en azindan zarar aciklamadi :drunk:
buda bir gelisme :vk:
Printable View
en azindan zarar aciklamadi :drunk:
buda bir gelisme :vk:
#TKFEN 2022/3
Satışlar:5,295 milyar
Brüt Kar: 300 Milyon
Esas faaliyet Karı: -177 milyon
FAVÖK:91 milyon
Net Dönem Karı:105 milyon
F/K:14,58
FD/FAVÖK:33,16
PD/DD:1,02
HBK:1,44
Bu şirkete bi büyük ortak lazım bu mallar paralarını alamıyor mafyayla falan anlaşın böyle iş yapılır mı lan kaç yıldır alacaklar duruyor cebinizdeki parayla iş yapıp şirketi boşaltıyorsunuz idareye söyledik zararımızı karşılayacak inşallah diye açıklama mı olur adi herifler sen alacağını almadan ne diye ek işleri yaptın ozman bu nasıl sözleşme hadi eskiden olsa USD olarak alacak var sorun değil deriz Amerika'da bile enflasyon olmuş yüzde 10 bu nasıl saçmalık patron şirketine laf söylerdim kurumsallık derdik böyle kurumsallığa sokarım işi yapalım firma iyi desinler para gelirse gelir diye nam olsun diye iş mi yapılır nasılsa para ceplerinden çıkmıyor bu şirketin müdürlerinin alayı işverene çalışıyor hesapları incelenmesi lazım
Sayın maximetu'nun dediği bunlar para kaçırıyorlar yorumuna katılıyordum en azından parayı geç getirmek için elinden geleni yapıyorlar diye düşünüyordum artık öyle düşünmüyorum bunlar mal resmen mal kurt kocayınca itin köpeğin maskarası olurmuş lafının tezahürü var bu şirkette patronların dünya umrunda değil kızlar damatlar derken şirketin başıboş kalmış müdürlerin yönetim kurulunun eline e onlarda alıyor ballı ballı maaşları sknde mi şirket para kazanmamış adam alıyor maaşı alayının geçmişini skm
Geçmiş olsun arkadaşlar.
DOHOL e yaptıkları gibi BİST30 dan şutlamasalar bari ,yatırımcısına ikinci darbe olur
Bu şirkete ciddiyet lazım
Ahlak lazım
Muhasebe bilgisi lazım
İş takip etmeyi bilmek lazım
Etik değerler lazım
KY ‘ ye saygı duygusu lazım
70 yasin altında YK lar lazım
Birbiriyle kavgalı olmayan ortaklar lazım
Kovulup, intikam için geri gelmeyen yöneticiler lazım
Kendisin şahsen yaptığı özel işler, danışmanlıklar İle çıkar çatışması doğurmayan yöneticiler lazım
Sorumlu olduğu tesislerin yerini ve kapsamını bilen CEO lazım
Olmazsa…böyle oluyor işte
bilançosu beklentinin epey aşağısında gelen enerjisa ve tekfeni cezalandırmışlar
valla muhteşem açılış yapmış gelen tabloya göre
Nerede bana sallayanlar burada ??noldu teknik cizgiciler?? Sana diyoruz bu kagidin temeli teknigi yok Tek gercegi var o da oc patron ve yonetim diye . Sonra kabahatli oluyoruz . Bakin bu sirketi sikayet edin her yere goz gore gore ulkenin parasini kaciriyor , bunu da zarar ettik diye kilif uydurarak yapiyor . Zarar etseler 1 dakika durmazlar o santiyelerde acik acik yurtdisina paramizi kaciriyorlar 2 senedir soyluyoruz burada . Spk , gazeteciler her kim ne varsa yazin . Zarar ettim sattim lanet olsun diyecek bu kahpelere istedigini vermeyin
93 yaşındaki ali nihat gökyiğit bile 18 lik delikanlı gibi bilanço öncesi milyonlarca lot hisseyi satıp kaçtı biz aracı kurum konsensus bilanço kar beklentilerinin kurbanı olduk... Yazıklar olsun bu duruma getirenlere ve çanak tutanlara kul hakkı da var bu işlerin içerisinde haram olsun...
https://www.hisse.net/topluluk/showt...49462&page=894
---------------------------------------------------------
o zaman ki tarih 19.10.2021
---------------------------------------------------------
1 tekfen = 1 thy
14.40
tek rakibim thy.....
