yeni bir stil midir nedir , ama öyle olsa bile iyi cesaret..
işlem hacim olsun da.. hadi hayırlısı inşallah
Printable View
13:55 te gerçekleşen işlem 1.625 adet
TEK KALEMDE GERÇEKLEŞEN ALIŞLAR
41, 43,44,45 adetlik işlemler
51 adet *470
99 adet *470
99 adet* 470
100 ad* 470
117 ad* 470
Kuyas da buradan oraya giden ve orada yazan sasa diye biri vardı Kuyaş da rüchan da mayak hareket etti diyordu kuyaş bugün ana pazar hissesi kuyaş Rüchan da 5 tl den alanlar şimdi 2 tl ye zor satıyor bu mu sizin ana pazar dediğiniz yer kuyaş eski hisse si de 2.75 den inmiş 2.28 e yüzde 20 düşmüş oda bu mu şimdi ana pazar
Sasa500 ün yazdığı yazı Kuyaş da
Vallahı helal olsun r tahtası manyak bır hareket ettı. Twiterde takeover mı ne dedıklerı bi sistem varmış cogunlugu ele gecırıp hıssede soz sahıbı olmak ısteyen bır gurubun hazıran ayındakı acıklamalarını okumustum. sallamamıstım ama suan r tahtasını gordugumde parmak ısırdım helal olsun dıyorum.(ayhanozturk)
Şimdi de ısırıyon mu o parmağı yüzde 50 düşmüş millet kazıklanmış
Hemde Kuyaş hissesin de hiç bir ceza yok kredili bile alınıyor internet işlemlerine de açık sürekli işlem de görüyor ama Kuyaş Rüchan yüzde 50 düşmüş ana pazar hissesi diğeri de Kuyaş eski yüzde 20 düşmüş 1 2 günde oluyor bunlar
Galiba anlama engelin falan var. yazdıgım gunku duruma bakmadan böyle salak sacma hitamlarda bulunma kızdırma beni!
İNSAN GERİ ZERKALI OLSA SERBEST MARJLA YAPTIGI HAREKETI TAKTIR ETTIGIMI GÖRÜR. DEVAMINDA BIR TANE YORUMUM YOK! 40 TANE HISSEYE YORUM YAPIYORUM ELIMDEKI HISSELER LE ALAKALI BILGILENDIRME YAPIYORUM KIZDIRMA BENİ GİT ÖTEDE OYNA!
Hocam verileri inceledim, 17 Eylül 2020 tarihli Matriks datasından alınan verilere göre sıralama yaptım, YBTAS dediğiniz gibi en tepede görünüyor, tabloyu paylaşıyorum. Yatırım tavsiyesi değildir.
Ek 25832
53.474 lot satışta bekliyor
Ne dersiniz
En iyi hareketi MEGAp çekti bölündü bölündüğü yeri geçti iki katı fiyatına geldi 6.00 tl den bölündü 3.50 ye düştü tavan serileri ile 5 tl yi gördü sonra 3.10 a kadar düştükten sonra da tavan tavan 12 tl olmuş Vakıf yatırım da ona benzer bir şey oldu 3.50 den bölündü 2.50 ye düştü sonra oda 15 tl ye kadar çıktı
beDELSİZİN sirkete pekde faydası yok ben sahsen bedelli sermaye artırımlarını daha cazip görüyorum, Bu kapsamda konyadan ciddi bi bedelli bedelsiz karısık sermaye artrıımı bekliyorum ama ne zman? allah bilir egeen karton yıllardır verecek helekı karton allah onun belasını versın aptal gıbı 5 yıl bekledım kanımı emdı bır suru fırsat teptım
Borsada rüzgar dinmiyor her an heryerden esebiliyor , Önemli olan gündemi takip etmek
https://www.haberturk.com/kuyumcuken...805874-ekonomi
Borsa kumarhaneye mi döndü Kuyaş diye bir kağıt 1 günde 1 tl den 5 tl ye çıkıyor daha bunun gibi kağıtlarla dolmuş hani tedbir nerede hani ceza nerede hani buna önlem nerede
Yok böyle bir kazanç Kuyaş hissesi yüzde 500 getiri bir günde borsa da ama alan taraf içinde aynı oranda zarar demek bu yani Batması demek Yazık değil mi alanlara bende alabilirdim 5 tl den 1000 lot 5000 tl eder şimdi düşmüş 2 tl ye 2000 tl eder aradaki 3000 tl zararımı kim karşılayacak 1 günde oluşan zarar yazık değil mi kardeşim insanların emeklerine
Borsa kumarhane mi oldu Sayın BORSA YÖNETİM KURULU
Ne anlamamız gerekiyor?
neden olası senaryoları tartışmıyorsunuz?
