Alper platform secerken nelerde islem acacaksin onlar onemli
onlari belirtmen lazim
+ aleni bir sekidle forex platformu soylemek yasal olarak suc sayiliyor :)
Printable View
Pozisyon acarken tp ve stop ekleme dediginiz gibi farkli
bear abi sabah bilgi verir en iyi bilen o
viop basliginda online pozisyon yazanlar genelde stop kullanmaz yada yazmazlar
bazen ben yazarim stop su diye %99 stop olur o pozisyon :kahkah:
ideali su Tp 3x ise bu pozisyon x de stop olmak zorunda
tp ve sl a ornek en guzel mertabi var actigi pozisyon %3 terste kalir stop olmaz ama %1 kar ile tp olur
kullandigi hesap oyle yada boyle bir gun sifirlanir
viop basliginda pozisyonlarini yazanlar tplerine bakarak yorumlarsak 1 tane pozisyonu karli kapatamazlar
50 point tp si olan pozisyonu 250 point terste kalsa bile sl olmuyorlar
neden diye sorsan klasik cevap: kaldiracim dusuk
%10 terste kalip stop olmayan karli kapatilan mesajlar gordu bu gozler
ornek bigshort var gelir pozisyon acar her %1 terste kalisinda pozisyon arttirir ama eninde sonunda o pozisyonu karla kapatir [Duyduguma gore Fed buna calisiyormus]
ben bu sekilde pozisyon yazanlara gazoz kapakcilari diyorum :kahkah:
pacal yapan hesap gercekten islem yapiyorsa oyle yada bir gun oda sifirlanir
12.000 lerden long acip ve pacal yapan bir kiside suan batmis olmasi gerekiyor
10.600 lere dusmus vadeli hadi teminat tamamladi devam dedi
2 vade spot buralarda kalsin %70-80 zararda ordan gelir
kademelere bakarsak yuksek kontrat ile islem yapmak cok zor ky icin
Kisinin 100 x sermayesi vardir x lirasi ile vadelide pozisyon acar bunu konusmaya gerek yok
ama 2025 ocak ayinda X sermayesi ile isleme baslayip aralik 2025 de bunu 2x yapmak bistte gercekten zor[vadelide]
Hisse.net de 20bin uye varsa bu basariyi yakalayabilen sayisi 1 elin parmaklarini gecmez herhalde
Günaydınlar... Dün aynı saatlerde grafik bakarken benim de başıma benzer bir durum geldi...Birden ekran karlandi ve "no boot device found" diye bir hata verdi pc.. RAM lari söktüm temizledim falan bayağı bi uğraştım...Siz de yazınca ilginç geldi simdi..Belki sadece tesadüftür ama sorunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum...Alttaki linke bir göz atın isterseniz..
https://youtu.be/1MZni64fm44?si=tPURdzABTFiL3xkE
Abd kendi bilancosunun farkında, borçlarının farkında ve bunu kabul ediyor. Durumu lehine çevirmek için cari açığı öncelik aldılar. Kim abd ye mal satıyorsa aynı miktar almalı, almıyorsa sattığına vergi gelir. Yaşanan şey tam olarak budur. Dünya ticareti bunu kabullenecek. AB içinde bir çok ülke kabul etti, itiraz eden ise çekik gözlüler.
Bir çok ülkenin veya varsa liderin yapamadığını yaptı, TEŞHİS yaptı. Biz cari açık veren hasta bir ülkeyiz dedi. Başkaları gibi emekli ikramiyesinin 1000 lirasını ödemek için bayram tatilinde kesilecek trafik cezalarını beklemedi. Abd hastalığı ile yüzleşti.
Sonu iyi olur kötü olur, o kadar makro düzeyde bilgimiz yok. Tahmin edilmesi zor bir durum. Bazı ekonomistler bu durum enflasyona neden olur enflasyon da resesyonu getirir tarzında açıklama yaptı. Şimdiden bu tarz yaklaşımlar doğru değil.
Dünya son yıllarda gördüğü en ilginç vergi uygulamasına adım attı ve buna rağmen fiziki altın beklendiği gibi 6 bin onslara gitmedi. Petrolün gerilemesi altınında düşmesine neden olacaktır.
Dünya umarım 8 milyar nüfusu ile daha yaşanacak bir noktaya doğru gidiyordur.
VİOP30 günlük ve toplam
İş ve BofA short artırmış
TEB ve YapıKredi long azaltmış
Diğer long 30 bin diğer short 40 bin olarak birbirine çok yakın durumda
https://r.resimlink.com/-fcD7StHV3ge.jpeg
EndeksS topiğinde her sabah paylaşım yapılmaktadır!