Rica ederim, inşallah hocam :ok: :hi:
Printable View
Beni en çok şaşırtan hisselerden bir tanesi. Cuma vedalaştım, potansiyeli çok yüksek bence ama nedense... Kalanlara bol kazançlar dilerim
Daha önce egeen almak için satmıştım kalanı da sattik. Hareket başlamış,tebrikler bol kazançlar
Kafein yazılım kariyer nette son hafta 6 yeni yazılımcı arıyor benim için bir kıstastır
Siber güvenlikte ortaklık arayışlarında olumlu bir sonuç ya da iyi bir bilanço ile hisse ancak ivme kazanabilir.
DİGİTAL DÖNÜŞÜMDE SİBER GÜVENLİK DÖNEMİ;
OSMAN TANAÇAN- ZİRAAT TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRÜ
https://twitter.com/kahkahaben/statu...59400597266432
ABD'den siber güvenlik ile ilgili yeni kararname hazırlığı
ABD Başkanı Joe Biden'ın, ülkenin resmi kuruluşlarının hedef alındığı ve arkasında Rusya'nın olduğu iddia edilen "SolarWinds" siber saldırısının ardından, siber güvenlik konusunda bir başkanlık kararnamesi imzalamaya hazırlandığı belirtildi.
ABD Başkanı Joe Biden, siber güvenlik ile ilgili yeni bir başkanlık kararnamesi imzalamaya hazırlanıyor. ABD Ulusal Halk Radyosu'nun (NPR) haberine göre, Biden yönetimi şu anda siber güvenlik konusunda bir kararname hazırlıyor.
NPR'ye konuşan bir yetkili, Beyaz Saray'ın "SolarWinds" saldırısının ardından siber güvenliğe ayrıca önem verdiğini belirterek, kararnamede temel olarak yazılım geliştirme firmalarının sistematik araştırmalarını genişletmelerinin isteneceğini vurguladı.
Biden yönetiminin "SolarWinds" konusunda detaylı araştırma yaptığını bildiren yetkili, ülkenin siber güvenliğinin modernleştirilmesi konusunda yapılması gereken çok şey olduğunu ve böyle bir olayın tekrar yaşanması riskinin azaltılması için çalışacaklarını kaydetti.
Biden'ın 10 Rus diplomatın sınır dışı edileceği açıklaması
ABD Başkanı Joe Biden, siber saldırı girişimi ve başkanlık seçimlerine etki etmeye yönelik faaliyetlerle bağlantılı oldukları gerekçesiyle 10 Rus diplomatın sınır dışı edileceğini açıklamıştı.
ABD Hazine Bakanlığı da siber saldırı girişimi ve başkanlık seçimlerine müdahale gerekçesiyle Rusya ekonomisini hedef alan bir dizi yaptırım duyurmuştu.
https://www.dunya.com/dunya/abdden-s...-haberi-619607
Bir aralar yüzde 5 ini alan iş portföy şuan ne alemde acaba
Türkiye'de Yazılım
Ekosisteminin Geleceği
https://www2.deloitte.com/content/da...n-gelecegi.pdf
https://www.bloomberght.com/bidenden...sarisi-2280456
Elinizi biraz çabu tutun Kafein yönetimi, aradan epey zaman geçti, bulamadınız mı bir ortak.
Yabancı e-ticaret devleri,Türk yazılımcı avında
YAZILIM SEKTÖRÜNÜN HIZLA BÜYÜDÜĞÜ TÜRKİYE, ARTIK GLOBAL ÇAPTA TERCİH EDİLEN YAZILIMCI VE IT UZMANLARI YETİŞTİREN BİR ÜLKE HALİNE GELDİ. TÜRK YAZILIMCILAR ÖZELLİKLE YABANCI E-TİCARET SİTELERİ TARAFINDAN YOĞUN İLGİ GÖRÜRKEN, DÜNYA ÇAPINDA DA HİNTLİLERDEN SONRA İKİNCİ SIRAYA YÜKSELDİ.
https://www.zraporu.com/gundem/yaban...ilimci-avinda/
Turkcel den siber güvenlik için eğitim desteği
Turkcellin Türkiye nin siber güvenlik uzmanı ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak hayata geçirdiği Cyber Camp eğitim programının altıncısı başladı.
https://www.dunya.com/sirketler/turk...-haberi-618643
Bilanço geldi. 13.381.09 tl yatırım faaliyetinden dolayı gider yazdığı için -5,6 milyon tl net zarar.
Faaliyet karı 7,2 milyon tl geçen yılın aynı dönemine göre ikiye katlamış.
Anlamdım %11 payından 6 milyon civarı zarar yazması lazım 13 yazmış papil de..
Acaba smart da dahil mi ama açıklamada smart yazmıyor.. mesela orda da payımız var ve değer düşüklüğü var..
