Endeksten hergun yüzde 3-5 negatif ayrisiyoruz. Gözümüze ışık tutuldu herhal göremedik goremiyoruz
Printable View
Endeksten hergun yüzde 3-5 negatif ayrisiyoruz. Gözümüze ışık tutuldu herhal göremedik goremiyoruz
Dün haberle 225i test et. Haber değişmedi ki şu anda yüzde 10 aşağıda dün öğleye göre:). Beyin meyin bırakmadılar. Overrated bir hisse miyiz bilemedim
Bu başlığı şu anda 9 kişi okumaktadır. (2 üye ve 7 ziyaretçi)
rcan, fenerbahceli
İyice tenhalaştı burası.
Neye yormalı bilemiyorum !
Merhabalar arkadaşlar,dikkat ettinizmi bugün 30 endeksin baba kağıtlarının çoğunda ziraat alıcı durumda,besmi,varlık fonumu alışa başladı acaba,bakalım endekse etkisi ne olacak.
dostum pıyasa belırsızliği sevmez..ne kadar kap atarsan at her hısse genel endekse uyum sağlamak zorunda kalır bir muddet sonra..once bu kara bulutların dağılması lazım..pıyasa onunu gormek ister herzaman..gesan ozelınde arzın otelenmesı olumsuz bır durum ,,epey bir sure halka arz vs olmaz ..testere pıyasada para kazanmak zordur..artık uzun vadelı yatırımcının fıyata bakmaması gereken bır döneme gırdık..her çıkışın satış olarak kullanıldığı bır dönemdeyız..kısacılar için sıkıntılı bır donem..Allah devletımızın ve mılletımızın yardımcısı olsun..zor dönemlerden geçıyoruz..
bu tedbırlerle pıyasayı bır yere kadar tutarsınız ,fonların alımı bıttıgınde o malı karşılayacak kımse bulamayabılırsınız pıyasada ,yanı taşıma suyla değirmen dondurmek zordur hatta ımkansız gıbı bırşeydır..pıyasanın kendı dınamiklerı ıle hareket etmesı gerekir..alınan onlemlerın gucu muhtemeldırkı gıttıkce zayıflar ve pıyasa kendı bıldığını okur..dıkkatlı olunması gereken bır donem..
kısa vadelı ıhtıyac duyulan parayı borsaya bağlamadıysak orta uzun vade de gesan muhakkak ıyı olacaktır..ama genel ortam cıddı manada sıkıntılı..pıyasada cıddı manada gerı çekılme olursa kı durum buna musaıt, o zaman gesan ne kadar dyanır veya nerelerde dıp bulur onu tahmın etmek guç..ben genel pıyasadan kaynaklı full nakıte geçmıştım..ve onumu gormeden bır sure hısse almayı duşunmuyorum kendı adıma..arkadaşlar nacızane tavsıyem stop olmayı bılın ,bılınkı donuşlerde para kazanabılecek sermayenız olsun..herkese bol kazançlar..
Piyasanın doğal işleyişine yapılan müdahaleler doğru değildir.
İster aşağı ister yukarı yönde olsun.
Arkadaşlar merhaba. İnternetten epey bakınıp cevabınıbbulamadığım bir sorum olacak.
Bir şirket geri alım programını KAP'a bildirip fiili olarak alıma başladı diyelim. Alım yaptıkları her günün sonunda KAP bildirimiyle paylaşım zorunluluğu var mıdır?
Gesan özelinde bir soru değil tabi ama buradaki gibi ciddi bilgisi olan yatırımcılar yok malesef diğer forumlarda.
Kaldı ki hayatiyet arz eden bir soru bence. Misal vereyim: Dün bankacılık sektörü yrrlerdeyken Halkbank günü +%7 civarı kapadi. Akşam da KAP'a "Pay alım prigrami dahilinde 250 milyonluk hisseyi geri aldik" diye ayrintili döküm atti.
Keza bugün de bankacilik endeksi yine zayif ama Halkbank %4'lerde. Yani bu alım işi epey pozitif etkiliyor ama tabi ki alım için ayirdigi toplam 2.5 milyarin nerdryse %10'unu tek seferde kullanmis dün. Yine de epey epey fark yaratmis.
Kisacasi benim sahip oldugum ve fena gitmeyen thyao hissem de 9 milyarlik geri alim duyurdu. Dün pegass yerlerdeyken bizimki cılız da olsa yesil kapatti. Aksama da "pay geri aldik: diye KAP atmadi.
Eğer gün içinde alım yapılıp da KAP'a bildirim yapılma zorunluluğu varsa benim şirket (thyao) daha alım yapmamisken bile hiç fena durmadi. Demek ki alım yapsa...
Falan diye umut fakirin ekmeği dostlar😇
GERİ ALINAN PAYLAR TEBLİĞİ
https://www.mevzuat.gov.tr/File/Gene...1%20zorunludur.
Sadece şirketin geri alımı değil; şirketteki hissesi nitelikli azlık seviyesinin üzerindeki (halka açık şirketlerde %5'tir bu sınır) her hissedar, yaptığı tüm alım-satım işlemlerini (miktarı ne olursa olsun) gün sonunda veya en geç ertesi gün sabah seansı başlamazdan evvel KAP'a bildirmek zorunda... Archelor mesela, hisse miktarı %5'in altında düşene dek yaptığı tüm EREGL satışlarını gün sonunda bildirdi. Ne zaman yaptığı satışla %4,72'ye düştüğünü de bildirdi, ondan sonraki satışlarını görmüyoruz, tekrar %5'in üstüne çıkana kadar da görmeyeceğiz...
