ben CITI`nin yerinde olsam direkt 8.5 falan derdim
Printable View
atis serbest nasilsa, atan atana
baloncuklar havada ucusuyor
analist tahminlerindeki sapma ortada
SAT demis sadece - aciklama bile koymamislar
seviyorum bunlari
saka gibiler
beni güldürebiliyorlar
1 saatte 30 milyon lot verdiler ve bu satış hisseyi 70 kuruş (35 kademe) aşağıya 21.34 e kadar indirdi, fiyatta %3 ten fazla düşüşe neden oldu.
Takas Verisinde 1 milyar 92 milyon lotla 1. sirada yer alan
ve
Haftalik Takasta en iyi 2. Alici
Aylik Takasta en iyi 1. Alici
3-Aylik Takasta en iyi 2. Alici
konumunda olan CITI SAT demis :kahkah: :kahkah: :kahkah:
bu CITI ayni CITI :cool:
aslinda sunu demis... siz satin da, ben alayim
muhhaaa :bravo: :kahkah: :kahkah: :kahkah:
yatirim tavsiyesi degildir
İş Bankası bilanço analizi (Şeker Yatırım)
İş Bankası 3Ç23 solo finansal sonuçlarında beklentilerin
hafif üzerinde 20,548 milyon TL net kar açıkladı.
(Çeyreksel bazda %11 artış). Açıklanan net kar rakamı bizim
18,624 milyon TL beklentimizin ve 19,078 milyon TL olan
piyasa beklentisinin %10 ve %8 üzerinde gerçekleşmiş oldu.
Bankanın 9 aylık karı 52,046 milyon TL olup geçen yıla göre
%37 artmıştır. Ortalama maddi özkaynak karlılığı 150 baz
puan artarak %42,2 seviyesine yükselmiştir.
Ticari kar, kredi karşılıkları ve iştirak gelirleri
beklentimizden iyi, net faiz gelirleri ise negatif sürpriz
yaparak beklentimizden düşük gelmiştir. Ücret ve komisyon
gelirlerindeki rekor yüksek %60 artış rakipleri arasındaki en
yüksek seviyedir. Ticari kardaki düşüş %37 seviyesinde görece
sınırlıdır. İştirak gelirleri çeyreksel bazda %24 azalarak 8,3
milyar TL'ye gerilemiştir ancak hala karlılığı önemli ölçüde
desteklemektedir. Rakiplerinden farklı olarak çeyreksel net
faiz marjı fonlama maliyetlerindeki sert artışa paralel olarak
110 baz puan zayıflayarak %3,2 seviyesine gerilemiştir. Efektif
vergi oranı ise %10 seviyesinde düşüktür.
Kredi-mevduat makasında zayıflama, ücret ve komisyon
gelirlerinde rekor yüksek artış, tüketici kredileri pazar
payında hafif artış, yeni intikal eden TGA bakiyesinde (net)
yavaşlama, kredi riski maliyetinde iyileşme ve sermaye
yeterliliğinde zayıflama çeyreğin ana unsurlarıdır.
2023 yılı operasyonel bütçesinde değişikliğe gidilmemiştir.
~%30 özkaynak karlılığı beklentisi için riskler yukarı
yönlüdür.
Hisse için pozitif bir etki bekliyoruz. 2023-2026 net kar
tahminlerimizde yaptığımız yukarı yönlü revizyonlar
sebebiyle 21,30 TL olan hedef fiyatımızı 32,50 TL olarak
güncelliyoruz. Hedef fiyatımızın %48 artış potansiyeli
bulunmaktadır. "AL" tavsiyemizi koruyoruz. Hisse 2024T
2,6x F/K (Benzerlerine göre %3 primli) ve 0,67x F/DD
çarpanlarıyla ve %29,0 ortalama maddi özkaynak getirisiyle
işlem görmektedir.
