Fakat benim dedigim getiriler optimize edilmiş en iyi getiriler. Over fitting olma ihtimali çok yüksek. Reele uygularsak 7 ayda 15 bin puanı bile toplayamayacak. Son altı ayda 100 bin brüt puan toplayan sistemler gördüm. Grafik üzerinde 6.3 ay getirisi 108 bin yazıyordu. Bu arkadaşta matriksten ideale yeni geçmiş , yeni öğrenen birisiydi. O yüzden 7 ayda 70-80 bin toplayan idealgo formüllerini begenmedim.
En iyisi ben formül kısmı konusunda kendimi geliştireyim , kendi sistemimin karlılığını artırayım. Sisteme 2-3 indikatör kesişiminden içinde filteleme sistemi olan, Erhan seninki gibi içinde para yönetimi olan, lot artırıp azaltan, getiri eğrisi ile karı kitleyen, hedef puan ile kademeli giriş çıkışlar yapan gelişmiş bir sisteme dönüştürme hedefim var.
İdeale geçiş yoluna bana Erhan bey siz açtınız o çektiğiniz videoların bana çok faydası oldu. 1 saatten uzun olan formül yazma videosunu 3 defa izledim. İdealde basitten , zora dogru bir kendimi eğitme sürecine gireceğim.
Bir sonraki ay matriksi tamamen bırakıp , ideale geçeçeğim. Şu an için idealgo optimizasyonlarını yaptıgımdan idealde robot çalıştırmıyorum. En iyisi kendi sistemi üzerinden giderek formülle ilerleme daha iyi olacak.
Bende 2014 yılından 1 dk veriler var, kendi sistemimi bunun üzerinden optimize edip , 5-6 parametreyi , 6 aylık ve 12 dilimler halinde getirilerini istatistiksel olarak excele aktarıp gerçeğe uyan parametreleri seçip idealde robota bağlama düşüncem var. Tahminim bu optimizasyon 1 hafta sürer.
Erhan bey siz 12 yıllık datanız oldugunu söylemiştiniz, bununla tabiki backtest, optimizasyon yapmak isterim çok memnun olurum.
İdealgoyu 7 aylık verilerle test ettğim için uzun vadeli veriyi şuan için çalıştıramıyorum. İdealgo bitince hemen kendi sistemimi uzun vadeli verilerle test edeceğim. 650 000 bar ile idealgoyu test yapmaya kalkınca makine sürekli dondu o yüzden bas sayısını kısmak zorunda kaldım. İdealgonun kötü bir yanı aynı anda 2 optimizasyon çalıştıramıyordun.
Eğer sistemimin uzun vadeli verilerle optimizasyonunu öteki aya kadar yetiştire bilirsem bir sonraki ayda makdosta hesap açıp tamamen sanal sunucuya geçip oradan devam etmek planım. Makdosa geçince hem ideali hemde 5/24 metatraderi kurup robot çalıştırmayı planlıyorum.