TAHVİL SON DÜN % YÜKSEK DÜŞÜK
2 YILLIK TAHVİL 25,70 25,55 0,59 25,70 25,70
5 YILLIK TAHVİL 22,89 22,92 -0,13 22,89 22,89
10 YILLIK TAHVİL 18,49 18,65 -0,86 18,49 18,49
Bunlardaki düşüşler de etkiliyor olabilir mi mevduat faizlerindeki düşüşleri ?
Printable View
TAHVİL SON DÜN % YÜKSEK DÜŞÜK
2 YILLIK TAHVİL 25,70 25,55 0,59 25,70 25,70
5 YILLIK TAHVİL 22,89 22,92 -0,13 22,89 22,89
10 YILLIK TAHVİL 18,49 18,65 -0,86 18,49 18,49
Bunlardaki düşüşler de etkiliyor olabilir mi mevduat faizlerindeki düşüşleri ?
Papaz salıncak beklentisi ile iç piyasada bankalar gevşedi gibi çok etkilemez ha 2 olmuş ha 2,25..aylık geri çağırdığı miktarda 50 milyar dolara çıkıyo sanırım.. BU konu Bi de bankaların Sendikasyonları ile özel sektörün döviz talebi doları daha çok etkiler dolayısıyla TL faiz bu değişkenlere şu an fed den daha duyarlı hareket ediyor
Sabah kurye geldi, burgan dijital için imzalarımi aldı, bir saatte hesap açıldı. Mailime vadesiizin ibanı geldi, telefonuma şifre.Deneme amaçlı 2000 TL gönderdim. Aktif ten beş dakikada geçti. Müşteri temsilcisi falan bu saate kadar aramadı. Tabela faizleri geçerli. 1 gün, bir ay ve 3 ay gibi vade seçenekleri var. İnternet arayüzü berbat. Geri parayı EFT yaptım, bir saat oldu geçmedi. Haa bide EFT limiti 30.000 TL gözüküyor, arttırılabiliyor mu bilmiyorum. Dağ fare doğurdu gibi...
30 bin eft neymis öyle... Valla ben aktifle calisiyorum bugun burgandan hesap actim sizin dediğiniz gibiyse hapi yuttuk .
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kara murat benem
[QUOTE=nosfecagri;2672547]Üstad toros battı geçenlerde. Unlu güvenilir mi? Bilançosu filan var mı yakın dönem bakalım? Günlük oranlar güzel ek olarak borsacıyım zaten o amaçla da kullanırım.[/QUOTBe
Benim için batmayacak banka yada şirket yoktur. Bende borsayla uğraşıyorum, o nedenle çalıştığım aracı kurumların hepsinde takas bank hesabına para gönderirim. Şirket batsa bile paranız takas bank güvencesinde.
Durum vehametini korumakta,
öğleden önce karartılan borsa,
öğleden sonra ABD nin satışı,
şu an ki durum fırtınanın ortasında ki göz gibi sakin sükut.
kasım ayın da ki pastırma sıcağı gibi açık bir hava ama 3-5 günlüğüne.
https://i.sozcu.com.tr/wp-content/up...18/09/1-27.jpg
bugun 3 ayrı banka subesine gittim ula herkes mi mevduatcı olur 3 unde yaklasık 2 saat kadar sıra bekledim gelene gidene baktım herkesin elinde mevduat defteri kasa islemlerinin %90 i mevduat islemi alan yatıran ... tabi duser oranlar herkes mevduatcı olmus :oleyo: normalde bilanco baglama bitince duser ama haftaya 1-2 puan daha duser bu gidisle ...basınca yapılan haberler otobus duraklarında bilbordlarda gunluk hesap reklamları derken mevduatcı enflasyonu basladı :oleyo:
İş bankası, Adnan Bali: Mevduat faizleri %30 - 31 lere çıkmıştı. Şu son 2 gün 1-2 puan düştü.
