istanbul ne tarafa büyüyor beklentim.
https://www.youtube.com/watch?v=effi73fghqc&t=1082s
Printable View
istanbul ne tarafa büyüyor beklentim.
https://www.youtube.com/watch?v=effi73fghqc&t=1082s
Zaman kira çarpanının 144 ay olup olmayacağını gösterir.
Bekleyip göreceğiz
Sn kentuf her yatırım aracında döngüler vardır.Önemli olan o döngünün neresinde olduğumuz.2000 yılı başında emlakta artış dövizde durgunluk döngüsü vardı.Bu döngü 2014 de ülkemiz için kırıldı,dövizde artış emlakta düşüş başladı.Hükümet arada düşük faiz destekleri ile emlağa destek çıkıyor ama bu döngünün kırılmasına yetmez,emlak düşüş trendinde.Dünyada altın gümüş rasyosu tarih boyunca 12 imiş.Yani 1 kilo altın 12 kilo gümüş alırmış.Sonra türev kontratlarla bu döngü bozulunca bu değişti,bu mart ayında 120 ye kadar çıktı.Yani bir kilo altınla 120 kilo gümüş alır hale geldiniz.Son 9 ayda gene rasyo 70 oldu yani bir kilo altınla bugün 70 kilo gümüş alıyorsunuz.Son 50 yılın ortalaması 40 ila 50 arasında bir yerde yani bir kilo altınla 45 kilo gümüş almalısınız.Ben o rasyonun 5 yılda oraya geleceğine inanıyorum.Gümüşün onsu da şu anda 26 dolar,5 yıl içinde de 150 dolar civarına geleceğine inanıyorum.Oynaklığı farkettiniz mi.Aslında çılgınca değil mi.Aslında çılgınca ama realitede bu oynaklık oluyor.1990 lı yıllarda rasyo böyleymiş şimdi değişti o yıllara dönülmez diyemiyorsunuz,çünkü dönebilir.Emlakta böyle, zaman değişir,fiyatları etkileyen parametreler değişir,bir bakmışsınız 1990 lı yıllardaki parametreler çalışmaya başlar.Göreceğiz olacakları.
Ben komplo teorilerine baya inanırım.Dünyayı yönlendiren satanist parababalarının dünya nüfusunu azaltma projelerini hepiniz duymuşsunuzdur.Bu covidin bunun bir parçası olduğu söyleniyor,ben de öyle olduğuna inanıyorum.Ya bu satanistler istediklerini becerirlerse,yani 2025 e kadar onlar 500 milyon nüfus demişler zamanında ,elbet o çaplı yıkım hayal ama, yüzde 20 kadar dünya nüfusunu azaltırlarsa.Sağlık hizmeti veremeyen fakir onlarca ülke var,şu anda covidten kırılıyorlardır.Amerikada bile 9 ayda dünyanın insanı öldü.Herşeyi hesap etmek lazım.Covid sonrası buhranda millet evlenmezse,çok çocuk yapmazsa,bir süre trend nüfus azalması şeklinde seyrederse.
Sn hkm
Yalnız arada paradigma değişimi olmadı mı ?. 2000ler’de kentsel dönüşüm yoktu. Şu anda bu konuda devlet tarafından oluşturulan bir destek var. Bu destek kalkmadan 2000lere yine döner miyiz ?
Gümüş için bir şey yazamıyorum. Onu araştırmak gerekiyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bilgi olsun diye yazayım 2000 yılların başındaki konut durgunluğu 99 depreminden dolayı idi
Kasım ayında 17,1 çarpanla, nakit parayla ev aldım. Kiracıyı da yerleştirdim. O sitedeki en uygun evi gözüme kestirip aldım. 1 ayda %8-10 değer kazandı ev. Alırken uyguna aldığım için , içim rahat. Fırsat bulduğunuzda yatırım için ev almak kötü bir şey değil.
Bu arada parayı dolara altına borsaya koysaydın, mantığında değilim. TL'deki param ile ev aldım. Evi almasaydım, evin parası TL'de durmaya devam edecekti zaten. USD, Altın, Borsa'daki param ayrı.