2500 liralık hisse dışındakilerden anlamam abi. Hisse alımını bir haftaya yayardım ben olsam. Başta hisseler ve diğerleri hayırlı olsun abi.
Printable View
Sabır ve aşamalılık borsanın her safhasında önemli bence: hisseye girerken, hissede beklerken, hisseyi satarken...
İncelediğim bir hisseyi 2.20'den aldım diyelim, ikinci alım için hissenin düşmesini beklemem. 2.30 mu oldu? Oradan hisseyi bir daha alırım. 2.40 mı oldu? Bir daha... En keyifli kademeli alım bence budur.
- Borsa bir fırındır, dikkatli ol... Bu söz nasıl TEK?
- Sonuna "yeğenim" getirirsen güzelleşir bence.
Geçen senelerden beri takip edip takibi hiç bırakmadığımı çok önceki sayfalarda söylediğim benzerlik grafiğimi tekrar hatırlatayım kendime. Bugün grafikte dikey mavi çizgiyle işaretli 12.05.2017 günlük barını yapıyor olabilir BİST 100: https://invst.ly/wof6v Barları gün gün takip etmek yerine büyük resme odaklanıyorum. 7278, 7280, 7281, 7290 nolu gönderilerimdeki benzerlik grafiklerimle bu da bulunsun masamda.
Bu tarzda yüzde elli şansımız var en azından, öbür türlü hiç yok abi... "Sigara parası için." demiştin ya abi, eldeki kibriti de alır bunlar, insana izmarit toplattırırlar. Böyle iyi, haddimizi bilelim. Önümüzde dört, beş ekran yok ki!.. Ekranı kırık bir cep telefonu, fişten çekilince kapanan bataryası bitik bir laptop!.. Önümüzde kırk ekran olsa ne olacak gerçi?