Aha adam şimdi direk yönetim sistemini eleştirmeye başladı.Tomo haddini bil bakim...... :)
Printable View
bu ay bile faiz indirimi erken olabilir enflasyon temelte düşmüyor diyordu ökmen...
https://twitter.com/ForeksTurkey/sta...02459420708866
yani adamlar malda hala...
Rte olmasa dolarin eder anca 3 o bile cok
Fed olmasa dolar 10 altina dusmez asla
Faiz indirimi viop fiyatlara nasil etki eder? Vade makasi azalir mi? Makas faiz indirimini bekler mi? Beklentiyle azalir mi?
Enflasyon teknik olarak tek haneye dusse bile eger gosterge faiz hala 20 lere yakin bir yerde olursa bu enflasyonun gecici bir dusus yasadigini ve faiz indirimlerinin enflasyona gore yapilmayacagini soyler.
Sorun bir mb baskanin gorevden alinmasi degil. Mb baskani gorevden alinabilir, yasada hukumleri var ama sen bir hkh ile bunu yapiyorsan yasalarin hicbir hukmu kalmiyor o zaman
Kaldi ki zamanlamasi da cok kotu.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eski Başkanı Durmuş Yılmaz: TCMB başkanı kendisi istifa etmediği sürece görevden alınması mümkün değildir.
Şu forumda bir kişi bile bu ay içinde TCMB başkanının görevden alınacağını tahmin edemezdi.
Bir şeyler oldu.
Döviz, cds, faizler düşerken ve haftaya s400'ler gelecekken bu karar bu zamanda neden alındı?
Bu kararın olası olumsuz etkileri için panzehir hazırlandı mı?
Göreceğiz.
https://resmim.net/f/DmtH1O.jpg
https://resmim.net/f/z847Wm.jpg
2 resim arasındaki farkı bulun bakim
Sadece faiz indir baskisi ile olacak sey degil bu
Baska sebebi vardir
Piyasa o meshur kredi derece. Kuruluslarinin uyardigi konudan şüphelenirse sok olur
Tablolar guzel de kafası karisan tek ben miyim..? dolayli, yani dolar tl olarak olsa süper olur. her bakışta kafami ters çevirmem gerekiyor:)
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
MB başkanı ihtiyat akçesini devretmeyi reddettiği için alınmış diyollağ. Tayyüp dışında herkes nasıl bir risk olduğunu anlamış. Matematiği öğrenen bebeler bile anladı Tayyüüüüpppp
Barış Yarkadaş:Merkez Bankası Bşk. Murat Çetinkaya, "kefen parası" olarak da bilinen "İhtiyat Akçesi"nin Hazine'ye devrine itiraz ettiği için görevden alındı.
DEĞERLİ BÜYÜKLERİM,
sn cumhurbaşkanı bundan yaklaşık 1 ay önce İHRACAT VE TURİZM sektörünüde desteklemek minvalinde şöyle bir açıklaması olmuştu
İHRACATÇILARA DESTEK
İhracatçılarımızı desteklemek için geçen yıl 2 milyar lira, bu yıl ise 3.1 milyar lira kaynak ayırdık. Türk Eximbank'ın sermayesini 3 milyar liradan 10 milyar liraya çıkardık. Geçtiğimiz yıl sektöre 44.2 milyar dolar tutarında finansman desteği sağladık. Böylece toplam ihracatımızın yüzde 26'sını finanse etmiş olduk.
BİNDE 1'LİK KAMBİYO VERGİSİ İHRACATÇIDAN ALINMAYACAK
Şimdi sizlere bir müjde daha vermek istiyorum. Bugün imzaladığım, yarın da Resmi Gazete'de yayımlanacak. Sanayi sicil belgesi sahipleri ve ihracatçı birliklerine yapılan döviz satımlarına muafiyet getiriyoruz. Artık ihracatçılarımız döviz alırken binde 1'lik kambiyo vergisi ödemeyecek. Döviz spekülasyonu için aldığımız önlemlerin ihracatçıları etkilemesinin önüne geçiyoruz. Yönetim sistemindeki değişikliğin faydası bu.
açıklaması yapıldı ,
ben nacizane ; Geçtiğimiz yıl sektöre 44.2 milyar dolar tutarında finansman desteği sağladık. Böylece toplam ihracatımızın yüzde 26'sını finanse etmiş olduk.
cümlesinden hareketle bu yıl turizm ve ihracatcıya bu kaynak aktarımının yapılamayacağı ve dahi desteğin ancak kurdaki artışla yapılacağı inancıdayım
bunun ilk ayağı olarakta tcmb başkanının görevden alınarak başladığını düşünüyorum
her türlü yorumunuza saygı duyuyorum hürmetler..
