*abd'de dow jones endeksi 495,64 puan yükseldi (2,39%)
(25/03/2020 - 23:10:00)
Printable View
*abd'de dow jones endeksi 495,64 puan yükseldi (2,39%)
(25/03/2020 - 23:10:00)
***BRISA*** BRİSA BRIDGESTONE SABANCI LASTİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)
***BRISA*** BRİSA BRIDGESTONE SABANCI LASTİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Yönetim Kurulu'nun 25.03.2020 tarih ve 2020/10 sayılı kararı ile
Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifaen ayrılan Sn. Makoto Hashimoto'nun yerine, Şirket Esas Mukavelenamesinin 12'nci maddesine uygun olarak, artan sürece vazife görmek üzere Sn. Annick Courtmans'in 25.03.2020 tarihinden geçerli olmak üzere Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmasına ve bu değişikliğin yapılacak ilk genel kurulda ortakların onayına sunulmasına karar verilmiştir.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/832226
BIST
(25/03/2020 - 20:05:23)
***ITTFH* *ADESE*** İTTİFAK HOLDİNG A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)
***ITTFH******ADESE*** İTTİFAK HOLDİNG A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )
İlgili Şirketler [ADESE]
İlgili Fonlar []
Türkçe
Hayır (No)
Hayır (No)
-
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ile yapılan ve 03.03.2020 tarihli Özel durum açıklaması ile, 31.07.2020 tarihine kadar uzatıldığı bildirilen, 167.037.500- TL tutarındaki vefa ( geri alım ) hakkı sözleşmesinin faiz oranı yıllık % 11,5 olarak güncellenmiştir.
Buna ilaveten, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. dan kullanılan toplam 128.556.248,05- TL tutarındaki işletme kredilerinin faiz oranı da yıllık % 11,5 olarak güncellenmiş ve ödeme vadesi, 30.06.2020 tarihine kadar ödemesiz olmak üzere, 48 ay vadeli, aylık eşit taksitler olarak belirlenmiştir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/832225
BIST
(25/03/2020 - 20:04:06)
***NATEN*** NATUREL YENİLENEBİLİR ENERJİ TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)
***NATEN*** NATUREL YENİLENEBİLİR ENERJİ TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Hayır (No)
Hayır (No)
-
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Son dönemlerde dünya ölçeğinde önemli bir etkiye sahip olan Koronavirüs salgını nedeniyle Şirketimizce alınan önlemler aşağıda kamuoyunun bilgisine sunulmuştur.
1. Salgına sebep olan virüs ve etkileri hakkında çalışanlarımıza detaylı bilgilendirme yapılmıştır.
2. Virüsten korunmak için alınması gereken kişisel tedbirler çalışanlarımıza iletilmiştir.
3. Tüm sahalarımızda, ofislerimizde ve araçlarımızda dezenfeksiyon işlemleri yapılmıştır ve yapılmaya devam edilmektedir.
4. Yurtdışı seyahatler kaldırılmış, zorunlu olmayan yurtiçi seyahatler ertelenmiş ve yönetim iznine tabi tutulmuştur.
5. Toplantılar online platformlar üzerinden yapılmaya başlanmış ve Merkez ofis personelimiz için çalışma saatlerimiz 13:00-18:00 olarak düzenlenmiştir.
Şirketimize ait 39 adet Güneş Elektrik Santralinde tam otomasyon halinde kesintisiz olarak elektrik üretilmekte ve bu elektrik 13.3 USD cent/kWh sabit fiyat alım garantisi ile şebekeye satılmaktadır. Üretim ve satışlarımızda herhangi bir aksama yoktur. Daha önceki KAP açıklamalarımızda da görülebileceği üzere, Güneş Elektrik Santrali müteahhitlik faaliyetlerimizde de bir aksama bulunmamaktadır.
Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/832219
BIST
(25/03/2020 - 19:38:17)
***EREGL*** EREĞLİ DEMİR VE ÇELİK FABRİKALARI T.A.Ş.( Ortaklık Aleyhine Dava Açılması veya Davaya İlişkin Gelişmeler
***EREGL*** EREĞLİ DEMİR VE ÇELİK FABRİKALARI T.A.Ş.( Ortaklık Aleyhine Dava Açılması veya Davaya İlişkin Gelişmeler )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Ortaklık Aleyhine Dava Açılması / Davaya İlişkin Gelişmeler
Evet (Yes)
Hayır (No)
11.12.2019
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Dava Açılma Tarihi
17.04.2013
Davanın Öğrenilme veya Ortaklığa Tebliğ Tarihi
06.06.2013
Davanın Konusu
Satış sözleşmesinden kaynaklanan zarar talebi
Karşı Taraf(lar)
Bor-San Isı Sistemleri Üretim ve Pazarlama A.Ş.
Davanın Tutarı
10.837.801,69 TL
Dava Tutarının Kamuya Açıklanan Son Finansal Tablodaki Aktif Toplamına Oranı (%)
0,02
İlgili Mahkeme ve Dosya No
Kdz. Ereğli 3. Asliye Hukuk Mahkemesi / 2015/16 E.
Davanın Duruşma Tarihi
-
Alınan Karar
-
Bir Sonraki Duruşma Tarihi
08.07.2020
Varsa Finansal Tablolarda Ayrılan Karşılık Tutarı
-
Ortaklığın Faaliyetlerine Etkisi
-
Açıklamalar
Bor-San Isı Sistemleri Üretim ve Pazarlama A.Ş. tarafından Şirketimiz aleyhine 17.04.2013 tarihinde Kdz. Ereğli 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 2013/253 sayılı dosya ile fazlaya ilişkin haklar saklı tutularak 17.800.-TL değerinde satış sözleşmesinden kaynaklanan zararın karşılanması talepli alacak davası açılmıştır. Şirketimiz'e tebliğ edilen ıslah dilekçesi ile davacının dosyaya sunulan bilirkişi raporu doğrultusunda dava değerinin 10.837.801,69.-TL'ye yükseltilmesini mahkemeden talep ettiği öğrenilmiştir. Söz konusu bilirkişi raporuna ve ıslah dilekçesine Şirketimiz tarafından yasal süresinde itiraz edilmiştir. Gelen ikinci bilirkişi raporuna da yine şirketimiz tarafından itiraz edilmiş olup, gerçekleşen son celsede Mahkeme şirketimiz aleyhine açılan bu davanın reddine karar vermiştir. 25.06.2014 günü Şirketimiz'e tebliğ edilen Yargıtay ilamında, davanın esas bakımından incelenmesi gerektiği belirtilerek hüküm usul bakımından bozulmuştur. Şirketimiz'ce bozma kararına karşı karar düzeltme yoluna başvurulmuştur. Karar düzeltme talebinin reddedildiği 28.01.2015 günü tebliğ edilmiştir. Kdz. Ereğli 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, 09 Eylül 2015 tarihli duruşmada davayı reddetmiştir (2015/16 E.). Yargıtay 19. Hukuk Dairesi tarafından, Bor-San Isı Sistemleri Üretim ve Pazarlama A.Ş.'nin temyiz itirazları reddedilerek, Şirketimiz lehine vekalet ücreti yönünden kararın bozulmasına karar verilmiştir. Bor-San Isı Sistemleri Üretim ve Pazarlama A.Ş. tarafından, Yargıtay 19. Hukuk Dairesi kararına karşı karar düzeltme yoluna başvurulmuştur. Bor-San Isı Sistemleri Üretim ve Pazarlama A.Ş.'nin karar düzeltme talebi, Yargıtay 19. Hukuk Dairesi'nin 18.04.2017 tarihli kararı ile reddedilmiştir. Söz konusu karar, 5 Haziran 2017 günü Şirketimize tebliğ edilmiştir. Dosya Kdz. Ereğli 3. Asliye Hukuk Mahkemesinde 2017/110 Esasa kaydedilmiştir. Ankara 9. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 2016/390 E.-2017/776 K. sayılı ilamı ile Bor-San Isı Sistemleri Üretim ve Pazarlama A.Ş.'nin iflasına karar verilmiş olup Kdz. Ereğli 3. Asliye Hukuk Mahkemesi İİK 194. maddesi gereğince davanın durdurulmasına karar verilmiştir. Duruşması, Mahkeme tarafından, T.C Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreterliği'nin 13.03.2020 tarih ve Korona Virüsü Hakkında Alınacak Tedbirler konulu tavsiye duyurusu, T.C. Anayasası'nın 56/1-2, 9. Maddesi ve 6100 sayılı HMK'nın 32. Maddesi gereğince toplum sağlığı dikkate alınarak 08 Temmuz 2020 tarihine ertelenmiştir.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/832218
BIST
(25/03/2020 - 19:29:49)
***AVGYO* *MTY*** METRO YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş.( Pay Alım Satım Bildirimi
***AVGYO******MTY*** METRO YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş.( Pay Alım Satım Bildirimi )
İlgili Şirketler [AVGYO]
İlgili Fonlar []
Türkçe
Pay Alım Satım Bildirimi
Hayır (No)
Hayır (No)
-
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Pay Alım Satım Bilgileri
Açıklamalar
25.03.2020 tarihinde Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş (AVGYO) payları ile ilgili olarak 1,01 -1,03 TL fiyat aralığından 2.156.258 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir.Bu işlemle birlikte Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş (AVGYO) sermayesindeki paylarımız 25.03.2020 tarihi itibariyle % 5,56 olmuştur.
İşlemin detaylarına ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda verilmektedir.
Pay Alım Satım Bilgileri
İşlem Tarihi Alım İşlemine Konu Payların Toplam Nominal Tutarı (TL) Satım İşlemine Konu Payların Toplam Nominal Tutarı (TL) İşlemlerin Net Nominal Tutarı (TL) Sahip Olunan Payların Gün Başı Nominal Tutarı (TL) Sahip Olunan Payların Gün Sonu Nominal Tutarı (TL) Sahip Olunan Payların Gün Başı Bakiyesinin Sermayeye Oranı (%) Sahip Olunan Oy Haklarının Gün Başı Bakiyesinin Oy Haklarına Oranı (%) Sahip Olunan Payların Gün Sonu Bakiyesinin Sermayeye Oranı (%) Sahip Olunan Oy Haklarının Gün Sonu Bakiyesinin Oy Haklarına Oranı (%)
25/03/2020 0 2.156.258 -2.156.258 6.156.258 4.000.000 % 8,55 % 8,55 % 5,56 % 5,56
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/832217
BIST
(25/03/2020 - 19:10:18)
***NATEN*** NATUREL YENİLENEBİLİR ENERJİ TİCARET A.Ş.( Şirket Genel Bilgi Formu
***NATEN*** NATUREL YENİLENEBİLİR ENERJİ TİCARET A.Ş.( Şirket Genel Bilgi Formu )
İletişim Bilgileri
İnternet Adresi www.naturelenerji.com.tr
Yatırımcı İlişkileri Bölümü veya Bağlantı Kurulacak Şirket Yetkilileri
Ad-Soyad Görevi Görevlendirme Tarihi Telefon E-posta Lisans Belgesi Türü Lisans Belge No
Semih KÖKDEN Yatırımcı İlişkileri Müdürü 24.03.2020 03124671833 semih.kokden@naturelenerji.com.tr Düzey 3 210905
Gökhan KILIÇ Muhasebe ve Finans Müdürü 24.04.2019 03124671833 muhasebe@naturelenerji.com.tr
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/832216
BIST
(25/03/2020 - 19:08:42)
***ADBGR* *ADNAC* *ADANA*** ADANA ÇİMENTO SANAYİİ TÜRK A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)
***ADBGR******ADNAC******ADANA*** ADANA ÇİMENTO SANAYİİ TÜRK A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Hayır (No)
Hayır (No)
-
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Şirketimizin 25.03.2020 tarihinde saat:17:14'te KAP'ta yapılan C Grubu imtiyazlı paylara ait Olağanüstü Genel Kurul toplantısı ile ilgili özel durum açıklmasında C Grubuna ait Hazır Bulunanlar listesi sehven eklenmemiş olup liste ekte yer almaktadır.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/832215
BIST
(25/03/2020 - 19:01:49)
***VESTL*** VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Faaliyetlerin Kısmen veya Tamamen Durdurulması ya da İmkansız Hale Gelmesi
***VESTL*** VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Faaliyetlerin Kısmen veya Tamamen Durdurulması ya da İmkansız Hale Gelmesi )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Faaliyetlerin Kısmen veya Tamamen Durdurulması ya da İmkansız Hale Gelmesi
Hayır (No)
Hayır (No)
-
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Bildirime Konu Durumun Niteliği
Üretime ara verilmesi
Durdurulan/İmkansız Hale Gelen Faaliyetler Hakkında Bilgi
Üretim Faaliyetleri
Faaliyetlerin Durdurulmasının/İmkansız Hale Gelmesinin Nedeni
Ana ihracat pazarımız olan Avrupa'daki müşterilerimizden gelen sipariş erteleme talepleri
Varsa Yetkili Organ Karar Tarihi
-
Faaliyetlerin Durdurulmasının/İmkansız Hale Gelmesinin Geçerlik Tarihi
30.03.2020
Faaliyetlerin Durdurulmasının/İmkansız Hale Gelmesinin Şirketin Toplam Üretimine Etkisi
-
Faaliyetlerin Durdurulmasının/İmkansız Hale Gelmesinin Şirketin Toplam Satışlarına Etkisi
-
Kısmen Durdurma Sözkonusu ise Durdurulan Faaliyetlerin Toplam Üretim ve Satışlar İçindeki Payı
-
İş Akitleri Feshedilen/Feshedilecek Kişi Sayısı
İş akdi feshi öngörülmemektedir.
Ödenen/Ödenecek Kıdem Ve İhbar Tazminatlarının Toplamı
-
Şirket Yönetimince Alınan Tedbirler
Alınan sağlık ve güvenlik tedbirleri (hijyen, seyahat yasağı, fiziksel toplantıların iptali, uzaktan çalışma gibi) daha da yoğunlaştırılarak devam edecektir.
Yeniden Faaliyete Başlanması İçin Gerçekleşmesi Gereken Olaylar
Durdurulan ya da ötelenen siparişlerin tekrar aktif hale gelmesi
Yeniden Faaliyete Başlanacaksa Öngörülen Tarih
06.04.2020
Şirketin Süreklilik Varsayımının Nasıl Etkileneceği
Bir etki yaratması beklenmemektedir.
Açıklamalar
Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını ve en büyük pazarımız olan Avrupa'nın salgının yeni merkezi haline gelmesi ve buna bağlı olarak yurt dışı müşterilerimizden gelen sipariş erteleme talepleri nedeniyle, üretiminin büyük bir bölümünü ihraç eden Şirketimiz, 30 Mart – 5 Nisan tarihleri arasında bir hafta süre ile üretime ara verecektir. Üretim dışında kalan faaliyetlerimiz ise alınan çeşitli sağlık ve güvenlik tedbirleri çerçevesinde devam edecektir. Konuyla ilgili önemli gelişmeler oldukça kamuoyu ile paylaşılacaktır.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/832210
BIST
(25/03/2020 - 18:43:07)
***ASUZU*** ANADOLU ISUZU OTOMOTİV SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Faaliyetlerin Kısmen veya Tamamen Durdurulması ya da İmkansız Hale Gelmesi
***ASUZU*** ANADOLU ISUZU OTOMOTİV SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Faaliyetlerin Kısmen veya Tamamen Durdurulması ya da İmkansız Hale Gelmesi )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Hayır (No)
Hayır (No)
-
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Üretime geçici olarak ara verilmesi.
Üretim faaliyetleri
Koronavirüs (COVID-19) salgınının yayılmasının önlenmesi kapsamında, çalışanlarımızın sağlığının korunması ve iş güvenliğinin sağlanması.
-
30 Mart 2020 - 7 Nisan 2020
Faaliyetlerin Durdurulmasının/İmkansız Hale Gelmesinin Şirketin Toplam Üretimine Etkisi
-
Faaliyetlerin Durdurulmasının/İmkansız Hale Gelmesinin Şirketin Toplam Satışlarına Etkisi
Önemli bir etki beklenmemektedir.
Kısmen Durdurma Sözkonusu ise Durdurulan Faaliyetlerin Toplam Üretim ve Satışlar İçindeki Payı
Önemli bir etki beklenmemektedir.
-
-
İlgili dönemde fabrikalarımızda nöbetçi personel bulundurulacaktır. Üretim ve üretimi destekleyen fonksiyonlar dışında fabrikamızda gerekli diğer birimler çalışmaya devam edecektir.
-
08.04.2020 tarihinde üretime başlanması planlanmaktadır.
Şirket sürekliliğine bir etkisi olmayacaktır.
