Sıkma canını birisi de pazartesi sabahı bloomberght de borsadan hele bankalardan hepten uzak durun dedi birşey olmaz onlara onlar düzen adamı zaten.
Siz sanıyor musunuz ki o adamların uzantıları bu topiclerde yok.
Printable View
Sıkma canını birisi de pazartesi sabahı bloomberght de borsadan hele bankalardan hepten uzak durun dedi birşey olmaz onlara onlar düzen adamı zaten.
Siz sanıyor musunuz ki o adamların uzantıları bu topiclerde yok.
Bu holdingleşme olayı benim bildiğim en az 15 yıldır işbankası bünyesinde konuşulan, piyasanın ise bildiği ama yıllardır dile getirilmeyen bir mevzu. Kimsenin beklemediği bir anda bu kararın alınmış olması yorumuna katılıyorum sevgili Zdx :)
Ben de olsam tam da bu zamanda yapardım bu işi. Ardından alınacak aksiyonu tahmin etmek de güç değil elbette. Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki, tam piyasa düşecek diye seviniyorsun, hop bomba bir haber düşüyor. Tam gazı yayıyorsun mş istifa etti diye, şırrrak diye kimsenin beklemediği bir faiz artışı yapılıyor. Tam diyorsun ne güzel düşsün piyasa da mal alalım, yapıştırıyorlar yeni bir bombayı.
Valla borsada parası olmayan için çok zor zamanlar, ben olsam ne yapacağımı şaşırırdım, krizden krize girerdim. Allah kolaylık versin mevduat ve döviz sahiplerine. Hava da sıcak bol bol soğuk duş alsınlar, malum sağlık her şeyden önemli.
Bakalım iş grubu hisselerinde yeni piyasa değerleri ne olacak. Merakla ve yüzümde derin bir tebessümle, ve hatta 32 dişim görünecek şekilde beklemedeyim.
Bol kazançlar herkese. İyiler her daim kazanır, kötülerin sonu belli :)
Kesinlikle [emoji28]SM-G781B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Işmen şirket varlıgını koruduğu sürece kimse onun kãrını temettü harici alamaz benim bildigim.... Tersinden bakarsak Işmen hissesinin %20 si sizin olsa ve Şirket tek kuruş temettü ödemezse para kasadadır ve size tek kuruş gelmez....diye düşünüyorum [emoji16] ..O halde bu şirket temettü ödemeye devam eder mi etmez mi? Cevap belli aslında..... SM-G781B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu tarz yorumlarla (sevgili value için söylemiyorum, yanlış anlaşılmasın) aslında ima edilen, holding olan firmaların karlı olan şirketlerinden (yasal mevzuat izin verdiği ölçüde) karsız şirketlerine vergiden "kaçınmak" (vergi kaçırmanın yasal versiyonu) için yaptıkları kar transferi sonucunda, karlı şirketin az temettü verir yahut hiç vermez hale gelişidir. Bu tarz olayları daha iyi anlamak için en küçük bakkalın bile yaptığı naylon fatura olayına göz atılması kafidir.
Ülkemiz adeta bir vergi kaçırma, kara para aklama cennetine çevrilmiş iken, naifçe bu şekilde düşüncelerin akla gelmesini çok normal karşılıyorum. Hele ki, hali hazırda sadece zenginleşmek için yapılan halka arzlar da varken, çakallık her hücreye sirayet etmişken, bu şekilde naif düşünceler son derece normal.
Ancak unutulmaması gereken çok temel unsurlar var. Bu unsurları göz ardı edip bu yorumları yapmak mümkün, ama gerçekten uzak.
Şöyle ki; esasta bir şirket niye halka arz edilir, bunu artısı eksisi nedir, şirkete faydası var mıdır yok mudur? En temelde düşünülmesi gereken şey, halka açılacak şirketin geçmişidir. Patronsa patronun, şirketler grubu ise o grubun geçmişi. İş grubunu baz aldığınızda, cumhuriyet tarihi kadar yaşlı ve bir o kadar da bu ülkeye, kim ne derse desin her türlü alanda sonsuz hizmetleri olan bir gruptan bahsediyoruz. Hele ki bu grubun bir sahibi yok, sahibi çalışanları. Genel müdüründen çaycısına kadar, kimsenin bir imtiyazı veya bir ayrıcalığı yok. En başta buna güveneceksiniz. Bunu anladıktan sonra, temettü verir mi vermez mi, kazandığı parayı vergiden kaçınmak için başka yerlere aktarır mı aktarmaz mı, diye soracaksınız. Cevap çok net değil mi?
Bu tarz söylemleri geliştirenler ya kötü niyetlidir, ya da kara cahil. İki türden de uzak durunuz, kanınızı emmek için var onlar.
İyi hafta sonları.