Kredi-mevduat makasında zayıflama. Kredi-mevduat
makası, TL fonlama maliyetlerindeki sert artışa paralel
çeyreksel bazda 133 baz puan zayıflamıştır. Bu özel mevduat
bankalarındaki ortalama 84 baz puan çeyreksel toparlanma ile
karşılaştırıldığında zayıf iyi bir performanstır. (AKBNK:
+130bp, GARAN: -59bp, YKBNK: +110bp). Swap maliyetlerine
göre düzeltilmiş net faiz marjı da çeyreksel bazda 110 baz
puan zayıflayarak %3,2 seviyesine gerilemiştir.
Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
www.sekeryatirim.com
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
İş Bankası bilanço analizi (Ziraat Yatırım)
İş Bankası'nın 2023 yılının üçüncü çeyreğindeki net dönem karı çeyreksel bazda %10,5 oranında artarak 20.548mn TL'ye yükselmiş ve hem bizim beklentimiz olan 19.204mn TL ve piyasa beklentisi olan 19.078mn TL'nin bir miktar üzerinde gerçekleşmiştir. Net ücret ve komisyon gelirleri beklentimizin üzerinde gerçekleşirken, karşılık giderleri tahminimizin altında gelmiştir. Banka'nın yıllık karı ise %36,6 oranında artış göstermiştir.
Üçüncü çeyrek karı sonrasında Banka'nın 9A2023 dönemindeki net dönem karı yıllık %36,9 oranında yükselerek 52.046mn TL olarak gerçekleşmiştir.
TÜFE endeksli tahvillerinde değerlemesinde %30,65 olan beklenti anketinin %44,94'e çıkması sonrasında TÜFE endeksli tahvillerinde elde edilen getiri 4,8 milyar TL artarak 12,8milyar TL'ye çıksa da mevduattaki yüksek büyümenin etkisiyle net faiz gelirleri çeyreksel bazda sadece %3,5 oranında artış göstermiş ve net faiz gelirleri bu yılın üçüncü çeyreğinde 15,8milyar TL olmuştur. Net ücret ve komisyon gelirleri ise güçlü bir görüntü sergilemiş ve bu kalemden elde edilen gelir %60 oranında artarak 12 milyar TL'ye çıkmıştır. Öte yandan ticari kar, kurlardaki görece stabil görüntüyle birlikte %36,5 oranında düşerek 4,9milyar TL'ye (swap maliyeti 1,2milyar TL'den 3,3milyar TL'ye çıkmıştır) gerilemiştir. Banka'nın karşılık giderleri 7,1milyar TL'den 1,4milyar TL'ye düşerken, operasyonel giderler %13,3 oranında artış göstermiş ve 18,7milyar TL'ye çıkmıştır. Son olarak, iştirak gelirleri bu çeyrekte net kara 8,3milyar TL'lik katkı sağlamıştır. Geçen çeyrekte iştirak gelirleri 10,9 milyar TL olarak gerçekleşmişti.
Banka'nın Net Faiz Marjı (swap gideri hariç) %3,52 ile önceki çeyreğe göre 37 baz puan düşerken, mevduat maliyetlerinin 277 baz puan negatif etkisi olmuştur. Öte yandan, ortalama özsermaye karlılığı 150 baz puan artarak %38,2'e yükselmiştir. Aktif karlılık ise %4,1 olmuştur.
İş Bankası'nın hedef hisse fiyatını, tahminlerimizde yaptığımız revizyonlar ve piyasa çarpanındaki güncellemeye bağlı olarak 23,20TL'den 27,50TL'ye yükseltiyoruz. İş Bankası için daha önceki "AL" önerimizi de koruyoruz.
Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Bende tahtacıya Cuma akşamına kadar süre tanıyorum.
Ben IMEI diye bir hisse buldum
Onu alacagim
https://twitter.com/yirmiucderece/st...98997952626988
Is a financial turnaround finally taking shape by the Bosphorus?
Turkey returned to the dollar bond market in style Tuesday, selling $2.5 billion of five-year sukuk at an 8.5% yield. Investors placed some $7 billion worth of orders for the securities, the Financial Times relays, allowing the offering to price comfortably below initial talk closer to 9%. Today’s well-timed deal comes as dollar-pay bonds maturing in 2028 have rallied to an 8.1% yield from more than 10% in May, narrowing the pickup over five-year Treasurys to 3.6% from nearly 7% over the same stretch per LSEG data.
