Büyük umutlarla başladığımız hafta da hayal kırıklığı oldu maalesef.
Printable View
Büyük umutlarla başladığımız hafta da hayal kırıklığı oldu maalesef.
Kutpo için söylenecek tek şey ‘’ Yazımı kışa çevirdin’’. 😪😪😪😪
Bunu ne zaman yazmıştı ilkbaharda ki yazısından mı paylaştınız
1 Nisan tarihinde. Sayfa 364. Ama teknik falan kaldı mı bilmem. Ytd.
Kutpo 10 TL de olur 20 TL de. Mesele zamam meselesi.
Bu bizim patron ne zaman geri alım yapacak hisselerinden çok merak ediyorum.
15 günlük cezamız bitti,ama kutahyalının zulmü bitmez....ytd ..!!!
GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bize çoktaaaan vermesi gereken temettü paralarıyla alsın işte, zaten tahta bomboş, 1 milyon liralık mal alsa hisse 2-3 tavan çeker.:)
Beli mi olur belki de bilançodan sonra ben de almı başlatıyorum der. Ortalık toz duman, her patronun elini taşın altına koyması lazım, bankalar bile başladı alıma. Ama bunlar anladığım kadarıyla para vermeyi sevmezler, er bariz örneği temettülerimizin üstüne oturmaları.
http://fs1.directupload.net/images/180818/xsy6ndgk.jpg
yılbaşından bu yana pasta
http://fs1.directupload.net/images/180818/i2yekhnz.jpg
yılbaşından bu yana takas,
geçerli olan takastır.
Tüm şirketler hatta gsdh ve dohol bile bilançosunu açıklarken bu acz içindeki kutpocular neden hala açıklamadılar.
Tıpkı temettü gibi "bizim 27 ağustosa kadar zamanımız var" demeye mi getiriyorlar acaba. Demekki bilançoya ayar var vermek için son dakikaya kadar bekleyecekler. Temetünüz de bilançonuz da batsın.
Bayram sonrasına bıraktı bilançoyu bizim Kutpo. Bakalım patron bayram sonrasında gün yüzü gösterecek mi bize.
herkese iyi bayramlar
Kaldığımız yerden devam edeceğiz. 27/08/2018 gelecek bilançoya ne tepki verecek bizim KUTPO. Süpriz olacak mı? Yoksa yine tepkisiz kalıp başka bir bilançoyamı bakacağız
Güralllar son ana kadar bilançoyu göndermediklerine göre yeterince traşlamışlardır herhalde.:)
Valla tamamen vicdanlarına kalmış, hisse aylardır dar alanda ufak lotlarla yerinde sayıyor hep, umarım hissenin kaderini değiştirecek bir tablo gönderirler de herkes rahatlar. Yine de haftaya herhalükarda değişik bir hafta olacağını düşünüyorum.
bugün akşam mı açıklayacak bilançoyu?
İki yıldır bilanço manyağı yaptı bizi. Ne oldu sonuç hep hüsran. Nice bilançolara yelken açalım bakalım yine ne olacak.
Bilanço sonrası Egeser hareketi yapma potansiyeli var.
Yatırım Tavsiyesi değildir.
Bugün son gün. Bu şirket hep en son gün açıklar. Yıllardır değişmez.
Geçen sene 6 aylık ta 13 milyon tl kar gelmişti, yanlış hatırlamıyorsam.
Şu an F/K sı 5 te
Defter değeri olan 7.30 tl nin altında işlem görüyor.
Bilanço tahmini en zor hissedir. Pazarlama/satış ve Yönetim giderlerine göre bilanço belli olur.
Muhasebecinin ))) vicdanına bağlı )))
Geçen seneye bakılırsa 13 e göre bu sene 6 aylık ta 20 üstü normal 25 milyon üstü iyi 30 milyon üstü kar süperdir. Tahminim 25-26 milyon... Lakin dediğim gibi 13 milyon kar gelirse de şaşırmamak lazım.
Hisse borsa oranları çok ucuz, kambiyodan muhtemelen artı yazacak, dediğim gibi Pazarlama/satış ve Yönetim giderlerine göre bilanço şekil alır.
25 milyon üstü gelirse yarın katılırım. Bu sefer bilançoya bakıp ona göre hareket edicem... herkese başarılar.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Arkadaşlar işlerim yoğunluğu dolayısıyla bilançoya bakamayacağım eğer açıklanırsa buradan paylaşırsanız çok sevinirim.
KUTPO Konsolide 2018/6 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 22775508 Yıllık Değ%:71 Ana Ortaklık Payları: 0
22 milyon 775bin geldi kar
Bu kötü ortamda iyi bilanço. Şirket ayakta duruyor.
seramikler bu çeyrek baya iyi kar veriyor..
Evet 2018 3. Çeyrek bilançoya yelken açıyoruz ya sabır.
geçmiş yıllara baktım ,yıllardır buna benzer güzel karlar var, ama hisse fiyatı da aynı şekilde yerlerde sürünüyor...yaklaşık 23 milyonluk kar icin bugun %6 kapattırdı tahta sahibi...yarın ve bundan sonra umarım birilerinin dikkatini çeker de güzel yerlere gideriz artık
22.7 milyon net kar
Favök 28.8 milyon
Net kar bir önceki döneme göre %71 artmış.
Lakin en önemlisi finansman giderleri -2 milyondan -1 milyona düşmüş. Ayrıca kambiyodan artı yazmış. Hep diyorum Borsanın en sağlamcı 3-5 şirketinden biri. Patron çok sağlamcı adım atıyor, karşılığını görmüş, bu kaotik ortamda. İlginç, yönetim giderleri de azalmış))). Satış pazarlama artmış, 33 milyondu önceki , 40 milyon olmuş.
Borç ve kur dengesini çok iyi yönetmişler. Ciro satışlar vs hepsi artmış ivme yukarı.
Beklentim 25 ti. Yakın gelmiş.
Bakalım tahtacı ve yabancılar nasıl yön çizecek...
Yatırım tavsiyesi değildir.
Döviz cinsi mevduatlar ilk çeyreğe göre 11.844m 'dan 17.700 milyona çıkmış, bu kur farkından şimdiden en az 7milyon kadar artıda. 3. çeyrek de iyi olacak demekki. Ertelenmiş gelirler, 47 milyon. Satışların yarısı da ihracat, bu da iyi.
Bu arada net :0.0852 kuruş temettü de var üstünde. Yıl sonuna kadar en geç ödemeleri lazım.
Benim kabaca bakıp da gördüğüm artılar bunlar.
Beklenen kar rakamı geldi.
Hisse fiyatı orta ve uzun vadeli bekleyenler için uygun
Sabah biraz yukarıdan açar. Sabah satış verenler günlükte al-sat kazanır.
ilk yarım saat sonrası düşmeye başlar.
Sonrası 9 aylık beklentiler alınır-satılır.
Hissenin fiyatının tam oluşmamasına etki eden
en önemli faktör temettü veriminin az olması
Yatırım Tavsiyesi değildir.
rakamlar gayet iyi özellikle stokların azaltılmış olması benim için önemliydi bu çeyrekte az da olsa bunu başarmışlar anlıyorum. Geçen seneye göre kar rakamının yüksek gelmesi, satışlarının yarıya yakınının ihracata dayanması ve alacakların artmış olması gayet iyi veriler. Hem 3. çeyrek için umut verdi hem de uzun zaman sonra iyi bir kar rakamı açıkladı. Yakın zamana yayarak daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum.
Kur farkından kar yazıyor şirket , 9 aylık bilanço da beklenti yaratacak.
Ucuz hisse sayısı fazla maalesef bu yüzden çok şey beklemiyorum artık.
6.30 bence borsa 95 000' leri aşmadan geçilemez.
Yarın 6 üzerinde tutunur mu , bu bile muamma...
2017/6 13.3
2018/6 22.7
Geçen yıla göre %70 artış var
Bir de böyle bir artı daha var, ilerki dönemlerde etkisini daha gösterecek.
https://i.hizliresim.com/j6aLQ9.png
Şirkette herşey yolunda gibi, hisseye yansıması ne zaman ve nasıl olur onu bilemeyiz. En azından boşuna beklememişiz, zamanı gelince fiyatlar, ama tahtacı yeterince toplamışsa zaman kaybettirmeyebilir.:)