Açıklamalar
Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 etkilerini azaltmaya yönelik alınan önlemler çerçevesinde, tedarik ve teslimat süreçlerindeki aksamalar değerlendirilerek şirketimizin üretim faaliyetlerine 30.03.2020 tarihinden başlamak üzere 9 gün süreyle ara verilmesi kararlaştırılmıştır. Üretim dışında kalan operasyonlar şirketimizin İş Sürekliliği Planı ve çalışanlarımızın sağlığına yönelik tedbirler çerçevesinde devam edecektir. 1 Nisan – 30 Haziran 2020 tarihleri arasında kısa çalışma yapılması için Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunulmuştur. Konuyla ilgili gelişmeler yatırımcılarımızla ayrıca paylaşılacaktır.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/832209
BIST
(25/03/2020 - 18:40:26)
***VESBE*** VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Faaliyetlerin Kısmen veya Tamamen Durdurulması ya da İmkansız Hale Gelmesi
***VESBE*** VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Faaliyetlerin Kısmen veya Tamamen Durdurulması ya da İmkansız Hale Gelmesi )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Hayır (No)
Hayır (No)
-
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Üretime ara verilmesi
Üretim Faaliyetleri
Ana ihracat pazarımız olan Avrupa?daki müşterilerimizden gelen sipariş erteleme talepleri
-
30.03.2020
-
-
-
İş akdi feshi öngörülmemektedir.
-
Alınan sağlık ve güvenlik tedbirleri (hijyen, seyahat yasağı, fiziksel toplantıların iptali, uzaktan çalışma gibi) daha da yoğunlaştırılarak devam edecektir.
Durdurulan ya da ötelenen siparişlerin tekrar aktif hale gelmesi
06.04.2020
Bir etki yaratması beklenmemektedir.
Açıklamalar
Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını ve en büyük pazarımız olan Avrupa'nın salgının yeni merkezi haline gelmesi ve buna bağlı olarak yurt dışı müşterilerimizden gelen sipariş erteleme talepleri nedeniyle, üretiminin büyük bir bölümünü ihraç eden Şirketimiz, 30 Mart – 5 Nisan tarihleri arasında bir hafta süre ile üretime ara verecektir. Üretim dışında kalan faaliyetlerimiz ise alınan çeşitli sağlık ve güvenlik tedbirleri çerçevesinde devam edecektir. Konuyla ilgili önemli gelişmeler oldukça kamuoyu ile paylaşılacaktır.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/832197
BIST
(25/03/2020 - 18:27:35)
***DMSAS*** DEMİSAŞ DÖKÜM EMAYE MAMÜLLERİ SANAYİ A.Ş.( Faaliyetlerin Kısmen veya Tamamen Durdurulması ya da İmkansız Hale Gelmesi
***DMSAS*** DEMİSAŞ DÖKÜM EMAYE MAMÜLLERİ SANAYİ A.Ş.( Faaliyetlerin Kısmen veya Tamamen Durdurulması ya da İmkansız Hale Gelmesi )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Hayır (No)
Hayır (No)
.
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Tüm Dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını dolayısıyla üretim faaliyetlerine ara verilmesi ve bu kapsamda alınan tedbirler gereği kısa çalışma uygulamasına başvurulması.
Bilecik ili Vezirhan beldesinde bulunan fabrikamızdaki üretim faaliyetleri.
Avrupa Ülkeleri ve Türkiye'de bulunan müşterilerimizde meydana gelen üretim aksamaları.
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun almış olduğu 25.03.2020 tarih 2020/08 ve 2020/09 no'lu kararları.
30.03.2020 - 08.04.2020
-
-
-
Yoktur.
Yoktur.
4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu'nun ek madde 2 hükümleri gereği yürürlükte bulunan kısa çalışma ödeneği başvurusunda bulunulacaktır.
Gerek Yurtiçi gerekse de Yurtdışı müşterilerimizden gelecek geri bildirim ve sipariş talepleri.
08.04.2020
Şirketin sürekliliği ile ilgili herhangi bir etki beklenmemektedir.
Açıklamalar
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun bugün(25.03.2020) almış olduğu kararlara göre
Tüm Dünyayı etkisi alan Covıd-19 pandemisinin yarattığı olumsuzluklardan dolayı Avrupa Ülkeleri ve Türkiye'deki müşterilerimizde meydana gelen üretim aksamaları nedeniyle Bilecik ili Vezirhan beldesinde yer alan fabrikamızda 30.03.2020 - 08.04.2020 tarihler arasında kademeli olarak üretim çalışmalarına ara verilmesine ve Covıd-19 pandemisinin etkilerini azaltmaya yönelik alınan önlemler çerçevesinde 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu'nun ek madde 2 hükümleri gereği yürürlükte bulunan kısa çalışma ödeneği uygulamasından yararlanılmasına ve gerekli başvuruların yapılması hususunda Genel Müdürlük Makamına yetki verilmesine karar verilmiştir.
Ayrıca
Dünya çapında yayılan Covıd-19 pandemisinin etkilerini azaltmaya yönelik çalışanlarımızın ve içinde bulunduğumuz toplumun güvenliği için de kurumsal sosyal sorumluluk kapsamında gerekli önlemleri de almış bulunmaktayız.
Başlıca alınan önlemler aşağıdadır
* Personellerimizin tüm iş seyahatleri iptal edilmiştir.
* Fabrikamıza dışarıdan girişler zorunlu haller dışında kısıtlanmıştır.
* Kronik hastalıkları bulunan çalışanlarımızın bu süreçte çalışma ortamından uzaklaştırılması sağlanmıştır.
* Fabrikamıza tedarikçilerimizden gelen veya müşterilerimize sevk amaçlı giriş yapan nakliyecilerin girişlerinde işyeri sağlık personelleri tarafından ateş ölçüm işlemi yapılmakta , maske ve eldiven kullanımı olmadan giriş yapılmaması sağlanmaktadır.
* Personellerimizin ortak kullanım alanlarında ultraviyole ışın sistemi kurulmuş olup, kullanım zamanları dışında aktif hale getirilerek alanın dezenfeksiyonu sağlanmıştır.
* Personel yemekhanesinde sosyal temas mesafesini koruyacak şekilde oturma planı oluşturulmuş, yemekhanede yığılma ve yoğunluk olmayacak şekilde münavebeli olarak yemek düzeni sağlanmıştır.