Bu haberi Grant's Observer ben de dahil ABD'deki onbinlerce yatırımcı abonesine bu gece gönderdi. Şimşek'in izlediği politika meyve vermeye başladı. Hazinenin 2.5 milyar dolarlık 5 yıl vadeli sukuk tahvili arzına hemen hemen bunun 3 katı talep gelmiş ve yıllık faiz %8.5 olmuş. ABD 5 yıllık tahvilleri ile aradaki spread geçen Mayıs ayında 700 baz puanı iken şimdi bunun yarısına 360 baz puanına inmiş. CDS ler de 360 bp ye indi. Ekonomi toparlanma modunda, yabancılar ilgi göstermeye başlıyor.
TR 2028 vadeli dolar bazlı tahvillerin yıllık getirisi de Mayıs ayındaki %10 dan bugün itibariyle %8.1 e düşmüş yani bu tahviller son 6 ayda ciddi oranda değer kazanmış.
Well done Şimşek.
Haberi kopyaladığımda bana sorsan ben sana bunu 3 aşağı 5 yukarı derdim zaten. :) Sen Mehmet Şimşek ilk adı geçince hatta gelince bu topicte kim neler yazmış onları oku bence. :)
Bastılar gereksiz 7400 e benim bile iştahım kabardı kedi gibi buralardayım de itiraf et artık bazı şeyleri.....
ADQ almis sukuklari. Nahyan Baba buyuktur, hemen affeder.
Isin ilginci ben TAQA'nin tahvillerini daha birkac ay once %4.7 ile aldim! Parami alip %8.5'a koymuslar. Garantisini de almislardir tabi ki onceki swap hikayelerinde oldugu gibi. TAQA AA- ratingli.
Rica ediyorum alintilama. VB5 ve sonrasinda blokladin mi tamamen yokoluyor. Forum yazilimi eski.
Merkez Bankası: Mevcut detaylı raporlama formatının sadeleştirilerek firmalara raporlama işlemlerinde kolaylık sağlanması planlanıyor
Merkez Bankası'nın (TCMB) yaptığı açıklama aşağıda bulunuyor:
8 Kasım 2023 tarih ve 32363 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Döviz Pozisyonunu Etkileyen İşlemlerin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Tarafından İzlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile 1211 sayılı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kanununun 28 Kasım 2017 ve 7061 sayılı Kanunla yeniden düzenlenen 44 üncü maddesi kapsamında; firmaların, döviz varlık ve yükümlülüklerine ilişkin olarak Merkez Bankasına yapmakla yükümlü olduğu döviz pozisyon raporlamasında sadeleştirme ve kapsam değişikliğine gidilmiştir.
Düzenleme kapsamında; 2023 yılı Mart ayında başlatılan, 10 milyon Türk lirası ve üzeri toplam nakdi ve gayrinakdi kredi bakiyesi bulunan firmalardan alınan Özet Döviz Pozisyon Raporlaması uygulamasına son verilmiştir.
Bununla birlikte, 2018 yılından itibaren uygulanmakta olan Sistemik Risk Veri Takip Sistemi kapsamındaki döviz pozisyon raporlamasının firma kapsamı, firmaların ülke ekonomisi içerisindeki temsil düzeyini artırmak amacıyla yeniden düzenlenmiştir. Buna göre, raporlama kapsamına girecek firmaların tespitinde öngörülen 15 milyon ABD doları ve üzeri yabancı para kredi yükümlülüğü bulunma şartı, toplam nakdi kredi bakiyesi ilgili aylık hesap döneminin son iş günü itibarıyla 100 milyon Türk lirası ve üzerinde olma veya geçmiş bir yıllık hesap dönemindeki net satış hasılatı veya aktif büyüklüğü 500 milyon Türk lirası ve üzerinde olma şeklinde değiştirilmiştir.
Kapsam değişikliği ile birlikte, mevcut detaylı raporlama formatının sadeleştirilerek firmalara raporlama işlemlerinde kolaylık sağlanması planlanmaktadır.