Iki üç sene öncelerde tek rakibim tav idi.....
Tekrardan tavı yakalamak baya bi zor gözüküyor.....
27 ler tekfen için çanak ve tavı yakalamak......
güzel iş haberleri olmazsa 27 ler baya zor ve çile.....
Thy da ileri günlerde tekfeni geri de bırakabilir ......
-----------------------------------------------------------------------
bugün 29.04.2022
14.40 dan 29 lara çanağı güzel tamamladı tekfen ama sonrası fiyasko....
------------------------------------------------------------------------------
tam altı ay olmuş tavın ve thy nın geldiği yerler ve tekfenin ahvaline bakıyorum da yazık böylesine dev bir şirket hurda baca fiyatlarında yerlerde sürünüyor....
faaliyet raporunda Hishtil-Toros Fidecilik San.ve Tic.A.Ş.* (Hishtil-Toros Fidecilik)**
** Şirketteki paylarımızın satışı konusunda 19 Nisan 2022 tarihinde anlaşma imzalanmıştır.
yazıyor eee .rospu .cukları kap haberi nerde..
Santiyelerde 10 senede 50 derece sicakta calisarak yaptigim birikimi ic eden haysiyetsiz onursuz sirket patronlari yoneticileri gecmisimi gelecegimi hayallerimi caldiniz , cocuklarinizin acisindan geberin hepiniz, bizleri gasp edip dolandiranlar bogaza karsi villalarinda havuza girerken geberin , sag yerde caniniz cikmasin hepinizin
Ben pes ettim bu ahlaksızlardan. Her bilanço dönemi dönen hırsızlıklarla uğraşmak,o stresi yaşamak istemiyorum.
Kalanlara bol şanslar.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Seytan dio ardyz gir hirsiz Ama bundan hirsiz olamaz , Tek dusuk kalmis sirket Bedelli aciklamasindan sonra iptal edilirse 2 ye katlar ama bu seref yoksunlarina ucuza kagida vermeyecem zaten olan oldu , Gubre varken batmaz nasil olsa ne hali varsa gorsun serefini *** patronlari yoneticileri
Herkese Gecmis olsun . Bu zarar kendi adima en az 3 sene cikmaz Tabi sirket Teknik olarak batmazsa . Gamadaki sona benzer son bunun icin de cok mumkun, yurtdisi araciligiyla sirketi ic edecek hirsiz patronlar ve kizlari . Gubreyi bi firsatta peskes cekerler birilerine . Yarin bir gun ugursuz biri gelir alir , o zaman iste bi hareket olursa ederse gorursunuz 3/5 kurus kar o da enflasyonda erir . Patronlara guzel dileklerini sosyal medya hesaplarindan ilettim . Instagram hesaplarina guzel dileklerinizi yazin , onlar utanmiyor ben mi utanacam. Paranizi gasp edenler bunlar
https://instagram.com/seboberker?igshid=YmMyMTA2M2Y=
https://instagram.com/cantekfen?igshid=YmMyMTA2M2Y=
https://instagram.com/defnetabori?igshid=YmMyMTA2M2Y=
https://instagram.com/alipandir?igshid=YmMyMTA2M2Y=
https://instagram.com/sinanuzan?igshid=YmMyMTA2M2Y=
2019 dan beri tek bayram sevindirmediler. Her bayramı zehir ettiler. Daha ne diyebilirim ki?
Merhaba kardesim;
Yazdiklarini uzun suredir takipteyim. Uyarmistin aslinda ama varya bir umut, oraya takili kaldik.Hisseden senin gibi bende ciktim bu gun. Tam 38400 lot. Enflasyon ve hisseden zarar toplami neredeyse yari yariya. Tum uyarilarinda hakli ciktin. Ben 12 aylik 2021 rakamlari gelecek icin birseyler iyi gidecek diye bekledim.Maalesef oyle olmadi. Hadi biz siradan yatirimciyiz. O kadar finans kururluslari 700 milyon beklenti yazdi.Onlar dahi yanildi.Borsadan ayrilmam, azda olsa yenilenebilir enerji sektorune girdim.Devami bayramdan sonra kismetse karar veririm. Kalanlara hayirli olsun diliyorum. Tesekkurler tum emeklerin icin.
