Benim emeklim, benim mevduatcim ,benim opsiyoncum diyen gelsin .yeterki bizi dusunsun yalniz bizi[emoji39]
Benim emeklim, benim mevduatcim ,benim opsiyoncum diyen gelsin .yeterki bizi dusunsun yalniz bizi[emoji39]
Onların başı kelmiş! :whistling:
Robotlarin asgari ucreti konusu ne oldu[emoji39]
Ağlamayana mama yok....
Hepimiz fiziki Döviz almak yerine yüzde 12 KKM razı olduğumuz için avcumuzu yalıyoruz.
Asgari 1 yılda 2800 den 8500 e 3 kattan fazla artarken MEVDUAT son bir yılda yüzde 27 yi geçemedi....
Asgari 1 yılda 2800 den 8500 e 3 kattan fazla artarken emekli vatandaşın KİRA GELİRİ son bir yılda yüzde 25 yi geçemedi....
Yüzde 300 nire yüzde 25 nire?
Bu nasıl bir adalet?
ENFLASYON gerçekten Aralık sonu yüzde 65 olacaksa ASGARİ ÜCRET neden 4250 den 8500 e yüzde 100 olarak yükseldi.
Aynı ücret artışını EMEKLİ ve ÇALIŞAN MEMUR, SÖZLEŞMELİ, SENDİKALI İŞÇİ istemeyecek mi?
90 lara geri dönüldü..
Alışın buna..
Enflasyon düşecek laflarına tenezzül etmeyin..
90 lardan büyük birde farkımız var aslında..
Bu da işlerin daha da vahşileşeceğinin bir göstergesi..
90 larda mevduata 70 80 faiz bulabiliyorduk..
2000 lere yakın Yüzde 100 105 ler falan çıkmış idi..
2001 krizi enflasyonist ortamdan çıkış krizi idi..
Likidite kuruması ile enflasyondan çıkarttttıırtırtıldı ülke..
Büyük bir iflas işsizlik dalgası..Doların 3x yapması..
Borsanın çökmesi
Bankaların kapısına kilit vurulması ile sonuçlandı..
Bu likidite kuruması yabancı dolarları ile sulanarak yeniden yeşertildi..
Bir bitiş ve aslında başlangıç krizi idi yani.
Enflasyondan çıkış reçetesi budur..
AKP bunu yapar diyorsanız bişi diyemeyeceğim..
Bunu yapan iktidar BİTER!
Swap iyiymis 9.stopaji %10.
opsiyonda %20.
Küçük esnafın % 80 i bitti.Ayda eline net 8500 geçmez mümkün değil Zaten mal sahipleri birer birer çıkarıyor.
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şahap sabit tuttu faizi
Olay bende rahat olun mesajı vermiş piyasalara
Tüm mal ve hizmetleri etkileyecek bu yüzde 54 lük artış toplam maliyette çalışan maliyet oranının çok yüksek olduğu kargo, kurye ve dolayısıyla da web tabanlı ticarete bağımlı bazı sektörlere etkisi çok fazla olabilir. Tarımda fındık, tütün, pamuk, narenciye gibi ürün toplamak için işçi kullanan alanlarda da etkisi görülebilir.
Yani bir çok şeye zam beklenebilir.
Enflasyondaki yüzde 54 lük YENİ MALİYETİ enflasyonu hedef olan yüzde 40-50 lerde sabit tutabilmek için her ay fiyatlara EN ÇOK yüzde 2-3 ten fazla yansıtmamaları gerekir.
Bana gelen söylemlere göre
Çalışanlar 8500’den tatmin olmamış.
Ara zammı bekliyorlarmış.
TMSF Kurul kararıyla, Vergi Usul Kanunu’nun yeniden değerleme oranı dikkate alınarak, 200.000 TL olan sigortaya tabi mevduat ve katılım fonu tutarını 2023 takvim yılı başından geçerli olmak üzere 400.000 TL olarak belirlendi.
https://i.hizliresim.com/lq3wcrg.png
İNŞAAT sektörüne de gerek malzeme ve gerekse şantiye işçiliklerindeki artışlar nedeniyle MALİYET BAZLI artışlar gelebilir.
Bir de düşük faizle konut kredileri gelirse BİST gibi yeni bir patlama yaşanmaz mı?
https://twitter.com/TurkishIndy/stat...XbRNMq-nw&s=09
Kendi agizlari ile itiraf etmisler enflasyonun dusmeyecegini.
Bilerek mi bilmeyerek mi?
Syg,
2013 asgari ücret 891 TL 469 dolar
2023 asgari ücret 8500tl 455 dolar
10 yıllık patinajın resmi...
Ülkede tarih 10 yıl donmuş....
https://i.hizliresim.com/k5riqby.JPG
https://www.myicra.com/forum/showthread.php?tid=359
Ev sahiplerinin gelirine çökülmesi beni avukat yaptı.
Tehir-i icra ödenmeyen kiralar için geçerli. Sözleşme sonundaki ihtiyaç nedeniyle davalarda geçersiz.
Birinin malını çökerek beleşe oturtmamak için gerekirse 3 yıl kira da almam. Ancak o beleşçiyi kapı dışına attırırım.
TL teşvik için yıl sonuna kadar uzatılan stopajların 29 unu 30 una bağlayan gece resmi gazetede açıklanması gerekiyor..
Çünkü 31 aralık cumartesine denk geliyor
Şahap ve Nureddin başkanlar bunu halleder diye tahmin ediyorum.
Bu arada ocak ve ya şubat 2023 tarihlerine kadar tüvtürk muayenesi geçerli olupta, şu sıralar zam gelecek diye randevu almaya çalışan var mı sayın yazarlar ?
Eskiden yanlış hatırlamıyorsam muayene geçerlilik tarihinden 90 gün öncesine kadar randevu alınabiliyordu.
Şimdi sistem bunu 9 gün geriye dönük hesaplamakta ve tarih vermemekte.
Because, reyiz onu da 500 den 1000 liraya yuvarlar yeni yılda evelallah.
Gerçi bildiğim kadarıyla resmi bir zam oranı yok henüz tüvtürk için.
Akp nin hayatımıza soktuğu yeni para bayılma operasyonlarından biri daha..
Kapıyı aç kapat direksiyonu salla sağa sola.. motor no okunamıyor camlar hafif çizilmiş..
Borcunuz 500 TL iyi günler efendim.
Nebati yılsonu 65 bekliyormuş Aralık ayını - 7 bekliyor herhalde