Oldurulen Putin'in adami!Alıntı:
ABD’den oldukça stratejik bir hamle geldi.
ABD, Donetsk liderlerinden Zaharçenko’nun ölümünü Suriye ile bağdaştırarak Rusya’yı zor duruma sokacak.
Printable View
Oldurulen Putin'in adami!Alıntı:
ABD’den oldukça stratejik bir hamle geldi.
ABD, Donetsk liderlerinden Zaharçenko’nun ölümünü Suriye ile bağdaştırarak Rusya’yı zor duruma sokacak.
tuzu kuru olmak...
ben de çarşıya pazara gitmek zorunda olmasam,
maaşım hangi bankaya yatmış hatta kaç paraymış 20 yıldır hiç bilmesem,
hesaplarımda ve eşim dostumun hesapları dolar dolu olsa
devletin sağladığı resmi kaynağın dışında bir de örtülüde yüzlerce trilyon hesapsız kitapsız harcayacağım para olsa,
masadaki kaymağım o gün Afyon'dan, dondurmam Maraş'dan, kan kayısım Malatya'dan ..........dan...dan... geliyor olsa,
hiçbir hatam,kararım sorgulanmasa, ne belaya sokarsam sokayım herkes ayakta alkışlayıp sırtımı sıvazlasa,
laf anlatmak zorunda olduklarım gördüklerine,icraatlarıma değil de sadece kuru laflarıma inansa daima
...vb...vb...vb...hatta vs...vs...vs...
hal böyle olsa benim için...ben de umursamam enflasyonu,develüasyonu şunu bunu...ama ben geriye kalan 80 milyon damladan biriyim ve üzerimize çöken güneş beni de buharlaştırıyor...
millet bırakın şu siyasileri gözlerinin önünde can versek umurlarında olmaz hiçbirinin.kendi derdinize geleceğinize,çocuğunuzunkine,torununuzunkine,eşini zin dostunuzunkine sahip çıkın...kula kulluk etmeyin,ettirmeyin...
ya bu TRENDHOUNHD ne oldu teknesi su mu aldi ne etti anlamadik hic sesi cikmiyor...
Suudi Katarin etrafina hendek kaziyormus. Soyle seni de alsin ordan gecerken. Aden Korfezinde biraz zorlanirsiniz ama en azinda orda hapsolmaktan iyidir. AIS'i de, isiklari da kaparsiniz oyle gecersiniz. :)
Sadece alım mı olmuş, satan hiç olmamış mı yani ?...:)
Satan SIFIR.
Umarim banka bu islemleri yapanlarin hesaplarina 6 ay bloke koyar. Ne bir kurus cekebilirler, ne bir kurus yatirabilirler. Bir de 20 kere bankaya cagirip evrak imzalatir.
Saka gibi ya. Insanlarla bunun tartismasi yapiliyor. Hirsizin hirsiz oldugunu birak, bir de haksizlik yapilmismis islemler iptal edilerek. Dunya nerelere, insanlar ne hallere gelmisler de benim haberim yok. Allah uzak tutsun benden. Ne gordum, ne duydum boylesini. Bir de tartismasini yapmak zorunda kaldim. Moral compass, dogruyla yanlisi ayirt etme olayi kalmamis insanlarda.
Hic mi eve yanlis, ya da parasini odemediginiz birsey getirmediniz magazadan? Ya da fazla para ustu almadiniz? Kapini acik biraksan, yakalanmayacaklarini bilseler iki dakikada soyarlar. Sonra 300 bin dolarlik isi kaciriyoruz, sekreterden (tanidik) ogreniyoruz sirketin sahibi Chamber of Commerce'den bizim sirketin ortaklarini cikarmis, Turk diye vazgecmis Ingiliz'e vermis.
Allah haram lokmadan sakındırsın abi...Zaten deneme dünyasıysa bunla deneceğiz...Yani demekki bu tipler atıyorum pazarcı yanlışlıkla 50 TL fazla verse ses etmeyip cebine atıp sonra da onu çoluğuyla çocuğuyla afiyetle yiyecek...Alıntı:
Dunya nerelere, insanlar ne hallere gelmisler de benim haberim yok. Allah uzak tutsun benden. Ne gordum, ne duydum boylesini. Bir de tartismasini yapmak zorunda kaldim.
İğrenç...
Hafta sonu Vak Vak tan geri alım açıklaması bekledim ama stratejim tutmadı abi...Önümüzdeki haftaya da aynı taktik gereği VAKBN'de olacağım...Hatta açıklasın diye CİMER yoluyla baskı felan yapayım diyorum...Çocukları da arayımda onlar da yapsın...:rules:
Hisse geri alimi uzun vadede olumlu. En azindan dibi belli oluyor. Sirket zaten yukardan almaz. Cok ufak marjlara oynuyorsun hocam.
