0.70 lerden beri araliklarla hissedeyim sirketin kemigini biliyorum.
Printable View
Neyse burada baska hisseleri yada baska konulari konusmak olmaz. Beni ve hisselerimi takip eden bi arkadasti onun icin yazdim ama notmalde bunlar yazilmaz buraya. biz konumuza donelim.
5,50-6,00 Arası halkbanka geçseymişim yetermiş mod 2021 ocak ayına kadar beklemeye devam sanırm =)
Haberlerin kesildiği, artık tv'lerde dahi esamesi geçmeyen ABD yaptırımlarını borsacılar unutmasınlar. Şahsen devam eden kış aylarında ilk yaptırımların geleceğini düşünüyorum.
sanki banada öyle geliyor
çünki iran ı affetti
ya peki niye?
tabi her zaman ki gibi.
önce realize karamelize ederler
sonrada yaptırımdan sonra (olursa tabi)
endeks yükselebilir dahi :))
e napalım finansal piyasalar böyle - hep ters köşe, hep ters köşe
incik boncuk cıncık oyunu gibi
zaten bugünlerde kanal İstanbul haberleri de baydı epey artık
altılı oynar gibi
yapılacak - yapılmayacak, muhabbeti.
yatırım tavsiyesi değildir.
Döviz mevduatı rekor kırmış kaymağı küçük yatırımcıya yedirirler mi? Dolar 6 yı geçmiyor
Bugün epey Bist geyiği döndü. Zorla çalışanların hesabına alınan hisseler ve bir kısım yabancı tokadı yememiş hevesli enayinin gazıyla buraya gelindi. Elimde yerli şirket hissesi yok ve hayıflanmıyorum da, ha buradan nereye gidecek o tamamen yabancının elinde.
Şöyle bir senaryo olabilir pompalanan süper iyimse haberlere bakınca; kısa vadede bir katakulliyle doları biraz hararetlendir, yabancı yüksekten dolar euro bozdurup Bist alsın. Endeks iyice uçsun 145-150 bin Usd Try 5,50 -5,20 aralığına gelsin. Buradan yabancı Varlık fonu hisseleri de dahil güzel bir boşaltma yapsın, ucuz doları euroyu alıp çıksın.
Son boşaltmada aşağı yukarı böyle olmuştu çünkü. 2 seneyi geçti ala bekleyenler var özellikle banka hisselerinde.
Uzun lafın kısası yepyeni gencenik bir borsazedeler jenerasyonu yetişiyor. Artık 3 sene mi beklerler yoksa ihlas mihlas alanlar gibi 15 sene mi bilemem.
Bir sonraki doların artışı onar yirmişer kuruş değil birer lira şeklinde olacak. Artık 10 mu olur 15 mi onu yaşayıp göreceğiz. 7 ve 8 trenleri çoktan geçti gitti. Devlet o treni kaçırdı. Ama Trump yeniden seçilene kadar beklenecek bu enstrümanda. Seçimlere kadar Trump dede piyasaları cilalayacak Dolar endeksini baskılayacak.
derinhisse hesabının sahibi bildiğin Spk ve bilimum kanuna karşı suç işleyen bir dolandırıcı. Üstelik göz göre göre yapıyorlar bunu, arkalarında birileri olsa gerek. O ve onun yanında bir sürü hesap daha var böyle. Bunlar 50bin 100bin takipçili hesaplar ve çok etkililer. Bilen bilmeyen herkese organize bir şekilde durmadan hisse aldırıyorlar. Kanunen suç.
Ya bu alamancılar akp diye diye bir hal oluyorlardı.Sıra demek ki onlara kadar uzandı,bu akp artık seçimi falan da sallamıyor ,demek ki durum bizim tahminimizden de kötü.Alamancı oyları bir şekilde suriyelilerle mi kapatılacak acaba.
bist normal piyasalara göre sığ ve kuralsız bir yerde bu kadarda abartmayın. Ben 2012 de biste yatırım yaptığımda ki portfoyumun değeri ile bugün arasında 7 senede 20 kat fark var. Biz zar atarak belirlemiyoruz hisseleri, temel ve teknik analiz bilip piyasayı takip eden sabırlıysa kazanabilir. Bende bi miktar dolar da var da 20 kat getirse ülke çökmüş olur zaten.
Esed rejimine bağlı haber ajansı SANA, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan ile Suriye istihbaratının başı Ali Memlük'ün Moskova'da bir araya geldiğini öne sürdü.
AK Parti'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partililere sesleneceği bugünkü grup toplantısının ardından farklı partilerden 5 belediye başkanına rozet takacağı ileri sürüldü.
Eğer SGK dolandırıcılık tespit ederse bu alacak kamu alacağı olur. Herhangi birinin devlet *istemedikçe* kamu alacağından kaçması mümkün değildir.
