sarı alan alışta devam ediyor,..
Printable View
''alan'' olarak yazmaya devam edecem, sinyal yazarsam sürekli yazmak zorunda kalırım,...
https://i.hizliresim.com/229daml.jpg
önemsiz bazı trendler çıktı,
gelişen durum yeni trendleri mecbur etti,
alanlar buna göre yeniden renklendi,
buna göre kritik bir mevkideyiz, tam 4 adet alana çıkış sunan bir yer,
bu yüzden minör sinyal çok önemli
gelecek sinyallere göre
kestirmeden mavi var seçeneği var,
pembe de yükselir ama zorluk yapar, çünkü direnç bölgesi,
sarı topu taca atar,
turuncu yeniden baskı üretir,
ilk etaplı büyük olasılık, pembe alan veya sarı alan
https://i.hizliresim.com/twvxd3g.jpg
trendlerde değişiklik yok,
alanları güncelledim,
direk mavi artık yok, direk kırmızı yok,
pembe alan, sarı alan, turuncu alan,..???
bu pembe bende direnç veya destek,..
mavi alış, yeşile hazırlık,
sarı yükselişe veya düşüşe hazırlık, düşşüten geldiyse yükselişe, yükselişten geldiyse düşüşe, by pozisyon
turuncu, kırmızıya hazırlık,
yeşil yükseliş, sert
kırmızı düşüş, sert
direnç olan pembe alan,...saatlikte bahsettiğim 10979.xx la eşedeğer,...
orada maviye sert geçebiliriz veya sarıya sert düşebiliriz,..
bakalım bu tanımlı alanlar ne yapacaklar,
sinyal esas unutmayalım, çünkü günlükte henüz netlik tam yok, orasıda 10800.xx üstüne kalışa net oluyor,..
yani sıralama,
5 lik alanlar dışında,
günlük 10800.xx
saatlik 10979.xx
bu değerler hep long dürter,..short stop adaylarıdır,..
https://i.hizliresim.com/8ttmsby.jpg
mesaj 3751 den devamla,..
saatlikte halen ''d1'' deyiz,...
AB'nin uçak ve gemileri yeşil sınıflandırmasına karşı dava açıldı
Çeşitli sivil toplum kuruluşları (STK), Avrupa Birliği'nin (AB) yeni uçak ve gemileri yeşil olarak sınıflandıran sürdürülebilir finans kriterlerine karşı hukuki süreç başlattı.
Belçika, Hollanda ve Avusturya gibi çeşitli AB ülkelerinde bulunan ve çevre alanında faaliyet gösteren 5 STK, fosil yakıtlı uçak ve gemilerin AB'nin sürdürülebilir finans mevzuatına dahil edilmesine karşı dava açtıklarını açıkladı.
hakketten ya,...
mesela savaş gemin karbon ayak izinde sürdürülebilir kategoride değilse, Nato tatbikatına katılamıyorsun,...
mermilerin de tapa bölümü var, orayada yeşil bir şeyler doldururlar ilerde, hem savaşmak ta neymiş,..AB bu sevişme üzerine ihtisas sahibi,
o yüzden Rusia bunlara ters geliyor,...
bu iş geminin yapımında kullanılan sacın karbon ayak izine kadar gider,..makineyle onun bacasıyla kalmaz,...
https://i.hizliresim.com/oc19o7s.jpg
pembe alan sınırındayız,
pembe alandayız
https://www.youtube.com/shorts/0-EZVQOQSKE
:drunk::drunk::drunk:
https://www.youtube.com/shorts/Yw_rYF3rTPU
ustalık çok önemli he, yanlış uygulamalar yapmayın len,..