Aynen oyle.
Cok eskiden bir kere scraptan parca aliyorum arabaya. Adamla pazarlik ediyoruz, 180'in altinda inmiyor. 170'e almaya calisiyorum ben. Cunku geriye kalan paranin hepsi baska parcaya gerekli, ta dunyanin dibine gitmisim. Adam sakalli molla. Nuh dedi peygamber demedi, vermedi bana parcayi 10 asagiya.
200 verdim. Adam bana 20 geri verecegine 820 geri verdi, 1000 verdigimi zannederek (renkleri de benziyor banknotlarin) :) Cikardi cebinden tomar parayi, icine koydu verdigimi, sonra da cebine tekrar koydu :)
Bastim gittim. Bu p.....k bunu hakeetti ama dememe ragmen donup geri verdim. Yanliz bir yere bagislamakla geri vermek arasinda tereddude dusmustum. Adamin birseyden haberi yok hala, aval aval "Ha oyle mi?" dedi aldi parasini. Tesekkur bile etmedi.
Piyasalar için kritik iki hafta: Neler takip edilecek?
Dolar/TL kuru Cuma günü 6,54 seviyesinden kapanmış, TL'nin ABD Doları karşısındaki değer kaybı yılbaşından bu yana yüzde 72,5 olarak kayda geçmişti.
3 Eylül Pazartesi: Enflasyon verisi
Temmuz ayında yüzde 15,85 ile son 14 yılın en yüksek seviyesine çıkan enflasyonda yükselişin Ağustos'ta da devam etmesi bekleniyor.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun yarın açıklayacağı Ağustos enflasyonu verisi için Bloomberg haber ajansının yaptığı ankete katılan piyasa uzmanları, yıllık enflasyonun yüzde 18,7 seviyesine yükseleceğini öngörüyor.
4 Eylül Salı: Merkez Banası enflasyon değerlendirmesi
Merkez Bankası her enflasyon verisinin açıklanmasını takip eden gün, aylık fiyat gelişmeleriyle ilgili değerlendirmesini yayınlıyor.
7 Eylül Cuma: Tahran zirvesi
Cuma günü İran'ın başkenti Tahran'da Suriye'de siyasi çözüm için başlatılan Astana sürecinin üç ana temsilcisi görüşecek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin katılımıyla gerçekleştirilecek olan zirvenin ana gündem maddesinin ise İdlib olması bekleniyor.
13 Eylül Perşembe: Merkez Bankası faiz kararı
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, 13 Eylül'de toplanarak faiz oranlarıyla ilgili kararını açıklayacak.
Merkez Bankası'nın politika faizi olan bir haftalık repo faizi yüzde 17,75 seviyesinde bulunsa da, piyasalardaki dalgalanma nedeniyle bir süredir bu orandan fonlama yapılmıyor ve Merkez Bankası piyasa yapıcı bankaları faizlerin daha yüksek seviyelerde oluştuğu gecelik borç verme faizi üzerinden fonluyor.
Son 6 işlem gününde Merkez Bankası'nın ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti, gecelik borç verme faizi olan yüzde 19,25 seviyesinde gerçekleşmişti.
Günaydın )))
Yıllardır yolsuzlukta, rüşvette OECD ülkeleri içinde sondan birinciyiz (sonuncu meksika)
Yıllardır yolsuzlukta, rüşvette dünyada 60 küsürüncü sıradayız
Yıllardır adam kayırmada torpilde sonlardayız (113. sıra zaten bizden sonra kabile devletler var)
Neden garipsediniz ki...Allahtan olay gece olmuş güzdüz olsa bankada para kalmazdı
Evet tekrar soruyorum: TRENDHOUND NEREDE? Teknesi mi batti Atlantige mi cikti tek basina kontoru mu bitti internete baglanamiyor NE OLDU BU ADAMA??
