sana mı sorcam ne yapacağımı..
sessizce bekle.. ya da çek git..
Printable View
Efedim 29 unda ikea'ya bir ihracat daha
Tekstillerin bilançoları zayıf gelince bunada çıkıyorlar. Piyasa mndrs i halen klasik tekstilci zannediyor.
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Beklenti yok ki altında gelsin.
yatırım tavsiyesi değildir.
Klasik tekstilcilerin hepsinde gecen çeyreğe göre satislarda küçük bir artişa ragmen favök ve net karda kayda değer bir azalış var.
Bu bağlamda bence gecen çeyregin paralelinde veya az üzerine bir net kar, favök gelirse olumlu karşilanir. Bunun üzerindeki rakamlar ekstra olumlu olur ki, bu forumdaki hemen hemen herkesin beklentisi bu yönde.
Bir an önce gelsin ve piyasa dogrusu neymiş görsün artık.
Utanmasa tabana bağlayacak psvn
Ziyaretçi çok sayfada
Trene sonradan binen çok demekki
Onları indirmek içinmi yapıyorsun tahtacıııı
Tahtacıya zarf attım bakalım gelecekmi
Gelirse durum kötü aşagı salacak demektir gelmezse hareket fake
Dovizden son ceyrek de gol yenilmeyecegi anlaşılmişken komik hareketler
Komik ama can sıkıcı hareketler
Cephaneleri hazırlayın 7 altında savaş başlar
bu başlığı su anda 19 kişi okumaktadır. meger burası hindistan trenine dönmüş. işimiz zor.
Bence ;
Tahtanın hakimleri temel analizci küçük yatırımcıların inancını ve sabrını test ediyor.
Panik olan, dökülen küçük yatırımcı da çok ama asıl hedefleri elinde sağlam lot kaptırdıkları yatırımcılar.
Eee ne yapalım siz de zamanında tahtayı sürecektiniz yukarı, geçmiş olsun artık. Çek aşağı, 3 lot dök 5 lot kaptır...
Keskin sirke küpüne zarar derler.
Bilanço için geri sayım başladı, ya numara yapmaya mal kaptırmaya devam edecek, ya da sürecek yukarı, kâra razı olanların sattıkları ile yetinecek.
Yol uzun görünüyor nasılsa.
Eğer öngörüler doğru ise buralardan alan da güzel kazanacaktır.
Bu bilançoda gelecek olumlu senaryoda , 2023 yaz sonuna kadar mndrs le beraberiz demektir.
Not: Bu yorum; bilançoda önceki çeyreklerin üzerinde bir performans geleceği varsayımına dayanılarak kurgulanmıştır. Aksi durumda bugünkü düşüşün mal yedirme olduğunu kabul etmek durumda kalacağız demektir :)
takip edelim dedik hisse çuvalladı..
Sabah ilk saatlerde Ak Yatırım 350 bin lot artida iken birdenbire satış kademelerine 200 bin lot yazarak aldiklarini satışa koydu ve ortalama 16 kademe aşağıdan verdi elindekileri. Üstünede satmaya devam etti.
Ya parasi bol cok acemi bir yatırımcıydi ya da gerçekten silkeleme yapmak isteyen spek. Yoksa kimse göz göre göre 55-60 bini çöpe atmaz.
Aslında böyle şeyleri hic takip eden biri degilim, onemsemem ama üstte sayın playmaker in yazdıklarını okuyunca aklıma geliverdi.
Bizim için aslolan bilanço ve karlardir gerisi faso fiso işler. Orta uzun vadede bunlardan daha onemli bir veri yoktur.
Bugün ki düşüşte aciklanan diğer tekstil şirketlerin kötü bilancolarinında etkili olduğunu düşünüyorum. Tabi biz böyle düşünmüyoruz. İnşallah haklı çıkarız.
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
sayın playmaker biz ELİT gıdayı satmadık biz oyuncudan daha inatçı çıktık ve kazandık hala satmadım siz kagıdı yazıncı oyuncusu inadına satış baskısı yaptı fırsat bu fırsat dedik 18 19 arasında iyi mallandık sizin bilginize ve birikiminize saygımız var sizi izliyoruz siz olduğunuz için menderesi izliyoruz birmiktar 5 lerde almıştık izliyoruz teşekkür ederiz sayın playmaker
Teşekkür ederim aynı zamanda tebrik ederim.
ELITE son zamanlarda benim zarar yazıp sattığım tek hisse diyebilirim. 17 lerde takibe alıp 19 geçince yüklendim. 21 e kadar yükseldi ve biraz fazla yüklendim galiba, gitmesi gerekirken düştü :(
Ben daha iyi alternatifler olduğunu düşündüğüm için satıp çıkmıştım. Tekrar tebrikler.
MNDRS konusu biraz çok bilinmeyenli denklem gibi.
Uzun vadede çok daha iyi olacağı kesin gibi. Ancak kısa vadede dalgalanmalar mümkün.
Uzun vadede artık yola çıktı bir kere
Tekstil bilançoları ve PMI verilerindeki olumsuzluklardan sebep soru işaretlerinin olması doğal, belli seviyede ürkeklik olmasını normal karşılıyorum. Şirketin tekstil tarafını diğer sektör şirketlerinden ayrıştırabilecek şey uzun vadeli planlanmış anlaşmaların yapılmış olması durumu olabilir, bu konuda direk bilgi sahibi olmadan bişey diyemiyoruz, Yat ilişkileri proğramların uzun vadeli yapıldığını ve 2022 proğramının belli olduğunu söylemişti görüşmemizde.