:kahkah:
altında vidası var he, durum bu,...
rasgele sıkıştırmayın,...
https://i.hizliresim.com/7hc12yl.jpg
pembeler, a mavi oldu,....artık direnç ve destekleri a mavi alan gösterecek
dünkü pembe alan(a mavi) tavan yükseldiğinden artık mavi oldu,...çünkü tavan günlük tepki sınırına dayandı,
hatırlarsanız, üçlü rakam setinin ilki 11160.xx ti, diğerleri 11327.xx ve 11494.xx
dünkü sarı alan ikiye bölünerek sarı ve turuncu alan haline dönüştü,..yani küçüldü
dolayısıyla kırmızı ve yeşil alanlar yaklaştı,..yani büyüdü,
bu şu demek piyasa bundan sonrasına yukarıda ve aşağıda sonuç alıcı olacak
dün günlüklerde yükselişe (üçlü rakama kadar olabilecek bir tepki manasında) çok yaklaştık ancak, ısrarla uyuz eşeğe döndü ve fiyatları savsakladı,..
https://i.hizliresim.com/64ufbor.jpg
bu gün dahil son 3 gündür şimdiye kadar tek avantajımız, yelpaze bütününü aşağıya kırmayarak dönüşümüş ve bu sayede short piyasa önünde destek olarak kalınlaşabilmek oldu, ancak bu dönüşü şu ana dek üçlü rakam setine giderek taçlandıramadık,
illaki kötüde bir iyilik ararsak durum budur,..
bu aynı zamanda 12 Ağustos 9L için tek şansımızdır,..ve bu çokta uzak olmayan
bir süreçte bu güne veya pazrtesiye menfi müsbet kendini belli edecek artık, oynama alanı kalmadı,..
ya FOMC öncesine üçlü rakama kadar geri tepecek,
ya da yelpaze bütününü aşağı kırarak short piyasadan ayı piyasaya geçecek???
bu adamlar vade kapatacak diye her iki ayda bir borsanın ağzına sıçılıyor,...bir hafta önden 1 hafta sondan, 2 hafta borsa kendine gelemiyor,...kapatılsın bu vadeli işlemler,...vadeli işlem kalksın, sanki spotun üstünde faiz yokmuş gibi, spotun USD ederi yokmuş gibi, bir de vadeli işlem,
maksat kaldıraç ise spota kaldıraç konsun,...dönem filan olmasın,..
bu defa iyice eşşeğin amna su kaçırdılar, tam 19 gündür yayık ayranı poz ayarlama ve cukka peşindeler,..
coinler gibi açarsın her hissenin futuresini, orada kim 7/24 ne hali varsa görsün, bu ne ya,...sıktı artık bu saadet zinciri,...
adam akbankı aşağı basıyor, ykb yi yukarıya ne o vade kapatacak,...otöbüste bekleyelim bari belki aynı duraktan o da geçiyordur,...
haniyyenin peşi sıra olası İran misillemesini bahane edip aşağı bastılar,...ortada ne zamandır ne misilleme var ne bir şey,...
ama bunlar aşağıda tam 19 gündür, niye geçmiş short maliyetleri var çünkü, o damara indiler bahaneyle,..
böyle iş mi olur yav, kapatılsın bu vadeli, aynı adam spot taraftada olunca, kuş uçurtmuyor, babasını tanımıyor parayı alana kadar,...
yemişim vadesinide kapatmasınıda,...işin gücün yok, 1 hafta kala bunlara kilitlen,...artık ky de kalmadı ellerinde birbirini kapatıp duruyor lavuklar
endex vadeliye bir de pay vadeli eklenince hepten tüplere geldik bloke oldu borsa,...
voborsada celibon vardı bir zamnlar,...tanışırdık vesile ile, ha bire forex te ons altın alıp satıyor, bir gün dedim ne diye endex 30 vadeli yapmıyorsun, EW yapardı, iyi EW ciy di, sonuçta onuda analiz ediyorsun dedim, hiç unutmam bir keresinde 26 gün bekledim çıkacaklar biliyorum ama bu bekleyiş 26 gün sürdü dedi, o zaman bir daha tövbe ettim demişti,..adamı forex çi yapmışlar yani,....