Kalanlara sabırlar diliyorum :oleyo:
Burada kotu yazinca birilerinin tetikcisi hisseyi sattirip yol aldirma operasyonu yaptirio izlenimi veriyor gibi olabilirim ama benim tum birikimim bu sirkette , gectigimiz 2 senede ustune santiyem kapandigi icin geri donemedim issiz kaldim . Ustune burada buyuk dolandiriciliga kurban gittim . Simdi Allahin izniyle yeni macerama baslayacagim ve borsadan uzaklasacagim. Bu sirkete ( patronlara ve yonetime degil ) hep inandim , ederinin bunun 5 kati olduguna da hala inaniyorum. Umarim santiyelerde yazilan zararlar patronlarin sahsi bir para kacirma operasyonu degil , yurtdisinda konjoktur degisene kadar parayi saklamasidir. Oyle olduguna cok cok az bi ihtimal veriyorum cunku patronlar ve yonetim surekli Yalan soyluyor . Kendileri cayir cayir calmak varken neden yuzde 50 ile paylassinlar, 450milyon dolara yakin sirketin yurtdisi santiyelerde tazmin edilmesi beklenen para var !! Burada su 2 ihtimal var , ya secim sonrasina alacak sekilde bu paralar oralarda saklanacak ya da dusuk tazminler alinarak Gerisi el altindan patronlarin hesaplarina coktan aktarildi . 3. Secenek kotu yonetildigi icin zarar ki ben ona hic Ama hic ihtimal vermiyorum kotu yonetilen yerde bu kadar zarar varken adam kalmazdi sirkette , ust uste bu kadar zarar yazilamaz ki marji yuksek isler buna bina havaalani ince isi vs olmayan isler . O yuzden yuzde 10-15 gordugum patronlarin hala vicdan sahibi oldugu ihtimalini goz onunde bulundurarak santiyedeki zararlarin bi gun donecegini umut ederek bu kagittan ayrilmayacagim, bakin herkes en kotuyu yasadik diyor Gubre ile alakali rekabet kurulu cezasi vs ile dibin dibi de gorunebilir , ihracat yasagi kalkarsa toparlanma da . Ama bunlarin hepsi onemsiz insaat zarar etmeye devam ettigi surece bilin ki hepimiz her Bilanco donemi soyuluyor patronlar el altindan zenginliklerine zenginlik katiyor demektir . Bugun itibariyle bu sirket ile alakali ne burada ya da Twitter da paylasimi birakiyor yeni macerama konsantre olmaya basliyorum , bu sirkete koydugum miktar da benim icin gitti gozuyle bakilan bi miktardir , tekrardan bu yokmus gibi birikim yapip namusumuzla alnimizin teriyle bu kopek surusunden yedigim kazigi unutmaya calisacam, hepinize bol kazanclar , Sunu unutmayin batmayacagina inaniyorsaniz borsanin en ucuz kagidi bu oc larinin sirketidir, elbet bir gun ac kopekler yeterli lotu topladiginda surecek ve bizlerden aldiklari kelepir mali 5-6 kati fiyata satacaklardir. Saglicakla kalin iyi bayramlar
Alarkoyu 8.6 gibi satip 23 den bunu aldim
Alirken gubre tarafi ve covid sonrasi insaat islerinin gelisecegini dusundum..
Elektrik fiyatlari komuru hedge etmesi alarkoyu ucudu..
Her secim aslinda bir vazgecis
Bir ara 13 iken cok git gel yaptim tekrar alarkoya geceyim diye %127 elektrige zam gelince.. ama iste ky piskolojisi satip yukardan almak zor geldi tkfen de kaldim..
Yanliz ben hic bir zaman tek kagit tasimadim..
8 kagit dan biri de bu.. ocak dan beri %50 den fazla giden kagidim da var egser tire gibi
Bunun gibi zararda oldugum kagitta..
Bugun %80 ni satip egpro ya gecirdim burdaki miktari.
Borsa da her sey gelecek kar dir.. kar ederse sirket piyasa alir etmiyorsa satar
Aksa 7 ilen bu 17 idi
Simdi aksa 48 bu 19
Belki 2 sene sonra
Aksa 48 ilen bu 19 du
Simdi bu 150 aksa 70 diyecek biriside
Patronlar onemli
Ulker deki dumen burda da olabilir
Para kaciriloyor olabilirler disari..
Iyi yonetilmeyen sirketler sikinti
Patron onemli sasa hektas goruyoruz..
