyorlar...:notr::rules:
Yıl sonu, zarar edecek şirket sayısı çok fazla olursa devletin vergi kaybı da oldukça yüksek olabilir...2 taraflı zor bir çıkmaz...
https://i.hizliresim.com/pyjywm1.jpg
ÇOK KISA VADE...Alarko da toparlanma süreci
sn loruhlano
yazdığım ve cevabınız farklılaşmış. siz şu mesajı paylaştınız
"2025'in çeyreklik dönemlerinde enflasyon düzeltmesi yapılmayacak"
ben de VUK a göre yapılmayacaktır ama SPK ya göre yapılmayacağı hakkında bir bilginiz var mı diye sormuştum. ve arkasından TAV bilançosunda enflasyon muhasebesi yapıldığını paylaştım...
VUK ve SPK bilançoları farklıdır ve hep farklıydı...
Oyak hektaşdan acilen kurtulmalı, hektaşı düze çıkarma imkanı yok, en güzeli alarko ile anlaşıp satmalı, alarko bu sayede 2-3 yıl vergi ödemez kar çıkarmaz. Alarkonun 2-3 sen önce aldığı tohum serasını ben yaptım. Aldığı adamda paraya sıkışmıştı. Fakat yeri çok güzeldi, sadece tohumları saklamak için 1 metre kalınlığında beton duvar yapmıştık. Sessizce tohumda sera ilerliyor, daha sesli olması için hektaşı acilen almalı.
2023 de almış, aslında ilk adı genseed değildi, Gen gruba ait bir seraydı, iki ortak şeklinde ama pandemi ukrayna krizi derken adam tohum serasını satmak zorunda kaldı. Bende alrkonun aldığını çok sonra öğrendim, harika bir yer, yanında dere geciyor, sulama için dahi maliyeti olmaz. O bölgede su çok önemli ama doğal su daha önemli. Belediye suyunda olan klör ürünün her şeyine zarar veriyor, kesinlikle tüm işletmeler yağmur suyunu stok yapacak sistem kurmalı.
14 Eyl 2023 — Alarko Holding bağlı ortaklığı Alarko Tarım, Genseed Tohum'un yüzde 80 payını 3,72 milyon dolar bedelle satın alıyor.
Yüksel tohum o bölgeye çok hakim, tek el gibi birşey, bir ara firmayı yabancılar istedi develt izin vermedi. Yüksel tohumun sayısız yeri vari yani alarko 15-20 dönüm tohum yeri varsa, yükselin en azından bunun 100 katı yeri vardır. Fuara ve havaalanına çok yakın. Konumu çok güzel, tohum serasını satmak zorunda kalan firma ise yanlış zamanda yanlış yatırım yapmanın bedelini ödedi, sıfır özkaynakla, borçlu yatırıma girmek ve sonuç satmak zorunda kaldı.
Bu konuyla ilgili çevremin de net bir bilgisi yok, yapay zekaların da, çok net bilgiye ulaşamıyorum...Bazı şirketler enflasyona endeksli olarak gönderiyorlar demek ki..Bu konuda hükümet de saçmaladı zaten. Kimine öyle kimine böyle......Kurumlar vergisi kayıpları olursa, akılları başına gelir..
Sn. CAKIR;
Güzel bir bilgi..
Lütfen daha detay bilgileri de bizimle paylaşınız.
2024 yılındaki genel kurulda sn. İzzet GARİH ""iki stratejik sektörde sağlam basacağız, enerji ve tarım. Tarımda da tohum ıslah çalışmalarımız var, kendi tohumumuzu üreteceğiz, fazlasını da satacağız." demişti.
Ben Çankırı'daki fabrikanın yakında kapasite artışına gidebileceğini varsayıyorum. Zaten yapılmakta olan Konya'daki meyve kurutma tesisi de daha yüksek kapasiteli.
HEKTAŞ tarım kimyasalı ilaçlar üretiyor... ALARKO'nun tarımdaki sıfır pestitit yaklaşımına ters bir durum.....
Meselâ genel kurulda dillendirilen "ABD ve ÇİN kömürden enerji üretimini teşvik ediyor, TRUMP törenle kömür madeni açılışı yaptı, avrupa buna ne kadar direnç gösterebilir, CENAL'in kapasitesini artırın" teklifine de sıcak bakmadılar...
Hektaş üzerinden oyak yatırımcıyı soydu, oyak bir galip öztürk veya bir erdemoğlu gibi oturdu planladı yatırımcıyı soydu, 33 milyon lotu 50 liradan satarak hektaşın tüm maliyetini çıkardı. Sonrada sektörel bozulma başladı, çünkü oyak krediyi hektaşa bağladı ve hektaşı bile isteye faiz yükünde boğdu. Borcun bir kısmını bedelli ile ödedi ama tamamını ödemedi.
Alarkonun aldığı tohum serasını ben yaptım, malzemelerini ben ürettim, yeri ve hazırlanışı çok güzel, tohumda yüksel tohum gibi ileride büyük bir dev olacaktır ama zaman lazım, tohum için 3-4 sene gerekli, 2023 de almış bende gecen sene öğrendim. 2026 sonrası oradan verim alacaktır. Verim almaya başlarsa antalyada satın almalar hızlanır. Şahsen ben olsam sadece antalya iklimi değil, senede 3 kez olmasın 2 kez dahi verim alacağım yerlere sera kurardım. 2 hafta önce büyük bir don yaşandı, sera sahipleri rahat ama açık iklim öyle değil.
Bizim tohum serasını yaptığımız dönemde, hektaş da tohum işine girmişti fakat kendisi üretiyor gibi yaparak dışarıdan aldığını duyuyorduk, hektaş tohum işinde yönetime şirin görünmek için oynadı ama gerceklerden uzak kaldı. Yinede kim ki tohumla ilgileniyor, sabır gösteriyor, ayrı bir takdiri hak edecektir. Örneğin doğada belirli yerlerde toprak içinde altın vari 10 ton topram belki 1 gram altın cıkarır. Bu tohumda benzerlik kurmak gerekirse 10 ton toprak 100 gram tohum demektir. yani altına göre 100 kat fark var. Tohum satışları gram altın gibi değeri çok fazla, ağırlığı çok düşük.
ALARKO eskişehir mahmudiyede 2200 dönümde , afyon Sandıklıda, Denizli v.s. yerlerde jeotermal seracılık hedeflemekte.
Antalyada sahilden uzakta 2500 dönüm bir arazisi var ancak turizm amaçlı bekletiyor (düzde olmayıp bayırda olduğunu düşünüyorum.). İskandinavlara huzurevi iddiasıyla yıllar önce almıştı.
Termal işi antalya ikliminde olmuyor, antalyada sera mantığı 2 yerine 3 ürün almak, serası olan alıyor. Fakat afyon iklim olarak çok harika, oraya küçük bir sera kurdum, konyada büyük bir sera, konyadaki şuan metroya domates yetiştiremiyor, bende alıyorum, cidden çok lezzeti ve fiyatı katma değerli. Afyonda sera termal olmazsa 2 ürün alır, termal olursa 3 üründe alınır. Bence termal bulamadıkları yerde de sera yaparak, 3 yerine 2 ürün almayı hedefleyecekelr, zaman bruaya doğru evriliyor. jeotermal ülkede çok sınırlı, yatırımcıya güzel teşvikler var ama bu anlamda ilerleme çok düşük, alarko bunu gördüğü için sürekli bir yerleri alıyor. Alarko kısmen sasaya benziyor, sasa 15 sene önce 0,75 kuruşdu, en yüksek 189 lirayı gördü. 1 milyarlık polyester tessisi, 2 milyar dolarlık tesise dönüştü, yaklaşık 70 kat. Alarkoda tarımdan verim aldıkca yatırımları hızlanacaktır. Tüm bunların içinde bir şeyi iyi çözmek lazım. Tarımın çıkış (havalanma) noktası tohumdur, ALARKO çıkışı tutmuş. :)
Çankırıda Mikrogranül gübre fabrikası da .. kurdu.
adamlar her türlü atığı değerlendiriyor...
Serayı kendi yapıyor.
Gübreyi kendi üretiyor
Tohumu da kendi üretecek.
Mahmudiyede seracılık enstitüsü kuruyor. Eleman yetiştirecek.
Tam dikey entegrasyon...:bravo:
Biraz uçuk iddia olacak ama, ürünleri kendi kargo uçaklarıyla pazarlara da ulaştırabilir. :halay:
Portekizde yocu uçaklarını kargo uçağına dönüştürme projesini ilk uçağı alarak başlattı...
Hayırlı olsun....Alıntı:
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 20.03.2025 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirketimizce 25.04.2025 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 99,95 TL - 97,50 TL (ağırlıklı ortalama 99,07 TL) fiyat aralığından toplam 684.852 TL nominal değerli ALARK payları geri alınmıştır.
9.296.287 + 684.852 = 9.981.139
https://i.hizliresim.com/pnh9oks.jpg
Tahmin böyleydi, aşağıdaki gibi geldi.....ve fiyatı Alarko dan pahalı..
https://i.hizliresim.com/4cj7ssc.jpg
X de de burada ilerizeka lar Alarko pisliyor..
Bilmeyende herkes uçmuş Alarko yerinde kaldi zannedecek işte..algı böyle bir şey..
Alarko boklarken bana ornek verecek muptezel..
U30 dan u50 den..
Kim ne yapmış ta Alarko geri kalmış..
Tekfen aselsan desin de ,kafayi gomelim..
sn wuhanlı
arada kayboluyor sürekli. benim için sn fumanın bu mesajı çok önemli
"Şu şirketin tarıma yatırdığı para belli 2 turizm tatil köyü medaş üstüne cenal.Bugün her şeye rağmen 1.5-1.7 milyar dolar market değeri olmalıydı.Şaka gibi 3 ay içinde 800 mil$ gördü şu an 1.1 falan kara komedi.Kazakistan devleti çıkarıp bunlara 2-3 milyar dolar verip lan sadece bize çalışın der KİT yapar.Tarımda domatese bibere boğar orta asya ve çin'i .1.1 UTANILACAK RAKAM.Ama spek tutuyor hedefi büyük 1 milyar dolar para kazanacak adam bence 150-200 milyon dolara 2016-2021 arası para gömdü malı topladı.Şimdi tekrar ezerek malı topluyor.Bu şirket 5 milyar dolara yada 8 e götürünce spek in serveti belki 1 milyar dolar olacak.Yedirir mi millete adam büyük para kazanmayı göze koymuş gerekirse 2029 u da bekler. 2016-2029 13 senede 1 e 8 para götürecek.Çok büyük miktar.Bu benim şahsi düşüncem.Herkes hesabını 2028-29 a göre yapsın.Yani bu tarihe kadarda kasabilrler.İnsaf ederlerse daha erken olur.Orasını biz bilemeyiz."
eğer dolar bazlı 1 e 8 kazanacaksanız hatta bu kazanca 020 centlerden ( temettüler düşülmeden) başladıysanız 1 e 80 kazanacaksınız anlamına geliyor... peki böyle bir organizasyonda ilerizekaların fonksiyonu nedir?
https://i.hizliresim.com/rk0n2li.jpg
https://i.hizliresim.com/p20kqp7.jpg
Günaydın arkadaşlar, iyi haftalar hepinize...:ok::wave:
Bu nasıl bir geri alımsa, değil 13 milyon lot, 26 milyon lot olsa bile fark etmez, patronların amacının ne olduğuna bağlı, cepten cebe yapıp, geri alım yapıyoruz diye yatırımcıları oyalıyorlar...100 TL nin üzerinde bile 3 gün kalamadı....
Piyasadaki toplam lot sayısı >>> 161.446.873...öyle aşırı bir lot zaten yok....mühim olan zihniyet.geri alım yaparken kafalarına sanki lotlar yağıyor, birileri milyon milyon hisse satıyor sanki....hikaye...isterlerse günde 300.000.000.-TL hacimle de hisseye %7-8 prim yaptırabilirler, günlük 3.000.000.000.-TL hacimle de, zevklerine kalmış, satıcılara değil, (..Satan zaten yok...satacak adam kalmadı ki, satan sattı gitti, faize koyan koydu parasını..)
https://i.hizliresim.com/hvr1nce.jpg
Alarko da, 9 Ocak'tan bugüne kadar günlük hacimler ve günlük fiyatlar...
1 milyar TL yi aşan günler....
peki sn loruhlano
satan zaten satıp gttiyse bu sürekli verenler kim?
malum boksöre hocası iyi gidiyorsun adamı mahvettin vs diyor her arada. sonuçta boksör dayanamayıp o zaman beni sürekli döven kim diyor ya öylesine soruyorum. birileri veriyor. sadece ALARKa değil her yere veriyorlar.
ya da bir 10 milyar dolar satacaksın
sonra 10 milyar daha mı demeliyiz
Son düzlükte geri alıma başlarlar umarım.
Çok fazla ince konu var, hem de çok fazla.....Bofa'nın sözleşme şartlarına uyabiliyorsanız Bofa üzerinden de işlemlerinizi yürütebiliyorsunuz, çevremdeki bir kaç arkadaş Bofa ile çalışıyorlar mesela...Ayrıca şirket patronlarının çoğu Bofa ile çalışıyor....Aslında neyin ne olduğu bile belli değil...Takaslar tamamen hikaye...Bazı arkadaşlar 8-9 ayrı hesapla, 8-9 ayrı cep telefonu ve dolayısıyla IMEI ile, 8-9 ayrı bilgisayar ile dolayısıyla IP ile, 8-9 farklı internet hattı üzerinden işlemlerini yürüten arkadaşlar da var...maksat anlaşılmamak...