Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: 1,5 milyonuncu doz aşı, 24 saatin dolmasına 2 saat 17 dakika kala yapıldı. Dünkü toplam sayı 1 Milyon 416 Bin 795’ti. Bu hız bu işi erkenden bitirecek.
Printable View
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: 1,5 milyonuncu doz aşı, 24 saatin dolmasına 2 saat 17 dakika kala yapıldı. Dünkü toplam sayı 1 Milyon 416 Bin 795’ti. Bu hız bu işi erkenden bitirecek.
Kiraya vermek için ev alan bir insanın açıklaması/hesabı nedir, neden kiraya vermek için ev alır madem kiracılar böyle...genel vaziyet böyle..
Bunu sordum...
Ki yanlış hesap işte diyelim geçelim.
Gayrimenkul sektörü, bankacılığı yıkar gerekirse, yine de yıkılmaz diyorsunuz yani...
Gayrimenkul sektörü bankacılığı yıkmaz, yıkamaz. Bankalar portföy olarak gayrimenkul zengini oldu.
Bakın bankalar sıkıntıya bile girse portföyündekileri %20 iskontolu versin o evleri almak için banka duvarını yıkar bu millet.
Çünkü muhalifi de yandaşı da emlak hastası..
Yıllardır sizin gibi düşündüm Sonunda 45 yaşımda geç de olsa fark ettim bu millette beton sevdası olduğu sürece gayrimenkul sektörü yıkılmaz. Gayrimenkul nedeniyle de bankalar zor duruma düşmez.
Gerçekten çok farklı düşünüyorsunuz.
Şu an %30-40 iskontolu bir dünya ev var bankadan satılık, duruyorlar ipotekli/hacizli ev almakla ilgili hukuki yaşanabilecek sıkıntılardan dolayı...zaten iskontonun bir kısmı da o riske binaen/karşılık..
İletişim problemi yaşıyoruz, kazasını da yaşamadan sonlandıralım iyisi mi..
Altının ucuzlamasına altın yatırımcısının üzüleceğini sanmıyorum. (neye yatırım yaptığının farkında olmayan şuursuzlar hariç)
Accumulation evresindekiler için fiyatların düşmesi ucuzdan daha çok sarı parlak metal demek.
Altın bu, hisse değil ki batacak mı acaba diye üzülelim.
Emlak konusunda vivatrader ile aynı görüşteyim.
Kiracıyla uğraşılmaz.
Geçen ekşide okumuştum birisini şu kirasını ödemeyen kiracı başlığında...
Finansal piyasalarda 500bin tl kaybetsem umrumda olmaz ama 2bin tl kirasını ödemeyen adamı boğazlayasım gelir diyordu.
Bendeki durum da aynı.
Fiziksel altının en çok sesi çıkan savunucularından ikisi Peter Schiff ile Jim Rickards da 10% dan fazlasını önermiyor portföyde.
Bu düşüş ile niyesi anlaşılmıştır umarım.
Yarın öbürgün olur ya altın 10bin dolara çıksa, oraya gidinceye kadar 5'ten 9binere kadar altın yüklenen binlerce insan altın 3bin dolara geri vites yaptığında kendilerini asarlar.
Yıllardır yazıyorum emlak işi şu anda banker faciasından daha kötü durumda.Misal inanlar inşaat battı,neo yapı battı,yaptıkları projelerde teslim ettiği evlerde bile genelde tapu yok banka ipotekleri var,özcan deniz in bile inanlardan aldığı iki villası vardı,bu patlıyan projelerle ilgili haber duyuyormusunuz.Keza garanti koza battı teslim edilmiş projesinde akbank teslim edilmiş evleri satmaya çalışıyor evleri alanlarla banka mahkemelik.Şu anda sur yapı ,nef ,teknik yapı pek çok projesinde tapu falan veremiyor,projeler bankalara ipotekli evler satılmıyor pek çok proje bitemez ama şirketler ev satmaya devam ediyor,bankalar batık kredilerin üstüne gidemiyor malum nedenlerle.Yahu suryapı antalyada 19 bin ev yapacak,yüzlerce işyeri,avm falan var projede proje iki yıldır ilerlemiyor,neden malum salgın,halbuki salgından önce de inşaatlar durmuştu,sözde 2019 da evleri teslim edecekti,2019 da salgın falan yoktu.Domino taşı gibi,olay tek bir darbeye bakıyor da memlekette şu ara iflas etmek yasak.Aman projeden falan ev almayın,elinizde patlar.