Belki bundan sonra cok iyi olacak
En dip belkide burasi
Gelmeyen alinamayan paralar alinacak
Ama iste bilemiyoruz
Bunun icin portfoy de tek hisse hep risk
En az 4 kagit tasimali
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ortak söylediğin tabii ki doğru
Buradaki sıkıntı güven unsurunun bittiği noktada SPK ‘ nın hala devreye gitmemiş olması:
- 1 haftadır tacirler satıyor, alenen sızmış
- 2021 kapanışta “bütün riskli alacaklar için provizyon ayırdık ve bundan sonra çok güzel olacak “ dediler, üzerine 60 mn dolar daha geldi
- ortağın birisi genel kurulda sordu “ çıkar çatışmasında olan yönetim kurulu üyesi varmı” diye “ yok” dediler
Halbuki boru gibi var, hem fidanlık işleri hem gübre işleri var. Kovuk abla Toros ‘ un en büyük tedarikçisine danışman mış
- Socar ‘ da kol gibi geçti.
Güya hammadde yokmuş
Hammadde yoksa bu adamlar bu şirketi niye kurdu ? Bu kadar keriz mi ?
- toren ve gaz depolama
“ Rüzgar gibi geçti”
Ne olduğunu anlamadan paralar uçtu gitti, nereye gittiği meçhul
- Pandorra diye bir adam geldi, ne iş yapar belli değil. Bir yıldır yüzünü gören yok
- bağımsız yk üyeleri nerede? Buna nasıl göz yumuyorlar ?
Siemens abla en azından bastı imzayı ayrıldı
Huzur hakkı denen ödeme bu kadar mı tatlı ??
Olayın inşaat işi, pandemi vs işe ilgisi yok
İlke ve etik değerler işi bu
İnanılmaz bir şirket. Ortalama beklenti 700 milyonken 100 milyon kâr açıklıyor. En düşük beklenti bile 390 milyondu. Ve bu durum bir defa iki defa olmuyor. Bu bana şunu gösteriyor ki bu şirket, patronları ne isterse ona göre kâr açıklıyor. Yarın bir gün beklenti 500 milyonken 1 milyar kâr açıklaması da gayet olası. Güvenilirlik ve öngörülebilirlikten son derece uzak bir yapıdan bahsediyoruz. Yatırım yapmayı bırakın, konuşmaya bile değmez esasen. Takip listesine bile alınmaması gereken bir şirket kanımca.
Pegasus bi dünya zarar açıkladı 1 ay önce 85 liraydı şimdi 135 lerde , geleceği satın alıyorlar
Herşey beklentiyle ilgili ,ileriki dönemlerde bunda bir istikbal görseler hisse yürürdü
Tüm paydaşların bayramının şeker tadında geçmesini dilerim:hn:
Mesele de burada. Kendi kağıdına gavurun malıymış gibi davranan bir patron güruhu var burada. Bırakınız hisse geri alımını hisselerini satan değişik, tuhaf bir güruh. 3-4 senedir bizim sahip çıktığımız kadar kendi mallarına sahip çıksalardı şimdi 3 basamaklı rakamları konuşuyor olurduk.
PD kadar bile piyasa fiyatı olmayan kağıttan bir cacık çıkmaz. Adama sorarlar, hem bist 30 da hem de niye bu kadar ucuz diye? Soranlar uzak kalıyor, bizim gibi saftrikler de ortalama düşürmek için mal alıyoruz. İnat ediyoruz. Bizler tamamen bu tahtadan gitmedikçe bu kağıt da gitmez. Bizi göndermek için mallarını satarlar, bilançoda zarar açıklarlar, yarın bilmem daha ne yaparlar. Bu tahta ucuz diye KY gelmeye devam edeceğine göre tek çözüm, tek şans bir para babasının malı silip süpürmesi.
Durum bu kadar vahim arkadaşlar.
Bundan sonra dikkatli olup kişisel kararımızı ona göre vermeliyiz. Mesela:
1. Bedelli veya bedelsiz sermaye artırımı durumunda hisse fiyatı nasıl etkilenir?
2. Girilen ihale var mı, kaç ihaleden sonuç bekleniyor, yeni ihale olasılıkları neler?
3. İnşaat bataklarıyla ilgili başlatılan hukuki süreçte sonuçlanması muhtemel mahkemeler, tarihleri neler?
