Önce sen bi gitte ..:))
Printable View
Çok yakın zamanda TL mevduatı 0.75-125 baz yukardan bagliyacaksiniz izlenimin bu
Döviz borcu olan firmaların
Borç toplamı: 217 milyar dolar.
Şubat başında usd 3.70 idi
Şimdi 5.28.
Bu şirketlerin sadece yanlız kur farkından 343 milyar TL zarar etmiştir.!!
Bunların hepsi felçlidir..!!!
hemde bankalarda felçlidir.!!
Kaos kapıya dayandı..!!
Herkes biliyor kaptanın yalan söylediğini,
Herkes biliyor
Geminin su aldığını..!!!!!!!!
zarların hileli olduğunu...!!!!!!
Bilmek istemeyen sadece bidonlar.!!!
Eylülden itibaren ekonomi büyük ihtimal duracak ti dostum kurda ki yukselisten dolayı benim sektörde hiçbir sıkıntı yoktu 2 haftadır bizde de işler durdu bizde duran iş her yerde durur ...büyüme eksi çıkınca cari açık çakilacakti..doların sabit takılma hatta düşme ihtimali vardı o aylarda ama yok işte ...dolar dussun istenmiyor bu açık 46 milyar TL teşvik açıkladılar yine duracak ekonomiyi hızlandırmak için. valla ilginç bitaraftan yap öbür taraftan boz hesabi...
Beni arayan ve görüştüğüm MT lere dün guvenmedigim küçük bir bankadan 200 k çektim başka küçüğe taşıdım 1 hafta içinde 100 baz artırma planımız var dedi MT ararim seni dedi onlar herşeyi biliyor bilmemezlikten geliyor ...onların planı varsa ya kendileri artıracak ya da MB artırım bekliyorlar demektir
Beyler,
forumdaşlar,
arkadaşlar
SOsyal medya da Umut SARI takma nikcli birini tanıyormusunuz...
Sonunda bunu da gördük
5 yıllık tahvil
2 yıllığı geçti....
TAHVİL
Son Değişim (BPS) Yüzde Güncelleme
10 YILLIK TAHVİL 19,86 0,19 0,97 13:08:50
5 YILLIK TAHVİL 22,24 0,38 1,74 13:08:59
2 YILLIK TAHVİL 21,86 -0,15 -0,15 13:04:30
Türkiye ekonomisi o kadar dengesiz bir hal almış durumda ki büyüme eksi çıksa dahi cari açığın kabul edilebilir bir seviyeye düşmeme / düşememesi gibi bir olasılık var. Zira temel tüketime konu olan mallar dahi ithalata bağımlı hale gelmiş durumda.
Stagflasyonun ötesinde slumpflasyon şeklindeki bir sürecin uzun süre devam etmesi durumunda *bir ihtimal* ile cari açığın finanse edilebilir bir pozisyona gelmesi olası. İşte Türkiye'nin açmazı tam da bu. Uzun süreli slumpflasyon'a karşı cari açık. İkisi de birbirinden tehlikeli süreçler. O nedenle politikacılar ciddi bir tereddüt içinde.
Bu da aslında örtülü olarak kamu kuruluşlarının 2 yıllık faizi baskılamaya başladığının işareti olabilir. 5 yıllık ve 10 yıllıklara güçleri yetmediği için orada bu baskılamayı yapmak daha zor.
100 günlük plan: ( Bu plan kısa vadeli olduğu için yapısal ve mali reform içeremez sadece piyasa müdahalesi içerebilir)
Erdoğan: Kamu borçlanma maliyetini düşürücü adımlar atacağız.
Ya kardeşim el mahkum o faizi arttıracan..şimdi arttır götrmeyelim abuk subuk rakamlar
haklısın,
gelir dağılımı o kadar dengesiz ki,
doları 7 TL yapılsa bile cari açık kapanmasında zorluk yaşanacak görünümü var.
zengini o kadar zengin ki yine lüks tüketiminini kısmıyor.
emeğinin karşılığından orantısız derecede kazanç sağlayan kesimin umrumda değil çünkü çok rahat kazanıyor,
emekçi sefalet içersinde
rantçı zevki sefa içersinde
Geçende söylemiştim piyasa artık içi boş laflara bakmıyor somut adım istiyor aha buyrun on mutakabat haberi de yok oldu gitti artık piyasanın sabri taştı herhangi bir açıklama adım hiçbir şey yok somut birşey yok nerede durur belli olmaz yüksek faiz artışı laziim tabi siyasi düzelme ile oda yoksa 1 gün bile düşüş surmez
Buna ek olarak cari açıkta son yıllarda gözlemlenen ek sorun cari açık kompozisyonunun içinde artık lüks ve tüketim harcamaları yerine halkın ve düşük gelir gruplarının temel ve *zorunlu* ihtiyaçlarının daha ağırlık kazanıyor olması. İşte açmazı gordiyonun düğümüne döndüren gelişme bu. Buna karşı vergi politikası ile de çözüm bulmak mümkün değil. Kendi kendini sıkan bir domuz bağı gibi.
10 yıllık tahvil %20.09 !!!!
5 yıllık tahvil %22.49 !!!!
Türkiye cumhuriyeti hazinesi bugünkü 100.000TL'nize 10. yıl sonunda 667.210TL vermeyi taahhüt ediyor.
Şu anki 5.35TL dolar kuru ile hesaplarsak dolar kurunu 35-40TL gibi bir yerde fiyatlıyor.
Parayı beton yerine buna benzer aktivitelere harcamış olsaydık keşke.
Türkiye’de güzel şeyler oluyor!
http://www.hurriyet.com.tr/amp/yazar...luyor-40920485
Akbank 19 veriyor özel oranmış. Bilgilerinize
Tahvilciler satıp dolara mı geçiyor acep,
tr varlıkları çöküşüne devam ediyor.
sadece bist direniyor gözüksede
o da yalancı....
Msci tur -7.5 bist hala + da.
zorlu enerji %27,3 faizli 106 günlük bono satışı planlanıyor
Ona hiç boşa bakma gösterge gibi gözükse de değildir o eksiyken BIST + da olabilir veya o + kyen bist eksi ...sadece %20 doğruyu gösterir o.......dolara gelince bu iş artık pek papaz İran yaptırım işine benzemiyor siyasilerin ve büyük ağaların bildiği bizlerin bilmediği birşey var sanki ..kokusu çıkacak ama ne bakalım.en son küçükler duyar hesabi
Alman şirketleri ilk 6 ayda 663 milyar euro ihracat yapmış.
Türkiye ilk 6 aylık ihracatı 81,9 milyar dolar.