Yok kıyas parasal açıdan değildi, sayın Hakem "nüfus avrupa misali sabit kalırsa veya düşerse" demişti.
Printable View
Devlette para kalmayınca ilk iş gayrımenkul ek vergilerini arttıracaklardır. En kolay ek vergilendirme yolunu tercih edeceklerdir. Malum sigara ve içkiden yeterince vergi gelmiyor artık. Dolaylı vergiyi bir yere sokmaları lazım. Benim görüşüme göre gayrımenkuldeki vergilerin çok ciddi şekilde artması gerekmektedir. Neden? Çünkü devlete ek para lazım. Para basarsa döviz coşar. Basmazsa parayı kimden alacaklar nereden tahsil edecekler?
Aşağıdaki gibi bir davranış yapmalarını bekliyorsanız çok beklersiniz!
Japonya: Yemekli toplantıları devlete ödeten eski Başbakan Abe özür diledi; sekreteri ceza aldı.
https://tr.euronews.com/2020/12/25/j...reteri-ceza-al
Yatirimlik ev bana göre maks 350 bin olmalı daha yukarısı lüks ev kategorisine giriyor ve kira carpani çok yükseliyor.
Bu arada Mersin sadece Yenişehir ve Mezitli den ibaret değil. Toroslar ilçesi için dediğim ev örneği çok var. Tarsus da yakın arkadaşım aldı Mayıs ayında 430 bine ve aylık yıllık 20 bin lira alıyor. Yıllık olması da cabası..
Kenarda 200bin TL si olan Mehmet Amcayı örnek verelim.
Yatırım bilgisi yok. Faize de karşı. Neye yatırım yapacak ?
Ya dolar, ya altın yada konut alıyor.
Genelde konut alıyor. Çünkü emekli aylığı veya aylık geliri düşük. En azından gelirine destek olsun diyor.
Her gün hisse senetleri ile ilgi manipülasyon ve spekülasyon haberleri okuyoruz. Borsaya girmeye korkuyor, girende yediği ilk darbede küsüp bir daha bulaşmıyor.
Bu kadar insanın, altın, dolar ve konut yatırımı yapması birikmiş bir tecrübeye dayanıyor.
Ben 2. Veya 3. Eve bişey diyemem. O bir yatırım tercihi. Ama ev almayıp 50 yıl kirada oturmayı finansal açıdan hiç mantıklı bulmuyorum.
144 kira çarpanı inşallah olsun. Çok mutlu olurum. Ama bu oranların olacağını hele büyükşehirlerde olabileceğine ihtimal dahi vermiyorum.
Yinede yatırım tavsiye olmasın.
Herkes hür iradesi ile yatırım yapmakta serbest
Mayis ile suanki fiyatlar arasinda cok fark var . Yani mayis ayinda 450bine aldigi daire belki suan 600bin
Yatirimdan kastin kira geliri evin dege artisi umrunda degilse o zaman sorun yok
bir onceki mesajda ornek verdim haziran ayinda 8. kati 450bine satilan sitede 12. kata 715bin tl verdim vermediler
yerlesim mezitliye kaydi simdi ise kuzeye kayiyor kuzeydeki ev fiyatlarini biliyorsundur 4+1 lerde 2.000.000 a kadar cikiyor fiyatlar kira getirisi zannetmiyorum ki 4000 tl olsun bu evin
uzun lafin kisasi suan mersinde elle tutulur sadece kira geliri degil menkul ilerleyen surec icerisinde deger de kaybetmiyecekse carpani 300 den asagi degil Alinip satiliyormu evet dedigim semtlerde alinip satiliyor viransehirde Suriyeliler artik bina bina gezerek satilik ev varmi diye soruyorlar :)
Eurobond faizleri bir ara geçen yıl yüzde 8 e kadar çıktı.Misal 100 000 dolarınız var.30 yıllık eurobonda yüzde 8 le bağladınız.30 yıl boyunca yıllık 8000 dolar faiz alacaksınız,30 yıl sonra da 100 000 dolarınızı geri alacaksınız.8000 dolar aylık hesaplarsanız 660 dolar civarı yani 7.5 dolar kuru ile 5000 lira garanti para getirir.Bu geliriniz 30 yıl boyunca garanti hem de dolar bazında bir para,dolar arttıkça sizin aylık gelir artar.Bu yatırım neden ev yatırmına alternatif olmasın ki.Bunun gibi pek çok yatırım düşünülebilir.Hep alternatif yatırımlar göz önünd olmalıdır.100 bin dolara alınan bir ev garanti kira olarak 660 dolara zor kiraya gider.
Ha benim hesap faize karşı mehmet amcaya uymaz,faize karşı olmayanlar için geçerli bir yatırım diyelim.