4. Şirketin Hisse alım yapma ihtimali on binde kaç?
5. İştirak satışları veya halka arzları hisse fiyatına ne oranda etki eder?
6. Takaslar ne durumda, son dönemdeki en dikkat edilesi alım ve satımlar.
Ortak
Genel kurulda sorunca “bizim şirket sızdırmaz” demişler
Evet sızdırmıyor, çünkü “patlak”
Bilanço hafta başından itibaren birileri tarafından biliniyordu. Kurucuları bile sattı.
Bu “patlaklık” olayı bitmedikçe bizler masada çerez oluruz ancak
Etik, etik, etik
Sadece bir yorum.Bekleyenler için.Ben 2 dönem bekledim ve artık şirkete güvenmiyorum.Fakat hala yapılan yamuğu sindiremiyor ve bahane arıyorum.
http://nek.istanbul.edu.tr:4444/ekos/TEZ/41169.pdf
-Kârları farklı göstermenin bir başka yöntemi de hesapların temizlenmesidir (big bath accounting). İçinde bulunulan
dönemi kötü göstererek, yani hesaplarda ileride problem yaratacak unsurları o döneme
aitmiş gibi göstererek ileriki dönemlerde oluşabilecek negatif unsurları temizlemek
amacını güder. Bu durum özellikle yeni bir yönetici iş başına geldiğinde meydana gelir.
Yönetici böylece oluşan aksaklıkları geçmiş yönetimlere atfederek ileride düşük kâr
etme olasılığına karşı elinde kârı yüksek gösterecek rezerv bulundurur.
Harvard Business Review'a göre, 5 yeni CEO'dan 2'si işteki ilk 18 ayında başarısız oluyor.
Görünen o ki, başarısızlığın ana nedeninin yetkinlik, bilgi veya deneyimle ilgisi yok, daha çok kibir ve ego ve modern zamanlardan kopuk bir liderlik tarzıyla ilgisi var. 27 Şubat 2021
Bilanço sonrası Cuma günü alan satanlarda anlamlı bir görüntü var mı? Diğer kısmı nedir?
Dün ziyaretime gelen orta ölçek bir şırketin ceo su Teknenin idarecilerinin çok çaldığını hep rüşvet ile iş yaptıklarını, şirket sahiplerinin biribirini tokatladığını örnekler vererek anlattı. Afrika daki havaalanı ihalesinin beklemede olduğunu söyledi. Fazla yazamıyorum ismi açığa çıkmasın. Kısacası bu yönetici ve patronlar olduğu sürece işimiz zor
Trabzonlu kardesim biz ne diyoruz 3 senedir burada caliyorlar gozumuzun icine baka baka diyoruz , sonra burada bize patron sevici dallamalar saldiriyor . Oyle boyle calmiyorlar , sektorun icindeyiz 10 senem yurtdisi taahhut isinde gecti o zararlar o santiyelerde yapilamaz baska da bi sey demiyorum . 170 milyonluk Katar stadinda 110 milyon dolar zarar olmaz olamaz , ister pandemi olsun ister baska bi sey . Cati celigi denize batsin, cephe komple degissin yine olmaz . Tekfen son 3 senede yatirimcilarindan yaklasik 400 milyon dolar caldi . Bugunku kurdan yaklasik 6 milyar para eder , 370 milyon lota bolun yaklasik lot basi 16/17 tl Sizin cebinizdeki para calinmistir. Artik hesaplayin elinizdeki lotla carpin 16/17 yi colugunuzun cocugunuzun rizkini o kadar calmistir Tekfen ailesi ve ust duzey yoneticileri
Cuma ve bugün şu saate kadar alım yapanlar arasında son bir hafta, 10 gündür satanlar içeriden öğrenenlerin ticaretinde yüksek şüphe altındadır. Düzgün bir spk olsaydı, ciddi sonuçları olabilirdi?
20 tl altı daima alıcıyım.. Çünkü artık 1 dolar sayılır..Hatta daha bile altı..Hepimizin şirkete bakışı farklı ben saygı duyarım.. Saygıda beklediğim yok..Burada yazmak boş iş.. Aramızdaki genç arkadaşlara tek tavsiyem mal alırken 2026 ya kadar satmayacakmış gibi almaları.. Yoksa hemen tüyün.. Çünkü ortalık fena karışacak.