Kağıtta pazartesi günü geçici olarak kazanılan pozitif momentum tersine döndü ve İSCTR tüm bankacılık sektörünü peşine takıp aşağıya çekti. Bravo, senden zaten bu beklenir.
21.82 den 21.14 e 68 kuruş. An itibariyle günlük marj %3. Bunun biraz daha genişlemesi lazım şöyle %4 e belki de %5 e doğru. 21 in altı bir ihtimal görülecek bugün.
Eğer olur da endeks genele yayılı bir satış yerse, İSCTR soluğu nerede alır bilinmez ama aşağıya doğru keskin bir dalışa geçeceği kesin. Bugün endeks %1 artılarda iken banka hisseleri %1 eksideydi. Beta -1 e döndü artık, bankaların endeks ile korelasyonu tamamen negatif hatta alt limit olan -1 oldu.
Sen bunu yaparsın İSCTR. Bugün 21 in altına bir selam çakıver artık, bunun için yeterli güce (yeteri kadar negatif momentuma) sahipsin. Bugün 20.XX leri görmezsen ayıp edersin.
20.94
Allah razı olsun beni kırmadın. Günlük marj 88 kuruşa (%4 e) çıktı.
Closed out.
Bu kadar yeter, açgözlü değilim. Yarın Allah kerim. Bu akşam Bordoeaux İSCTR'den.
Kağıt 20-22 arası gri bölgede çok güzel trading fırsatları sunuyor. 22 çok güçlü bir direnç, beton duvar sanki. 20 destek ama güçlü bir destek değil. Bu detaylar bir kenarda dursun.
Herifler bilancolardan sonra hep basiyorlar. Garantide oldugu gibi sektore EM baskisi olacagindan mi acaba gelecek sene.
Oh be. Eski versiyonlu VB ile forumun yapmadigini yaptim en sonunda.
Her bir yerden zaplandi red listem. Alintilayan olursa onun mesaji da gidiyor. Istedigin kadar alintilayabilirsin TRENDcigim!
Good riddance.
https://i.ibb.co/Z6pyv3j/hisse.jpg
Super duper 666.
20.82 yi gördük ve an itibariyle günlük marj 100 kuruş oldu yani %4.5. Kağıt saat 10:15 den bu yana aralıksız satış yiyip duruyor. Kağıttan çıkışlar devam ediyor hem de soluksuz şekilde. Bakalım nerede duracak. Pazartesi günkü 20.96-21.32 gapı da dolmuş oldu böylece.
EM baskısı değil de banka bilançolarındaki aktiflerin kabaca %20 sini oluşturan devlet tahvillerinin MTM etkisini ve bunun özkaynaklarda yaratacağı hasarı hesaplayanlar vınlamayı tercih ediyor. Ben İşbankası için bu hesabı yaptım ama bu detayı burada paylaşmayı düşünmüyorum.
Yabancı çıkışı olmalı çünkü fiyata bakmaksızın satış yapılıyor, hacim de yüksek.
20.72
An itibariyle günlük marj 110 kuruş (%5). Yukarı tepki yönünde pozisyon açma zamanı geliyor. Devre kesici yakındır.
TH üstad endexle ilgili kısa vade yorumun var mı? Michael Jackson'ın moonwalkı gibi ilerliyor gibi geliyor bana.
Endeks gayet güzel performans gösteriyor. En başta İSCTR olmak üzere bankalar endeksin bu güzel performansını bozuyor ama İSCTR %4 diğerleri %2 küsür ekside olmalarına rağmen bile endeksi aşağıya itekleyemediler. Bu da endeksin dirençli olduğuna işaret eder. Bankalar endeks ile ayrıştı, beta eksiye döndü. Endeks aşağıya gelmeye istekli değil, bankalar da yukarı çıkmaya istekli değil.