* Ara dinlenme alanı olarak kullanılan kapalı alana girişler engellenmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/832185
BIST
(25/03/2020 - 18:22:08)
***PENGD*** PENGUEN GIDA SANAYİ A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)
***PENGD*** PENGUEN GIDA SANAYİ A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Hayır (No)
Hayır (No)
-
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Şirketimiz Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Cengiz Bucuklar uzun bir süredir mücadele ettiği amansız hastalığa yenik düşerek vefat etmiştir.
Bu acı kaybımızı kamuoyu ile paylaşır bu vesile ile kederli ailesine başsağlığı dileriz.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/832169
BIST
(25/03/2020 - 17:51:07)
DOKTA.E, QNBFL.E, GLRYH.E paylarında 9 Nisan seans sonuna kadar brüt takas uygulanacak
DOKTA.E, QNBFL.E, GLRYH.E paylarında 9 Nisan seans sonuna kadar
brüt takas uygulanacak.
BIST'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler
verildi:
"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite
Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında, DOKTA.E, QNBFL.E, GLRYH.E
paylarında 26/03/2020 tarihli işlemlerden (seans başından) 09/04/2020
tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler pazar değişimi ve diğer
nedenlerle uygulanacak olan açığa satış ve kredili işlem yasaklarından
ve brüt takas uygulamasından ayrı olarak değerlendirilmelidir.
SPK'nın 02/03/2020 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay
Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar açığa satış
işlemleri yasaklanmıştır."
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/832193
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(26/03/2020 - 06:26:20)
İş Girişim Sermayesi Ortopro Tıbbi Aletler'in %6,59 oranında payının satın alınmasına karar verdi
İş Girişim Sermayesi Ortopro Tıbbi Aletler'in %6,59 oranında
payının satın alınmasına karar verdi.
Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler
verildi:
"İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş ("İş Girişim") 'nin 25
Mart 2020 tarihli yönetim kurulu kararı kapsamında, Ortopro Tıbbi
Aletler Sanayi ve Ticaret A.Ş. ("Ortopro")'de %6,59 oranında 2.697.006
adet A Grubu payı bulunan Sn. Tolga Yalçınkaya'dan paylarının
tamamının 3.500.000 TL karşılığında satın alınmasına karar verilmiş
olup, pay devirlerinin tamamlanması durumunda İş Girişim'in
Ortopro'daki pay oranı %97,22 olacaktır.
Pay devir sözleşmesi uyarınca devir bedeli olan 3.500.000 TL'nin
450.000 TL'si 25 Mart 2020 tarihinde nakden ödenmiştir. Sn. Tolga
Yalçınkaya ile yapılan pay devir sözleşmesindeki şartların yerine
getirilmesine bağlı olarak bakiye ödeme yapılacaktır."
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/832194
(26/03/2020 - 06:26:22)
Vestel Beyaz, 30 Mart-5 Nisan tarihleri arasında bir hafta süre ile üretime ara verecek
Vestel Beyaz, 30 Mart-5 Nisan tarihleri arasında bir hafta süre
ile üretime ara verecek.
Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler
verildi:
"Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını ve en büyük
pazarımız olan Avrupa'nın salgının yeni merkezi haline gelmesi ve buna
bağlı olarak yurt dışı müşterilerimizden gelen sipariş erteleme
talepleri nedeniyle, üretiminin büyük bir bölümünü ihraç eden
Şirketimiz, 30 Mart – 5 Nisan tarihleri arasında bir hafta süre ile
üretime ara verecektir. Üretim dışında kalan faaliyetlerimiz ise
alınan çeşitli sağlık ve güvenlik tedbirleri çerçevesinde devam
edecektir. Konuyla ilgili önemli gelişmeler oldukça kamuoyu ile
paylaşılacaktır. "
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/832197
(26/03/2020 - 06:26:24)
TABLO-Şubat'ta Yurt İçi Satış ve Teslim Belgesi Alan BIST Şirketleri
FİRMA ÜNVANI ÖNGÖRÜLEN ÖNGÖRÜLEN
İHRACAT($) İTHALAT($)
--------------------------------------------------- ------------ ------------
ANADOLU ISUZU OTOMOTİV SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. 3.840.000 1.796.236
(26/03/2020 - 07:16:00)
***ERBOS*** ERBOSAN ERCİYAS BORU SANAYİİ VE TİCARET A.Ş.( İhale Süreci / Sonucu
***ERBOS*** ERBOSAN ERCİYAS BORU SANAYİİ VE TİCARET A.Ş.( İhale Süreci / Sonucu )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
İhale Süreci / Sonucu
Hayır (No)
Hayır (No)
-
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
İhale Konusu
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Çelik Hat Boruları
İhaleyi Açan Taraf
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü
İhaleye Teklif Verilmesine İlişkin Yönetim Kurulu Kararı
-
Grup Olarak İhaleye Girilmesi Halinde Diğer Taraflar
-
Grup Olarak İhaleye Girilmesi Halinde Ortaklığın Payı
-
İhaleye Teklif Verme Tarihi
03/03/2020
İhalenin Sonuçlandığı Tarih
26/03/2020
İhale Sonucu
Sonuçlandı
İhale Bedeli
5.102.700 TL
İhale Bedelinden Ortaklık Payına Düşen Kısım
-
Ortaklık Payına Düşen Kısmın Kamuya Açıklanan Son Gelir Tablosundaki Brüt Satış Hasılatına Oranı (%)
-
Açıklamalar
Şirketimiz, 03.03.2020 tarihinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü tarafından çelik hat boruları ihalesine katılmış, yapılan ihale sonucunda toplam 3 kalem üründe en uygun teklifi firmamız verilmiştir. Toplam tutarı 5.102.700,00 TL bu ürünlerle ilgili olarak sözleşme imzalanarak şirketimizden satın alınması ilgili bilgilendirme 26.03.2020 tarihi itibariyle şirketimize yapılmıştır
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/832289
BIST
(26/03/2020 - 12:13:44)
*erbosan: Tpao toplam tutarı 5,1 milyon tl olan ürünlerin şirketimizden alınmasıyla ilgili sözleşme imzalanması konusunda bilgilendirme yaptı
(26/03/2020 - 12:16:21)
***LOGO*** LOGO YAZILIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)
***LOGO*** LOGO YAZILIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Hayır (No)
Hayır (No)
-
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Şirketimiz çalışanlarının sağlığı birinci önceliğimiz olduğundan Mart ayının ilk günleri itibariyle Dünya'da ve Türkiye'de yaşanan Covid-19 virüs salgını sebebiyle tedbirler alınmıştır. Alınan tedbirlerin özeti aşağıda sunulmaktadır
- Mart'ın ilk haftası itibariyle Şirketimizde tüm seyahatler askıya alınmış, zorunlu olanların ise üst yönetimin onayına sunulmasına karar verilmiştir. Ayrıca ofislerde gerekli temizlik ve dezenfeksiyon önlemleri alınıp tüm çalışanlar Covid-19 hakkında bilgilendirilmiş ve Sağlık Bakanlığımızın önerileri hatırlatılmıştır.
