Alıntı:
Öncelikle Ünlü Menkul Değerlerde bir hesabınız açılıyor, aynı evraklarla yurtdışı hesabınızın açılması için başvuruda bulunuyoruz. Hesap açılış için sözleşmelere imza almamız gerekmekte ve güncel ikametgah belgesi ile kimlik yada pasaportunuzun fotokopisi gerekmektedir.
Şuan ki süreçte yurtdışı hesabınıza para göndermek istediğinizde öncelikle yurtiçinde bulunan hesabınıza para gönderiyorsunuz (yatırım danışmanınız sizinle banka hesap bilgileri paylaşacaktır) ve yatırım danışmanınıza talimat verdiğinizde göndermiş olduğunuz para yurtdışı hesabınıza bizim aracılığımız ile gönderiliyor. Önümüzdeki aylarda bu sistem değişecek yurtdışı hesabınıza para transferini sizin yapmanız gerekerecektir.
Minimum hesap açılış alt limiti 2,000 USD’dir.
Minimum komisyon oranımız ABD borsalarında 10 USD
1 lot ile 333 lot arasında alım yada satım yaparsanız minimum 10 USD ödersiniz. 333 lottan daha fazla alım yada satım yaparsanız lot başına 0,03 USD ödersiniz.
Örn: 130 lot FB hissesi aldınız yada sattınız 10 USD ödersiniz
400 lot FB hissesi aldınız yada sattınız 400*0,03 USD= 12 USD ödersiniz.
Alım da ve satım da ayrı ayrı komisyon ödersiniz.
Herhangi bir saklama ücreti, hesap işletim ücreti ödemezsiniz.
ABD ile Türkiye arasında çifte vergilendirmeyi önlemek için anlaşma imzalanmış olduğu için hesap açılış sırasında sizden bunun içinde imza alınır ve ABD’de vergiden muaf olursunuz. Türkiye’de ise beyana tabidir. Burada gelirlerinizi beyan ederken burada elde etmiş olduğunuz kazancı beyan edip vergisini ödemeniz gerekmektedir.
Temettü dağıtan bir şirket hissesi aldıysanız ve temettüye hak kazandıysanız; ABD sadece temettü ödemelerinde %20 stopaj vergisini keserek haketmiş olduğunuz temettüyü hesabınıza yansıtır.