Endeksteki düşüşü dengelemek için Karanlık odada Bim i 55,05 'ten 56,65 mi aldılar ben mi yanlış gördüm?
Printable View
Endeksteki düşüşü dengelemek için Karanlık odada Bim i 55,05 'ten 56,65 mi aldılar ben mi yanlış gördüm?
Dow da 25400 ile 24242 arası biryerin kâr satışlarına neden olacagini
Düşüşün 21.8.. seviyesine kadar süreceğini düşünüyorum
Dow şuanda 24094 belki dönüş baslamistir
makasla oynaya oynaya bir hal oldu,endeks eksi kapadı ama vadeli dün 18 15 e göre artı kapadı....
QNB almış.
https://i.hizliresim.com/J08pyd.png
Sayın paradigma mesajınızı yeni gördüm bugün de ekran izlemedim işlerimden dolayı..(sizin için ayrıntılı açıklama yapayım daha önceleri belirtmiş olsam da)
Öncelikle paramı 1 ayda 2 ye katlayım gibi bir derdim yok. Bankada vadeli hesabımdan gelen faiz beni tatmin etmiyor. Yatırım sepetimde vadeli tl hesabı döviz hesabı ve vob hesabım var(ekim kasım gibi hisse hesabı da devreye girecek).
Vob için ayırdığım paranın %10 u ile trade ediyorum. (sayın TÜRKOĞLU'€™na açıklaması için teşekkürler) şimdi kendime trade için izin verdiğim miktar belli. vob takasbankta olan paramın %10 u. ve bunu 10 eşit parçaya bölüyorum(10 adet değil) tek kalemde pozisyona girmek istemiyorum çünkü kademe kaldırmak istemiyorum aktif işlemde. Dolayısıyla çoğunlukla pasife yazıyorum kademelere bence kritik noktalara. Verirse poza girmek istediğim fiyattan ne ala vermezse kendi bilir diyorum.
Vob, faiz ve döviz hesaplarımdan çok daha yüksek getiri sunuyor. Fakat sürdürülebilir değil miktar büyüyünce... bu kaidelere uymazsam ve tüm paramla trade etmeye kalkarsam;
1.stres artıyor artı veya eksiye geçtiğimde farketmiyor...
2.tek günde sıfırlama riski mevcut olur taban veya tavanda... ki görmedim değil hesabımda sıfırlamadım...
3.masadan kalkarsam kaybettiğimi yerine koyma şansım kalkar...diğer enstrümanları da sürerim...
4.full trade etsem bu sefer kademelerdeki miktar yetersiz geliyor ve biriksin diye bekliyorum...
5.en önemlisi de kazanmak zorunda olma hissi yanlış poza ve analize neden olabiliyor...
Dolayısıyla 10/10 la trade ediyorum tüm sene(yani takasbanktaki paramı %10 u ile). İki elin parmağını geçmez 20/10 a çıkmam. Pozisyonumdan %50 nin üstünde eminsem çıkarım. Zarar ettiğimde olmuştur kar ettiğimde. 100/10 a 1 kez çıktım daha önce de belirttiğim üzere yaklaşık 10 dakika ya sürdü ya sürmedi yıllar önce bir daha da öyle bir fırsat görmedim...
iyi tradeler...
SAHOL'de karanlık odada 7,76 ya kadar satım yazdılar ama birileri aldı sonradan.
https://i.hizliresim.com/FdwnxF.png
Bizim borsaya ancak trader gelir. Çok parası olan için Çin veya ABD şirketleri daha şanslı.