- Ülkemizde ilk vakanın görülmesi sonrası Şirketimizde Çalışan Sağlığı, İş Güvenliği ve Sürekliliği Masası kurulmuş, İSG kurulu ile paralel hareket ederek "pandemi önleme" çalışmalarına başlamıştır.
- Çalışanlarla sürekli olarak güncel bilgiler paylaşılmaktadır. Konuyla ilgili güncel bilgilere çalışanların her zaman ulaşabilmesi için Şirketin intraneti üzerinde "COVID-19 Bilgilendirme" sekmesi açılmış, tüm kaynak dosyalara ve duyurulara erişim sağlanmıştır.
- Şirketimiz tüm çalışanlarımızın sağlığını gözeterek 17 Mart 2020 itibariyle uzaktan tam zamanlı çalışma modeline geçmiştir.
- Evden çalışma süresi Çalışan Sağlığı, Güvenliği ve İş Sürekliliği Masası tarafından Sağlık Bakanlığı'nın açıklamaları paralelinde iki haftada bir değerlendirilecektir.
- Bu süre içerisinde işlerin devamlılığı için tüm iç ve dış iletişimimiz dijital platformlar kullanılarak yapılmaktadır.
- Teknoloji şirketi olarak altyapımız ve iş süreçlerimiz uzaktan çalışmaya hazır ve elverişli olduğundan, herhangi bir sorun ile karşılaşılmamıştır.
- Evden çalışma İSG kuralları kapsamında çalışanlara bildirilmiştir.
- Tüm faaliyetlerimiz aksamadan devam etmektedir.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/832301
BIST
(26/03/2020 - 13:29:31)
***Haftalık Tatil Takvimi***
26 Mart 2020 Perşembe
----------------------
- Global Borsalar Tatil Programı: Bangladeş Dakka Borsası 'Kurtuluş
Günü' nedeniyle kapalı olacak.
1 Nisan 2020 Çarşamba
----------------------
- Global Borsalar Tatil Programı: Güney Kıbrıs Borsası 'Milli Gün'
nedeniyle kapalı olacak.
2 Nisan 2020 Perşembe
----------------------
- Global Borsalar Tatil Programı: Arjantin Buenos Aires Borsası
'Marvinas Günü', Hindistan Borsası 'Ram Navmi', Tayvan Borsası 'Çocuk
Bayramı', Vietnam Hanoi Borsası 'Hung Vuogn Kralın Günü' nedeniyle
kapalı olacak.
(26/03/2020 - 13:30:24)
***OZBAL*** ÖZBAL ÇELİK BORU SANAYİ TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş.( İlişkili Taraf İşlemleri
***OZBAL*** ÖZBAL ÇELİK BORU SANAYİ TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş.( İlişkili Taraf İşlemleri )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
İlişkili Taraf İşlemleri
Hayır (No)
Hayır (No)
-
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği'nin 10. maddesi gereğince, Şirketimiz ve bağlı ortaklıklarının ilişkili taraflar ile 2020 faaliyet yılında gerçekleşmesi öngörülen yaygın ve süreklilik arz eden işlemlerin uygunluğunun değerlendirilmesi amacıyla hazırlanan raporun sonuç bölümü aşağıda sunulmaktadır. ÖZBAL ÇELİK BORU SAN. TİC. VE TAAH. A.Ş. İLE İLİŞKİLİ TARAFLARI ARASINDAKİ YAYGIN VE SÜREKLİLİK ARZ EDEN İŞLEMLERE AİT RAPORUN SONUÇ BÖLÜMÜ: Sermaye Piyasası Kurulu'nun Kurumsal Yönetim Tebliği'nin (II-17.1) "Yaygın ve Süreklilik Arz Eden İşlemler" başlıklı 10. Maddesi uyarınca Şirketimizin 2020 yılı finansal planlaması kapsamında Şirketimiz'in Erciyas Çelik Boru San. A.Ş. ile yaygın ve süreklilik arz eden alış işlemlerinin kamuya açıklanan 2019 yılı finansal tablolarda yer alan satışların maliyetine oranının, satış işlemlerinin ise hasılata oranının %10'dan fazlasına ulaşmış olması ve 2020 yılı hesap dönemi içerisindeki alış ve satış tutarlarının da anılan Tebliğ'de belirtilen orandan fazlasına ulaşacağının öngörülmesi nedeniyle, işbu raporda Erciyas Çelik Boru San. A.Ş. ile gerçekleştirilmesi planlanan işlemlerin şartları, fiyat belirleme yöntemi ve bu yöntemin seçilmesindeki gerekçeler açıklanarak, işlemlerin kapsam ve koşullarının piyasa koşulları ile karşılaştırıldığında makul olduğu değerlendirilmiştir. Bu işlemler kapsamındaki alış-satış fiyatlarının, piyasa koşulları ile karşılaştırıldığında piyasa koşullarına uygun, önceki yıllarda 3. Şirket alım fiyatları ile uyumlu olması öngörülmekte olup, işlemlerin bu açıdan emsallere ve piyasa koşullarına uygunluk kriterine uygun olmasına özen gösterilecektir. Kamuoyunun bilgisine sunarız. Saygılarımızla.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/832381
BIST
(26/03/2020 - 16:57:24)
Karsan: Tüm lokasyonlarda 01.04.2020 - 10.04.2020 tarihleri arasında tüm faaliyetlere ara verilmesine karar verildi
(26/03/2020 - 16:51:08)