Yıllardır gördüğümüz vergi afları ve tahsili gecikmiş vergiler devlet politik olarak bunları politik olarak tahsil etmek istemediği içindir. (Bağkur v.b.)
Bu kişilerin üzerilerinde gayrmenkul veya bankalarında ufak bir para olsa dahi e-haciz hızlı işler.
Yurt dışına çıkış / yurda giriş, her türlü resmi işlem v.b. sırasında da devlet bu alacağı hatırlatabilir.
fed 1 ayda 500 milyar dolar para basacakken bizim bekloentimiz marta kaldı.bekleyeceğiz.merkezin fazi indrimi bence 125 100 halinde ya 2 dilimde olur.yada 3 tane 75 olur.favorim 2 dilimde 9,75 te bitmesi.marttan sonra amerika faiz indirimsiz ve bara pasmasız biz 6,8 e gideriz diye düşünüyorum.olurda ters bir aksiyon alır işler değişir.ytd.
asıl sıkıntı şu olacak.fed bilanço azaltımına geçer veya faiz artırımı ruhu bile oluşursa biz faiz artırabilecekmiyiz.artıramazsak o zaman 2018 de olandan çok farklı bi şey beklemem.ytd.
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rus lider Putin'in çağrısıyla Libya'da ateşkes anlaşması yapılması konusunda Moskova'da taraflar arasında başlayan görüşmelerde uzlaşıya varılan taslak metni, Türkiye karşıtı olan darbeci general Hafter tarafından kabul görülmedi. Darbeci general Hafter, metni imzalamadan Moskova'dan ayrıldı.
Simdi reysasi da verdim ciktim yeter Allah bereket versin. Artik isterse 100 olsun full dolara gececegim.
dün blommbergte bir yorumcu bistte 195 binden bahsediyordu ancak ben 12 yıllık bir yükselen kama görüyorum, sonra ben demiştim dersem kızmayın https://i.hizliresim.com/mXvjQP.png
Diyanet'in sitesinde yer alan 'Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından uygulanan Sosyal Konut Projesinin dini hükmü nedir?' sorusuna Din İşleri Yüksek Kurulu şu cevabı verdi:
"İslam'da faiz, kesin olarak haram kılınmıştır. Bir zaruret bulunmadıkça faiz almak da vermek de caiz değildir. İş kurmak veya genişletmek; ev, araba satın almak üzere kişi, kuruluş veya bankalardan alınan faizli krediler de bu kapsamdadır ve caiz değildir.TOKİ aracılığıyla devreye alınan son uygulama ise devletin, alt veya orta gelirli vatandaşlarına yönelik olarak ürettiği bir sosyal konut projesidir. Bu projede, peşinat haricindeki tutar, kamu bankaları vasıtasıyla kredilendirilmekte olup devletin söz konusu borçlandırmadaki amacı, faiz geliri elde etmek değil, aksine ödeme güçlüğü içindeki vatandaşlarının ev sahibi olmalarına yardımcı olmaktır.
Bu itibarla, devlet TOKİ'nin bu uygulamasında başka bir yolla konut alma imkânı tanımadığından, belirtilen niyet ve amaçlar doğrultusunda söz konusu projeden yararlanmak caizdir."
Hadi leynnn...:)
Az kaldi yakinda rusvet adam kayirma irtikapta gunah olmaktan cikacak sakin gulmeyin bir tanesi hakkinda hutbe duydunuz mu? Allah sahittir en buyuk torpil diyanette donuyor.
Şöyle bir mantık kurmuş diyanet, eğer faizden kar elde edilmiyorsa haram değildir.
Bu da otomatik olarak şunu doğuruyor:
Enflasyon oranına eşit veya daha aşağıda bir faiz oranı haram değildir.
Ancak tüm bu mantığı bu durum sadece kamu için geçerlidir şeklinde mi kurgulamış yoksa kamu dışı bir kurum da açıklanan enflasyonun altında bir faiz tahakkuk ettirdiğinde haramdan kurtulmuş mu olacak?
Bu noktalar hala muğlak.
Dini otoritenin enflasyon kavramını , reel getiri ve nominal getiriyi özümsemeye başlamış olması bakımından olumlu bir gelişme sayabiliriz.
Tamam ortaya bol malzemeli bir laf attı diyanet 1 ay gider bu :oleyo:
Anlaşılan ekonomi Diyanete, işimiz de Allaha kaldı...
Türkiye'nin ödemeler dengesinde kötüleşmeye işaret eden veriler geldiğine dikkat çeken Commerzbank, Türk Lirası'nın ABD Doları karşısında önümüzdeki aylarda keskin şekilde değer kaybetmesini beklediklerini bildirdi
fedin repo alımları bu aymı bitecek.martta mı.eylülden bu yana ne kadar para bastı bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.