Burdan da paylaştığım twitimde ciroda artış fakat marjlarda biraz daralma olabileceği konusundaki düşüncelerimi paylaşmıştım. Sonuçta kafaları berraklaştıracak olan finansalların açıklanmasıyla göreceğimiz durumdur. Varlıkları üzerinden olsun, bilançoları üzerinden olsun yeterince değerlendirmelerde bulunduk aylardır. Bir değer gördüğümüz için yatırım yaptık zamanında, hayali seviyelerde beklentiler yerine oluşabilecek en makul, muhafazakar yaklaşımlara göre beklentiler oluşturduğunuzda hala potansiyel görüyorsanız yatırımınızda ciddi bir sorun yoktur demektir.
Bilanço açıklandıktan sonra daha adamakıllı değerlendirmeler yapılabilir. Sayılı gün kaldı.
Menderes
Borsa boga ise bu kesin eksi
Ama her zaman
Ne zaman borsa kirmizi bu roket
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mndrs 3 ve 6 aylık finansallar gelmeden önce ve geldikten sonra nasıl hareket etmiş,
Bugünlerde nasıl hareket ediyor?
3 ve 6 Aylık finansallar öncesi 4-5 gün ufak ufak yukarı yürümüş ve en yüksek fiyatında iken finansal tabloların yayınlanması ile birlikte yuları kopuş olmuş.
Bu durumda finansallara yaklaştıkça benzer durum yaşanması için 8.50 üzerinde yönelmesi gerekiyor. (Olumlu finansal tablo olasılığı)
https://i.hizliresim.com/srm901m.jpg
Ekim tekstil ihracatı nasil baktiniz mi?
Çözülen yok değil mi aramızda?
Forum en ihtiyaç olan zamanda sessizleşti.
Ben böyle durumlarda şöyle yapıyorum; Elimde olan hisse düşüyorsa inatlaşıp düştükçe daha çok alıyorum.
Nasılsa bir yerden dönecek bu mantığı ile.
Dönemeyeceğini düşünüyorsam niye satıp çıkmıyorum o zaman. Demek ki dönecek dönmeli diyorsam almalıyım diyorum.
Daha sonra yükseliş olursa bu son aldıklarımı yüzde 5-10-15 duruma göre yukarıdan kendilerine iade ediyorum.
Tutar ise sabit elimdekilerin maliyetini daha da düşürmüş oluyorum .
Dün 7.90 ve 7.64 bugün 7.55 ten aldım yine.
Hayırlısı.
İnşallah döner de 7.40 lardan almak nasip olmaz :)
Burdayız... ne var ne yok tuprs mndrs böldüm. En rahar oldugum hisse mndrs. Tekstil kotulemiş vs etkileyeceğini zannetmiyorum onemli olan borcluluk.
Son iki ceyrek tekstiller iyi geldigi icin mndrs bilancoya dogru pozitif hareket yapmis olabilir. Bu sefer tersi durum var.
Syn Minik yatırımcı ve syn Üç kirkbeş i gören duyan mi?
Bu forumu resmen ikisi sırtlıyordu 2 gündür sessizler. Acaca ceza falan mı aldilar?
Şimdi minik yatırımcı olsaydı "kaldır bakalım " derdi.
Umarim dönüş başlamıştır.
Sebepsiz düşüşler bazen insana emin olduğu bazi doğruları bile sorgulatiyor. İste borsa psikolojisi burada başlıyor.
Bilanço bir an önce gelsede görsek karneyi bakalım neler olmuş
Huyları kurusun hocam. Illa son günleri bekleyecekler.
Borsamizda maalesef çoğu sirket böyle.
Sebepsiz düşüş oluyorsa düştükçe alım yaparım
Şöyle düşünürüm;
Portföyümün yarısı zaten MNDRS. Kötü bilanço gelir ise zaten kârdan zarar efeceğm. (Maliyet 5.90-6.00)
Battı balık yan gider durumu.
7.55 ve 7.64 ilave alımlarm oldu. 7.40 lara düşse idi, bir parti daha alacaktım.
Neyse ki 7.80 lere yükseldi ve bu alışları kendilerine iade ettim.
Artık bir daha 7.50 lere gelir ise bu sefer daha rahat alım yapabilirim.
Demirden korksak trene binmezdik değil mi?
Bilançoya 4 iş günü kaldı. hala hunharca satmaları hoşuma gitmiyor. portföyün 3 te 1 ini gömdük 3ün 1 ini almayız inş.
Sayın Playmaker,
Sizi biliyoruz. Konfort, Aksen, Tukaş, Hektaş, Tezol ve Menderes için söylemlerinizi iyi hatırlıyoruz.
Mendereste sizi ayrı bir heyecanlı görüyoruz. Sizi heyecanlandıran bir hisse , bizi de emin olun fazlası iyi heyecanlandııyor.
Menderes ters köşe yapabilir gibi , duyguları birileri hafifte olsa hissediyor burada. Ancak, risk ve getiri oranı göz önüne alındığında ; bu bilanço da bazı şeylerin gizlenmesi ne kadar mümkün olacak size sorarım. Kötü bilanço göstermeye hevesli bir yönetim olacağını düşünmüyorum.
Sizlerin temel analiz bakışı değerli.
Ben 2023 sonuna kadar buradayım. Maliyetim 5-6 aralığında, sanırım riske girebilirim. En fazla kar'dan zarar ederim.
Çözülme söz konusu değil, portföy ağırlığımı menderese biraz daha kaydırmayı bile düşünüyorum.
"Yatırım Tavsiyesi Değildir. " Her koyun kendi bacağından asılır.
Yahu kimse kalmamış buralarda.
Sayın hocam minikyatirimci da gitmiş. Kendisinden öğreneceğim o kadar çok şey var ki
İkeaya yeni bir ihracat daha var. Newyork limanına bırakmışlar malları