***TKFEN*** TEKFEN HOLDİNG A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)
***TKFEN*** TEKFEN HOLDİNG A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Hayır (No)
Hayır (No)
-
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Yönetim Kurulumuz 26 Mart 2020 tarihinde yapılan Yıllık Olağan Genel Kurul toplantısı sonrasında toplanarak
1- Yönetim Kurulu Üyelerimizden Murat Gigin'in Yönetim Kurulu Başkanlığına, Cansevil Akçağlılar ile Mehmet Ercan Kumcu'nun Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine tayin edilmelerine,
2- Kurumsal Yönetim Komitesi'nde Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeleri Şevki Acuner ve Neriman Ülsever ile Yatırımcı İlişkileri ve Kurumsal Yönetim Direktörü Çağlar Gülveren'in üyeliklerinin devamına,
3- Denetimden Sorumlu Komite üyeliğine Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Cansen Başaran-Symes'in atanmasına, Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Şevki Acuner'in üyeliğinin devamına,
4- Riskin Erken Saptanması Komitesi üyeleri Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Gülsüm Azeri ile Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Kumcu'nun üyeliklerinin devamına,
5- Ücret Komitesi'nde görev yapan Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Neriman Ülsever ile Yönetim Kurulu üyeleri Murat Gigin ve Sinan Kemal Uzan'ın üyeliklerinin devamına,
karar vermiştir.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/832503
BIST
(26/03/2020 - 20:20:46)
***SALIX*** SALİX YATIRIM HOLDİNG A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)
***SALIX*** SALİX YATIRIM HOLDİNG A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Hayır (No)
Hayır (No)
-
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Şirketimizin 25.03.2020 tarihli yönetim kurulu kararı ile normal şartlarda 16.04.2020 tarihinde yapılması planlanan 2019 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısının, T.C.Sağlık Bakanlığı tarafından COVID-19 salgını ile mücadele amaçlı alınan önlemler doğrultusunda,planlanan tarihten daha sonraki bir tarihte yapılmasına karar verilmiştir.Salgın ile ilgili gelişmeler takip edilmekte olup uygun şartların oluşmasını takiben belirlenecek olan Olağan Genel Kurul Toplantısı tarihi ve gündemi duyurulacaktır.
Saygılarımızla,
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/832502
BIST
(26/03/2020 - 20:14:04)
***LKMNH*** LOKMAN HEKİM ENGÜRÜSAĞ SAĞLIK, TURİZM, EĞİTİM HİZMETLERİ VE İNŞAAT TAAHHÜT A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)
***LKMNH*** LOKMAN HEKİM ENGÜRÜSAĞ SAĞLIK, TURİZM, EĞİTİM HİZMETLERİ VE İNŞAAT TAAHHÜT A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Hayır (No)
Hayır (No)
-
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Şirketimiz Yönetim Kurulunun 03.03.2020 tarihinde almış olduğu kararla 2019 yılı olağan genel kurul toplantısının 29 Mart 2020 Pazar günü saat 11.00'de Büklüm Sokak N4 Kavaklıdere Çankaya, Ankara adresinde bulunan Lokman Hekim Akay Hastanesi toplantı salonunda yapılacağı ilan etmiştik.
Dünya genelinde devam eden Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında T.C. Ticaret Bakanlığı'nın 20.03.2020 tarihli duyurusuyla dileyen şirketlerin yönetim kurulu kararı ile genel kurul toplantılarını erteleme imkânı getirildi.
Kamu tarafından aksi bir karar alınmadığı takdirde Olağan Genel Kurul toplantımız 29 Mart 2020 Pazar günü saat 11.00'de Büklüm Sokak N4 Kavaklıdere Çankaya, Ankara adresinde bulunan Lokman Hekim Akay Hastanesi toplantı salonunda yapılacaktır.
Covid-19 salgını nedeniyle olası olumsuz durumları engellemek amacıyla dileyen ortaklarımızın elektronik ortamda yahut vekâleten Genel Kurul toplantımıza katılarak ortaklık haklarını kullanabileceğini hatırlatırız.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/832484
BIST
(26/03/2020 - 19:12:18)
***TSPOR*** TRABZONSPOR SPORTİF YATIRIM VE FUTBOL İŞLETMECİLİĞİ TİCARET A.Ş.( Esas Sözleşme
***TSPOR*** TRABZONSPOR SPORTİF YATIRIM VE FUTBOL İŞLETMECİLİĞİ TİCARET A.Ş.( Esas Sözleşme )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Esas Sözleşme
Hayır (No)
Hayır (No)
-
Açıklamalar
Şirket esas sözleşmesinin güncel hali ekte pdf olarak verilmiştir.
Saygılarımızla.