12. Maddenin 4, 5, 6, 7. fıkraları durumu gayet güzel açıklıyor.
(4) Program uyarınca gerialım işlemlerine başlanmadan iki iş günü önce, ortaklık ve/veya bağlı ortaklığı tarafından, gerialım yapılması planlanan dönemin başlangıç ve bitiş tarihleri, gerialıma konu payların nominal tutarı ile sermayeye oranına ilişkin özel durum açıklaması yapılır.
(5) Her bir geri alım işlemi için ortaklık ve/veya bağlı ortaklığı tarafından; işlem tarihini izleyen iş günü seans başlamadan önce, işleme konu payların nominal tutarı, sermayeye oranı, işlem fiyatı, program çerçevesinde daha önce geri alınan payların nominal tutarı, varsa bu paylara bağlı imtiyazlar ve işlem tarihi hususlarını içeren bir özel durum açıklaması yapılır.
(6) Daha öncekialımlar dahil, gerialınan payların elden çıkarılması durumunda ortaklık ve/veya bağlı ortaklığı tarafından; işlem tarihini izleyen iş günü seans başlamadan önce, işleme konu payların nominal tutarı, işlem fiyatı, sermayeye oranı, kalan payların sermaye oranı, gerçekleşen kazanç/kayıp tutarı, varsa bu paylara bağlı imtiyazlar ve işlem tarihi hususlarını içeren bir özel durum açıklaması yapılır.
(7) Ortaklık ve/veya bağlı ortaklığı tarafından; bu maddenin dördüncü fıkrası uyarınca açıklanan sürenin bitmesini, programın sona ermesini ve program kapsamında veya bu Tebliğin 5 inci maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca planlanan gerialımların tamamlanmasını izleyen üç iş günü içerisinde geri alınan paylar için ödenmiş olan azami ve ortalama bedel, geri alımın maliyeti ile kullanılan kaynak, geri alınan toplam pay sayısı ve bu payların sermayeye oranı kamuya açıklanır. Ortaklık ve/veya bağlı ortaklığı tarafından gerialınan payların program süresince elden çıkarılmış olması durumunda ek olarak aynışekilde; elden çıkarılan payların toplam nominal tutarı, toplam kazanç/kayıp tutarı ile ortalama satış fiyatı, varsa alım satıma konu paylara bağlı imtiyazlar ve işlem tarihleri açıklanır. Geri alım programı çerçevesinde gerçekleştirilen işlemlerin özeti mahiyetindeki bu bilgiler ayrıca ilk genel kurulda ortakların bilgisine sunulur.
O halde gerçekten de (bugün nedir bilmiyorum ama) Geçen iki işlem gününde benim şirket (thyao) daha hisse almadı.
Gerçi 2025'e kadar dediler ama yine de 70 milyon lot geri alacağiz dediler. Daha alim bile yokken (Allah bozmasin) kendi sektöründe de olumlu ayrıştı.
(Forumu Gesan dışındaki şirketlerle meşgul ediyorsam cidden kusuruma bakmayin ama vallahi de billahi de diğer forumlar resmen "çöp"!. Hele investing.com!!!! Aman Allah'ım!!)
investing ergenlerin birbirine küfür sallama yeri olmuş zaten akıllı adam orda durmaz...
doğru ve faydalı bilgiler her zaman her yerde makbuldur. geri alım konusu herkesin merak ettiği bir konu. bu konuda bende yeni öğrendiğim bir şeyi paylaşayım . bedelsiz sürecinde olan hisselerde (gesan tamda bu süreçte) geri alım yapılması yasakmış.
yani bizler sövsekde yalvarsakda patron geri alım proğramı açıklayamazmış. ne zaman ki bedelsiz onaylanır ve bölünme işlemi gerçekleşir ondan sonra patronun bu konuda eli ayağı çözülür.
Millet satmak için sıraya girince, en ******** tahtacıda gesanda olunca aylardır oyuncak gibi oynanıyor gesanda. Patronlarda güven kaybedince sahipsiz bir gesan karşımızda. çıkışlarda nazlı inişlerde önleri kimseye kaptırmıyor...Şirketin iyisi zor zamanlarda belli olur. Gesan bu anlamda maalesef sınıfta kaldı...
smartg 896 milyon tl lik iş almış vay be...
Gesan performans kalmamış takipçide kalmamış ky sattı gitti meşhur ustatlarda .
Bizim gibi dinazorlar kaldı kala kala ytd..
Astora küfür falan ettim ama adamlarda hacim var atraksiyon var. Bizimki iyice mala bağladı. Dandik hisseler gibi bir anda bir iki tavan sonra hep ele vermece. Kimseye para kazandirmama üzerine. Adice
Gesana ben kufredince gidiyordu. Denesem mi bi. Hisse şu anda 206.10. Şerefsiz spek. Patron da adi çıktı. Ky düşmanı adiler. Yukardan kilit yaptılar. Endeksten sürekli negatif ayrisiyoruz
Çok iyi iş.. 60 milyon euro… helal
Hayırlı osun 1.200.000 tl lik iş
1.200.000.000 tl Hayırlı olsun ben dün sattım kalana bol kazanç.
60 milyon euro. Makedonya. Avrupa.
Kuzey makedenyo 60 milyon euro mukemmel iş bekleyenler çorbalarını içeçek vakti geldiğinde hatta bide kuzu şiş de arkasından gelir...
makedenyodan bayagıdır iş yok derken 12 den vurdu adamlar...