03/09/2018 11:02:51 am albayrak: Para politikası çerçevesinde tedbirlerin alınacağından eminiz- ahaber
03/09/2018 11:02:18 am albayrak: Merkze bankası birçok ülkede olmadığı kadar bağımsız - ntv
03/09/2018 10:56:58 am albayrak: Bize düşen yapısal reformlara devam etmektir - habertürk
03/09/2018 10:56:38 am albayrak:abd ile normalleşme için üst düzey temaslar sürüyor -
03/09/2018 10:55:01 am albayrak:halkbank'ın faaliyetleri uluslararası hukuka uygundur - ntv
03/09/2018 10:53:53 am albayrak:fiyat istikrarı açısından zorluk ve risklerin farkındayız-a haber
03/09/2018 10:53:02 am albayrak: Abd'de halkbank ile ilgili bir ceza beklemiyoruz - ntv
03/09/2018 10:51:44 am albayrak: ımf'ye başvurma planımız yok - habertürk
03/09/2018 10:51:27 am albayrak: Gelinen seviye enflasyonla topyekün mücadele gerektiriyor - habertürk
03/09/2018 10:50:59 am albayrak: (enflasyon) maliyet şokları sonrası kısa vadede geçici artışlar normal - habertürk
İran açısından...Suriye'de başlayan geri çekilme Irak'ta da devam ediyor...Artık kontra karşılık da veremiyorlar, geçen gün Şam'ın göbeğinde mevzilerini vurdular tık yok Tahran'dan...Diğer konu, döviz atakları nedeniyle halk iyice bunalmış durumda ve ayrılıkçı Kürtler bunu fırsata çevirmek için uygun zaman kolluyorlar...PYD'ye silah desteği adı altında epey bir yığınak yaptı ABD...Yeni üsler felan...Ambargolar da başlayacak çok yakında...Acem'in işi zor bu sefer...Alıntı:
İsrail Savunma Bakanı: İsrail Irak toprakları içerisindeki İran mevzilerini vurabilir
Senaryom şu...Suriye olayları İdlib'teki gösterilere yapılan sert müdahalelerle başlamıştı, bir benzerini İran'da Kürtlerle yapacaklar ve PYD'ye de "gidin halkınızı kurtarın" denecek...McGurk, Barzani'yi yanından ayırmıyor, tıpkı soyadı gibi gurk yattı a.q. oğlu o civarda...Yani oradan da bir destek gelmesi mümkün hatta Kobani'nin karşılığı gibi bir şey olur PYD'nin desteği...Siz bize biz size hep destek tam destek gibisine...
snp den modiye kadar diş mihrak anladik ta la bu ziraat temi bankaya guvenmiyo way arkadaş ne trajikomik hallere düştük bilemedim diim akli basinda olan anlasin...ortada reel gercekler var şimdi birbirimizi keklemeyelim ;)
Ziraat ne yapmis ki?
hdf fiyati 18den 11.9a cekmis bi nevi dolayli not indirim algisi degilmi bu da...elin conisini ne sevdik ne sevildik zaten tarih boyu onlarin yaptigi hadi neyse de...syn bakan ceza beklemiyom derken ziraat yatirim hedef dusurup bankanin ederi bu diyor bi nevi...kursulerdeki soylemleri destekliyoz bazende alkisliyoz lakin bu politikler artik kursuden icraata evrilsede masallah desek...ben onu bunu bilmem yok dolarin gercek yeri şu bu...benim maasim yilbasindan buyana %70eridimi eridi...ellerinde fon bollugu varken katmadeger katacak urun olusturmamis politikler bu kirilganligin bir parcasi elbet...töbeyle degil icraatle affolur bu günah...ornegin milli diye lanse ettigimiz vestel tlflarin alo mekanizma lisanslari bile italken ben kasayi uretmisim kim tinlar...cari acik balon yapilirsa bir coni gelir o balonu toplu igneyle patlatir...samimi ozelestiri yapilmayip sadece diş mihrak dendigi surece yapisal reel raform umudum tukeniyor..sanirim ülkem coniden kacarken hansa ve james e boyun egiyor...degisen bi numara yok gazimizida kursuler alirmi hep bilemedim...malum ben dahil diyim alinganlik olmasin gazık :)
Ben de eskinin tekrari sandim, okumadim bile onu bilanco deyince. Jeton yeni mi dustu ne Ziraata.
Yok ya, hem Vakif hem Ziraat bize iyi not veriyorlar. Bir de kendi kendine cok iyi not veriyor. Sen bilirsin :)
https://www.wsj.com/articles/buy-tur...eem-1535988617
Okunması gereken bir yazı.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sanırım geri alım için kağıdın bedava olmasını bekliyorlar. Bu arada B. Albayrak bankalarda sermaye arttırımına gerekirse gidilir dedi. Bir de bedelli sermaye arttırımı patlatırlarsa mum dikmiş olurlar... Hakkımıza hayırlısı
Bedelsiz de verebilir. Sonuçta temettüde kesinti yaptı. Versin %100 bedelsizimizi ne yaparsa yapsın ötesini. Kağıt zaten yine en kötü gelir bedelsiz sonrası bu aralıklara. Yapılabilecek en mantıklı şey ky'yi rahatlatmak için güzel bir bedelsiz.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
Hacim inanılmaz tırt... Bence yabancı mal çakmak için geri alımın başlamasını bekliyor.
Yataya sarinca vakit kaybi oluyor. Marj gerekli. Nerde o eski gunler be.