Bu evler bankalara devrolunduğunda banka bunu aktif sermayede ekspertiz değerleme oranında nakitmiş gibi gösterebiliyor, bankada sermaye varmış gibi gözüküyor,bankada o yüzden ağırdan alıyor evleri satmıyor.Halbuki bankalar zorlansa bu evler satılmak zorunda kalınsa ortalık darmaduman olur.
Yahu böyle devlet olur mu ,batık şirketi bırak batsın,millet o şirketten ev almasın zarar etmesin.Misal bankanın batacağını biliyorsun milleti uyarmıyorsun nasılsa bankaya el koyacaksın bekliyorsun ki sahibi iyice bankanın içini boşaltsın,bu tam da bunun gibi bir iş.
O proje evleri tam adam söğüşleme.
Fiyatlamalar o kadar absürd ki, ödediğin paraya bakınca sanki Avrupa'da büyük şehirlerden birinin göbeğinden daire alıyorsun ama coğrafyaya baktığında dağ başında (hesapta) ultra lüks daire.
Bizdeki emlak piyasası, aynı Çin'deki* gibi. Sırf çimento fabrikaları durmasın diye dağa taşa bina dikiyorlar. Bina dikecek yer kalmadı şimdi kanal projesi çıktı ortaya.
*Çin'deki durumu anlatan çok güzel bir video. https://www.youtube.com/watch?v=BcyYyyaPz84 Sırf yapmış olmak için yapıyorlar evleri içinde oturan yok.
ytd
Mutabıkız Sn Hkm...
Tabi alt denklemleri de var hikayenin..neyse..
EURUSD şortlayan mala vurdu..yok ki şöyle doğru dürüst bir fx borsası düzenlemesi..adamlarda 1.5 pips, bazı hesaplarda 0.5 pips makas var, her şey içinde masraf komisyon cart curt yok...Pozisyon var, swapı var o kadar...85.000 sterline kadar güvencesi var, kanunu var kurumu var denetimi var..müşteri hizmetleri var, para çekim garantisi var...Bankanın fx si 25 dolar işlem başına minimum alırım üstünde ise binde 2 diyor, artı alırken vergisi, bi de swapı, diğerleri zaten alayı üçkağıtçı...Bankadan alsan satsan makas evlere şenlik, kritik zamanlarda bakım arıza zart zurt...
Göz göre göre yaw...
https://s3.tradingview.com/snapshots/r/r4cwxswR.png
Bir ara varanta kafayı taktım,işbanktan alıyorum varantı.Misal gümüş artacak diye pozisyon almışız,gümüş artıyor,varantı bizden alan yok,fiyat değişmiyor,anladığım işler de değil.Baktım ne zaman girsem çarpılıyorum,verdiğim eğitim zayiatı portfoyün dengesini bozacak,tövbe ettim bıraktım.Kafam rahat,yahu spotda aldım mı aldığım enstrumana inanıyorsam ben sabırlı adamım yıllarca beklerim,asla zararla çıkmam,varant öyle mi aha bi bakıyorsun para uçmuş gitmiş.bana göre değilmiş.
Ben de aynı. Esnaf kafası. Ucuza al, pahalıya sat. Hatta satma. Ne satıyorsun, temettüsünü, faizini ye.
Yok vadeymiş, yok futures muş, yok opsiyonmuş, kaldıraçmış, marginmiş bunlar adamı yer bitirir.
Ons altın...sarı bölgeden tornistan yapmazsa 5 nci dalga hayal olur, geriye flat kalır onun da ilk 3 hareketi böyle bir şeyler olur. Bunu çok eskiden çizmiştim, zirveden düşüşü herkes kompleks sayıyor ama bir diyagonal de olabilir, ve 1500 lere düşecekse araya bir üçlü koymalı demiştim hatta tam o dipten bu buradan döner de demiştim, şu an tam da o oldu gerçi beklediğimden çok tepti, ha keza DXY de beklediğimden çok sarktı. Ama tablo hala güncelliğini koruyor..
Tek oturmayan şey, ABD TÜFE-Tahvil Faiz denklemi...
Ama grafik de ortada...sarı bölge son tutunma bölgesi, dönmesi ve zıbıtması lazım ansızın..YTD
https://www.tradingview.com/x/H2jdQ3NG/
Yapmayın arkadaşlar;
Şu sıfıra vurduğunda, almak mümkün değildi, bir fon var dediler, baktık almak mümkün değil dediler..
Sonradan Ziraat Fx enstrümanları arasına girdi...45 dolardan girilse 67 doları garantiydi...Sn Jakonun topiğinde birisi sordu hatta, 67 dolar garanti de, bence 75-80 e gider dedim..
TL den topyekün kurtulup, dolar bazında işlem yapılmadığı sürece, kontrollü erozyona maruzuz...Borsanın durumu ortada, doların uzun vadeli reel değeri ortada, faiz enflasyon verisi ortada...Halüsinasyon abicim TL ile işlem yapmak...Hiç USDTRY de çevirmeyeceksin, sadece dolar ana hesap, hep dolarla alınacak satılacak..Gerisi hikaye..
Kaçtım saygılar
https://www.tradingview.com/x/Lz09mSHD/
Ben biraz daha dolarize oldum şu son düşüşte. Ama hala elde TL var bunu da FDow sayımı iyice netleşsin diye bekletiyorum. Sadece 2 alternatif boğa sayımı kaldı. Düşüncem 5.3.3 bitti, 5.3.4 yapıyoruz. 5.3 zirvesine yakın, kalan TL nin yarısını da dolara gömüp, kalanı ile de borsada shortlara ciddi ek yapacağım.
Bu ülkede yakın geçmişte benzeri olaylar denendi,ekmeğinin derdinde bir kızı öldüren bu şerro, sadad denen lağım çukurunca eğitilmiş diyorlar,iletişim başkanlığı denen kurumun insanların bilgilerine özgürce ulaşabilmesi,tamamen provake amaçlı cinayetler,Libya dan getirilip Türk vatandaşlığı verilmesi düşünülen ne idüğü belirsiz tipler,tünelin ucundaki ışık iyice belirmeye başladı,trenmiş net...:vk:
Memleket 1 Mayıs olaylarından bu yana, derin devlet provakasyonlarına karşı tecrübe kazandı. Gelgelelim buna sevinmeli mi oturup ağlamalı mı bilemedim.
SADAT ı fazla gözünde büyütüyor herkes, bi halt olmaz onlardan...
-------------------------------
USDTRY ne yapmaya çalışıyor. Israrla 5 nci dalgasını uzatmadı, eğer öyle ise 'müdahale ediliyor ise' yine burada bir itki yapmış ardından 1-2 diye düzeltip de yoluna devam edecek de olamaz, yani buna da müdahale edilir...
Bir üçlü aramalı, ardından flat yapıya yönlendirme gayretleri şeklinde bakmalıyız..
Ya burası A-B dedikten sonra üzerine extended 1 şeklinde bir itki konmalı ki bir minik tepe daha gerektirir...
Ya da böyle bir DZZ aramalı...
Ya da biz artık iyice öküz altında buzağı göre göre, öküzü sapık belledik..
Du bakali nolacak...YTD
Misal;
https://www.tradingview.com/x/cxhVG1Bh/
Sayın Achiles benim açımdan da olay tamda Sayın Hkm in anlattığı gibidir,kendi adıma bulunduğum çevrede bankadan satılık mülkler kesinlikle iskontalı olmadığı gibi satılmadığı süre boyunca birde fiyatına zam geliyor,sistemin her zerresine çomak sokulduğu için normalde bankalarca belirli bir süre zarfında nakte çevrilmesi gereken bu taşınmazlar,ilgili yasada yapılan değişiklikle banka sermayesi olarak görülüyor,bence soru şu;ne zamana kadar bankalar tok satıcı durumunu devam ettirebilir?