1.kottan çıkmak.
2.gonülü yuzde 5 ulaşmak
3.gonülü tek hisdera ile yuzde 5 ulaşmak
4.alt pazarda poip de işlem gorursek
hiseeye yansımaları ne olur..
bu durumlardan başka bir seçenek var mı?
varsa nedir.?
yoksa bunların olma olasılığı sizce kaç.ve hise deki karşılığı ne olur piyasa açısından
vs vsv vs.
kanatimce bu konularda öngörüleri okumak daha faydalı olur
diğer şartları sağlaması zor görünüyor fiyatı şişik olduğu için. bence önce poipe girer sonra orda 1-2 sene süründürür istediği lotu toplarsa ondan sonra kottan çıkmaya karar verebilir, sadece bir öngörü ytd.
Gelecek Şirketimizin megap ın 13.221.450,25 tutarındaki çıkarılmış sermayesinin 13.221.450,25 TL bedelli artırılarak 26.442.900,50 TL'ye yükseltilmesine ilişkin yeni pay alma haklarının (rüçhan hakkı) kullandırılması işlemleri 05.08.2020 tarihinde tamamlanmıştır.
Ortaklarımızın yeni pay alma haklarını kullanma süresi içinde, kullanılmayan yeni pay alma haklarına karşılık gelen payların toplam nominal değer 97.127,390 TL olup, kalan paylar 10-11 Ağustos 2020 tarihleri arasında 2 iş günü süreyle Piramit Menkul Kıymetler A.Ş. aracılığıyla Borsa İstanbul A.Ş. Birincil Piyasada, 1 TL nominal değerli pay fiyatı 1 TL'den az olmamak üzere Borsa İstanbul A.Ş. Birincil Piyasada oluşacak fiyattan satışa sunulacaktır.
Halka arz esaslarını içeren Tasarruf Sahiplerine Satış Duyurusuna; Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)'nun www.kap.org.tr , Şirketimizin internet adresi http://mega-pol.com.tr/ , http://megaorme.com ve halka arzda satışa aracılık edecek Piramit Menkul Kıymetler A.Ş. 'nin internet adresi olan https://www.piramitmenkul.com.tr/ â€ËÅ“den ulaşılması mümkündür.
Saygılarımızla kamuoyuna duyurulur.
böyle bir haber kent e de düşecek 23 eylül de
Sermaye artırımına girmeyen ortaklara bilgilendirme amaçlı yazdım aynı haber 23 eylül de Kent e de düşer
Kullanılmayan Rüchan haklarını Kent de borsada büyük yatırımcılara satacak
İlla kullanılmayan rüchanlar oluyor megap da bile olmuş adam kullanmamış 100 bin lot hisseyi şirket satmış borsada büyük yatırımcıya tahminen 3.70 ile 3.90 tl aralığından falan satmıştır şimdi hisse geldi 13 tl ye
Not bu 100 bin lot kullanılmayan Rüchanlar küçük yatırımcının kullanmadığı rüchan hakları oluyor şirket de bunu satıyor kendisine gelir olarak yazıyor
Daha sermaye artırımı bitmemiş bir şirketle alakalı yok şöyle olur yok böyle olur diyorsun Önce sermaye artırımı bitsin 23 eylül de bitmiş oluyor o tarihte bir haber düşsün önce o haberi oku bakalım herkes kullanmış mı Rüchan haklarını bunları görmeden yorum olarak buraya yazı yazman doğru değil algı oluşturabilir
Kent gıda da herkesin atladığı asıl şey şirketin bedelli sermaye artırımına gitmesidir yani nakit koyuyor adam kasaya halka açıklığı düşük olan bir hisse de öz sermaye ye 220 milyon nakit ekleyecek az rakam değil bu 31.09.2020 bilançosunda görülecek bu rakam
23 Eylül de ayrıca kullanılmayan Rüchan miktarını yazacak ve satacak oradan da ayrı bir gelir elde edecek şirket
Umarım öyle olur, algı falan yaptığımız yok, sırf filmin sonunu merak ettiğim için az miktar lotla bende katıldım bedelliye bekliyoruz. 2021 e kadar bekleyebilirsek belkide çok güzel şeyler olabilir.. ytd
Nakit parayı kasada bekletmezler ABD de yeni fabrika kuruluyor ya oraya Virman edecekler. Şimdiye kadar olan kar paylarını yani ayrılan yedek akçelerde yeni fabrikaya yapımı için virman edilecek.