Şimşek: Küreseldeki ekonomik gerilim artık normalimiz oldu
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Filistin'de yaşanan acılar, çok uzakta yaşanan olaylar değil. Burada insanlığın genel olarak bir inandırıcılık kaybı var. Hayatını kaybedenlerin yüzde 70'i, yüzde 80'i çocuksa, kadınsa, yaşlıysa eğer, en ufak vicdanı olan kişinin gece rahat uyuyamaması gerekiyor. İşte bu yüzden bir arada çalışmamız gerek." dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in ev sahipliğinde, Dışişleri Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisinin desteği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin işbirliğinde bu yıl "İş Birliğinde Yeni Dönem" temasıyla 14'üncüsü düzenlenen "Türk-Arap Ekonomi Forumu" İstanbul'da başladı.
Forum çerçevesinde Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek moderatörlüğünde düzenlenen "Küresel Zorlukların Üstesinden Gelmek ve Yeni Fırsatları Yakalamak" başlıklı panele, Kuveyt Ekonomi ve Yatırımlardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Petrol Bakanı Saad Hamed Nasır el-Barak, Mısır Maliye Bakanı Muhammed Muid ve Katar Devlet Bakanı ve Serbest Bölge İdaresi Başkanı Ahmed es-Seyyid katıldı.
Bakan Şimşek, etkinliğin başında Gazze'de hayatını kaybeden ve zulümle karşı karşıya kalan insanları andı. Dünyadaki belirsizliğin yanı sıra Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada yaşanan sınanmalara işaret eden Şimşek, iş yapmak için küresel arka plandan kaynaklanan zorlamalara dikkati çekti.
Şimşek, mevcut süper güç olan ABD ile yükselen güç olan Çin arasındaki rekabetin, ticarette parçalanmaya, korumacılığa, jeopolitik gerilimlere neden olduğunu belirterek şöyle devam etti:
"Küreseldeki ekonomik gerilim artık normalimiz oldu. Böyle bir zamanda genelde bölgesel ticaret entegrasyonunun daha hızlı gerçekleştiği görülüyor ancak bizim bölgemize baktığımızda, bölge içinde ticaret ve ticaret entegrasyonu dünyanın en düşüğü. Bölgesel ticaretimiz eğer petrolü çıkartırsanız bütün ticaretin yüzde 11'i, petrolle birlikte bizim bölgemizde yüzde 14. Bu, Avrupa'da yüzde 70, Asya'da yüzde 50.
Tekerleği yeniden icat etmemiz gerekmiyor, siyasi ve mevzuat açısından olumlu bir ortam sağlamamız faydalı olacak. Serbest ticaret anlaşmaları da diğer faydalı olacak şey. Bunu yaptığımız takdirde standart sağlamış olacağız ve iş yapma arka planını çok daha olumlu hale getireceğiz, engelleri kaldıracağız, sadece yatırımları değil ticareti de daha hızlı şekilde kolaylaştırmış olacağız."
Katılımcı ülkelerin barındırdığı fırsatlar ve gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şimşek, mevcut zorlukların engel teşkil etmeyeceğini, kolektif çalışmayla bunların aşılabileceğini dile getirdi.
Bakan Şimşek, küresel ekonomide yaşanan gelişmelere ve beklentilere işaret ederek şunları söyledi:
"Zorlu bir dönemden geçiyoruz, global ekonomiye baktığımızda orta düzeyde büyüme olduğunu görüyoruz. IMF'nin tahminlerine göre gelecek yıl küresel büyüme oranı sadece yüzde 2,9 olacak. Hindistan'ı ve Çin'i hariç tutarsak global büyüme oranının yüzde 1,6'ya ineceğini görüyoruz, bu oran kişi başı gelir açısından neredeyse resesyon demek. Sorun sadece gelecek yılda değil önümüzdeki 5 yılla ilgili büyüme tahminlerine baktığımızda büyümenin yüzde 3 ya da yüzde 3,1 düzeyinde olacağı düşünülüyor. Çok açık biçimde görüyoruz ki bölgesel ticareti, bölgesel entegrasyonu geliştirmek önemli hale gelecek. Bu yüzden ortak bir temayla başlamamız gerek. Ticaret, büyümenin temel motorlarından biri. Şu an büyümenin global olarak yavaşladığını görüyoruz. Daha yakın çalışarak bölgesel ticareti güçlendirebiliriz, aynı zamanda yavaş büyüme engelini hep beraber aşabiliriz."