70 milyon lot az bir meblag degil. Nerden almaya basladiysa dibi orasi olacaktir. Cikan cikti zaten.
http://share.matriksdata.com/Images/...1443561348.png
Reis'ten açıklama geldi yeni:
"(Pastör Brunson olayı) İzmir'deki hadisede hukuki süreç devam ediyor. Bizim hukuk dışı bir talebi yerine getirmemiz mümkün değil. Türkiye bir hukuk devletidir. Kusura bakmasınlar, hukuk dışı bir şey talep edilemez. Kaldı ki ABD'de yapılanlar da ortada. Örneğin Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın durumu. ABD'ye altı kez girdi çıktı, yedincisinde çıkarken tutukladılar. Hakeza, bizim finans sektöründe önemli bir devlet bankamız olarak niteleyebileceğimiz Halk Bankası'na yönelik tehditler. Bu bankamızın ABD'de şubesi bile yok. Halk Bankası'nın suçu ne, Genel Müdür Yardımcısı'nın suçu ne? Müdellel (kanıtlı) bir şey yok ortada. İzmir'deki hukuki süreci adeta yok saymaları, 'Bize göndereceksiniz, vereceksiniz!' tarzında bir yaklaşım içinde olmaları hoş değil. Böyle tehditlerle bir yere varılamaz."
hoşgeldin th
Ben yokken TR piyasaları tam anlamıyla alt üst olmuş. Dolar 7.20 ye kadar çıkmış. Devlet tahvilleri yıllık getirileri %30'a dayanmış. Enflasyon son 15 yılın zirvesine çıkmış. Borsa döviz bazında göçmüş. Her ne kadar derin bir kriz söz konusu olsa da bu kriz atlatılacaktır. Bu krizden sağ sağlam kurtulan şirketler daha da güçlenecektir. TR varlıkları ciddi şekilde ucuzlamış durumda. Böyle bir durum benim iş yaptığım iş çevreleri açısından ideal bir durum, her ne kadar TR'de yaşayanlar için felaket olsa da. Cevap vermeyi ve ilgilenmeyi bekleyen dünya kadar mesaj var bilgisayarımda. Böyle bir durum uzun vadeli yabancı yatırımcılar için bulunmaz fırsattır ve kabaca 50 yılda 1 kere ortaya çıkar.
hiç sorma.
HALKB temettüden arındırılmamış seviye bazında gün içi en düşük 5.57 yi görmüş. Bunun %20 yukarısı kabaca 6.70 eder. Son 50 günlük basit hareketli ortalama da ayni seviyede. O zaman 6.70 seviyesi kritik öneme sahip diyebiliriz. Bu seviyenin üzerindeki kapanışlar hissedeki satış momentumunun sona erdiğine işaret edecek. Ek olarak HO'ların kırılma seviyelerini ve psikolojik direnci de dikkate alırsak, 7 tl karşımıza son derece önemli bir direnç seviyesi olarak karşımıza çıkar. 7 tl nin üzerindeki kapanışlar hissenin artık ayı piyasasından çıktığı ve yeni bir orta vade bazlı boğa piyasasının başladığı mesajını verecek.
Mevcut döviz kurlarını abartı olarak görüyorum. Hükümetin amatörce politikaları, problemlerin kaynağını tespit edememe, zamanında müdahale edilmemesi, alınması gereken önlemlerin alınmaması buna neden oldu. TCMB acilen politika faizini %17.75 den %25'e çıkartmak zorundadır.
HALKB geri alım yapmaya karar vermiş. 7 milyar adet hisse almaya karar vermiş ve 450M tl ye kadar para harcayacakmış. Son sayfaları geriye doğru göz gezdirdiğimde bu 7 milyar adet hissenin geri alımı kafaları karıştırmış haklı olarak ama ifade yanlış değil doğru. Hisseler 1 kuruş değerindedir. Her 100 hisse 1 lot eder ve 1 tl ödenmiş sermayeye karşı gelir. Yani 7 milyar kuruşluk hisse demek 70 milyon lot 1 tl nominal değere sahip hisse demektir. Demek ki Halk bankası yönetimi hisse başına azami 6.42 tl ödemeyi planlıyor.
halkbank geri alımda açıkladı.
henüz alıma başlamadı.
Keşke temettü vermeyip temettüde harcadığı 188 milyon tl yi de bu geri alımlara ekleseydi. Maalesef TC Hükümeti gibi banka yönetimi de çok amatörce davranıyor. Bu 188 milyon tl nin %15 i olan 29 milyon tl si zaten stopaja gitti yani ne hissedarlara ne de bankanın kendisine bir katma değer sağlamadı. Böyle yapacaklarına hisse 5.60-5.90 aralığında iken 35 milyon lot hisseyi toplayabilirlerdi. Ek olarak geri alımdaki 70 milyon lotu da hesaba katarsak dolaşımdaki hisselerden 105 milyon lot kelepir fiyatlardan geri alınmış olabilirdi. Böylece dolaşımdaki serseri hisselerin tamamı emilmiş olurdu ve tahtada manipülasyon yapanların elinden oyuncakları alınmış olurdu. Maalesef böyle yapmadılar.