Sanki açıklama eksik hatalı gibi
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bist kumarhane olmuş... Kfein gini hissenin haline bak
https://i.imgyukle.com/2021/05/26/O8HWXn.png
Bu iştirak alışından kaynaklı değer kaybı olmasaydı bu bilançoyla 30 üstünde olacaktı ama hisse 29'dan 25 lere düştü, oysa hasılat da kar da çok iyiydi.
işin kötüsü bundan sonra papil nereye kafein oraya olacak.
https://www.borsanalist.com/kafein-y...hissesi-satti/
Neler oluyor KFEIN de. Ille de ikili dip 22.40 mi? Yoksa varmi baska sebebi ?
Papil tavan olursa belki bu da 25 geçer ama hiç de etkilenmiyor şimdilik.
FALİYET RAPORUNDAN ALINTILAR
Faaliyet Konusu
Kafein Yazılım Hizmetleri Ticaret A.Ş. yazılım hizmetleri alanında faaliyet göstermektedir.
Faaliyet gösterdiği alanlar beş ana başlıkta toplanabilir:
1. Yönetilen Hizmetler
2. Anahtar Teslim Çözümler
3. Dış Kaynak Hizmeti
4. Teknoloji &Yazılım Geliştirme
5. Yazılım Ürün (Lisans) Satışı
6. İnovatif Ürünler ve Çözümler
Kafein tüm faaliyet süreçlerini ISO 9001 kalite yönetim sistemi çerçevesinde
gerçekleştirmekte olup; sunulan hizmetler bu süreçlere uygun olarak sağlanmaktadır. Ağırlıklı
olarak telekomünikasyon sektöründe olmak üzere sigorta, ulaştırma, bankacılık ve hizmetler
sektörüne anahtar teslim çözümler sunulmaktadır.
Anahtar Teslim Çözümler
Kafein müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun anahtar teslimi çözümler sunmaktadır. Bu çözümler
özel olarak kurulan proje ekibi aracılığı yerine getirilmektedir. Anahtar teslimi çözümlerle;
müşteri tarafından kapsamı netleşmiş uygulama yazılımı geliştirme ve entegrasyon talepleri,
belirli bir süre içinde başlayıp bitirilerek kullanıma sunulur. Bu aktiviteler bu iş için kurulmuş bir ekiple belirli bir disiplin ve yöntemler dâhilinde geliştirilmektedir. Kafein bu
projeler yoluyla kendisinin veya iş ortaklarının geliştirdiği yazılımları öncelikli olarak
telekomünikasyon, hizmet, sigorta, ulaştırma sektörlerindeki müşterilere sunmaktadır.
Kafein bu süreç içinde endüstri standartları olarak kabul edilmiş proje yönetimi
metodolojilerini uygulamaktadır. Bu metodolojiler projenin karmaşıklığı ve büyüklüğü,
müşteri profili ve yapısı, proje ekibi gibi parametreler göz önüne alınarak belirlenmektedir.
Yine proje yöneticileri proje boyunca değişik proje yönetim araçlarını kullanmaktadırlar.
Proje yönetim süreci genel hatlarıyla aşağıdaki aşamalardan oluşmaktadır:
• Müşteri ihtiyaçlarının belirlenmesi ve analizi – Kapsam Çalışması
• Sistem analizi ve tasarım
• Çözümün geliştirilmesi veya uyarlanması, entegrasyonu
• Testler
• Devreye alım
• İşletme ve bakım süreçlerinin oluşturulması ve yürütülmesi
• Proje kapanışı, öğrenilen dersler ve sürecin değerlendirilmesi
• Gözetim süreci
Dış Kaynak Hizmeti
Kafein müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda talep edilen bilgi ve deneyime uygun adayları
kadrosuna alarak müşterilerine sunmaktadır. Hizmetin sunulması sırasındaki personel
önerilen adaylar arasından müşteri tarafından seçilmektedir. Bu hizmette Kafein ekibinin
yönetim sorumluğu müşterisine ait olup, işlerin tamamlanması ve kalitesi ile ilgili riski de
müşteri almaktadır
4. Teknoloji ve Yazılım Geliştirme
Kafein müşteri ihtiyaçlarını ve teknolojik gelişimleri değerlendirerek teknoloji ve ürün
geliştirme alanında Ar-Ge faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu süreç içinde TÜBİTAK,
KOSGEB gibi kurumların destek ve teşviklerini de değerlendirerek özellikle ülkemizdeki
milli yazılım vizyonuna katkı sunmayı amaçlamaktadır.
Geliştirilen ürün ve teknolojiler sadece iç pazarın ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayıp ihraç
edilme amacını da taşımaktadır. Aşağıdaki 4 alan Kafein için önem arz etmektedir.
