Türk yetkililerin IMF ile bir anlaşma düşünmediği ve mümkünse FED’den fon temin etmeye istekli oldukları belirtilmiş, ama biz hem dünkü hem de bugünkü haberle uçtuk, dolayısıyla haberin ne olduğundan ziyade piyasanın canının ne istediği önemli
Printable View
Valla ben shortum ve bunlari da tutarim.
Dun zorlama bir soru ile agzindan laf al. Imf diye endeksi yukselt
Bugun imf olmaz Fed ile yukselt
Ne sacma is ya.
Ortalama maliyet 116.300 kalsin oylece
Bist 100 97.5k hedefime de geldi.
Paskalya da bitti artik.
Dün tahvil faizi düşüyordu ve haber destekli idi, bugün çok amatörce verdiler.
Bir ara matriks dondu yani vatandaş aldı, arkası gelmedi haberin.
alin abijim alin alin...go go go...jack danyal adina...yuruyun kim tutar sizi...
Bi daha aynı haber, akşama kadar 3 kere daha hadi...
Garanlarla vedalastik. Alan da kazansn.
Sise de bir graf var. O graf bugun baska hissede olsa tavan olurdu ama bildigin uyuz esek. Ancak 6 kademe verdi.
Bloomberg ht yi manipulasyon araci olarak secmisler. Burada ki adamlar dunya para kazanmistir.
daha var yolu...banka endeksi daha %2 arti...en az %6,9 olmali kapanisa kadar...
swap abijim swap....paraya bogulcaz parayaaaaa...
Gerçek haberde HALKB tavan olurdu.
Oraya bakıp başka hisselerde işlem yapmak lazım.
Aslında bu swap tarzı haberler birilerinin hissede fena halde sıkıştığını gösteriyor. Ralli demek için BİST 100 bir kere 150 bini geçsin.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
siz siz olun hafta sonuna long-short kalırken 2 kere değil 4 kere düşünün...piyasanın sinir uçları aşırı hassas bu ara...ve 2 gün bizim gibi bir piyasa için çok uzun zaman...olumlu-olumsuz bir haberde can yakar bunlar...
elbette parada sizin keyifte...
Borsada böyle inatlaşma olmaz.. 2009 da nisanda 25 bin olan endeks ekim ayında 50 bin oldu.. Bankalar 3 kat arttı.. Imf den para gelecek beklentisi ile... Belli ki o zamanlar piyasa değildin.. Aynı durum 2000 de oldu endeks 8 kat arttı... Imf antlaşma beklentisi bu borsanın en büyük beklentisidir 1 2 seans yada bir iki günde bitmez
şu grafklten dolayı hafifledim...
https://i.hizliresim.com/FEs4Se.jpg
Cokusculer oldukça bu borsa 100 bini devirir
Bu arada size de çok tşk ederim. Cezalı olduğum süreçte devir geri döndü dediniz.. Hissedeki pozisyonumu 2 kat arttırdım.. Devir çöküş için geri döndüyse dibin dibi görüleli çok olmuştur.. Allah sizden razı olsun.. Yazılarını da okudum.. Büyük bir bolluk bereket dönemi öncesinde dünya devirden anladığım kadarıyla sağolun varolun
X30 spot
YF CS detekliyor
https://i.hizliresim.com/nzKRgH.png
1000 puan aldik. Flat. Kapanis ya da aksama bir short daha.
Kapanışa doğru ikinci bir dalga gelebilir, yani IMF SWAP şeklinde hafta sonu kafalara algı yaratmak için.
Ne yerlestirdiler shortçulara. 113400 den short acmistim 116100den triple vurdum anca maliyete gelebildim. Bu siralar roller coaster gibi...
BBHT haber tekrarı bölümü geldi, SWAP haberini tekrar verecekler mi? Dün IMF haberi 4 kez verildi.
Dün akşam seansından sonra Teb'in maliyet 118,600 idi. Bugün itibarıyla 3000 puana (yüklü alım yaptılarsa daha da azalmıştır) getirdiler farkı.
Ben de 114200'den dün akşam açtığım longları ilk yukarı harekette 115,650'den verdim. Sonra 116,750'ye kadar yukarı gitti :)
neyse 2 haftadan sonra para kazandık moral oldu
Bloomberg ıslatıp ıslatıp haberi veriyor birdaha tekrarladılar
Sise long yeniden
Pgsuslari verdik. 2.5 lira zarar ettik. Neyse ki endeks ve siseden kazandik. Haftaya Pgsus a yine dadanacam.
>>>>>>>>>
bloomberght.com internet sitesinde yayınlanan ve Bloomberg'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, Türkiye ABD’nin bazı gelişen ülkelere sunduğu swap hattının bir benzerinin sağlanması için bazı G20 ülkeleriyle görüşüyor.
Kaynaklara göre 31 Mart’ta ABD Başkanı Donald Trump ile görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fed’in swap kanalının Türkiye dahil edecek şekilde genişletilmesi fikrini paylaştı.
Cumhurbaşkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası temsilcileri ile Beyaz Saray, Fed konuya ilişkin yorum yapmadı. Kaynaklar Türk yetkililerin o tarihten bu yana diğer G20 ülkeleri merkez bankalarıyla swap mekanizmalarını görüştüğünü belirtti.
Fed koronavirüs pandemisinden kaynaklı ekonomik sorunlarla mücadele etmek amacıyla küresel ölçekte dolar likiditesi sağlanması için geçtiğimiz ay 14 merkez bankasıyla geçici swap hattı oluşturmuştu.
Sözkonusu habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
https://www.bloomberght.com/turkiye-...usuyor-2252708
Garanti yatırımın aldıklarını satıp karanlık odada yerine koymak da bir strateji.
Muhtemelen karşı bacak.
kapanışa kadar
114500'e long yazıldık
bakalım gelecek mi
Duruma göre akşam seansında belki girerim tekrar
https://i.hizliresim.com/yMfq0T.png
bu adamların derdini anlamak için twitin altında paylaştığı dolar/tl, bist100 grafiklerine bakın.
sonra bütün pozitif haberleri retweet eden gizem öztok, gırtlağına kadar mala girmiş levent makineci hemen yorumlara gelmiş :kahkah: