Originally Posted by
human01
AHMET HAKAN YAZMIŞ...BAKALIM DOĞRU ÇIKACAK MI?.
- Girilmedik kahvehane bırakmadım.
- Önüme gelen taksiye bindim.
- Eski mebuslara kulak verdim.
- İyi haber alan kaynaklarımın tümünü fazlasıyla tükettim.
- İyi koku alan Ankara gazetecilerinin çayını içtim.
- Yazıhanelerinde gün boyu siyasi dedikodu yapan vakti bol dostlarımın nabzını tuttum.
- En az 22 danışman, 12 genel müdür yardımcısı, 11 müstahdemle temas kurdum.
Ve â��yeni kabinede kimler olacakâ� sorusuna cevap aradım.
*
Elde ettiğim sonuçları açıklıyorum:
*
- ETHEM SANCAK: Evet, evet! Doğruymuş! Ankaraâ��da hemen hemen herkes Ethem Sancakâ��ın bakan olabileceğine işaret ediyor. Çok ama çok küçük bir azınlık Ethem Beyâ��e Milli Savunma Bakanlığı koltuğunu layık görürken büyük çoğunluk â��Savunma Bakanı değil, Ticaret Bakanı olacakâ� diyor. Dur bakalım, ne olacak?
*
- ADALET BAKANI: â��Adalet Bakanı kim olacakâ� sorusuna verilen cevaplarda ise iki isim ön plana çıkıyor: Şu anki Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ile eski MHP milletvekillerinden hukukçu Mehmet Parsak... Dur bakalım, ne olacak?
*
- İBRAHİM KALIN: Çok net ve çok kesin olmamakla birlikte İbrahim Kalınâ��ın yeni Dışişleri Bakanı olacağı söyleniyor. Bazıları İbrahim Kalınâ��ın cumhurbaşkanı yardımcısı olabileceğini de söylüyorlar. Ancak Dışişleri Bakanı olacağını söyleyenler daha ağır basıyor. Dur bakalım, ne olacak?
*
- ÖMER ÇELİK: Her kuliste, her değerlendirmede, her yorumda adı geçiyor Ömer Çelikâ��in... Ağırlıklı olarak â��cumhurbaşkanı yardımcısıâ� olacağı söyleniyor. Ama yine de dur bakalım ne olacak?
*
- İÇİŞLERİ BAKANI: Ankaraâ��ya ilk geldiğimde herkes İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnceâ��nin (Dikkat! Muharrem değil Muhterem) İçişleri Bakanı olabileceğini söylüyordu... Akşama doğru hava birden değişti. Neden değişti, nasıl değişti? Bilmiyorum. Ama bildiğim şu: Akşama doğru bütün kulislerde İstanbul Valisi Vasip Şahinâ��in adı dolaşmaya başladı. Dur bakalım, ne olacak?
*
- ENERJİ BAKANI: Şu anda Enerji Bakanlığı Müsteşarlığı görevini yürüten Fatih Dönmezâ��in bu göreve getirileceğini söyleyenler var. Ancak kulislerde konuşulanlara bakılırsa bu görev için sürpriz isimler de söz konusu olabilirmiş. Dur bakalım, ne olacak?
*
- EKONOMİ: Ekonomi yönetiminde bakan olarak görev alacak isimler bir sır gibi gizli... Ali Babacanâ��dan söz eden yok. Mehmet Şimşek adı azıcık geçiyor. Ama Nail Olpak ismi her yerde... Hangi bakanlığa getirileceği söylenmiyor ama MÜSİADâ��da başkanlık yapmış, iş dünyasından gelen Nail Olpakâ��ın bakan olacağı ağırlıklı olarak konuşuluyor. Dur bakalım, ne olacak?