NOT: İş bankasına mevduat yatırmakta ısrar edenler, genel müdürünün telaffuz ettiği rakamları direk olarak MT ile pazarlık etsin.
Şu an %28-29 diyor Sn. Adnan Bali.
26 Eylül Çarşamba 17:08 İŞ BANKASI/BALİ: KÖTÜ BANKA FİKRİ MÜMKÜNDÜR, RİSKLER GÜÇLÜ ADRESTE DAHA İYİ YÖNETİLEBİLİR
küçükler/kötüler batsın...konsolide olalım demiş...
Dolar :6.09 an itibariyle
Mevduatçılar ;bir iki puan faiz puanı düşüşünü kafanıza çok takmayın ..Doların düşmesi ve mevduat faizlerinin bir süre zirveden aşağı olması çok normal ..
Bu süreçte TL de olan ,dolar poz taşıyana göre daha çok kazanacaktır ..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
SON DAKİKA HABERİ: ABD Başkanı Donald Trump BM Güvenlik Konseyi'nde konuşuyor. Güvenlik Konseyi'nden İdlib mutabakatıyla ilgili de konuşan Trum, "Çözümden dolayı Türkiye'ye teşekkür ediyorum" dedi.
Bu bile doların ateşine su taşıyorsa ,papaz eve dönünce ne olacak acaba ?
Bir kaç tweet ile dolar aşırı yükseldi böylede düşerse sasırmam
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
geçen hafta bir arkadaşım faizlerden laf açıldı. dedi abi aramızda kalsın 28 k param var babama verdim gitti 49 günlüğüne yüzde 10 dan bir devlet bankası adını demeyeceğim adam demişki normalde yüzde 7 faizler yüzde 10 dan bağlatmış. dedim git paranı çek en kötü ..... bankasına koy yüzde 22,50 babası yok ben güvenmiyorum o bankaya demiş gitmiş başka bir bankaya büyük bir banakay 32 günlüktten 17,50 dan koymuş. bankalar mümkün değil zarar yazmaz. yani bunun gibi onbinlerce hesap vardır. yüzde 10-20 den koyarlar. yüzde 7 mişte kıyak geçiyor bak hele sen ...
İş Bankası genel müdürü, Adnan Bali: Bu kur Türk halkının şımarmış yaşamını tamir etmelidir.
Doğru biz/piyasa buna "PAÇAL FAİZ" diyoruz..
Boşta olan mevduatlar var tonla....
Sizin babanız gibiler (Allah ömür versin) deniz de kum tanesi belki...
Asıl büyük şirketlerin aldıkları kredilerde banka verdiği kredinin belli bir kısmını boşta (vadesiz hesapta) bırak diyor firmaya...
Şirket de onu işletme sermayesi olarak kullanıyor...
Bankaların paçal faizi ile spot mevduat faizleri arasında kaç puan farkdır Sn Tengri Han ? diye sorarsınız çok net bir rakam veremem...
Tahminim 2-3-4-5 paun vardır sanırım...
saygılar/başarılar
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/709540
hani para boldu..
ytd.
syg,
Bu arada evds'te 10 dakika önce yayınlanan bugünkü likidte açığı 162.6 milyar TL
Ayrıca önemli bir detay daha var, verileriden gördüğüm kadarıyla tcmb son 4 gündür bir nevi likidite sınırlamasına gidiyor.
Likidite 155 milyar TL'nin üzerine çıktığında üst bant fonlamasına yönlendiriyor ve %24 olan politika faizinin üzerinde olan %25.5'lik üst bant koridorundan fonluyor. 5.5 milyar TL'yi %25.5'tan fonlamış yine bugün.
Eğer likidite açığı doğal olarak artması gerekiyorsa (nedenleri ayrıca tartışılır) ve tcmb burayı boğmaya başladıysa bankalar buna da sinirleniyor olabilir.
Zira faiz arttırmak bir şey , hem faiz arttırıp hem de miktarsal üst sınır çizmek çok ayrı şey.