Çetinkayayı şutlaması demek damadımın suçu yok , damat adamın dibi demek.
Gene 2 aydır algı yönetimiyle damadı gönderecek derken adam gene terse yatırdı milleti. Damat varsa dolarcılar gara gara düşünürken dolar 6,80 yollanır en azından ersin di yok baliydi yok inmeli sakineydi bütün beklenti bitti gitti.
Anket Sonuçlarını Gör: TCMB Faiz Kararı Ne Olur?Oylayan 12. Bu ankete katıldınız.
Bu anket 24-07-2019 günü ve saat 10:25'de sona erecektir.
Sabit Kalır 0%
100 puan iner 16.67%
200 puan iner 0%
300 puan iner 25.00%
500 puan iner 58.33%
https://www.hisse.net/topluluk/showt...t=36549&page=2
Oy kullanalım.:ok:
Internetten buldum..doviz cok etkilenmemis görünüyor..kapalicarsi kurları Ek 22747
Cds 500 u geçerken bist diplerken faiz eski seviyesine cikarken mb rezervleri sifirlarken
Kamular hangi dolari satti da dolar gidemedi eski dibine yoneldi
Bu soru çözülmeden dolardan umutlu değilim
Yeni merkez bankası başkanı Murat Uysal'ın Halkbank'ta çalışırken 2009 yılında yaptığı bir yorum:
Bu yorumdan beyninde oluşturduğu stratejileri ve düşünce tarzı incelenebilir.
Halkbank Para ve Sermaye Piyasaları Daire Başkanı Murat Uysal: TCMB açıklamaları arasında en önemli olanı bence 'faizlerin üç yıllık tahmin ufku boyunca tek haneli seviyelerde kalabileceği öngörülmektedir' açıklaması. Piyasada önümüzdeki yıl ikinci yarından itibaren faiz artırımına başlayabilir görüşleri vardı. Ben zaten bu görüşlere katılmıyordum ama açıklamalar konuyu daha da netleştirdi. TCMB'nin '3 yıl' boyunca söylemi 1 yıl değil de daha uzun bir sürece faizlerin düşük seviyelerde kalacağını netleştirdi. Bu çok önemli. Bu nedenle ikincil piyasada faizler yüzde 11'in altına tarihi düşük seviyelerine indi. Daha uzun vadeli Hazine kağıtlarında da aşağı yönlü hareket görülmeye başlandı. Böylece artık faiz tarafında yeni bir bölgeye geçiyoruz ve artık faizlerde yüzde 14'lerin uzunca bir süre görülemeyecek seviyeler olduğunu gösteriyor. Güne damgasını vuran açıklama bu.
Bu arada mb ler bagimsizdir baskanlar gorevden alinamaz yasalar vardircilarin gözlerinden yaslar dökülüyor :halay:
Türkiye medya tarafından şişirilen parti kurucuları çok gördü. Liderler medyanın pazarlamalarıyla çıkmaz. En sonuncusu, abdüllatif şener di.
Erdem başçı Çetinkaya değişikliği zamanında da RTE nin adamı bu falan filan dendi çetinkaya için..hatta yanlış hatırlamıyorsam faizsiz bankacılıkdan gelmiş birisi....
Hatta gelir gelmez faiz maiz indirdi idi gerekli gereksiz..
ee şimdi ne oldu..
Görevden alınması hoş değil tabi..
swap operasyonu sonrası yabancıya sunulan kelle falan diyenlerde var..
ihtiyat akçesi diyende..
Bu olaylar ters teper ve basarisizlikla sonuçlanırsa sonun başlangıcı olur....
herşey yeni başlıyor ve kartlar yeniden dağıtılıyor.100 puanlık soru şu.bu sefer kartları kim dağıtacak.Yine swap ile mb mi? yoksa yabancı mı ?..Birincisinin sonuçları çok daha acı olabilir.İkincisi ise pozisyondaki durumun bağlı.Yada ben bu piyasadan 5,60 lardan dolar bozmam arkadaş çünkü ne zaman düşükten kur bozsam kuru yükseltip bana geçiriyorsunuz diyecek mi yabancı?
Yabancı ya Kapalı kapılar ardında ne konuşulduğunu söz verilip verilmediğini hiç bişi bilmediğimiz sürece burada konuşur dururuz..
Faiz olayı olacağını düşünmüyorum bu değişikliğin..
Dedim ya geldiğinde RTE nin adamı dendi tastamam bugünkü yorumlar yapıldı idi..
En baba faiz artışı onun döneminde yapıldı..
12 den 24 e çıktı..:)
Hemde reis bu kadar karşı iken faize..:)