Bugün garanti ye bir uğradım.ddkkm dedim, ek prim dedim, sube müdürü ilk defa duymus gibi davrandi. Tl kkm ye 20 veriyoz dedi. Vadeler degismedi dedi. Tebligden bile haberi yoktu.
Bugün garanti ye bir uğradım.ddkkm dedim, ek prim dedim, sube müdürü ilk defa duymus gibi davrandi. Tl kkm ye 20 veriyoz dedi. Vadeler degismedi dedi. Tebligden bile haberi yoktu.
bende kendi müşteri temsilcime tl kkm de tavan kalktı olayını anlatana kadar stresten terler döktüm bana diyor ki döviz dönüşümlüden kalktı tl de aynı yahu diyorum dün resmi gazetede yayınlandı diyorum bizde bir bilgi yok diyor kaç kez aradım nerdeyse şubeye gidecektim en sonunda anladı size şunu söyleyeyim fed in ne olduğunu bilmeyen bankacı olduğuna eminim ama ispatlayamam bizim forum bankacılıkta gerçekten başka bir boyut
O zaman daha karışığı gelsin :)
HSBC TL mevduat %32, geçen hafta 35 miş düşürmüşler,
DDKM, 92 gün,
-Dışarıdan dolar getireceksiniz,
-Bunu 19.21 kurundan TL ye çevirecek,
TL için %12 faiz, dolar için %15
Dolar artarsa ve getirisi %12 den TL 3 aylık getirisini aşarsa, 100.000 dolara vade sonu 3700 dolar,
Dolar, TL faiz getirisi kadar artmazsa, TL nize %12 (3 aylık kadarı) faiz, üzerine yine 3700 dolar. Ek getiri...
----------------
Farklı uygulamalar var, misal ben geçen ay %24 le DDKM yapmıştım, hiç bir şey yoktu onda, direk KKM gibi DDKM...ama dolar üzerinden hesaplanıyor. Şimdi KKM nin üst limit kaldırılınca buna yakınsadı, 24-26 gibi oranlar. Yani DDKM idi adı ama yüksek faizli KKM gibiydi.
Bu ING ninkini direk 3 aylık dolar mevduatı gibi düşünün. Öyle olursa böyle oluru yok, direk baştan belli.
HSBC ninki daha karışık, yukarıda anlattığım gibi...yanlız peşin vermiyor vade sonunda veriyor ek getiriyi. Üstüne basa basa sordum 3700 dolar her halükarda veriyor musunuz diye evet dedi...Ve evet benim kafam da çorba oldu, yarın vade dönüşü bakalım doları kaçtan alacağız zira abla direk 19.21 den bozup hesaba aktaracak, ordan gol yememek lazım.
banka personel kalitesi yerlerde.. yarısından fazlası faiz hesabı yapamaz, yüzde 80 gündem takip etmez, makro ekonomi vs konuşamazsınız... bazı birimlerde kalite yüksektir, onlar da müşteriyle karşılaşmaz zaten, arka plan.. şaşırmanıza gerek yok. sakın yatırım tavsiyesi vs almayın, hedeflerine göre tavsiye verirler. finansçı değil de pazarlamacı olarak bakın onlara...