- "Bölgede hepimizin daha iyi işbirliği içinde çalışmamız gerek"
Şimşek, dünya çapında finansal şartların zorlayıcı olduğunu vurgulayarak, bölgedeki ülkelerin barındırdığı fırsatlar iyi değerlendirilerek, kaynaklar iyi kullanılarak çok ciddi bir dönüşüm sürecinin başlatılabileceğini, bütün bölge için faydalı bir büyümenin ortaya çıkabileceğini dile getirdi.
"Hem bölge için hem ülkemiz için ilerlemenin tek yöntemi, öncelikle reform yapmaktır." diyen Bakan Şimşek, şunları ifade etti:
"Bu ülkeler, kredibilitesini artırması gereken ülkeler. Yapısal reformlarla para akışı ülkeye çekilmeli ve büyüme desteklenmeli. Böyle bir yaklaşım benimsenmeli. Enerji fiyatlarıyla ilgili ciddi bir belirsizlik söz konusu. Enerji konusunda, özellikle de doğal gaz ve petrol konusunda az yatırım yapılıyor, bu arzı sınırlı hale getiriyor, bunun sonucu olarak da uzun sürede enerji fiyatlarının da daha yüksek kalmaya devam edeceğini görüyoruz. Global faiz oranlarındaki durum burada da geçerli. Bu, bölgeyi de bir bütün olarak etkileyecek bir durum. Onun için hepimizin birbiriyle daha iyi işbirliği içinde çalışmamız gerekiyor. Filistin'de yaşanan acılar, çok uzakta yaşanan olaylar değil. Burada insanlığın genel olarak bir inandırıcılık kaybı var. Hayatını kaybedenlerin yüzde 70'i, yüzde 80'i çocuksa, kadınsa, yaşlıysa eğer, en ufak vicdanı olan kişinin gece rahat uyuyamaması gerekiyor, rahat rahat sırtını dayayıp oturamaması gerekiyor. İşte bu yüzden bir arada çalışmamız gerek. Sadece iş dünyası ya da ekonomik entegrasyon açısından değil, siyasi ve jeopolitik sorunları çözmek açısından da bir arada çalışmamız gerekiyor."
- "Bizim görevimiz doğru ortamı yaratıp, serbest girişimi desteklemek"
Kuveyt Ekonomi ve Yatırımlardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Petrol Bakanı Saad Hamed Nasır el-Barak, bölgede ticaretin entegrasyonu için neler yapılması gerektiği sorusuna karşılık, insanlığın gelişim sürecinde yerleşen korumacı yapının zamanla evrildiği yere ilişkin değerlendirme yaptı.
Barak, "Ekonomik gelişimin amiral gemisi serbest girişim oldu. Bizim görevimiz doğru ortamı yaratıp, serbest girişimi desteklemek. Devletin gerçek rolü, bir organizasyon gerçekleştirmek, yönetişimi mümkün kılarak işletmelerin ilerlemesini sağlamak. Ekonomi işletmelerin elinde, ekonomik gelişme, serbest girişimle gerçekleşir, yapmamız gereken bu." diye konuştu.
Kuveyt yatırım ortamına ilişkin bilgi veren Barak, yaklaşık 15 yıl önce Kuveyt'te yatırım ortamının iyileştirilmesi konusunda neler yapılabileceğini düşünmeye başladıklarını söyledi. Barak, "Ticaret ve finans açısından bütün yasalarımızı elden geçirerek, daha olumlu bir mevzuat ortamı sağladık." dedi.