• Nesnelerin interneti
• Büyük veri analizi
• Mobil Uygulamalar
• Güvenlik
. Yazılım Ürün (Lisans) Satışı
Kafein bir süredir Callidus Software Inc, Micro Focus (Former HP Software), IBM Global
Services, SAS Middle East FZ-LLC gibi uluslararası yazılım ve teknoloji firmalarının
Türkiye’de iş ortağı olarak lisans satışlarına da yönelmiştir. Her birisi alanında önde gelen
firmalarla iş birliği kurarak Türkiye’de lisans satışlarına başlayan şirketimiz zaman içerisinde
bu çalışmalarını Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika coğrafyalarında sürdürmek istemektedir
ROBOTİK SÜREÇ OTOMASYONU
Çalışanların takip ettikleri süreçlerin ve
operasyonların yazılım robotu aracılığıyla otomatik
olarak gerçekleştirilmesidir. Robotik Süreç
Otomasyonu operasyonlardaki hataları azaltır, hizmet
kalitesini iyileştirir, manuel ve tekrarlayan işler için
maliyet ve zamandan tasarruf sağlar.
2021 Q1 döneminde RPA Ekibimizce 5 farklı firma
ile hem RPA projeleri hem de dış kaynak temini konularında çalışmalar yapıldı. Bu kapsamda
3 yeni dış kaynak temini ve 220 adam/gün değerinde RPA süreç teslimatı gerçekleştirildi.
Lisans yenileme dönemi gelen müşterilerimizin lisanslarının yenilenmesi için gerekli
çalışmalar tamamlandı. RPA’in tanıtımı amacıyla iş ortağımız ile ortak sunum ve çalışma
toplantıları yapıldı.
KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA
KAPSAMINDA UÇTAN UCA ÇÖZÜM
Kurumların hassas verileri keşfetmesini, doğru
biçimde yapılandırmasını, etkili biçimde işlemesini
ve Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) ile
General Data Protection Regulation (GDPR)
hükümleri ile uyumluluk içinde, kanuni
gerekliliklere bağlı olarak depolamasını sağlar.
AKILLI DUYGU ANALİZİ
Gerçek zamanlı görüntülerin anlık olarak analiz
edilmesi sonucunda ziyaretçilerin duygularını
tanıma, anlama ve sınıflandırma yapılabilmesine
olanak tanır. Akıllı Duygu Analizi, kurumların
müşterilerini hızlıca anlayabilmelerini ve onlara
doğru hizmeti verebilmelerini olanaklı kılar.
SİGORTA YÖNETİM SİTEMİ
Kurumların sigorta envanterlerinin ve poliçelerinin
takibinin etkin biçimde yapılmasına olanak veren
Sigorta Yönetim Sistemi, aynı zamanda prim
yönetiminin de yapılmasına ve aylık raporlar ile
izlenebilir olmasına olanak sağlar
K-BI
Şirketlerin performans analizlerini ve raporlamalarını
kendi ihtiyaçlarına göre otomatik olarak
yapabilecekleri iş zekâsı platformudur. K-BI
üzerinden canlı veriler çekilebilir, 3 boyutlu veri
görselleştirmeleri ile grafikler oluşturulabilir ve
karşılaştırmalar yapılabilir
K-ÖDÜL
Çalışanların performans ve şirket içi faaliyetlerini
puanlama yöntemi ile ödüllendirme sistemidir.
Şirketlerin insan kaynakları sistemine entegre olan KÖdül, oyunlaştırma esasları üzerine kuruludu
PARKİNSON HASTALIĞININ TEDAVİ VE
TAKİP SÜRECİNE YARDIMCI AKILLI
PLATFORM
TÜBİTAK tarafından “Sağlık Verilerine Yönelik Veri
Madenciliği Uygulamaları†Kapsamında 21.01.2020
tarihinde proje desteği sağlanmıştır. Proje desteği
31.12.2020 tarihine kadar olan proje faaliyetlerini
içermektedir. Projede hedef, kronik bir hastalık olan
Parkinson'un tedavi süreçlerinin uzaktan takibine
destek olacak analitik bir çözüm üretmektir. Bu proje
kapsamında hasta, hasta yakını ve doktor tarafından
kullanılabilen; veri madenciliği, görüntü işleme ve yapay zekâ destekli bir mobil platform
geliştirilmektedir
FORAMIND
Foramind, Çevrimiçi bir Zihin Haritalama
platformudur. Dünyada yükselen ve değer
kazanan geliştirme araçlarından birisi olan
Zihin Haritaları konusunda ilk yerli üründür.
Zihin haritalama, düşüncelerinizi
görselleştirmenizi ve başkalarına iletmenize
yardımcı olan etkili bir tekniktir. Problem
çözme ve planlama, konu tekrarı yapma ve
sunumlar için kullanılabilir.
2021 ilk çeyrek döneminde Foramind sitesi KVKK ile uyumlu hale getirildi, tasarım
yenilendi, admin ara yüzüne ve kullanıcı özelliklerine birçok ek özellik getirildi. Dönem
içerisinde 3 farklı eğitim kurumu ile görüşmeler sağlanarak, pazarlama ve tanıtım
faaliyetlerine hız kazandırıldı
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d2f351fffd.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Herkes pusuya yatmış burada sanırım? :cool:
İçimizden mi geçtiler bana mı öyle geldi? :)