Not:değerli başlık müdavimleri,bir gün geriden geliyorum,dün kısa bir tatil yaptım kusura bakmayın...saygılar
Aynı şekilde düşünüyoruz Sn Watcher46
-----------------------------------------
Bu da extended 1 li zigzag..misal yani, zorlama şeyler.
https://www.tradingview.com/x/XJbcpLa2/
Buradan 'Jöleliye' sesleniyorum, okuyordur o buraları...ya da yancısı Hasan..
Bu formasyonu ED şekline yönelttiniz yönelttiniz...Alın size çözüm...
ED eğer patlarsa....hep beraber patlarız, hedeflerden hedef beğenin, misal 3=1.618x1
Nassı ama, rakibe oyun tarif ediyoruz :p
Sıkıntı büyük...bir damla çok şey değiştirebilir...
Bir süre ara veriyorum, uzaktan izleyelim..selametle dostlar..
https://www.tradingview.com/x/99nrLa3K/
https://bilimvegelecek.com.tr/wp-con...5%9Fd-eh-2.png
Tüm yollar Venezuela.!!!!
Kral ÇIPLAK.!!!!
Kralın olduğu yerde kural olmaz.!!
https://mobile.twitter.com/ali_hakan...98487359377408
Net doğrudan yabancı yatırımların (gayrımenkul hariç) son dönemde negatife düştüğünü ve bunun tarihte ilk defa olduğunu biliyor muydunuz?
https://pbs.twimg.com/media/E4JlzQqW...pg&name=medium
https://pbs.twimg.com/media/E4EnSoVW...jpg&name=large
En gelişmiş demokratik ülkeyiz.!
Kralın olduğu yerde kural olmaz.!!:rtfm:
İspanya'nın dev bankası BBVA, İsviçre’deki müşterilerine #Bitcoin* ticareti hizmeti sunmaya başladı.
yakında doları aşağı ya da yukarı büyük oynatma ihtimalli bir toplantı vs var mı?
benjaminde anlık mumlara(satış) bakar mısınız:)
Artık sadece gülüyorum bir şey yazmak bile gelmiyor insanız içinden...
Resmen bezdik walla , memlekette bı tane yüz gulumsetecek mesele yok mudur ??? Dış güç , iç güç , provakasyon , enflasyon , stagflasyon , erezyon, deprem , sel , su basması , kuraklık , susuzluk , dolu , işsizlik , düşük maaş , pandemi, götürenler , kaydiranlar , çökenler , oturanlar , iç edenler , içimizi kuruttular yeminle , Reha Bey boşuna " resim" paylasmiyor başka türlü insan kafayı tirlatir. Bu mennekette . Kavga kavga kavga bıktık kardeşim , kimsenin mv veya basgan ,Reyis veya Veyis olmak istemeyeceği aman beni bulastirmayin deyinceye kadar başımız beladan kurtulmayacak.
Adamlar anayasa değişikliği yapıp mezardan kalkıp basgan olmaya devam edelim derdinde artık kimse onlar .
https://pbs.twimg.com/card_img/14058...jpg&name=small
Crash tüm hızıyla otobanda.!!!
ABD borsaları da full dayak klübü bugün.
Aylar sonra gelecek ceyrek birim faiz artışının söylentisi piyasaları duman etti.
haftayı 8,75 mevziisini savunarak kapatıyoruz :)
3 aylık borsa maceram başladığı yere döndü karlar eridi uçtu gitti. Şimdi acı çekme zamanı.
Yeşil şeyin önü açıldı.... Gideceği yer belli değil.
Bu işi fed ya mahsus yapıyor, ya da ipin ucunu kaçırdı belli etmiyor.
Kafamda deli sorular;
1- Basel kriterlerine hazırlık mı var?
2- Yeşil şeyi yükselten fed içerde oluşacak enflasyon etkisini azaltmak mı istiyor?
İki numara daha büyük ihtimal gibi geliyor bana.
Zaten ticaret ve kur savaşlarının emarelerini görüyoruz .
Saygılar