teşekkürler
Yatırımcı grubumla katıldım.
Temettü onaylandı . İkram vardı :)
detaylar
https://twitter.com/bdincer1903/stat...30447169064963
Printable View
teşekkürler
Yatırımcı grubumla katıldım.
Temettü onaylandı . İkram vardı :)
detaylar
https://twitter.com/bdincer1903/stat...30447169064963
Genel Kurul yapilmis ,
Hayirlara vesile olsun,
Bu sene katılmadık seneye insallah.
)Dilek ve temenniler kısmında ise; Mustafa Can adlı yatırımcı, öncelikle şirket yönetimine teşekkür etti. Sıvı deterjan kullanımının artışının etkilerini, Çayırhan'da yapılacak yatırımın şirket finansallarını nasıl etkileyeceğini, potasyum sülfat yatımının ciroya etkisinin nasıl olacağını ve son zamandaki ortak satışlarının nedeni sordu. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mehmet Reha Kora, sıvı deterjanlarının tüketiminin belli seviyeye geldiğini, durduğunu ve toz deterjanlarının çevre dostu olduğunu belirtti. Alkim gibi çalışan şirketlerde ürün fiyatlarının global olarak belirlendiğini, kur değişimlerinin şirketin mali yapısını etkilemediğini söyledi. Potasyum sülfat yatırımının ciroya önemli katkıları olacağını, üretilecek gübrenin ülkemizde ve yakın coğrafyada üretilmediğini belirtti. Hisse satışlarının minör hisse satışları olduğunu, ortağın şahsi düşüncesi olduğunu söyledi. Yatımcılarımızdan Cengiz Yıldırım söz aldı. Şirkete teşekkür etti. Uzun yıllardan beri şirket yatırımcısı olduğunu belirtti. Yatırımcılarımızdan Onur Tekin, Alkim Kağıt'ın satışı ile ilgili teklif var mı sorusunu yöneltti. Alkim Kağıt'ın yüzde sekseni Alkim Kimya'ya aittir. Bağlı ortaklığın satışı ile ilgili olağanüstü genel kurula gerek kalmaması açısından her yıl böyle bir karar alındığı, mevcutta da böyle bir düşüncenin olmadığı paylaşıldı. Yatırımcılarımızdan Talat Başak söz alarak Neden Yönetim Kuruluna Krom Tesisinin satılma yetkisinin verildiğini sordu ve Yönetime teşekkür etti. Krom piyasasında fiyatların istenilen yerde olmadığından, piyasasının durumuna göre tekrar üretim yapılabileceği belirtildi.
Bundan daha önemli iş mi olur, ortaklardan bile eskisin.:) Biri demiş zaten, şirket arzdan beri siszin yatırımcınızım diye, haah bu kesin Dvk dedim.:kahkah:
Tutanakları okudum dostum, senin eksik dedğin soru neydi.
Bir de aklımda kalmamış, bu kurula katılan global devler her sene mi katılıyorlar yoksa sadece bu sene mi katılmışlar. Deutche, Citi vs.
Sayın Yakın dediği gibi. Bizim gücümüz bu tahtayı sürmeye yetmiyor. Büyük ağaları bekliyoruz. Bundan daha bedava lot yok.
Boşverin tahtacıyı, ben şirketin sahibi olsam, şirket malum, güçlü kuvvetli. Çakıldığında toplardım toplayacağımı. Eğer bekledikleri başka fırsatlar yoksa pazartesi fırsatı bulunmaz fırsattı. Eğer hala buralardan mal toplamıyorsa bu adamın mal toplamayla ilgilendiğini sanmıyorum artık. Beklediği başkaları gelip kaldırsın tahtayımı? Salı günü şişeye sat emri verdim sonra hepsine alkim alayım dedim. Sonra şişede uzun süredir bekliyorum hemen emiri iptal ettim. Benim ekrana bakmamam lazım. Kurabiyeleri hemen yiyorum.
Alkimin etkin grupları farklı modda. Patronlar da devamlı satış yaparak hissenin dengesini bozdular. Bir sene önceye kadar da çok iyi prim yapmış olması da dezavantaj oldu. Büyüyor, yatırım yapıyor, faaliyet ve net karını artırıyor, her yıl temettü ödüyor, kasasında her zaman kaynağı var, kolayına kaçıp bedelli sermaye artırımı yapmıyor ve ov ve uv de her zaman fazlasıyla kazandırıyor. Tam bir yatırımlık hisse. Demek ki çıkış için zamana ihtiyacı var. Bize düşen sabırla beklemek. Patronların da şirketlerine gereken desteği vermelerini istemek te tabi hakkımız. Saygılar.
Sesin solugun cikmayinca seni sattı sanmistim :)
gidip istr aliyorsun alkim burda fırsatlar verirken siseden ders cikarmamissin , :wu:
Daha önemli olan Kendi isimimiz :) ayarlayamadik bir türlü ,
katilan arkadaslar bilindik sorulari sormuslar ama genel kurula gitmekle iyi yapmislar ayaklarina saglik,
Alka her sene karar alinir genel müdürlük binasida ,
krom da yeni iste, bence satarlar kromu alacak birisini bulursa atil ..
Dün şişeleri son şişesinekadar sattım, portföyü birleştirdim, hepsini alkim yaptım. Bana göre dün güzel alım fırsatı verdi onu değerlendirdim. Temettüyüde biraz fazla alırız. Patronda desdeklerse 20 üstüne atsak. Tahtayıda patrondan başka kimse süremez. 20 üstüne çıkanakadar alkimi hareket etmiş saymıyorum.
Sayın başkan yönetim kurulu toplantısından sonra son değerlendirmeler için bloomberge çıksanız nasıl olur? :)