Testi kirilmadan akliniz nerdeydi , isbankasi gibi bir kurum bile aciktan kredi dagitmis , betoncu larla kurduklari saadet zincirini vatandasi kattilar , simdide simarmis oldu.bi isin bedelini zincire direnen vatandasa odetemeyecler
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vallahi kendisi mevduatlar %30 %31 oldu dedi. 2 gündür 1-2 puan düşüş var dedi. Herhalde başka bankadan bahsetmiyordu. Umarım. Çünkü konuşmasında %31 oranını baz alarak bir maliyet yaptı ZK'ları falan ekledi. Verdiği oran kendi bankasının mevduat oranı olmasaydı neden kredi maliyeti hesaplamakta kullansın ki?!?!?!?!
arkadaşlar hesap hareketlerini görmede ( eft havale hesap açma kapatma vb ) zaman aşımı 10 yıl diye biliyorum doğru mu bu ? 10 yıl sonra bankanın bilgi belge verme sorumluluğu düşüyor diye biliyorum ! yanılıyor muyum ?
Cuma günü bankalara stres testi için hazırlık yapılması gibi bir yazı gitmiş diye duydum.
Acaba bundan dolayı mı faizler bir miktar düştü?
Cuma günü dediginiz gibi uyarmışlar büyük ihtimal vakıftaki mt merkezden talimat aldık sistem en çok %26 veriyor dedi 500k için vakıf halk ziraat hepsi %28 %30 faiz teklif ederken şuan hepsi %26 en yüksek en düşük %24 veriyor ben mecbur %26 dan bagladım bekleyip görücez :)
YKB Bankası
Bankamız Yönetim Kurulu'nun 26.09.2018 tarihli kararı ile Banka'nın tasfiye hesaplarında izlenen; 31.07.2018 tarihi itibarıyla donuk
alacak tutar toplamı 367.010.735,41 TL tahsili gecikmiş alacağın toplam 19.282.000,00 TL bedelle Güven Varlık Yönetimi A.Ş.'ye
satılmasına karar verilmiştir.
Dolara bistin ayni anda dusmesi neye delalettir? Ons ta peslerine takildi dusuyor. Birileri dolara altina mi gecin demek istiyor anlamadim
TOFAŞ ın KAP a yaptığı açıklama....
"Yurtiçi pazarda son dönemde yaşanan daralma nedeniyle Şirketimiz Bursa fabrikasında Ekim ayında farklı günlerde toplam 9 işgünü üretime ara verilecektir."
Of of offffff
Ülkemin fabrikaları bir bir ya kapanıyor yada üretime ara veriyor....
Allah ım sen ülkemizi koru/kolla...(amin)
saygılar/başarılar
Ben boşa konuşmam...
"PARASI/NAKDİ OLAN BUNDAN SONRA KRALDIR KRAL...."
saygılar/başarılar
Tofaş onlarca yan sanayiye ekmek sağlıyor...
Tofaş 9 gün durduysa,onlar 19-29-39 gün duracak demektir....
saygılar/başarılar
Stres testlerinde belli senaryolar vardır..
Doların yüzde 30 40 50 değer kazancı durumunda bankanın aktif kalitesi şu bu..
Yada faizlerin yüzde 40 a çıkması durumunda
Efendim yukarıda 2 şartla beraber kredi geri ödemelerinde sorunların yaşanması ve oranın yüzde 8 e çıkması durumunda
Neler olabilir..
Mevduat faizi düşürmelerinin bir manası yok..
13 eylülden evvel mevduat faizleri yükselmeye başlamış idi..
Ardından MB dan 6.25 artış geldi..
Rahip in bırakılması ve ardından dolarda gevşeme olabileceği devlet bankalarına fısıldandı ise onlar önden özellerde arkasından koşmuş olabilirler..
Bu bir varsayım..
Diğer yandan gün boyuda dedim
24 MB faizine 30 çok yüksek bir oran idi..
26 28 bandı normaldir..