şunu unutuyorlar bakın, hepsi aynı bokun laciverti, yani kaçırırlar ellerinden herkesi, kurda kuşa yem ederler,...yeni kuşak zaten başka yerlerde fingirdiyor,...ben parasını alacak diye bu adamımı bekleyecem ya,..piysa dediğin dinamik olmalı,..ne yani şimdi 19 gündür her şey stabilmi bu ülkede amk, öyle ya 19 gündür ne düşüyor ne çıkıyorsun
haniyyeyi bahane et düş amk, 19 gündür düştüğün yerde yayık yap, e bunu sen biliyorsun yatayı,..büyük el de sensin benim hükmüm yok, vade kapatma tarihide belli, iki hisseye bastın aşağı, iki hisseyi aldın yukarı, piyasayı durdurdun, araya girenleride çırpıp duruyorsun yatayda,..on dan sonra geriye vade tarihinin dolması kalıyor, böyle iş mi olur ya,...pay vadeli de eklenince her yer donuyor,..
bir de üstüne insider yaptıysan ki o da tüm çıplaklığıyla bir gerçek, gel keyfim gel,..
bakın buna daha bayram önü arkası, önüne gelen ötük şirket mevzuatı delip borsaya kote olmuş, kap açıklamaları patron esas, bedelliden geçilmiyor, tememttüler diş dolgusu, bazı ötük şirketler borsayı geçim kapısına çevirmişler,..daha bir sürü işleyiş bozukluğu,..
analizden soğuttular şerrefsizim,..grafik atasım gelmiyor amk,...en son soğumamda 20 sene çalıştığım yeri 2 hafta içinde artık gözüm görmüyordu,..aidiyet maidiyet, duygu muygu,.. hepsi bir an da yok olmuştu,..
kazançları kesin yani, iki sorunları var,
1.faizi hesaplayabilmek, yani global faize göre adreslenebilmek,..çünkü enflasyona göre kazanmak durumundalar,
2.bir de arada sırada birbirlerine düşüyorlarsa o dur,...
e ky ye baktığında enflasyona göre kazandım diyenler bir elin parmaklarını geçmez, diğer kazandım diyenler dahi yani büyük çoğunluk enflasyonun altında kalmışlar veya zarardalar, yani sağmal inek pozisyonu,...
sadece bu fark dahi bunların kazancı, üstüne bu yetmiyor bir de gel mevzuatı ayarla vade yi bu ayarladığın mevzuata göre dondur ve kapat,...
uzun lafın kısası borsa işler hale getirlmeli,...don don nereye kadar,
şunu düşünün TV de maç seyrediyorsunuz görüntü gelip gidiyor,..o hesap,
şimdi görüntünün gelmesini bekliyoruz tam 19 gündür,...bu gün allahtan son gün şükürler olsun bu ızdırap bir kez daha bitecek,
zarar mühim değil, öncelik bu çile bitsin yeter
ben kendi hasabıma xu030 analizlerine bu nedenle geçtim, dedim zaten hissedeyim vadeli yapmıyorum, spot bana yeter, ...o nedenle her iksinide sunmasına rağmen yelpaze analizlerini esas oğlana xu030 çevirdim, ama gel görki yine vadeliyi bekliyorum,..
niye bekleyim kardeşim ben vadeliyi,...vadeli bana göre benim faizime göre adreslenmiyormu eşyanın tabiatında,..o bana göre takılsın, niye ben onu bekleyim,..
ama gel görki işleyiş bozuk, 19 gündür vade kapatacaklar diye ben onları beklyorum,...
sonrası haşırttı blackbörd, çünkü bu defa 19 gün parada çıkartılacak,..yani volatilite, yükselecekse uzun sert bar, düşecekse yine aynı,
19 günü kalınan yere eşitleme yani
hep beraber kumda oynayalım o zaman
neyse iki yazdık site site hareketlenmiş, :hah: