İşte doları düşürmeye nasıl çalıştıklarının kanıtı.
Yalancı medya
Printable View
yine söylüyorum ölünü bile sarıp gömdügün amerikan bezi iken
doların düşmesini tartışmak abesle iştigaldir
Bundan 3 sene önce jöleli 1$-1TL olacak diyordu şimdi de dolar 3 lira olacak 4 lira olacak diyenler aynı kafadan. Bende diyorum ki 1 $ en az 10 TL olacak. 2019 -2020 çok zor geçecek seçimlerin sonucu her zamanki gibi aynı olacak betona,köprüye, zamlara inşaata devam edilecek akabinde cari açık dış ödemeler dengesi bozulacak onun için önümüzdeki dönemlerde portföyününuzde altın ve dolar her daim bulunmalı. syg.
Şimdi biz alıyoruz doları. Sonra TL ye bakaraktan aha kar ettik aha zarar ettik diyoruz . Halbuki hiçbir şey değişmiyor. 100 dolar hala 100 dolar . Mevduat açsan anca Amerika enflasyon oranını veriyor . Yurtdışı borsalara girecek bilgi birikimi yok . Kaldıki çoğu vatandaş kuru kuruya tutuyor elinde . Yok mu bunun basit, pratik bir yolu ? YTD
Uzun vadeli aylık grafik bana göre aşağı daha marj var diyor. Bolnger bandın içine daha yeni girdik, rsi hala yüksek, trend ortalamaları aşağılarda kaldı. 12 aylık ortalamaya değmesini bekliyorum. 4, 50lerde taban yapıp sonra uzun yıllar için 4.5 -6 arası dalgalanır. 6 üzeri uzun zaman zor bence. Tabi benim dediğim uzun vade. Kısada yukarı spekülatif hareketler olabilir. Benim düşüncem böyle.
F5121 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.