- "Avrupa'nın kendi arasındaki ticaret yüzde 70 iken, bizim aramızdaki ticaret neden bu kadar düşük, bunu irdelemeliyiz"
Mısır Maliye Bakanı Muhammed Muid, bölge ülkeleri arasındaki ticaretin çok düşük olduğunu söyledi. Muid, şöyle konuştu:
"Avrupa'nın kendi arasındaki ticaret yüzde 70 iken, bizim aramızdaki ticaret neden bu kadar düşük, neden bu aşamadayız, bunu düşünmemiz lazım. Elimizdeki araçlara da bakmak lazım, kendi araçlarımızla diğer bölgelerin bu aşamaya gelmesindeki araçları kıyaslamamız lazım. Ekonomide devletin rolü ile özel sektörün rolünü iyi irdelemek lazım.
Özel sektöre liderlik ve entegrasyon görevi verirsek bu çok daha iyi olacak. Ayrıca özel sektör ile bölgenin belli hedeflere ilerleyebilmesini sağlamak, bizim amaçlarımızı yerine getirmesi için yardımcı olmak gerekiyor. Özel sektörün içinde çalıştığı ortamın da bunun için olumlu bir ortam olması lazım. Hükümet olarak bizim görevimiz, bunu kolaylaştırıp, mümkün kılmak. Özel sektör ile farklı kurum, kuruluşlar arasında işbirliklerini sağlamamız, özel sektörün önündeki engeli kaldırmamız lazım."
Muid, Serbest Ticaret Anlaşması'nın Türkiye ile Mısır arasında çok doğru yürüdüğüne dikkati çekerek, doğru kurum ve ortaklıkların bir araya gelmesinin ticaretin artırılması için çok verimli sonuçlar doğuracağını ifade etti.
Mısır'daki yatırım fırsatlarına ilişkin bilgi veren Muid, son yıllarda özellikle altyapı üzerinde durduklarını kaydetti.
- "Bahsedilen yüzde 11 oranı, hem hükümetlerin hem de insanların başarabileceğinin çok gerisinde"
Katar Devlet Bakanı ve Serbest Bölge İdaresi Başkanı Ahmed es-Seyyid de bölgede devasa bir potansiyel olduğuna dikkati çekerek, "Bu potansiyel, ülkeler ve uluslararası ticareti çok rahat yapabilmemizi sağlamalı. Bahsedilen yüzde 11 oranı, hem hükümetlerin hem de insanların başarabileceğinin çok gerisinde. Bu yüzdenin daha büyük olmamasına sebep olan engelleri tespit etmemiz lazım. Burada özel sektörün başı çekmesi gerek. Net bir plan hazırlamamız gerek. Sağlık, tarım ve gıda gibi ülkeler arasında temel ihtiyaç olan bazı sektörler var, bunlarla başlayıp adım adım daha ileri aşamalara gidersek daha iyi bir sonuç elde ederiz." dedi.
Katar'daki yatırım fırsatlarına işaret eden Seyyid, "Serbest bölge ve Katar genelinde entegre bir ekonomi söz konusu, yatırıma dost bir ortam var. Dünyanın geri kalanıyla çok yakın bağlarımız var ve elimizde Katar Hava Yolları gibi kurumlar var, yük taşımacılığında çok ileriyiz, lojistik konusunda da yine çok ileriyiz ve zamanla daha da ilerlettik. Her şeye yatırımcı gözüyle bakıyoruz, zorlukları ve engelleri görüp bunları geliştiriyoruz. Yatırımcı yolculuğunun daha iyi olması için çalışıyoruz. Katar'a yatırım yaptığınızda Asya pazarlarına yaklaşmış oluyorsunuz." ifadesini kullandı.
Panelistler ayrıca ülkelerinde enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi konusunda yapılanlara ilişkin bilgiler verdi.
Kaynak : Anadolu Ajansı
İSCTR tahtasında "efektif spot kaldıraç oranı" olarak 4 e yakın bir rakamı not etmişim. Bunun anlamı şu: Halka açık lotların %1 i satış ordinosu olarak işleme konduğunda hisse bunun 4 katı yani %4 düşer. Bunun tersi de doğrudur. Alış ordinosu halka açık lotların %1 i kadarsa hisse %4 yükselir. Bugün hisse 2182-2066=116 kuruşluk aşağı yönde bir marj çizdi yani %5.3 lük. Demek ki satış ordinosu (5.3 : 4) x0.01x3300=44 milyon lotluk imiş. Not: Bu hesap ampirik bir hesaptır ve şahsi tecrübeme dayanır.
