bu süreç bu şekilde devam ederse şirkete para yatıranlar ucuz kredi vermiş oldu patrona malasef...resmen adamlar halka arz gerçekleştirdi...çok sinek yakalandıysa "al ben yemicem paramı sen ye"demiş gibi oldu küçük yatırımcı şirkete hemde böyle kötü bir piyasa da ..."cash is king " yatırımcının elindeki 3-5 kuruş nakitte belki onların elinde artık "sknın" keyfi gelecekte bize sineklere geri verecek... bu düşüş veya yatay sürekliligin devamı, uzun sürmesi ciddi sıkıntı yaratır...bu şirket icabında bu kadar magduriyet yaratacagına iştiraklerden sattıklarıyla kendi kagıdını almalı patron...sonuçta bu patron sanırım sosyal medyadan görüp okudugumuz yalan dogru bilmiyorum yıllardır bu borsanın içindeki deneyimli birisiymiş...
insanlar banka getirisinin gerçek sokaktaki enflasyona göre düşük kalması sebebiyle borsa da bu adamların kucagına itilmemeli...3-5 kuruşu olan yatırımcıda verileri inceleyip yatırım yapması ve bu duruma gelmesi hiç hoş değil hem borsa hemde bu şirket adına.
misal ben aracı kurumuda olan firmayım borsaya kote olmuş...farzı misal beyin jimnastiği yapalım;
kredili mal ile 1e 1 hayali olarakta ekleyelim; tahtalarım arası bedelli bedelsiz hepsini topladım ... ordan sattım bu tahtaya girdim burdan sattım öbürüne girdim ; işte sanki tamda para böyle kazanılır gibi derken ??? bir bakmışız flama bayrak formasyonu diregi bize girmiş tersten
al-sat değildir.