Bir dudağı yerde,bir dudağı gökte...
Bazen oğlak gibi,bazen kuzu gibi meliyor....
Çocukkuğumuzda anlatırlardı HORTLAK hikayeleri..
O zamanlar tv yoktu,insanların daha farklı bir yaşamı vardı...
Printable View
Aldığım hiseler nerde ise hiç kazanamadık nerde hata yaptık yine. Bu kadar sallayıp tutur peynir parası şükür. Ama bir dahaki sefere şinorkel ile gele biliriz.
Babam da ( bıraktı) k.peder de borsacı. 2 fk ile çok şirket alıp verdiklerini hatırlıyorum. Ben de 2008 de çok acemi idim borsa ile tanıştım, 2013 de ilgim arttı 2015 den beri benzer sistem uyguluyorum 2 - 4 fk arası bu dönemde bile çok şirket buldum aldım sattım. Şu anda da mevcut. 90 larda borsaya bakarsak da sürekli tl bazlı hem dolar hem borsa hem faizin yüksek olduğu değişik bir dönem.
Yani o dönem işlem yapıyor olsa idim %99 dolar bazlı bilanço, dolar bazlı satış değişimi, dolar bazlı fk ile işlem yapmaya çalışırdım değerleme yaparken de buna dikkat ederdim. Şimdi de ciddi ciddi düşünüyorum geçen seneki kredi faciası sonrası.
90 larda 5 - 7 yıllık kirasına ev alınıp satıldığını biliyorum.
Açıkçası 90 ların geri gelmesi sürpriz olmaz Türkiye özelinde.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Pala bugun kırılan trend çizgisine deydirdi aslında bunu yapacağını biliyordum geri dönüş çabası daima olur çok eksiğim çok. biliyorum ama yapamıyorum emtia dada böyle oldu .neyse 1563,75 15 kısa açtım.
Mantıklı koşullar altında faizin düşmesinin borsaya yarayacağına hepimiz hemfikiriz. Fakat yukarıdaki hesaba katılamıyorum. Daha önce de konu açılmıştı, o zaman da demiştim. Ham faize değil reel faize bakmak gerek. Banka faizinin içinde ana para hakkı da var. Fakat şirketler karını hesaplarken yaptıkları yatırımın o yıla denk düşen amortismanını düşerek kâr hesaplarlar. Amortisman ana para hakkı gibidir. Diyelim ki, 100TL sermaye ile şirket açıp, para ile fabrika kurduk. İlk sene 40TL brüt kar yaptık, 20TL ilk yatırımın bu yıla denk gelen amortismanı düştük ve 20 TL kar açıkladık. Esasen biz 40TL kazandık, bankada nakit olarak 40TL var. Faize koysaydık 20TL alacaktık. Hangisi kârlı. Şirketin FK'sı 5 bu arada dikkat edin.
eee artık gösteri başlasın... çekirdeklerimiz de hazır :halay:
çekelim artık fişini