Ama tek bir şey var bedelli sonrası piyasada dolaşan paylar % 5 in altındaysa o zaman bir bedelli daha gelebilir. Çünkü tüm karları ve bedelliden gelen paraları yeni fabrika kuruyoruz diyecekler oraya aktarıyoruz diyecekler bedelsiz ya da kar payı dağıtmayacaklar tek kalan yeni bedelli...
Şirketlerin karı çok olunca vergiside sahibinin gözüne batar ve vergiden düşmek için ya şirketi ek binalar yaparak büyütür ya ofis araç gereçleri yeni bilgisayarlar alır ya da arabalar satın alırdı.
Şimdi ise kar payı bedelsiz ve vergi ödememek için veya vergiden düşmek için aynı şeyler kullanılır. Kent te bedelsiz kar payı dağıtmamak için bedelli ile yeni fabrika kuracağım diyerek büyüme yoluna gitmiştir.
Patrona hayırlı uğurlu olsun ama bundan sonra kar ederse kar payı veya bedelsiz olarak dağıtmasını temenni ederim.
Not: Araba satın almak yerine şimdilerde filo araç kiralama moda oldu çünkü yıl içerisindeki vergiden tamamen düşebiliyorsun amortisman devreye girmiyor.
14.07.2020 kâr dağıtım politikası hakkındaki kap
kar payı ödemesinden kaçışı yok..
bedelliden önce spk sanırım şu kar payı ödeme işini adam gibi bir beyan et dedi.. Şirket açıklama yapmıştı..
Kar payı ödemesi ortaklar açısından önemli olduğu gibi,devlet açısından da önemli.. Maliye de dağıtılan kar payından vergisini alacak..
SABAH seansında olan işlem 1.685 adet
12:55 seansında 8.589 adet
13:55 seansında 12.132 adet
görünen O ki, buralara artık satış koyan yok, zira tabanda satış emri kalmadı
Yarın içinde bir miktar ayırdım düşerse 1-2 atım daha yaparım almak için hayırlısı ile devam
rüçhan pazarı, tek fiyat, şu bu derken BİLANÇO DÖNEMİ de gelecek..
:)
HADİ BAKALIM YENİ KENT !
Yükselen değerlenen şirketlere SPK neden yükseliyorsun fiyatın neden artıyor diyerek sürekli şirketlerden Bilgi isteyen SPK, aldığı kararlar doğrultusunda cezalar vererek şirketlerin değerlenen fiyatını tersine çeviriyor. Şimdi ise şirketlerin fiyatları taban taban düşüyor şimdi neden Bilgi istemiyor neden taban taban düşüşe uygulayacağı bir yaptırımı yok..
SPK, Yükselirken tavan tavan yükselirken alanları ve satanları incelemeye alıyorsun taban taban olunca satanları ve alanları neden incelemiyorsun. Belkide tabandan satan ile alan aynı yapı...
Kesinlikle onlarda işin içinde ve bana hiç bir şekilde güven duygusu vermiyor karşılıklı paslaşmalar😡😡
BUGÜN...
Yaklaşık 10 milyon TL lik , 27.071 lot Kent Gıda hissesi tabandan alındı.. (Tek fiyat, telefon emri vs sonucu)
Tacirler 2825 ad, Yapı Kredi 1025 adetle alıcıların başında..
kapanışta görünüyor ki, tabana daha mal veren olmadı zira 891 adet 369,40 TL de alım emri öylece duruyor,satış veren olmadı.
Rüçhan pazarının sonuna doğru buralar destek sanki :ok:
SPK, Kent’ e neden yükseliyorsun sorusunu soruyor sonra cezalar yağıyor.
SPK , İşbir’e neden bir soru yöneltmiyorsun ve Yükseliyor neden cezalar uygulamıyorsun.
Bu yazı bürüt takas açığa satış vs tek fiyat sistemi uygulandığında hisse fiyatı orada da taban taban düşerse SPK yatırımcıları korumuyor demektir.
İşbir yerine x bir şirkette olabilir.