Şirketlere kayyum düzenlemesi yeniden torba yasada
Şirketlere kayyum atanmasına yönelik düzenleme yeniden torba yasaya eklendi. Düzenlemeye göre TMSF, suç geliri tespit edilen veya terörle bağlantılı şirketlere kayyum olarak atanabilecek. Bu şirketlerin tasfiye işlemlerinde azınlık hissedarlarının rızası aranmayacak.
Haber Merkezi 14.01.2025 - 10:51
Benim analizim şu kendi dost toplantılarımızdada bunları çok tartıştık şimdi iş yeni zenginler yaratma ile başladı bu yapılırken kamu kaynakları kullanılarak bir çok sektörde yapıldı bu hamleler, eski zenginler bu pastadan hep eksik pay aldı en basidinden Koç holding Fenerbahçe marinaya ihaleye giriyor ona vermemek için x birisi ne iş yaptığını millet araştırsın bulsun ihaleye sokuluyor parayı ödüyemiyor koç grubu 2. teklifi verdiği için ona kalıyor :)Sen bir taraf teşvikleri yağdıracan bir tarafa eski düzen deyip kontrol altında tutmaya çalışıcan , baksınlar bakalım son 15-20 senede yeni zenginler neden vergi sıralamasında en üstlerde değil , daha bir sürü hikaye vardır emre günümüzde iş yeri yönetmek istihdam etmek gerçekten zor kendimizden biliyorum , yatırım veya çalışmaya gittiği her ülkenin bir düzeni var sabah yazdım güney sudanda iş yapıyoruz ortaklarla bizim şantiyeyi 35-40 kişi oranın halkından elinde keleşli korucularla koruyoruz , daha bir çok sıkıntı oluyor araçlar yağmalanmasın diye , yeri geliyor çatışmalar oluyor veya yönetimden paranı alamıyorsun ben bu risklere giricem sonra bu şekilde yönetileceksin .Herkes kendi işini yapıcak ama bunu güç zehirlenmesi ile yaparsan konuşmak yerine tartışmak yerine aba altından sopa veya yargı ile altı dolu olmayan iddialarla düzeltme korkutma yapmaya çalışırsan ülke ve ekonomi daha çok zarar görür.
bu yukarda koyduğum son olayda bardağı taşıran son damla olmuş olabilir benim düşüncelerim böyle.