Bildirim İçeriği
Esas Sözleşme Değişikliklerine İlişkin Kronoloji
Esas Sözleşme Değişikliklerine İlişkin Kronoloji
Madde No Madde Değişikliğinin Tescil Tarihi Tescilin İlanına İlişkin TTSG Tarihi Tescilin İlanına İlişkin TTSG No
6,7 26/08/2019 03/09/2019 9900
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/832478
BIST
(26/03/2020 - 18:54:06)
***OLMIP*** OLMUKSAN INTERNATIONAL PAPER AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)
***OLMIP*** OLMUKSAN INTERNATIONAL PAPER AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Hayır (No)
Hayır (No)
-
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 24 Mart 2020 tarih 8 numaralı kararı ile, Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi Metin Ünlü' nün 24 Mart 2020 tarihli istifa dilekçesi ile Şirketimiz Yönetim Kurulu'na bildirmiş olduğu istifasının kabulüne, boşalan Bağımsız Yönetim Kurulu üyeliğine, Türk Ticaret Kanunu'nun 363. maddesine dayanarak, Şirketimizin toplanacak ilk Genel Kurul toplantısında onaylanmak üzere Lale Ergin' in seçilmesine, Metin Ünlü'nün istifası üzerine boşalan Kurumsal Yönetim Komitesi başkanlığına, Denetim Komitesi üyeliğine ve Riskin Erken Saptanması Komitesi başkanlığına Lale Ergin 'ın atanmasına, işbu kararın İstanbul Ticaret Sicili'nde tescil edilmesi ve Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'nde ilan edilmesi için gerekli işlemlerin yapılmasına karar verilmiştir.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/832480
BIST
(26/03/2020 - 19:01:15)
***Bugünkü Siyasi ve Ekonomik Ajanda***
TSİ Ajanda
---- ------------------------------------------------------------------------------------
0800- Moğolistan Merkez Bankası(Mongolbank), faiz kararını açıklayacak.
0830- Özderici GYO Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
0900- 4. Denizli Kitap Fuarı Denizli'de başlayacak. (5 Nisan'a kadar)
1000- Mardİn Çimento'nun Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı
gerçekleştirilecek.
1000- Ral Yatırım Holding'in Olağan Genel Kurul Toplantısı
gerçekleştirilecek.
1000- Soda Sanayii Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1000- Orge Enerji Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1030- ICBC Turkey Bank Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1100- Doğan Holding Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1200- İzlanda Merkez Bankası(SI), 'Ekonomik Göstergeler Raporu'nu
yayımlayacak.
1400- Şişe Cam Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1400- Enka İnşaat Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1430- Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ), 2019 Yılı Olağan Genel Kurul
Toplantısı gerçekleştirilecek.
1900- Angola Merkez Bankası(BNA), faiz kararını açıklayacak.
2300- Kolombiya Merkez Bankası(BANREP), faiz kararını açıklayacak.
2300- Trinidad and Tobago Merkez Bankası(CBTT), faiz kararını açıklayacak.
(27/03/2020 - 06:00:45)
***Borsa İstanbul'da İşlem Gören Bazı Şirketlerin Genel Kurul Tarihleri***
TSİ Ajanda
---- ------------------------------------------------------------------------------------
27 Mart 2020 Cuma
----------------------
0830- Özderici GYO Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1000- Mardİn Çimento'nun Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı
gerçekleştirilecek.
1000- Ral Yatırım Holding'in Olağan Genel Kurul Toplantısı
gerçekleştirilecek.
1000- Soda Sanayii Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1000- Orge Enerji Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1030- ICBC Turkey Bank Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1100- Doğan Holding Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1400- Şişe Cam Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1400- Enka İnşaat Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
29 Mart 2020 Pazar
----------------------
1100- Lokman Hekim'in Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
30 Mart 2020 Pazartesi
----------------------
1000- Doğuş Otomotiv Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1000- Şeker Finansal Kiralama Olağan Genel Kurul Toplantısı
gerçekleştirilecek.
1000- Türk Prysmian Kablo'nun Olağan Genel Kurul Toplantısı
gerçekleştirilecek.
1030- Garanti Faktoring'in Olağan Genel Kurul Toplantısı
gerçekleştirilecek.
1030- Ray Sigorta Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1030- Kartonsan'ın Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1100- Uşak Seramik'in Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1100- Hürriyet Gazetecilik Olağan Genel Kurul Toplantısı
gerçekleştirilecek.
1330- Bursa Çimento Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1400- Sanifoam Sünger'in Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1500- Trend GYO'nun Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
31 Mart 2020 Salı
----------------------
0900- Kütahya Porselen Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1000- Şekerbank Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1030- İzmir Demir Çelik Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1100- QNB Finans Finansal Kiralama Olağan Genel Kurul Toplantısı
gerçekleştirilecek.
1100- Türk Telekom Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1100- Martı GYO Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1100- İSDEMİR Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1100- Oyak Yatırım Ortaklığı'nın Olağan Genel Kurul Toplantısı
gerçekleştirilecek.
1100- Kuyumcukent'in Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1200- Hektaş'ın Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1300- San-El Mühendislik'in Olağan Genel Kurul Toplantısı
gerçekleştirilecek.
1400- İş Bankası'nın Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1400- Derlüks Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1400- Martı Otel Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1400- Merko Gıda'nın Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1400- Çelebi Hava Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1400- Türk Hava Yolları(THY) Olağan Genel Kurul Toplantısı
gerçekleştirilecek.
1500- Alarko GYO Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1500- Desa Deri'nin Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1500- ERDEMİR Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1 Nisan 2020 Çarşamba
----------------------
1000- Tüpraş'ın Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1030- Mazhar Zorlu Holding'in Olağan Genel Kurul Toplantısı
gerçekleştirilecek.
1030- Ege Profil Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1030- Aksa Akrilik Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1100- Edip Gayrimenkul'ün Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1400- Polisan Holding Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
2 Nisan 2020 Perşembe
----------------------
0900- Kafein Yazılım'ın Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1000- Deniz GYO Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1000- Garanti Bankası'nın Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1030- Akiş GYO'nun Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1400- Vakko'nun Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1600- Koç Holding Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
3 Nisan 2020 Cuma
----------------------
1000- Kent Gıda'nın Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1100- Karsan'ın Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1100- Borusan Yatırım'ın Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1400- Aselsan Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1400- Ayen Enerji'nin Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1445- Halkbank Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
5 Nisan 2020 Pazar
----------------------
1100- Yeni Gimat Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
7 Nisan 2020 Salı
----------------------
1000- Pegasus'un Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1000- TGS Dış Ticaret'in Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1100- Sasa'nın Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1200- Akın Tekstil'in Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.