TH'nın ampirik formülüne göre düz hesap bugün 50 milyon lotluk bir satış talimatı uygulandı.
Bu sabah İSCTR'de bir satış ordinosunun işleme konacağını öğrenseydik, bunun büyüklüğünü de halka açık lotların %1 i kadar yani 33 milyon lot olarak düz hesapla öngörseydik hissede %4 lük yani yuvarlak 90 kuruşluk bir düşüş olacağını tahmin edebilirdik. Nitekim bugün hisse dünkü kapanışa oranla 2160-2066=94 kuruş düştü.
ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Gazze'nin Filistinliler tarafından yönetilmesi gerektiğini belirtti
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "başarılı barış süreci için Gazze'de kurulacak yeni hükümetin Filistinliler tarafından yönetilmesi" gerektiğini kaydetti.
The Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin haberine göre Blinken, G7 2023 Dönem Başkanı Japonya'nın ev sahipliğinde, G7 ülkelerinin dışişleri bakanlarının bir araya geldiği Tokyo'da düzenlenen basın toplantısında konuştu.
Blinken, "Gazze'deki savaşı kalıcı şekilde sona erdirmenin tek yolunun barış süreci için koşulların oluşturulmaya başlanması" olduğunu vurguladı.
G7 ülkeleri dışişleri bakanlarının Gazze topraklarında bir küçülme olmaması gerektiği konusunda hemfikir olduğunu dile getiren Blinken, Filistinlilerin Gazze'den zorla göç ettirilmemesi gerektiğinin altını çizdi.
Blinken, başarılı barış sürecinin güvence altına alınmasında Gazze'de kurulacak herhangi bir yeni hükümetin Filistinliler tarafından yönetilmesinin kilit unsur olduğunu kaydetti.
Gazze'nin işgal edilmemesi, abluka altına alınmaması ya da topraklarının küçültülmemesi gerektiğini ifade eden Blinken, kalıcı barış için Filistin halkının isteklerinin çatışma sonrası "Gazze'de kurulacak yönetimin merkezine dahil edilmesi" gerektiğine işaret etti.
- İsrail'in Gazze'ye saldırılarında son durum
Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.
İsrail, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 315'i asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.
İsrail'e göre 31 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda ölen asker sayısı 33'e yükselirken, Kassam Tugayları'nın elinde 242 İsrailli esir bulunuyor. İşgal altındaki Batı Şeria'da da bir İsrail askeri öldü.
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in saldırılarında 4 bin 324'ü çocuk, 2 bin 823'ü kadın olmak üzere 10 bin 569 Filistinli öldürüldü, en az 26 bin 475 kişi yaralandı.
Batı Şeria ve Kudüs'te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 163 Filistinliyi öldürdü.
İsrail ordusu, Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini, Nasr Çocuk Hastanesini, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayı'na bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.
İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 63 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.
Kaynak : Anadolu Ajansı
20.60'da devre kesici var. Niye boyle yaptilar acaba.
http://share.matriksdata.com/Images/...1558378581.png
Bank of & YKB robotlarının karşı bacaklarından biri İş yatırım. Piyasada bazı şeyleri net bilgi şeklinde bilmeyenlerin işi zor. Hele kısa vadeli işlemlerde.Hele bir de işin içinde kredi kaldıraç varsa. Gerisi teferruat.
Katar, Gazze'de bir ya da iki günlük ateşkes karşılığında 10-15 rehinenin serbest bırakılması için İsrail ve Hamas arasında yürütülen müzakerelere aracılık ediyor-AFP
AFP'nin görüşmeler hakkında bilgi sahibi bir kaynağa dayandırdığı haberine göre Katar, Gazze'de ateşkes sağlanması karşılığında bazı rehinelerin serbest bırakılmasını müzakere ediyor.
https://english.alarabiya.net/News/m...in-Gaza-Source
Paranın biat ettiremeyeceği tek halk Türk Halkıdır. Gerisi teferruat.